РУСКА КУХНЯ

  • 136 726
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • Атлантис, Галактика Пегас
  • Мнения: 57
Аз тестото го правя с вода, яйце, сол и брашно всичко е на око, меся да стане меко тесто което не лепне към ръцете.  Peace

# 301
  • Пловдив
  • Мнения: 27
Здравейте, много съм щастлива,ч е открих тема "Руска кухня" тук Simple Smile
Казвам се Ксения и съм от Узбекистан. Отраснала съм в Русия и с умиление си спомням вкусотиите на Бабушка!

Днес много ми помогнахме Simple Smile) Припомнихте ми за Грис-кашата и си я направих Simple Smile Но изглежда, че не съобразих правилното количество грис и на 500 мл сложих 4 с.л. с връх и кашата стана много рядка. Утре сутрин смятам да я направя за закуска на моята принцеса (дъщеря ми, която е на три години) и дано вече оцеля точното съотношение Simple Smile .

Пиша ви и с молба за малко помощ Simple Smile
В неделя съм поканила наше приятелско семейство на гости и смятам да им направя пелмени Simple Smile - у дома много ги обичаме... но ... нямам идея каква салатка да направя Simple Smile
Можете ли да ми дадете някакви идеи? За предястие също можете да ми пишете - искам да ги накарам да се влюбят в руския вкус, затова държа само на това всичко да е от руската кухня!
  bouquet
Благодаря на всички предварително Simple Smile)

Приятен ден!

# 302
  • Мнения: 22 867
Това го копирах от руски сайт:

Цитат
Строгих правил относительно подачи пельменей на стол не существует. Лучше всего выложить их на большое блюдо и снабдить разнообразными заправками: тертым чесноком, сметаной, уксусом, томатным соусом.
 
В качестве первого блюда к пельменям лучше всего подавать обычный бульон. Во-первых, он перебьет аппетит, который должен остаться для главного блюда, во вторых, он лучше всего подходит к вкусу самих пельменей.
 
Еще на стол можно поставить легкий овощной салат из помидор, огурцов и болгарского перца, заправленный подсолнечным маслом или уксусом. Хотя салат можно и не делать. Вполне достаточно просто крупно нарезать овощи, добавить к ним несколько пучков свежей зелени.

Може би сосчета за пелмените - сметана и чесън, сметана и кетчуп, сметана, оцет и горчица, намачкани мариновани, обелени (или пресни) домати с чесън, хренодер - хрян, домати и чесън, ама това за любителите на по-екстремното! Grinning

За предястие някакъв холодец, или селедка под шубой. Ако гостите са българи, все пак сложи някакви нарязани мезета - салами, луканка, кашкавал, знам ли, имам познати, дето не мога да ги накарам да хапнат нещо по руска рецепта, освен сладкиш. Зависи от хората, де. Peace

Салат "Шехерезада" [/url] харесаха, правих я с пилешко, също и Мясо "Цхатони", много вкусно, според мен! Peace

# 303
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 747
Здравейте момичета! Я да питам някоя от вас има ли хубава изпитана рецепта за медена торта, аз намерих разни из нета, ама по-добре да ми препоръчате нещо дето сте правили. Аз имах рецепта от една приятелка, ама къде я затрих... newsm78
Благодаря предварително!

# 304
  • Мнения: 22 867
Здравейте момичета! Я да питам някоя от вас има ли хубава изпитана рецепта за медена торта, аз намерих разни из нета, ................

Наистина има много варианти по принцип, то е хубаво човек да си намери неговия медовик. Един от най-вкусните медовици според мен е т.нар. у нас френска селска торта, погледни, ако те устройва:

Рецептата

Темата

Предполагам и други предложения ще получиш! Peace

# 305
  • София
  • Мнения: 2 275
Аз помня, че майка ми правеше медовик с цял буркан изкуствен мед.
Получаваше се една гоолляяяма торта, колко повече стои - толкова по-вкусна става. Ама не помни рецепта.... Cry

# 306
  • Мнения: 45
Ксения, от мен предложение да им направиш винегрет за салата. Ако харесват цвекло.

Медена торта харесвам Татьяна. Най-лесната и бърза торта при това много вкусна.

http://www.good-cook.ru/tort/tort_001.shtml

# 307
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 747
Labrex, благодаря за бързия и много полезен отговор! Рецептата за Френска селска торта изглежда много добре и сигурно ще я направя по-нататък, но си намерих рецепта за истински медовик из темата (някъде из руските сайтове) и нея ще пробвам първо. Прилича повече на тази, дето я издирвам. Крема й беше със сгущенка , та затова имам доста тъп въпрос: знам, че сгущенката се вари в консервата на водна баня до карамелизиране, ама трябва ли да отворя консервата или да й продупча дупчици някакви? Да не вземе да гръмне нещо като се загрее? Grinning Всякакво кондензирано подсладено мляко ли мога да ползвам или да си взема руско, има ли в него нещо по-специално? Имаме руски магазин, ама е бая далече, не знам дали да се тътря до там, ама пък може да имат варенная сгущенка, та се чудя още...

# 308
  • Мнения: 45
В никакъв случай никакви дупки по кутията с млякото! Не взимай също така от онези кутии които се отварят ръчно (с халка за дърпане)- ще гръмнат при варенето.Горещото мляко е изключително опасно. Не оставяй консервата без да е покрита изцяло във вода. НИКОГА не отваряй консервата преди да е абсолютно изстинала. Най-добре да я сложиш в хладилника и отвориш на другия ден.

Няма никаква разлика руска ли е сгущенката или друго производство- единствено гледай кутията.

# 309
  • Мнения: 22 867
.......... но си намерих рецепта за истински медовик из темата (някъде из руските сайтове) и нея ще пробвам първо. Grinning Всякакво кондензирано подсладено мляко ли мога да ползвам или да си взема руско, има ли в него нещо по-специално? Имаме руски магазин, ама е бая далече, не знам дали да се тътря до там, ама пък може да имат варенная сгущенка, та се чудя още...

tunata, кремовете са по желание, може и с варена сгущенка да си направиш и масло, някои правят с варен крем, въпрос на вкус. Аз съм любител на сметанките, по-леки са ми с тях тортите. Grinning В магазините Березка продават варена сгущенка, инфото ми е от теми във форума, но спокойно можеш да си свариш, не е толкова страшно, както изглежда - аз обикновено варя на Дъч Лейди подсладената сгущенка, понякога и по три кутии наведнъж, да си имам. Кутиите слагам в тенджера, заливам със студена вода но може би три пръста някъде над кутиите. Включвам газта на макс, стоя до печката, във всеки случай гледам да не съм на компа, че е опасно, заплесвам се. Та, като заври водата, намалявам огъня и оставям да си ври леко. От време на време ходя да наглеждам, ако намалее водата доливам топла, важното е кутиите да са във водата, да не остават на сухо. Аз варя по три часа, добре става. Сега ще потърся и варене в съд на отворена кутия, имаше някъде в темите, ако решиш, може и така да пробваш. Аз не съм варила отворена кутия, така че ще ти пейстна мнението на момичето. Отивам да търся! Peace

# 310
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 747
Lizet, labrex, благодаря за инфото. Аз не живея в България, та си нямаме Березка, ама имаме Yasha from Russia. Той прави и хляб, а аз умирам за руски ръжен хляб, бял по принцип не обичам и руските пълнозърнести и ръжени хлябове направо ме убиват. Най-смешното в цялата работа е, че в момента Дюканствам (май множко дойдоха тортичките) и нито хляб ще ям, нито медовик, ама ме сърбят ръцете да го направя, пък който иска да яде, май няма да остане  Wink Ще се ходи до магазина, рече половинката, щото има българска бира. И колбаси всякакви, и медовик продават готов, много е вкусен, ама не е като домашния. Мисля, че е с маслен крем. И аз ще опитам с различни кремове. Всичко е доста скъпо, нали е внос по второ направление  Mr. Green, ама не ходим често, че е далечко. Ще видим какво ще купя и май пак ще съм тук за идеи!

# 311
  • Мнения: 22 867
Ето постинга на Pety, може и така да пробваш.

А ето и на какво още попаднах, докато търсех: Рецептата на lina kaz  за домашна сгущьонка, също не съм пробвала.

# 312
  • Мнения: 90
Вчера приготвих Френската селска торта - божествена е!
Ето едно парченце


# 313
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 747
Имаааа, имааа! Купих варена сгущенка, всичката в магазина - 5 консерви  Joy Ама ще пробвам да варя също да видя коя ще ми хареса повече. Сега отивам да точа корите, а тортата ще правя в четвъртък за гости в петък. Купих и крахмал, което значи нишесте явно, ама аз имах царевично, а това е картофено, че не бях виждала другаде. Като не се уточнява в рецептата какъв вид е, кое се има пред вид или няма значение? (Това е за друга рецепта) Запасих се и с шпроти, които според мен са най-страхотното мезе за водка. Вие правите ли нещо по-интересно с тях, например пастет или нещо такова?

# 314
  • Мнения: 45
Няма никакво значение какво е нишестето затова не се уточнява. Картофено, царевично или от тапиока- няма значение.

От шпроти правя плънка за профитроли като празничен вариант. Плънка за пълнене на яйца и др. закуски, салати, сандвичи, хапки, завити в бутер тесто с варено яйце.

Общи условия

Активация на акаунт