РУСКА КУХНЯ

• 136 718
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Имаааа, имааа! Купих варена сгущенка, всичката в магазина - 5 консерви  Joy ............Купих и крахмал, което значи нишесте явно, ама аз имах царевично, а това е картофено, че не бях .......... кое се има пред вид или няма значение? ............ Запасих се и с шпроти, които според мен са най-страхотното мезе за водка. Вие правите ли нещо по-интересно с тях, например пастет или нещо такова?

Ееее, чудесно! За нишестето използвам май само царевично или пшенично, такова намирам по магазините, заменяла съм и картофено с тях, не мисля, че има голямо значение. А шпротите, шпротите са ми толкова любими, че където видя от латвийските в черните кутийки купувам почти както ти сгущенката. Grinning Винаги имам в хладилника. Някаква салата "рыбки в пруду" правих с тях, но най-често ги хапвам на препечена филийка, натъркана със скилидка чесън, може и кисела краставичка, може и без нищо, + чашата с кафе. Е, и с водката са чудни! Grinning Hug

# 316
   Хей,Лабрекс!Размечта ме!  Heart Eyes Crazy Joy

# 317
   Хей,Лабрекс!Размечта ме!  Heart Eyes Crazy Joy

Hug Селма, с тия шпроти руснаците ме научиха да пия водка на екс. Grinning Мен, не стига, че хич ме няма с алкохола, но като идем някъде на гости, глътвам на екс чашката, първа съм я изпразнила и веднага бързат да ми сипват, и се очаква, че съм голям пияч. Пък аз повече от 20-ина мл изобщо не мога да изпия, ама важното е, че на екс ги пия! Joy

Поспамих, ама ти ме замами! Grinning

# 318
Защо спам,Лабрексче?  Laughing Всичко това си е "руска кухня"  Wink  Joy Hug

# 319
  • Варна
аз шпротите ги правя на сандвичета - намазвам с масло франзелка, отгоре пльосвам шпротката, украсявам с магданозче и майонезка - изяждат се от гости на секундата  Laughing

# 320
  • Балчик
 Simple Smile Снощи бяхме на гости и по случайност се оказахме на "твърдо" само жените, мъжете се лигавиха с някакво домашно слабо вино. hahaha Така че, Лабрекс, не си сама с усещането си за голям пияч.

# 321
Имам водка и шпроти, даже и "ппечень нрески" имам, нося и на пиене, ама кърмя сега, така че дайте нещо здравословно да сготвим Laughing

# 322
Е то бива кърмене, ама след втората година започва да ти писва, а и като не му се вижда края   се поотпускаш малко. От опит ти го казвам, няма нужда да се стискаш толкова, по малко може  Wink

# 323
  • Sofia
Да ви се похваля, вчера си взех Латвийски ръжен хляб, сельодка, бонбони, които ме върнаха много назад във времето, когато едно близко наше руско семейство ме черпеше  Hug И днес си спретнах един пастет със сельодка, лимон, маргарин и лук...Сега съм си го намазала на чудното хлебче и си пия бяло винце...

И понеже ви чета постоянно, смятам да пробвам рецептите ви- почитателка съм на руската кухня и култура изобщо  Peace

# 324
  • софия
Момичета,вчера бях до любимия ми руски магазин и си купих блатове за торта "Хазяюшка"която и идея си нямам как се прави  Embarassed,моля помагайте,  bouquet
На мен блатовете ми приличат на вафлени кори.

# 325
   За първи път чувам за такава торта.  newsm78

Но,щом казваш,че блатовете приличат на вафлени кори.....Виж в моите любими (в подписа ми),имам няколко вафлени торти.Избери си крем,ако си харесаш някоя, и действай.  Hug

# 326
  • софия
  За първи път чувам за такава торта.  newsm78

Но,щом казваш,че блатовете приличат на вафлени кори.....Виж в моите любими (в подписа ми),имам няколко вафлени торти.Избери си крем,ако си харесаш някоя, и действай.  Hug
Селма   bouquet,харесах си Вафлената ти торта и утре ще я правя,а от там където купих  блатовете ми дадоха една брошура и на нея имаше рецепта за Запеканка с ябълки и извара
после ще напиша рецептата
Ето и рецептата:

Запеканка с ябълки и извара

600 гр.ябълки
500 гр. извара/2% масленост/
4 яйца
3-4 с.л. захар
125 гр. грис
половин лимон/кора и сок/
щипка сол
краве масло

1.Измийте,почистете и нарежете на дребно ябълките.Намачкайте с вилица изварата.Настържете лимоновата кора.
2.Отделете белтъците от жълтъците.Разбийте жълтъците със захарта и добавете настърганата лимонова кора.Към тях прибавете изварата и гриса.
3.Разбийте белтъците на сняг.За да се разбият по-добре може да се добави щипка сол и лимонов сок.
4.Разбитите белтъци добавете внимателно към изварата.Пригответе тестото.Добавете дребно нарязаните ябълки,но не всички-част от тях ще ви потрябват за да ги сложите върху запеканката.Размесете добре.
5.Намажете формата за печене с масло.Сложете тестото в формата и украсете с ябълките.Печете в загрята до 200 градуса фурна за около 30 мин./проверете с клечка дали е готово/
Приятен апетит Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 14:01 от сисак

# 327
  • Юпитер- Сатурн
Да се включа и аз с рецепта, научена от позната украинка.
Глава лук се нарязва на полумесци, пилешко месо на кубчета, картофи и те нарязани на кубчета. Олио, сол,подправки, каквито харесвате и майонеза. Всичко се разбърква и се пече. Става много вкусно както с пилешко, така и със свинско. Аз го приготвям с домашна майонеза. Да ви е сладко  Simple Smile

# 328
Момичета, включвам се в темата ви с въпрос.
Много обичам пелмени и скоро направих за първи път по тази рецепта! Станаха много вкусни и много на брой, та се наложи 1/3 да изядем а другите 2/3 разделих в две торбички и прибрах във фризера. Миналата седмица извадих една торбичка и ги метнах във вряща вода, обаче те си останах слепени. На всичкото отгоре се накъсаха и се получи нещо, като сварено тесто и малки кюфтенца отделно. Почти половината кюфтенца изплуваха отделно. Днес смятам да варя втората торбичка. Да взема да ги размразя предварително ли? Не знам какво да правя...

# 329
Миналата седмица извадих една торбичка и ги метнах във вряща вода, обаче те си останах слепени. На всичкото отгоре се накъсаха и се получи нещо, като сварено тесто и малки кюфтенца отделно.

wish, когато се замразяват (това ми е от позната рускиня) се редят на дървена дъска, леко набрашнена, тя смята, че в стъклен съд залепват, в един ред и се слагат във фризера. Докато се меси и прави поредната порция пелмени, замръзналите се преместват в плик, а на дъската реди новите и така до края. Може би просто си ги пуснала в пликчето мекички и затова са залепнали. Peace
Сигурно и по друг начин се прави, може и някой друг да се включи с обяснение как замразява.

Общи условия

Активация на акаунт