РУСКА КУХНЯ

• 136 897
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Миналата седмица извадих една торбичка и ги метнах във вряща вода, обаче те си останах слепени. На всичкото отгоре се накъсаха и се получи нещо, като сварено тесто и малки кюфтенца отделно.

wish, когато се замразяват (това ми е от позната рускиня) се редят на дървена дъска, леко набрашнена, тя смята, че в стъклен съд залепват, в един ред и се слагат във фризера. Докато се меси и прави поредната порция пелмени, замръзналите се преместват в плик, а на дъската реди новите и така до края. Може би просто си ги пуснала в пликчето мекички и затова са залепнали. Peace
Сигурно и по друг начин се прави, може и някой друг да се включи с обяснение как замразява.

Подтвърждавам, като родена в СССР, че така се прави.

# 331
Хм... Чудесно!
Само че моето фризерче е точно две чекмедженца, старателно наблъскани със зеленчук. Наистина ги напълних в торбичка и ги сложих вътре. В интерес на истината, тази вечер ги оставих за половин час на стайна температура и тогава ги сварих и не се накъсаха толкова. Утре ще правя нова доза и ще помисля как да ги замразя. Благодаря. Simple Smile

# 332
  • София
Като фризера ти е малък прави така - лепиш 10-15 бр - слагай във фризера, лепиш още толкова - пак, обаче другите за 15 минути вече са замръзнали достатъчно за да ги сложиш в пликче и овалвал ги обилно в брашно.

Преди да вариш, не ги изваждай. След като ти е готова водата, тогава ги изваждай - иначе омекват.

Ако искаш да ги правиш след като ги направиш, то пак ги сложи поне за 10-на минути във фризера.

Peace

# 333
  • на втория етаж
Аз ги замразявам на поднос,обилно набрашнени. Peace

# 334
  • Sofia
Моля за помощ. Купих кефир 1 кофичка за проба, но се оказа, че вкуса не ни допада. Какво да стъкмя от него за да не го хвърлям  newsm78 Hug

# 335
Моля за помощ. Купих кефир 1 кофичка за проба, но се оказа, че вкуса не ни допада. Какво да стъкмя от него за да не го хвърлям  newsm78 Hug

Кефирът е с вкус на прокиснало кисело мляко. Можеш да го ползваш във всяка рецепта, в която трябва по-редичко кисело мляко.

# 336
  • Sofia
Поразгледах нета, ще направя блини с кефир, намерих рецепта в нета  Hug  И край с диетата Mr. Green

# 337

Сладкиш, пита, аз страшно обичам кефир + доматен сок в равни количества, но щом не ви е допаднал кефирът, малко е рисковано да пробвате.

СПОЛУЧЛИВО ТЕСТО ЗА СОЛЕНИ КИФЛИЧКИ и др.

ВКУСНО И ИКОНОМИЧНО ТЕСТО ЗА ПИРОЖКИ

КЕКСЧЕТА СЪС СУШЕНИ КАЙСИИ И И АРОМАТ НА МАНДАРИНА

КОКОСОВ КУХЕН

ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ БЕЗ МАЗНИНА

п.п. Късно видях, че си взела решение.......

# 338
  • софия
Момичета,много искам да приготвя тази салата ,но не разбрах къде трябва да сложа жълтъците от рецептата,много моля да ми помогнете Praynig
http://www.say7.info/cook/recipe/242-Salat-Gnezdo.html

# 339
  • на втория етаж
Момичета,много искам да приготвя тази салата ,но не разбрах къде трябва да сложа жълтъците от рецептата,много моля да ми помогнете Praynig

За украса на салатата се използват пъдпъдъчи яйца.Ако нямаш - ползваш жълтъците,като ги стриваш,размесваш с малко майонеза и ситно нарязан магданоз или копър и оформяш от тази смес топчета за украса. Peace

# 340

Аз ги слагам в салатата. Peace

# 341
  • Sofia
О, Лабрекс, не съм ги почнала още...Сега си промених решението и ще направя едни пирожки. Благодаря много  Hug

# 342
  • софия
lina kaz,labrex,  благодаря ви за отговора   bouquet

# 343
Момичета, и аз си харесах тази салата, но горе-долу колко време отнема цялото й приготвяне?

# 344
  • софия

Момичета пак съм аз  Grinning,моля ви, помагайте как се прави това на салата,че мъжо го иска за вечеря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт