РУСКА КУХНЯ

  • 137 080
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 2 694


Киса, с мъж ми тия дни ходихме до Березка и взехме 2 кг пелмени (елитни се водят Mr. Green) за 17,90 лв Hug[/color]

Майкоуууу!  #Crazy запрятам ръкави  Mr. Green

Мдам, хич не са евтини, ама... не мога да си представя да отделя цял ден да меся и лепя пелмени, та ще си ядем полуфабрикатите и така Wink Освен да впрегна свекърва ми (рускиня е) да направи пелмени тия дни Mr. Green, но подозирам, че няма да е особено възторжена от предложението ми Laughing

# 376
  • Мнения: 26

Много са вкуснички, наричат ги още калитки! Peace И "мимозата" е хубава салатка! Heart Eyes  bouquet
И аз много харесвам салатата "Мимоза" . Даже мисля да я правя за Коледа или НГ  Peace

# 377
  • София
  • Мнения: 2 275


Киса, с мъж ми тия дни ходихме до Березка и взехме 2 кг пелмени (елитни се водят Mr. Green) за 17,90 лв Hug[/color]

Майкоуууу!  #Crazy запрятам ръкави  Mr. Green
Мдам, хич не са евтини, ама... не мога да си представя да отделя цял ден да меся и лепя пелмени, та ще си ядем полуфабрикатите и така Wink Освен да впрегна свекърва ми (рускиня е) да направи пелмени тия дни Mr. Green, но подозирам, че няма да е особено възторжена от предложението ми Laughing
[/quote]

Накарай мен Mr. Green Mr. Green Mr. Green Аз не мога да се захвана - захвана ли се - няма спиране за 3-4 часа към 500 бр, че сме 6 човека и всеки за едно ядене към 25 изяжда Shocked

# 378
  • Мнения: 3 219


Киса, с мъж ми тия дни ходихме до Березка и взехме 2 кг пелмени (елитни се водят Mr. Green) за 17,90 лв Hug[/color]

Майкоуууу!  #Crazy запрятам ръкави  Mr. Green

Мдам, хич не са евтини, ама... не мога да си представя да отделя цял ден да меся и лепя пелмени, та ще си ядем полуфабрикатите и така Wink Освен да впрегна свекърва ми (рускиня е) да направи пелмени тия дни Mr. Green, но подозирам, че няма да е особено възторжена от предложението ми Laughing

Тук при нас е бъкано с руснаци и руски магазини, ама кило пелмени са в порядъка на минимум 7-8 евро и нагоре, зависи с какво са.

# 379
  • Мнения: 2 694
Хахаха, Киса, направо отваряй фабрика Laughing Иначе по 25 бр. на човек си е нормално, аз горе-долу така на бройка слагам като ги готвя - приблизително 50 за двама, от по-дребните "екземпляри" Wink

Оф, нещо съвсем не мога да чета тази вечер Wink Luss, цените значи при нас и при вас са сравними - забелязала съм и в други европейски страни, че цените са същите като нашите само че в евро Wink Е, определено тук при това положение е много по-скъпо спрямо заплатите, ама какво да се прави...

# 380
  • Мнения: 1 591
Здравейте момичета!  Искам да се запиша при вас, много ми харесват рецептите ви  Heart Eyes   Къде съм бляла, та чак сега ви открих  ooooh!   Отне ми три дни да ви изчета и пак ще прелиствам всичко наново, че си набелязах доста нещица.  Първото, което направих беше Манная каша, предложена в началото на темата - невероятна!  Мъжа ми я злапа с голям апетит.  Следваща цел - пелмени и сирники.  Пелмени съм купувала готови и съм ги приготвяла с доматен сос (чисто ги побългарих), не знаех, че не се поднасят така.  Ще ви се отчета как са се получили   Peace
Благодаря на всички ви за страхотните рецепти!   Hug  bouquet

# 381
  • Мнения: 1 111
в началото преглеждах темата, обаче сега не помня - коментирали ли сте пирожки и някой може ли да даде рецепта /нали са такива като тръбички със сирене вътре/

# 382
  • Мнения: 22 867
в началото преглеждах темата, обаче сега не помня - коментирали ли сте пирожки и някой може ли да даде рецепта /нали са такива като тръбички със сирене вътре/

tuly, и аз не помня дали сме ги коментирали newsm78, но ето ти рецепти, ако нещо ти допадне:

ВКУСНО И ИКОНОМИЧНО ТЕСТО ЗА ПИРОЖКИ

СПОЛУЧЛИВО ТЕСТО ЗА СОЛЕНИ КИФЛИЧКИ и др. - побългарила съм го, иначе е чудесно тесто за пирожки (пирожки как пух)

ПИРОЖКИ ОТ ТЕСТО С МАЯ (тип парено, но не съвсем )

МОИТЕ ПИРОЖКИ

# 383
  • Мнения: 2 214
Малко да поспамя темичката и да ви се изфукам.
Вчера майка си дойде от Одеса, донесе ми мнооооооооооооооого риба всякаква, днеска ядохме тюлька с варен картоф newsm68
Утре ще закусваме със сандвич от "печень трески" newsm44

# 384
  • Мнения: 22 867
Малко да поспамя темичката и да ви се изфукам.
Вчера майка си дойде от Одеса, донесе ми мнооооооооооооооого риба всякаква, днеска ядохме тюлька с варен картоф newsm68
Утре ще закусваме със сандвич от "печень трески" newsm44

Аааа, не, и аз искааам! Heart Eyes Ей сега ще си покажа онзиденшните паляныци, за да правя и аз скомина! Grinning





Понякога ги побългарявам с плънка от сирене и яйце, тези правих със зеле, ама много са вкусни! Heart Eyes Peace

# 385
  • Мнения: 2 694
Утре ще закусваме със сандвич от "печень трески" newsm44

У нас никой не е ходил скоро до Русия (всъщност девер ми скоро ще идва оттам и може да донесе някоя вкусотия, ако се сети Wink), обаче и тука се намира тоя ми ти дроб от треска. Свекърва ми даже тия дни забрави една консерва в нашия хладилник и познайте кой намаза днес на филийка черен хляб с малко масло Mr. Green Скоро не бях купувала и направо бях забравила колко е вкуснооо.

Labrex, не ни изкушавай само, ами сподели рецепта, моля Heart Eyes


# 386
  • Мнения: 22 867
Утре ще закусваме със сандвич от "печень трески" newsm44
.......и познайте кой намаза днес на филийка черен хляб с малко масло Mr. Green Скоро не бях купувала и направо бях забравила колко е вкуснооо.
Labrex, не ни изкушавай само, ами сподели рецепта, моля Heart Eyes[/color]

Шехина, продължаваш да дълбаеш с длетото тънко.......дробче от треска хапват някой..... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, ще трябва да си потърся. Ама хайде, от мен да мине, ето рецептата, в пост 17. Харесах си я защото е много лесна и бърза, пък и имам спомени от студентска бригада, свързани с тия вкусотийки.  Grinning  bouquet

# 387
  • Мнения: 2 214
АААААААА естествено че са намира ама първо цените са до тавана, второ почти всичко произведено в Германия, а тюлька не можеш да купиш тук такава каквато ще вземеш в Одеса на "привозе".

# 388
  • Мнения: 2 896
labrex, много е интересна рецептата, благодаря. Твоите с готово тесто ли ги прави, изглеждат бухнали, като че са с мая?  Нещо като мекици с плънка ли е резултата или по-скоро се гони ефекта на гюзлемета с плънка от зеле? Чудя се дали би ми се получило тестото без мляко, само с вода?

# 389
  • Мнения: 22 867
labrex, много е интересна рецептата, благодаря. Твоите с готово тесто ли ги прави, изглеждат бухнали, като че са с мая?  Нещо като мекици с плънка ли е резултата или по-скоро се гони ефекта на гюзлемета с плънка от зеле? Чудя се дали би ми се получило тестото без мляко, само с вода?

acer, не, не е готово и не е с мая тестото, съвсем по рецептата го месих, наистина бухват, но повече тези, дето ги правих като пелмени или пирожки, другите, както са по рецептата, дето се разточват, не бухват чак толкова, но са си много вкусни. Приличат на мекици с плънка да кажем, за гюзлемета със зеле не знам, не съм яла такова нещо май. newsm78 Но, ако имаш рецепта, може да я напишеш! Peace
Опитай с вода вместо мляко, просто замеси половин доза да видиш как ще ти харесат. Peace

Общи условия

Активация на акаунт