РУСКА КУХНЯ

• 137 086
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
ами явно аз съм изключение, че не ги харесвам.. Wink........  

tuly, ако искаш пробвай така:

В тиган с мазнина се редят пелмените (ако са замразени, направо се слагат) и се запържват от едната страна, обръщат се от другата. Запържват се до зачервена коричка. От тигана се редят в тавичка, отгоре се слагат слой полукръгчета лук, върху тях колелца домати, намазват се с майонеза и се поръсват с настърган кашкавал. Запичат се във фурната до готовност. Ако са малко и в по-голям тиган, и в него става, всичко се реди, захлупват се с капак и се държат на огъня до разтопяване на кашкавала. На мен лично на фурна са ми по-хубави, но и на другите не се назлъндисвам. Grinning Peace

В тигана когато ги правя, като запържа от едната страна и обърна, веднага редя останалите продукти, захлупвам и оставям на огъня известно време.
А някои прсто ги харесват само изпържени от двете страни.

# 361
Не успях да прочета всичко, но прегледах набързо последните страници ... леле, момичета, за толкова вкусни неща се сетих...  Grinning Аз утре мисля да правя пелмени за първи път сама (уж и приятеля ми се нави да ми помага). По-рано само съм помагала на майка ми да ги лепим, но никога не съм замесвала тестото. Ще видим, какво ще се получи.
Някой питаше, с какво друго могат да се направят, освен с кайма. Аз съм яла и с кисело зеле + цвекло (може и още нещо да е имало в плънката, ако има заинтересовани, мога да попитам майчето) - адските бяха. Обожавам ги, но не съм яла такива от години. Знам, че се правят и с риба, но не съм яла.
Ако на някой му останат варени пелмени, можете да ги запържите в масълце до златисто... на вкус наподобяват палачинките с кайма. Simple Smile Много е вкусно и даже става по-бързо отколкото да ги сварите  Peace
Също така, подобни на пелмените, са варенники (също толкова вкусни). Формата им е като полумесец и са малко по-големи от пелмените. Яла съм такива с плънка от извара и от картофено пюре с гъби.
Оххх... мога много да говоря за руската кухня. Вкъщи готвя доста руски неща и много се харесват от приятеля ми  Party

# 362
  • Балчик
Това са любимите ми вареники- с вишни. Crazy

http://www.youtube.com/watch?v=HWESDBiQp2A

# 363
Това са любимите ми вареники- с вишни. Crazy

http://www.youtube.com/watch?v=HWESDBiQp2A

Ох, и аз ги обожавам Heart Eyes Мъж ми пък си умира за такива с плънка от зеле - как го яде това, не знам. Но явно си е просто въпрос на навик и на спомени от детството Wink

# 364
Моя син обожава със вишни подправени със захар и краве масло.

# 365
Моя син обожава със вишни подправени със захар и краве масло.
  Моето семейство също ги обожава!  Crazy
  Но аз лично не понасям съчетанието варено тесто и вишни.Не като вкус,а чисто здравословно.   Confused

# 366
Лабрекс,благодаря за идеята...но ще остане за следващия път Laughing  защото тези пелмени, които ми бяха останали ги запекох на фурна с чеснов доматен сос и така ми допаднаха повече...дори докато "побългарявах " рецептата се сетих за теб и твоята "българо-руска дружба" Laughing

А галушки какво са?

# 367
Но аз лично не понасям съчетанието варено тесто и вишни.Не като вкус,а чисто здравословно.   Confused

Хм, какво му е нездравословното? Thinking

# 368
  • Sofia
Киса, не мога да се сетя колко бяха, аз взимах 100 неща накуп и не погледнах Tired

# 369

Не знам дали става дума за същото, но ето какво представляват галушките:

Галушки (халушки)

Аз съм ги опитвала в Словакия, домашно приготвени с тяхното сирене, на което казват Slovenská bryndza и съответно ястието се казва  bryndzové halušky и е много, ама много вкусно, а наглед не е нищо особено. Трябва да пробвам някой път да ги спретна вкъщи тия галушки, все си мислех, че са по-сложни за приготвяне Wink

Киса, с мъж ми тия дни ходихме до Березка и взехме 2 кг пелмени (елитни се водят Mr. Green) за 17,90 лв Hug

# 370

Хм, какво му е нездравословното? Thinking
    Нищо му няма.  Laughing Става въпрос за лична непоносимост. Peace

# 371
Нищо му няма.  Laughing Става въпрос за лична непоносимост. Peace

Ааа, добре, зачудих се просто Blush

# 372
днес гледах Лора и Стоян по НоваТВ, коит опредставиха две руски ястия за Коледа
 колядки - http://bonapeti.novatv.bg/recipes_of_the_day/?receipt=6303
и салата мимоза - http://bonapeti.novatv.bg/recipes_of_the_day/?receipt=6305

# 373

Много са вкуснички, наричат ги още калитки! Peace И "мимозата" е хубава салатка! Heart Eyes  bouquet

# 374
  • Варна

Киса, с мъж ми тия дни ходихме до Березка и взехме 2 кг пелмени (елитни се водят Mr. Green) за 17,90 лв Hug[/color]

Майкоуууу!  #Crazy запрятам ръкави  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт