РУСКА КУХНЯ

  • 136 410
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 398
Искам да ви благодаря момичта.

Всичко се получи перфектно.Солянката стана точно каквато ядохме и там.А този Лимонный творожник е нещо вълшебно.И това го казва човек, който не обича лимони.Направо ми влиза в топ5 на любими десерти.
Запеканката с елда, както писах е наистина много вкусна, а и гостите я харесаха много.

Изобщо всичко беше 6

Благодаря още веднъж за споделените рецепти   bouquet

# 586
  • На топло...
  • Мнения: 584
Момичета, разкошно видео на "Сладкие истории" за приготвянето на кроасани Grinning.
Наистина рецептата не е руска, но е толкова хубаво описано и показано от готвача, че не се стърпях и реших да ви я споделя  Peace.

# 587
  • Мнения: 1 111
нела 66, благодаря-ще пробвам Peace
А този лимонов творжник какво е? Пропуснала съм ако е коментиран...обичам свежеста на лимоните

# 588
  • Мнения: 398
Ето тук е рецептата на lina kaz цък

# 589
  • Мнения: X
Лимоновият творожник наистина ли става само с малко грис (без брашно)?

# 590
  • Мнения: 398
Лимоновият творожник наистина ли става само с малко грис (без брашно)?

Да, абсолютно!

Аз го правих с 350гр извара(просто толкова имах) и 200 гр. сирене крема.Но сложих и още една лъжица грис.
Ако го правите по оригиналната рецепта 3 лъжици ще са достатъчни  Peace

# 591
  • Мнения: 54
Ще правя пелмени тази вечер. Обаче тестото ще ми остане, да го замразя става ли? И подскажете какъв беше соса? Заквасена сметана + чесън/лук?

# 592
  • Мнения: 1 884
Ще правя пелмени тази вечер. Обаче тестото ще ми остане, да го замразя става ли? И подскажете какъв беше соса? Заквасена сметана + чесън/лук?
Аз само сметана си слагам. Ох , обожавам ги тези пелмени. За тестото, направи половин доза.Или направи повече пелмени и ги замрази тях.Не съм замразявала тесто и не мога да ти помогна със съвет.

# 593
  • Мнения: 54
Благодаря ти! То хубаво да направя половин доза, ама аз правя по тази рецепта:

600-900мл вода, 1 яйце, 200 мл вода. Няма как да сложа половин яйце.  Laughing Това в кръга на шегата, със сигурност ще е ок половин доза с едно яйце. Но пък исках да си имам и за напред от тестото, а в същото време не съм размразила достатъчно кайма за днес да направя цяла доза, и стана една никаква. Много съм зле с мерките и да преценявам колко да готвя. Ще пиша какво е станало после, ще си сложа сметана.  Peace По принцип ги пържа в соев сос, та може и така, и така.

# 594
  • Мнения: 293
Аз обичам пелмените само със запържен лук и черен пипер. Ох, как ми се приядоха...

# 595
  • Мнения: 54
Да се изфукам, но без снимки. Това бяха най-хубавите пелмени, които съм правила. До сега разточвах тестото и режех с една чаша, но все беше прекалено дебело, и кат се сварят ядеш предимно тесто. Сега си ги делих и точих едно по едно, играх си доста, но от четвърт доза на това тесто ми се получиха 20, може би 25 пелмена. Част от тестото отиде в хладилника за утре, друга - във фризера. Ще докладвам по натам. Не можех да направя пелмени и да замразя, защото каймата вече беше размразявана веднъж. Другия път ще го имам предвид, и директно, без да я замразявам - първо ще правя пелмените. Голяма е играчка, обаче, така - едно по едно. Но си заслужава.
Част оставих сварени + сос със заквасена сметана и чесън
Част от сварените изпържих с черен пипер и скилидка чесън за аромат ( лукът ми свършил  #Cussing out )
Част от сварените изпържих със соев сос.
Най-хубаво ставаше да ги топя в сметаната, обаче.

Благодаря момичета! Почвам да ви следя, за да пробвам и други рецепти от руската кухня. За сега съм харесала Котлетите по Киевски, но все не ми се отваря възможност.  ooooh!

# 596
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Не се притеснявай за тестото- може да се замразява без проблем. Peace

# 597
  • Мнения: 7 433
Момичета, разкошно видео на "Сладкие истории" за приготвянето на кроасани Grinning.
Наистина рецептата не е руска, но е толкова хубаво описано и показано от готвача, че не се стърпях и реших да ви я споделя  Peace.


    Разкошно описано,наистина!  Peace Hug
    Записах си рецептата,ще я пробвам непременно!  Party

# 598
  • Варна
  • Мнения: 11 348
Някой от вас да е приготвял Окрошка? - с краставци,  зелен лук, репички евентуално, варени картофи, яйца, салам и кисело мляко, разредено  с вода? Нещо като руска салата, ама разредена  Laughing
Вчера гледах доста рецепти на окрошка из руските сайтове, има какви ли не вариации - вместо кисело мляко с квас и прочее.
Вече няколко човека ми я хвалят, обаче този салам и варени яйца нещо ме притесняват, друго си е нашия таратор  Mr. Green

Та се чудя дали да пробвам или да си трая, докато някой не ме нагости?  Mr. Green

# 599
  • Мнения: 22 867
Някой от вас да е приготвял Окрошка?

Киса, правих по рецепта на Кира от SAY7, изпрати ми я на лични, хареса ни вкъщи, цитирам я:

Цитат
Мы окрошку очень любим и поэтому мама готовит ее в большом колличестве , так и тебе напишу :

Кастрюля на 5 л воды (холодной кипяченой)
добавляет ~ 2 литра сметанки (20%)
5-6 шт картофеля вареного
примерно 450-500 гр вареной колбаски
8-10 вареных яиц
7-8 огурчиков свежих среднего размера
пучок зеленого лука
лимонная кислота и соль по вкусу
Все порезать мелко
Дать несколько часов в холодильнике настояться , а потом наслаждаться окрошкой 

Колличество всех составляющих можешь подкорректировать на свой вкус , я же тебе написала все так , как делает моя мама
Буду очень рада , если понравится - напиши свое впечатление
Тук снимки, правя я в два варианта, по рецептата и с малко изменения, в поста съм написала. Вкусна е, ако искаш, пробвай!

Общи условия

Активация на акаунт