Разрешиха на акушерки да водят раждане

• 4 941
  • 91
  •   1
Отговори
# 30
Къде,къде, то София не е България,нали знаеш? И никой не го интересува чии проблем е-важен е резултата...Ако толкова те интересува-звъни се на лекарят, който си е в къщи, няма лекар в болницата нощем- това е.

# 31
  • София
Виж какво, това, че при вас нощем нямало лекар си е проблем на отделението явно, някакъв частен случай да кажем, когато вече се действа според обстоятелствата.
В една АГ болница обаче, не виждам как няма да има дежурни лекари...

пък какво и кога ще говоря/пиша си е мой проблем.

И все пак според статията - акушерката  ще води само безпроблемни раждания все пак, при другите - лекар. Ти като си имала проблеми, имало е вероятно защо и лекар да е бил до теб.

# 32
и моите две раждания бяха водени само от акушерка. Лекарят дойде само за шие. Еторото поради лекарска грешка бе извадено в 8мия месец, но пак  нямаше лекар на раждането.

# 33
Не,лекар беше до мен и преди да се установи проблема-те не позволяват акушерките да израждат тук. И това,че е частен случай не значи,че го няма в Бг и не можем да говорим и за такива случаи-какво-ние дето сме с частните случаи да ни ядат кучетата?  Както ти казах-не знаеш какво може да ти дойде на главата,  благодари се,че не ти е идвало, за да говориш така. И приятно ти израждане от Бг акушерка,нямам нищо против мнението ти. Rolling Eyes Stop

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 19:18 от огнена стихия

# 34
  • София
на мен ли...ми пожелай ми го...пък да ти пожелая да ти се връща, ако така ще си говорим. ooooh! ooooh! ooooh! нещо май хормоните са те пернали яко теб.Егати и злобата.

Как може да знаеш какво е да те изражзда БГ акушерка ако никога не си минала през това?
Това че при вас не давали на акушерките - пак е проблем на отделението.
Лекар е редно да има щом в отделението има раждаща жена, дали ще се стигне до неговата намеса е отделен въпрос.
Изобщо не приемам, че може човек да ражда някъде където няма лекар, който да може да реагира при нужда, НО това не означава, че акушерките са неспособни да изродят нормално и безпроблемно едно бебе и че трябва тотално да им е забранено. Просто явно във вашата болница са сбъркани нещата.

# 35
То злобата явно не е само по мен  Mr. Green, щом въпреки,че не ти го пожелах ти ми го връщаш вече,че и веднъж минала го. Mr. Green И мен ако ме перат хормони-теб какво ли те пере?  И наша,ваша-няма-говорим за общи неща, които ако позволят ще са общо за Бг,не за София,варна или т.н.
АссолИ ВилАр , радвам се наистина,че са се справили добре акушерките в твоя случай, но при мен не само не знаеха какво да правят с недоносеното ми дете,ами и се паникьосаха, замалко да го изпуснат. Значи има акушерки и акушерки-не може всяка да изражда. Peace

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 19:32 от огнена стихия

# 36
  • София
да, София и Варна не са в Бългаия явно...

и всъщност нищо не съм ти пожелавала...

А дори това, че детето ти е било недоносено, значи че раждането ти е проблемно и трябва да се води от лекар.

# 37
Сладинко си спорите, но аз докато бъркам супата, само да вметна, че грижата на акушерката и гинеколога приключват до излизане на бебето. Щафетата от там се поема от друг.

# 38
Мафани, изпревари ме. Тъкмо щях да пиша, че на акушерката и позволиха да води нормално раждане и вече взехме да се ядосваме, че не се справят с интензивната грижа и за новородените... и се паникьосва. Rolling Eyes Всъщност във въпросната болница вероятно няма ни един дежурен лекар през нощта, не само гинеколози.

И ако е удобно да попитам, те защо се паникьосаха щом като налице е бил гинеколог, викнат по телефона?

# 39
мен ме изражда акушерка,лекарят ме ши...

Да, при мен така се получи с №3......Сууууупер доволна съм.....Мария Борисова се казва, в момента работи в София....Раждах от 6ч. сутринта до 15,47ч., тя дойде на смяна в 7ч. и почти през цялото време бе плътно до мен. Изпратих няколко майчета, с които родихме на една дата, най-накрая останах аз - ами през цялото време до мен, седнала на леглото, бъбрихме сладко-сладко, докторката искаше да ме оставя за другия ден, но тя се застъпи за мен(не се познавахме до този момент) и родих наистина същия ден.....И добре,че родих, защото имаше всички признаци на преносване - и при бебето, и при плацентата - и то голямо преносване, 16 дни. Успях и само с 2 шева да мина, въобще супер доволна съм......

Другите 3 при доктор, като първите 2 - при избран от мен........

# 40
С удоволствие бих разрешила на Белишка от Тина Киркова да ме изроди и пари бих й дала, толкова ми хареса тая акушерка и съм толкова доволна от кратката си среща с нея на раждането ми, че съжалявам, че не знаех за нея и не й платих да присъства на раждането ми Wink А и сега ме изражда акушерка, даже две, двама лекари стояха , гледаха и даваха съвети- еее, прекрасни лекари вярно, но 1100 лв...........

# 41
  • София
С удоволствие бих разрешила на Белишка от Тина Киркова да ме изроди и пари бих й дала, толкова ми хареса тая акушерка и съм толкова доволна от кратката си среща с нея на раждането ми, че съжалявам, че не знаех за нея и не й платих да присъства на раждането ми Wink А и сега ме изражда акушерка, даже две, двама лекари стояха , гледаха и даваха съвети- еее, прекрасни лекари вярно, но 1100 лв...........

Това е акушерката, заради, която бих платила и аз за избор Simple Smile

# 42
  • София
gundie, аз не помня и съвети да даваше лекарката.
Белишка ме пое в 23:55. Цяла нощ ми вися над главата. Малко преди раждането извика лекарката, която ми спука водите. На магарето пак бях с Белишка. Моя син също се роди недоносен. Дадоха ми само за целувка и го занесоха в неонатологията. Родих в 4:20.
Има разлика и от акушерка до акушерка. При второто си раждане нямах никакви разкъсвания, акушерката се постара. В стаята ми имаше майка с бебе доста по-малко на килограми от моето и с 15 шева.

# 43

А дори това, че детето ти е било недоносено, значи че раждането ти е проблемно и трябва да се води от лекар.
Родих детето си в 38.г.с-видяха,че е недоносено при поемането в ръце, никой не е знаел до тогава-за това казвам,че всичко беше просто перфектно...до накрая -ако беше само акушерка тогава не ми се мисли как щеше да реши какво да прави за секунди,защото се паникьосаха и в първите моменти не знаеха какво да правят, ако не бяха интубирали веднага,добре,че лекарят го реши на момента детето заминаваше. Дъщеря ми беше от онзи не знам какъв процент деца с проблеми в кислородното захранване в утробата и не нарастваща до края, въпреки,че я родих в 9-тия месец и лекари нищо не виждаха на видеозона, както и на тоновете нищо не се чуваше-то акушерка само ми следеше тоновете последния месец, толкова е чувала явно. За това ти и казвах-не знаеш какви неща има и какво може да ти дойде последната не минута,а секунда на главата. И в моя случай по мнението на някой тук не беше нужно лекар да стои при мен, защото уж всичко беше нормално Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 21:03 от огнена стихия

# 44
  • София
огнена стихия, според мен никога не биха оставили една акушерка да изражда, без наблизо да има лекар/и.
Писах по напред за 1вото ми раждане, изроди ме акушерка. Но след това бебето се пое от лекар/и. Дъщеря ми също я интубираха.
При синът ми слава богу нямаше проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт