Разрешиха на акушерки да водят раждане

• 4 930
  • 91
  •   1
Отговори
# 45
Ами не знам за какво говорим тогава-ако няма да оставят акушерка без лекар наблизо-добре, ама ако оставят акушерки без лекар наблизо-не е добре. Искам да приключа участието си тук,просто исках да кажа,че има неща, които не знаеш какви са до края, въпреки,че изглеждат чудесни, може да не са,а в Бг не обучават добре повечето акушерки-да,има добри,не споря, но има и такива, които да те е  страх да те израждат-както впрочем и лекари такива, но лекаря не е с акушерско образование и вълреки,че не вярвам след това мое раждане нито на лекари, нито на акушерки вече, поне малко имам вяра към лекари, защото нали уж за това са учили...И Ан Мари-искрено се надявам след второто си раждане да си променя мнението, което според някой тук беше окачествено като злоба, защото само някой непреживял шока от факта,че чакаш поне 3кг бебе,а в момента на раждане ти съобщят,че бебето е ужасно зле и отива в кувиоз с множество проблеми,а ти си го носила чак до 9-тия и си вярвала,че всичко е ок може да каже такова нещо. А аз съм изплашена ужасно, както се вижда от лентичката ми-да,4 години минаха,а страха не ме пуска, защото си представям още едно повторно такова раждане, а пък и недай си Боже да е само от акушерка.

# 46
  • София
огнена стихия, според мен никога не биха оставили една акушерка да изражда, без наблизо да има лекар/и.

ама именно и аз това го пиша...просто според мен е безумие да се мисли, че  ще дойде жена да ражда и в болницата няма да има лекар, готов да реагира - дали в подобен на случаят на огнена стихия, дали за секцио или за друго.

огнена стихия - а за проблеми при раждането имам доста богато въображение... не си единствената преживяла проблеми.

(а не мнението ти окачествих като злоба, а коментара дали не заслужавам да изживея нещо подобно на твоето раждане, изживяла съм за сведение и по-лошо, само че от другата страна, надявам се да ми стигне това в този ми живот).

# 47
Ох,аз определено знам,че не съм единствената,има ужасно много други жени, просто има такива, които не са адекватни към чувствата на другите.

# 48
Ох,аз определено знам,че не съм единствената,има ужасно много други жени, просто има такива, които не са адекватни към чувствата на другите.

Къде си раждала? Като ми отговориш Своге или Айдемир, ще ти повярват.  Peace
За София им се струва на мнозина неестествено.

# 49
  • София

към чувствата ти? какво общо има с чувствата ти , това, че е недопустимо за мен в едно отделение да няма дежурен лекар, особенно при наличие на родилка, независимо дали ще води или не раждането, самият той?

# 50
  • до една звездичка
Бихте ли разчитали на акушерка за раждането на детето си? Аргументирайте отговора си.

А вие, противниците на това акушерките да водят раждането, дали бихте били така добри да се аргументирате, моля?!  Mr. Green

# 51
Бихте ли разчитали на акушерка за раждането на детето си? Аргументирайте отговора си.

А вие, противниците на това акушерките да водят раждането, дали бихте били така добри да се аргументирате, моля?!  Mr. Green

Laughing
Убърка човека.  Peace

# 52
  • София

Единственият ми досег с акушерката беше, когато безуспешно ми надупчи 5 или 6 пъти ръката и не успя да сложи абокат (вените ми са като корабни въжета и сигурно и сама бих успяла). Анастезиоложката се справи за секунда. След като такова елементарно нещо не е по силите на една акушерка ми е чудно как би направила епизиотомия или с какво точно би ми била от полза в хода на раждането. Лекарят ми беше неотлъчно до мен и на финала не ме болеше друго освен насинената ми ръка.

# 53

Laughing
Убърка човека.  Peace

Баш!  Laughing Всъщност смятам, че при нормално протекла бременност и липса не предпоставки за усложнения по време на раждането, лекарят няма място до родилката. Смятам, че лекарите са склонни да превърнат един нормален физиологичен процес в патологичен случай, да прилагат рутинни интервенции, които застрашават здравето и живота на майката и детето без да има нужда. Акушерките не разполагат с този инструментариум, разчитат повече на подкрепа и традиционни методи да справяне с болката и критичните моменти при раждане и в този смисъл аз бих предпочела до мен да има акушерка.

# 54
  • Варна
Родих три деца само с акушерка. Имах прекрасни раждания, без излишни намеси, проверки за разкритие и други екстри. Само на първото имах два шева. Според мен раждането е естествен процес, който изкуствено се медикализира. За здрави жени една съпричастна и спокойна акушерка е най-доброто, което може да им се случи при раждане.

# 55
С удоволствие бих разрешила на Белишка от Тина Киркова да ме изроди и пари бих й дала, толкова ми хареса тая акушерка и съм толкова доволна от кратката си среща с нея на раждането ми, че съжалявам, че не знаех за нея и не й платих да присъства на раждането ми Wink А и сега ме изражда акушерка, даже две, двама лекари стояха , гледаха и даваха съвети- еее, прекрасни лекари вярно, но 1100 лв...........

Това е акушерката, заради, която бих платила и аз за избор Simple Smile
именннннннноо smile3521 smile3503
AnMary ,не уточнох, че тя си тръгна за мое съжаление, аз писах че се срещнахме за кратко, но забравих да кажа,че й свърши смяната тъкмо като започна същинския ми кошмар Wink Иначе имах много трудно раждане, бебето не искаше да слиза и т.н и може би без лекар трудно щеше да мине работата, аз раждах с двама лекари и две акушерки, бях обградена от всякъде, добре че единия лекар стоеше малко по в страни Joy

# 56
  • UK/София

Не ми се е случвало да ме изражда акушерка, но не бих се и съгласила.Ако съм тук в Англия да, знам че са специално обучени много повече от нашите акушерки.Може би е предразсъдък от моя страна, но бих настоявала да има и лекар до мен.

# 57
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Хайде и аз да се включа като скоро родила... Flutter

Аз бях имено с избор на акушерка-Жени Коричкова от "Шейново". Беше ми първо раждане. Решението да се спра на този вариант е голямото доверие в доказания професионалзъм на акушерката ми, личностния подход спрямо индивидуалните ми нужди както по време на подготовката , така и на самото раждане.  Peace  Това, което прочетох в статията се изпълни при мен на 100%!  Hug Докторите присъстваха на процеса, но взеха участие в шиенето на финала... Crazy Доволна съм от избора си и бих я избрала повторно!  Peace

# 58
Малко ми е странно като ви слушам , че сте раждали само с акушерка  Rolling Eyes Моят лекар не се  е отделял от мен . Имаше и акушерка естествено , но той не я е оставял сама ...
Това пък , че бил дошъл само за зашиването ме потресе  ooooh! И май излиза , че огромен процент жени са със шевове  Rolling Eyes Аз явно съм имала огромния късмет да се размина ...

# 59
Това с шевовете мисля, че е въпрос на ген и на късмет WinkАз имах толкова много ,че до скоро ме боляха...но майка ми не е имала нито един за две раждания, сестра ми също...явно при мен и лощ ген и лош късмет Joy

Общи условия

Активация на акаунт