Разрешиха на акушерки да водят раждане

• 4 929
  • 91
  •   1
Отговори
Ето статията: http://www.puls.bg/health/news/news_5924.html
Бихте ли разчитали на акушерка за раждането на детето си? Аргументирайте отговора си.

# 1
  • Видин
Че то и сега в малките градове акушерките си водят раждането. Лекарите са там някъде и се мотаят в общия случай.
Секцио родих затова няма как да отговоря, но ако трябваше - не, не бих ангажирала само акушерка. Нямам доверие на лекарите, какво остава за помощния персонал.
Това е добра новина за желаещите да раждат вкъщи, обаче  Peace

# 2
Разрешиха?!
Та досега как е било-акушерката си води нормално раждане(изключвам секцио)
Тя затова е акушерка-за да може да води нормално раждане...

# 3
Самостоятелно.

# 4
Това е добре.

(за протокола,  и в моя град акушерка си води раждането самостоятелно, само при нужда викат лекарите от другите помещения Crazy)

# 5
  • BG
Че то и сега в малките градове акушерките си водят раждането. Лекарите са там някъде и се мотаят в общия случай.
Секцио родих затова няма как да отговоря, но ако трябваше - не, не бих ангажирала само акушерка. Нямам доверие на лекарите, какво остава за помощния персонал.Това е добра новина за желаещите да раждат вкъщи, обаче  Peace

Помощен персонал са санитарите. Акушерките са високо квалифициран и обучен персонал.
 И наистина се грижат за родилките до момента, в който бебето тръгне да излиза, а и след  това.

# 6
мен ме изражда акушерка,лекарят ме ши...

# 7
Ами значи до сега са водили ражданията противозаконно. От престоя си в болницата останах с впечатление, че лекаря се явява само при усложнения и когато дойде време за шиенето. Аз раждах оперативно и не мога да коментирам. Имам приятелки обаче, които платиха на лекари за да им водят раждането и въпреки това те са се явявали в начоло и във времето за зашиване, т.е. акушерка им е водила раждането. Имам и такива, които са си платили само на акушерка. Хем са по-доволни, хем и по-евтино им е излязло.

# 8
  • София
И двата пъти ме израждаха акушерки.
1вият път, Правителствена болница, лекарите (дежурен екип, + шеф на отделението, общо 4-5) бяха до акушерката. Лекар ме ши.
2рият път, бившата Тина Киркова. Лекарката (дежурен екип) беше в другата стая, дойде след като се роди сина ми. Не са ме шили. Всъщност лекарката ми спука водите в предродилна, след това в родилна бях само с акушерките.

2рият път попаднах на страхотна акушерка. И съм много доволна от отношение, грижи и т.н. Много ми помогна, нямах никакви разкъсвания. В стаята по-късно дойде майка, която беше платила именно на тази акушерка.

# 9
  • София
Не, не бих ангажирала. От раждането ми останах с впечатлението, че акушерките само те поливат чат-пат с едно очукано чайниче и ти набождат ръката като игленик в напразни опити да сложат абокат. През цялото време лекарят ми е бил с мен и той водеше раждането. При следващо раждане пак бих разчитала на него.

# 10
  • София
от тази статия излиза, че епизиотомията се прави по дефолт на всички Simple Smile

по въпроса - да, бих ангажирала акушерка. Те и без друго при безпроблемните раждания те си водят, лекарят само шие ако трябва. Или се намесва ако има някакъв проблем.
(е изключвам случаите когато майката си е платила на лекар и по случаят той просто трябва да участва, че да оправдае хилядарката за избор Wink)

# 11
Тази статия ме изненада. Моето раждане го водеше акушерка, дори тя ми направи епизиотомията.
Лекар също присъстваше, но стоеше до мен и ми натискаше корема. Акушерката изроди сина ми и преряза пъпната връв.
След това лекарят ме заши.

# 12
  • София
Двете ми нормални раждания бяха водени от акушерки. Те извадиха бебето и първия и втория път.
Така се случи, че когато отидох да раждам и двата пъти имах контракции, но не ми бяха изтекли водите. Лекарят ми спука водите в предродилна зала и после стоеше до акушерката до края на раждането. Заши ме той.
Ако и третото ми раждане е нормално, бих се доверила на акушерка.

# 13
Какво се чудите толкова? Да, от край време (и zащото така си е било от време оно, така си е нормално) акушерките могат и общо вzето често наистина си водят раждания. Те са zатова, акушерки... Обаче явно на хартия не са имали право до сега у наЗе, което само по себе си е пълна дивотия.
Е, сега са им "дали", в същност zа мене са си им върнали, това което и беz това си е редно да имат, именно правото да водят раждане. И което е повече от чудесно. Много се радвам  Peace
Иначе аz да, бих и още как. Не zнам как да се аргументирам, просто ми се вижда едно от най-нормалните неща. Лекарите.. ами принципно си мисля, че те могат да имат работа около една раждаща жена само, ако има медицински проблеми/причини zа присъствието им. Иначе е беzсмислено и ненужно.

# 14
Аз пък бях и до сега твърдо убедена, че реално самото изгонване на плода е работа именно на акушерката. Т.е. за мен това не е нищо ново. Всъщност новото е, че е ново.  Mr. Green

Не, не бих ангажирала акушерка за раждането, а както и предните два пъти- екип: лекар + акушер, работещи по принцип заедно.

Общи условия

Активация на акаунт