7клас, ІІри срок, готвим се за лъвски скок,

• 37 295
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
И ако кат' се пробвате, вземе че успеете, после какво?  Wink

Как какво, ще има морално удовлетворение. И все пак резервен вариант за много краен случай, но това е само хипотетично. 

# 496
  • София
При нас пък се получава сега тъпо съвпадение на Кенгуруто с олимпиадата по физика.  Confused Много олимпиади, много нещо, а моичкият се е писал почти на всички. Shocked За физиката и химията - ясно, но ходи и на олимпиада по биология, което вече ме шокира. Интересувала ги и биологията, защото щял да строи хотел на Луната със затворена еко система. #Crazy
Още по-шокиращо е, че се е писал и по история, което за него е най-нелюбимия предмет с най-лошата госпожа. Госпожата пишела шестица на всеки, който участва, независимо от резултата и за да му пише шестица, затова. Самата госпожа му заявила "Ти пък къде си тръгнал, нали знаеш, че ще трябва да си научиш всички уроци от началото на годината!" А госпожата била лоша, защото ги карала да учат така, както всъщност трябва да се учи (това са неговите думи). Laughing
Лудницата при нас е пълна, направо няма кога да си празнува рождения ден.   Confused Последно настоя да е в неделя след олимпиадата по физика, с която нямал да има проблем и щял да приключи набързо. Ще поживеем, ще видим. Crazy

# 497
Здравейте, отдавна не съм влизала, че графика ни нещо е супер натоварен. Виждам обсъждате изпита в Американския колеж. Точно днес се чудех дали да пускам дъщеря ми на теста, защото точно от това се притеснявам, че ако вземат и я приемат как ще плащаме таксата. Уж вече сме говорили много пъти, ама знам че и на нея и на нас ще ни е криво после. Ако пък не я пусна и после вземат, че се явят някакви пари - винаги ще ми тежи, че си е пропуснала шанса. Още трябва да мисля  Embarassed

# 498
  • дълбоката провинция
Може ли някой да ми каже, на какво правно основание директор ще издаде заповед, с която задължава всички ученици, които имат оценки 5 и 6 за срока, да участват в олимпиадите?

# 499
Може ли някой да ми каже, на какво правно основание директор ще издаде заповед, с която задължава всички ученици, които имат оценки 5 и 6 за срока, да участват в олимпиадите?

Правото на по-силния. Не мисля, че има юридическо право, но ако има учител в темата може да обясни как стават тези неща. Мисля, че масовото участие е за престиж на учителя или пък на училището. Пък и не е лошо децата да бъдат подбутвани, че понякога мързела или страха да не се изложат им е главна пречка.

# 500
  • София
...Точно днес се чудех дали да пускам дъщеря ми на теста, защото точно от това се притеснявам, че ако вземат и я приемат как ще плащаме таксата. Уж вече сме говорили много пъти, ама знам че и на нея и на нас ще ни е криво после. Ако пък не я пусна и после вземат, че се явят някакви пари - винаги ще ми тежи, че си е пропуснала шанса. Още трябва да мисля  Embarassed

Точно затова и аз попитах... Ако детето ми бъде прието в спряганото за намбър уан училище, не съм много сигурна, че сърце ще ми даде да го оставя само с едното морално удовлетворение!

И моичкият се е писал на куп олимпиади, и на мен ум не ми го побира какво точно ще прави на някои от тях, ама нейсе! По химия и ние минаваме на втори кръг. Искаше ми се да видя задачите, ама не ги намирам публикувани никъде...

# 501
В неделя е олимпиадата по БЕЛ - общинско ниво и в сайта на РИО София пише, че в осем сутринта ще качат темите, но след 15 минути - ще ги свалят. Има ли някой по-ранобуден, който да ги дръпне Praynig

# 502
С дъщеря ми сме обсъдили плюсовете и минусите на това да се учи в АК и заедно решихме, че за нея има по-добри варианти. Тя обаче много държи да разбере дали може да се справи на ниво с техния изпит и затова ще се яви на него. Доколкото знам, доста деца от СМГ в предишни години са направили същото, много ще го направят и сега.

# 503
Не знам олимпиадата по химия да е качена някъде - все пак е първи кръг. Моят довлачи едни листа и ми се стори, че е по-скоро тест, отколкото задачи (последните са с отворен отговор и могат да се броят за задачи).
За Американския университет сме  в колебание. Принципът - ако те приемат и одобрят за стипендия, ще учиш, ако ли не - някъде другаде.
Следва да се има предвид, че не се е подготвял специално и няма да са толкова непрежалими усилията, в случай че го приемат, пък не учи там. Поради липсата на подготовка за точно този изпит и вероятността да успее е малка, така че, имаме един месец да умуваме.

# 504
В неделя е олимпиадата по БЕЛ - общинско ниво и в сайта на РИО София пише, че в осем сутринта ще качат темите, но след 15 минути - ще ги свалят. Има ли някой по-ранобуден, който да ги дръпне Praynig
Едва ли всеки ще може да си дърпа темите. Предполагам, че ще могат да се отварят само с парола, а такава ще имат само директорите на училищата. Такава е практиката.

# 505
  • София
Не знам олимпиадата по химия да е качена някъде - все пак е първи кръг. Моят довлачи едни листа и ми се стори, че е по-скоро тест, отколкото задачи (последните са с отворен отговор и могат да се броят за задачи).
За Американския университет сме  в колебание. Принципът - ако те приемат и одобрят за стипендия, ще учиш, ако ли не - някъде другаде.
Следва да се има предвид, че не се е подготвял специално и няма да са толкова непрежалими усилията, в случай че го приемат, пък не учи там. Поради липсата на подготовка за точно този изпит и вероятността да успее е малка, така че, имаме един месец да умуваме.
Хич не се подвеждайте  в тази посока! Wink Има много деца, които отиват на изпита за колежа от любопитство и желание за самопроверка, без грам специална подготовка, разчитайки  на наученото в станадартните школи за  изпитите  по формата, спуснат от МОНМ. И се справят повече от добре.Така че вероятността за успех изобщо не е малка, особено като гледам споделените от Вас резултати от пробни изпити на детето. Peace Именно на този принцип на кандидатстване бяха приети деца на майки  и от миналогодишната , и от по-миналогодишната тема.

# 506
Здравейте, не съм се включвала от сума време, но поне успявам да изчитам темата през някой и друг ден. Simple Smile
В АК ние няма да се пробваме. Пълната им такса си е изхвърляне за гимназия тук и сега, а стипендии, доколкото знам, вече много трудно отпускат. Голямата ми щерка беше приета преди няколко години, но без стипендия. Не я записахме, въпреки че няколко пъти ни се обаждаха. Тя нямаше проблем с това, може би защото бяхме разговаряли предварително и не се бяхме поддали на преобладаващото истерично отношение спрямо колежа  Thinking Според мен половината на таксата е адекватното заплащане за да учи едно дете там. Някак си не мисля, че колкото повече пари дам, толкова по-добро правя за детето си!  newsm78  Иначе съм съгласна, че пари похарчени(разумно) за образование са страхотна инвестиция. Да отбележа също, че и двете ми хлапета са били в някои етапи в частни училища. Но АК, си е малко злоупотреба със стремежа на родители към добро образование. Маркетингов трик, така да се каже.  Mr. Green
 И да се отчета- на олимпиадата по химия се класира за втори кръг, каза че било лесно и се ядоса, че няма пълен брой точкки. На друга олимпиада не е пожелала да се яви. Досега само на един пробен по математика е била- има 5,40 , което е седми резултат от явилите се. Но малко българския ме тревожи, защото нямам база за оценка все още, не са имали пробни. Тя твърди, че е добре, но знам ли?... Има ли скоро отворени пробни изпити към някоя школа?

# 507

В АК ние няма да се пробваме. Пълната им такса си е изхвърляне за гимназия тук и сега, а стипендии, доколкото знам, вече много трудно отпускат. ....... Тя нямаше проблем с това, може би защото бяхме разговаряли предварително и не се бяхме поддали на преобладаващото истерично отношение спрямо колежа  Thinking Според мен половината на таксата е адекватното заплащане за да учи едно дете там. Някак си не мисля, че колкото повече пари дам, толкова по-добро правя за детето си!  newsm78  Иначе съм съгласна, че пари похарчени(разумно) за образование са страхотна инвестиция. Да отбележа също, че и двете ми хлапета са били в някои етапи в частни училища. Но АК, си е малко злоупотреба със стремежа на родители към добро образование. Маркетингов трик, така да се каже. Mr. Green

Много се чудех дали да го напиша или не .... но това просто повтаря моето мнение 1 към 1 и затова си позволих да цитирам  Peace
Дори аз дето съм леко ... 6 без 10 и темата "добро образование" определено ми е мания, смятам че тази цифра е мааалко в повечко от това, което е нормално ... но може би и целта е да се намали малко наплива към АК ... знам ли  newsm78
Браво за олимпиядата по химия!!!

Последна редакция: ср, 09 фев 2011, 18:27 от Lennyh

# 508
Аз мисля да пусна моята да се пробва на изпита в АК, но този, който е в Търново. Не знам какъв е формата на изпита в София, но ще пусна този, който е от търновския и ако някой знае, може да каже дали се препокриват.

Приемен изпит

Приемният изпит се състои от две части:

1. Тест (1 час и 40 мин.)
   2. Съчинение (Есе – 30 мин.)

Тестът включва четири раздела, които съдържат езикови, математически и логически задачи. Всеки раздел се състои от 25 въпроса. Времето за работа по всяка част е 25 минути. От кандидатите се изисква да посочат един от пет предложени отговора, които се нанасят на отделен лист.
Съчинението е вторият важен компонент от приемния изпит в Американски Колеж Аркус ®. В рамките на 30 минути кандидатите трябва да напишат текст по зададена тема, която не е базирана върху произведение или автор, изучавани в училище. Съчинението се оценява по следните критерии:

1. Умения за аргументиране на личната позиция по темата
   2. Умения за композиране и структуриране на текст
   3. Умения за графично оформяне на текст
   4. Умения за стилова уместност на изказа
   5. Умения за езиково оформяне на текст

Съчиненията се проверяват от двама специалисти и в случай, че в техните оценки има разлика от пет точки, арбитър поставя крайната оценка. Максималният резултат за съчинението е 25 точки.

Максималният резултат за двете части на приемния изпит е 125 точки.

# 509
Пълната им такса си е изхвърляне за гимназия тук и сега, а стипендии, доколкото знам, вече много трудно отпускат. ...... Според мен половината на таксата е адекватното заплащане за да учи едно дете там. Някак си не мисля, че колкото повече пари дам, толкова по-добро правя за детето си!  newsm78  ....... Но АК, си е малко злоупотреба със стремежа на родители към добро образование. Маркетингов трик, така да се каже.  Mr. Green

Това е една важна част и от нашите причини да не искаме да учим там. Когато таксата за първите деца беше 50% имаше някакъв смисъл, а и възпитателен ефект - детето знаеше, че със своите ум и труд си е извоювало преференцията. Сега да се молиш за стипендия и да им носиш документи и за майчиното си мляко е унизително, а и кой знае дали въпреки това ще ти дадат. Пък да заровиш 33 000 евро за средно образование, при положение, че с тези пари после може да се плати висше в чужбина, е неефективно. Особено, ако детето ти знае много добре английски.

Е, ние имаме и други съображения, но и тези са с голяма тежест. Което не значи, че няма да се пробваме за спорта.

Общи условия

Активация на акаунт