7клас, ІІри срок, готвим се за лъвски скок,

• 37 262
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
Всъщност, като се замисля, при нас учителката, която години наред извежда поне 3-4-ма свои ученици до (първите места на) национален кръг си пресява желаещите на  "вътрешен кръг", независимо от оценките, които са изкарали през срока...

Машала на таз учителка smile3501
По какъв предмет преподава, ако не е тайна? Обикновено такива постоянни резултати имат само в МГ-тата.

# 526
  • София
Що да е тайна?  История.  Grinning

# 527
Що да е тайна?  История.  Grinning

Двойно машала smile3501 smile3501

# 528
  • София
Участието в Националния тест по математика също ли е по желание?
Дъщеря ми не иска да ходи, а и аз не виждам смисъл, като знам възможностите и.
Обаче госпожата казала, че е задължително за ВСИЧКИ седмокласници newsm78

# 529

Не е абсолютно задължително, но само ако детето иска да си остане в същото училище. Имаше една тема в началото на годината, в която една майка разказваше, че дъщеря й била оперирана преди изпитите и решили да не ходи, все още била в болнични, но после класът се разпаднал и я беше записала в близко училище, но със сериозно присъствие на деца от малцинствата и тя много се ядосваше, че не е е явило момичето, защото с две тройки щеше да има избор къде да се запише, а без оценки където я набутат. Моят съвет е всички да се явяват. Иначе за кандидатстващи в гимназиите и професионалните училища е абсолютно задължително да има 2 оценки - БЕЛ и мат., без значение какъв тип училище ще се избира.

# 530

Не е абсолютно задължително, но само ако детето иска да си остане в същото училище. ... Моят съвет е всички да се явяват. Иначе за кандидатстващи в гимназиите и професионалните училища е абсолютно задължително да има 2 оценки - БЕЛ и мат., без значение какъв тип училище ще се избира.

Извинявай, моля те да обясниш отново - не разбрах с какво тези две състезания ги свързваш с 2-те оценки по БЕЛ и мат. Нали при кандидатстване се вземат годишните оценки по БЕЛ и мат, а не тези от състезанието? Или има промяна? Май съм пропуснала нещо  Embarassed

Миналата година четох темата на седмокласниците много внимателно около изпитите и след това и си спомням, че за НПМГ въобще пък не се вземат оценки по БЕЛ и мат от дипломата за профили като химия, физика  и т.н., а само от съответните предмети. За НГДЕК май също не е необходима оценка по математика. За НФСГ се вземаше оценката по география вместо по математика. Голямо беше разнообразието...

# 531
  • София
Имах пред вид теста на 19.02.

# 532
 Embarassed Оххх, объркала съм се, помислих, че става въпрос за изпитите при ВО в края на годината. Разсеяна съм... Embarassed Confused

# 533
# 534
  • Sofia
 Добре , че в училището на синковеца нищо не е задължително  Peace.
 Учителите си знаят много добре какви 6-тици пишат , и въобще не задължават никой за участие в олимпиада или състезание.
 .hope. , не е задължително , разбира се! Просто учителката си е решила така!От класа на детето ще ходят няма  и половината ученици , но всички по желание!
 Имам един въпрос: знаете ли , как ще се разпределят децата по стаите за НВО?
 Говореше се , че тези , които със сигурност ще пишат по 2 модул ще са отделно , но дали е така?!

# 535
Днес и мен ме изненадаха, че в училището на дъщеря ми участието в националните тестове по БЕЛ и по математика за седмокласници е задължително. Доколкото познавам преподавателите по двата предмета, тази задължителност на "мероприятията" не е по тяхна инициатива. Сигурно идва или от министерството или инспектората.

# 536
И при нас няма нищо задължително. Преподавателите просто спират децата, които искат да се запишат, но имат наистина много ниски оценки.
Моята ще ходи утре, но не защото госпожата я кара задължително да отиде, а защото и е казала, че е добре да се пробва, понеже въпросите били много сходни с тези на изпита.
По математика няма намерение да ходи.

# 537
При нас не олимпиадите са задължителни, а участието в националните тестове за седмокласници.

# 538
Ами аз имам предвид националните състезания по БЕЛ и математика, които са различни от олимпиадите.
А, ако имаш предвид тези национални тестове, които са в края на годината, дори не съм и предполагала, че може децата да имат право да не се явят. От четвърти клас всяка година съм знаела, че се завършва с матура и че това си е задължително.

# 539
Съжалявам, може би не те разбрах. И аз говоря за националните тестове в 3 кръга, общинският кръг на които са на 19.02 (математика) и 20.02 (БЕЛ, не съм много сигурна за тази дата). Под строй трябва да се явят и на двете. 

Общи условия

Активация на акаунт