7клас, ІІри срок, готвим се за лъвски скок,

• 37 202
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
  • дълбоката провинция
на първа страница

# 616
Ние имаме на олимпиадата по математика 19 точки от 21, ще ходим на следващия кръг Peace
Днес донесе и първата 6 по математика от контролното което направиха преди няколко дни. Дано сега вече се стегне и започне да учи по сериозно.
Започват и при нас вече пробните изпити в школа Вектор и в МГ. За тези които се интересуват датите са обявени в сайта съответно на Вектор и МГ. Моля ако някой има инфо за пробни изпити някъде другаде да сподели.

# 617
  • дълбоката провинция
Някой знае ли дали за общинските кръгове всяко РИО си подготвя свои задачи? Недоумявам как ще се използват едни и същи варианти при положение, че олимпиадите във всички области са на различни дати...

# 618
Някой знае ли дали за общинските кръгове всяко РИО си подготвя свои задачи? Недоумявам как ще се използват едни и същи варианти при положение, че олимпиадите във всички области са на различни дати...

Да, за общинските ги подготвят от местното РИО, а за областните и националните от МОМН.
Досто често има голяма разлика в трудността на общинските кръгове/поне по математика, че по друго не съм поглеждала/

# 619
Не. Темите за общински кръг на много от олимпиадите са еднакви за някои от градовете. Пример: Олимпиада по физика – София и Ямбол, олимпиада по химия – Стара Загора и Ямбол, олимпиада по математика – Бургас, Ямбол и Велико Търново; Варна и Пловдив. По математика някои от темите съвпадат напълно, а други – само за някои класове. Има и отделни задачи, които се повтарят. И аз мисля, че не е много целесъобразно да се дават едни и същи теми при положение, че олимпиадите са на различни дати в различните области.
Това прочетох на сайта на РИО – Ямбол вчера:
Кратък текст на новината:
ОБЩИНСКИ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО ФИЗИКА - 18.02.2011Г. - ЗАДАЧИ

Пълен текст на новината:
В РАЗДЕЛ УЧИТЕЛИ, ПРЕДМЕТ ФИЗИКА СА КАЧЕНИ ЗАДАЧИТЕ ЗА ОЛИМПИАДАТА

От него разбирам, че олимпиадата им по физика трябва да е днес. Да, но задачите там бяха качени вчера и то без код – аз ги изтеглих. Тази сутрин синът ми ми каза, че в Стара Загора темата по физика е била същата (на 11.02.).

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 12:01 от math_mother

# 620
  • Sofia
math_mother , за съжаление се случват такива неща  Crazy.
 Миналата година ,задачите за общинският кръг на олимпиадата по математика били качени още предната вечер на сайта на РИО - София. Аз ги видях сутринта , като изпратих детето, но със сигурност знам , че има деца , които дори са звъняли вечерта на учители , за да им кажат решенията!
 Явно в опита си да улеснят нещата , инспекторатите се дънят здраво  Crazy!

# 621
Здравейте,
Виждам че във форума цари седмокласно оживление.  Привети на всички стари познати и на всички, с които не се "познаваме". Аз съм изпаднала в тихо примирение с моята седмокласничка, защото пубертетът много яко я гази. В събота я пращам на уроци по български, в неделя на Веди, пак по български, а за математиката разчитаме на господин Симеонов в училище. Резултатите не са блестящи, не са и отчайващи. Повече ме притеснява това, че е вечно намусена и с многострадален вид. Гледа ме снизходително-презрително, обелва по някоя дума само в краен случай, на масата приключва с яденето за пет минути и бързо се изнася към стаята си, дори като я прибираме вечер от училище, бърза да си сложи слушалките, за да не си говори с нас, докато пътуваме към къщи. Както се казва, като влезе детето в пубертета, вземете си куче, да има кой да ви се радва, като се прибирате. Сега обаче девойката е безкрайно щастлива, че ще се отърве от мен, защото заминавам в командировка извън България за цял месец. Надявам се да не съжалявам горчиво за това отсъствие. Може пък да и подейства организиращо.

# 622
  • навсякъде
Здравей, ЕлиЯна, този един месец може да подейства освежаващо и като се върнеш да завариш един усмихнат тийн, който осъзнал липсата ти да не спре да ти бърбори какво се е случило в къщи. Ние за сега не сме от този нацупен тип, въпреки че яко ни "тръска" и нас пубертета.

# 623
Здравейте всички!
Много отдавна не съм се вясвала във форума. Не знам за вас, но при нас интерес и вълнение около предстоящото кандидатстване клони към нула. На първо място е спорта, на второ приятелите и техните проблеми, после са приятелките и т.н. Лоша работа! Само да му заговоря за някое училище и вече ме е срязал. Направо не знам как да се оправям. Знам, че трябва да настоявам, но и знам, че насила няма да стане, не искам и да съжалява някой ден, когато се осъзнае. Ще гледам да ви следя по- редовно вече  Heart Eyes

# 624
  • с/у ОколоМръсТното
Хехехееее и "нашата алея" се пълни... Да не униваме...  Joy а , да се подкрепяме  Hug

ЕлиЯна - това с кучето ме изкефи. Има много вярно в таз приказка  Peace Мисля, че като се върнеш нещата ще се подредят в добра светлина... А дано да е така.  Praynig
valieta - аз дори не знам, кое е на 1во място за щерката... Може би е компа с тъпите му игри...  Rolling Eyes

Лети, милата Бети... Отвратителен е тоз грип... Цунки за Бети  Heart Eyes

Лени и аз съм на мнение, че и бачкатори са нужни... И ехеееее, колко ми е гот  Laughing

Междудругото, кога е 2рия кръг на олимпиадата по химия, че моята се е класирала (да не повярва човек   Whistling )?

# 625
  • дълбоката провинция
областен кръг - ХИМИЯ  И ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕД  - 26.02.2011 г., 9.00 ч.

# 626
А, опа, извинете, и ние ходихме на олимпиада по химия, ама не знаем дали сме се класирали, щото тази цялата седмица сме на лагер с отбора в с. Катунци.
Всъщност, кога излязоха резултатите?

# 627
Ееее Шани - виждаш ли има напредък и детето се е представило добре - Химията не е особено лесна наука - така че поздравления.
Валиета, здрасти - помня те, но някак ми беше убягнало че и ти стопанисваш 7-мо класник. При нас спорта също много върви, но не намирам в него причината за лежерното отношение към всичко останало.... Както и да е .... както е казал бащата на Силвестър Сталоун навремето - по-добре як и тъп, отколкото само тъп  Mr. Green
ЕлиЯна, не е честно да се губиш така  Peace
При нас като цяло държанието му ( изключвам към брат му) е последното, което ме притеснява - говорим си, помага ми, абе добро ми е детето, наскоро прояви интерес и да готви и се включва за разни дреболии в къщи, само желание за учене липсва .... ми ..... търсим го, ама дано не закъснеем с намирането като на изгубения кивот.
Иначе аз не изпадам в истерии от този факт имайки предвид собствената си биография. Навремето се заинатих и кандидатстват в Строителния техникум ( много ми беше на сърце и исках да наследя тати) да ама като не ме приеха и се обидих на всички и на всичко и отказах да се боря за езикови гимназии, завърших си най-обикновен техникум, но пък някъде в този период от време ми изкристализираха част от идеите какво искам да правя по-нататък. Не мога да се оплача от всичко нататък ( в образователен аспект), че и не само.
Така че се надявам и при тази част от децата ни, които засега неглижират ученето да се получи така и да открият себе си.
При все това просто не мога да спра да се възхищавам на тези, които наистина имат цел и я гонят! Ми евала на децата!

# 628
Lennyh, когато за последно сме се засичали във форума с теб, той не е бил седмокласник  Simple Smile, а стопанисвам и един шестокласник, който е с по- лош пубертет и от седмокласника.
Седмокласника ме търси, гушка се даже, иска да говорим, споделя с мен. Малко ми е чудно, че не споделя с баща си, ама нищо..., докато малкия е  ooooh!

# 629
Хехехееее и "нашата алея" се пълни... Да не униваме...  Joy а , да се подкрепяме  Hug

ЕлиЯна - това с кучето ме изкефи. Има много вярно в таз приказка  Peace Мисля, че като се върнеш нещата ще се подредят в добра светлина... А дано да е така.  Praynig
valieta - аз дори не знам, кое е на 1во място за щерката... Може би е компа с тъпите му игри...  Rolling Eyes

Лети, милата Бети... Отвратителен е тоз грип... Цунки за Бети  Heart Eyes

Лени и аз съм на мнение, че и бачкатори са нужни... И ехеееее, колко ми е гот  Laughing

Междудругото, кога е 2рия кръг на олимпиадата по химия, че моята се е класирала (да не повярва човек   Whistling )?

Шани, забелязвам, че непрекъснато обръщаш внимание на това, че твоето дете е по-зле от другите. Не я познавам, но моето мнение е да изчакаш още 3 месеца и тогава ще се види как стоят нещата, може пък много да те изненада. Аз ще следя къде ще я приемат,стана ми интересно. Flutter

Общи условия

Активация на акаунт