7клас, ІІри срок, готвим се за лъвски скок,

• 37 263
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
Няма проблем  Simple Smile Аз не ползвам точната терминология и затова така се получи.
Но нашето по БЕЛ е утре. Защо има такова разминаване  Thinking

# 541
  • дълбоката провинция
Снощи класната сподели, че участието в олимпиади (както и си знаем) си е едно представяне на съответния учител, а децата не искали да се включат и затова ги натискали. Аз пък мисля, че това си е една своеобразна оценка поставена от децата на учителите, с която последните не се съгласяват и затова се получава така.

Вчера бе проведен училищният кръг на олимпиадата по химия, децата отидоха със желание, без да се налага учителката да ги изнудва, но излязоха разочаровани, поне тези, които са очаквали, че това ще е един вид състезание - учителката влязла, казала им отговорите и... в края на уч. година ще се отчетат резултати от рода "имаме 20 ученици преминали в следващ кръг на олимпиада..."...
Кому е нужно, щом децата се чувстват гадно?... На какво ги учат учителите?...

# 542
И при нас вчера се проведе общински кръг на олимпиадата по химия. Учителите не са им казали отговорите, но синът ми е видял дете, което по време на олимпиадата е било с тетрадката си по химия. Никой не му е направил забележка. А може да е имало и други такива деца. Май съвсем умишлено квесторите си затварят очите. На общински кръг на места се казват отговорите, другаде се преписва или пък ученици от по-горни класове помагат на по-малките. Децата, които разчитат единствено на знанията си, се дразнят (особено ако са изместени в класирането от деца, постигнали успеха си по нечестен начин). Успокоението ни е, че на областен кръг подобни нередности едва ли ще се случат и класирането ще отразява знанията на децата, а не това колко са хитри.

# 543
  • София
За олимпиадата по химия,моят син каза,че е била лесна.Ще ходи и утре и в неделя по математика и БЕЛ.
За националните по БЕЛ и математика също е записан.Но си спомням на родителската среща в началото на годината учителката по математика искаше всички да се явят на националното състезание.Вярно е,че като цяло са силен клас,но според мен е повече за тренинга.
Другата седмица ще има родителска среща,ще видим какво ще кажат.
Али Сън за първи път чувам,че децата пишещи и по втори модул ще са отделно.При нас може би почти всички дружно ще се включат и в двата модула.

# 544
  • София

Имам един въпрос: знаете ли , как ще се разпределят децата по стаите за НВО?
 Говореше се , че тези , които със сигурност ще пишат по 2 модул ще са отделно , но дали е така?!
Мога да споделя как беше миналата година. Peace От РИО училищата в даден момент получават едни таблици за попълване, които трябва обратно да бъдат изпратени в определен срок.В тях управата на училището упоменава броя зали, в които ще са разпределени децата, както и самия брой седмокласници.Мисля, че имаше графа и за това по колко деца ще са в класна стая.Изпраща се списъкът и с децата  като разпределението се прави в инспектората.На училището се връща информация с  индивидуален номер за всяко дете и стаята, в която ще полага изпитите по математика и БЕЛ. При дъщеря ми специално двете стаи бяха различни.Бележка с тази информация се дава на децата най-много ден-два преди изпитите.С това целят от една страна децата да не загубят връчения им документ, а от друга Mr. Green - явно за да не се ориентират много-много  с кого ще са в една стая, ще  има ли отличници наоколо  и дали подсказването ще мине.. Joy Не си спомням някъде предварително дете да е упоменавало, че ще участва или не във втория модул.Това го преценяват на място, в зависимост от сложността на изпита.Така че не виждам начин за предварително отделяне на едните от другите.Наистина в училището на дъщеря ми нямаше излезли от втория модул и нямам 100%  сигурна информация по въпроса..Но от прочетеното за други училища останах с впечатлението, че неучастващите във втория модул деца просто се изнасят и в стаята остават само тези, които ще го решават.

# 545
  • София
За националните по БЕЛ и математика също е записан.Но си спомням на родителската среща в началото на годината учителката по математика искаше всички да се явят на националното състезание.Вярно е,че като цяло са силен клас,но според мен е повече за тренинга.
Другата седмица ще има родителска среща,ще видим какво ще кажат.

Ali&Meli, казах ти аз - синът ти внимава повече! Моята девойка още не ми е съобщила и доколкото я познавам, ще ме информира най-невинно предишния ден. Ще съм благодарна ако споделиш кога е точно това събитие. Hug

Знае ли някой колко време ще  продължат олимпиадите утре и в неделя, че заради тях щерката ще пропусне първия модул от курса?!

# 546
На сайта на министерството пише, че времето за олимпиадите на учениците от 7 глас е 4 астрономически часа.
А за националните състезания по 2 часа.

# 547
  • София
Момичета, някой може ли да ме светне за олимпиадата по физика в неделя, че в сайта на РИО файловете са недостъпни. Синчето ми сервира, че трябвало да се явява в друго у-ще... Да разбирам ли, че ще се провежда само в някои у-ща, или нашите се цепят от колектива?  Ако е първото, трябва ли да носи нещо за идентификация, примерно?
Уф, ядосвам се! За какво е този зор да се явява, като едва ли ще му стигнат силите/знанията!?  И при това му съвпада с курса... Ама, ей на – овньо си е овньо!  Rolling Eyes

# 548
  • София
Avi11 само така си мислиш за сина ми... Laughing
Питам го онзи ден има ли нещо ново в училище,разбира се отговорът е "Не-е-е-е".След малко виждам бележника върху бюрото му и решавам все пак да погледна дали няма нещо за разписване.Е познай,една оценка и съобщението за родителска среща.Иначе няма нищо ново!
Ако питаш за родителската среща тя е на 17.02 /четвъртък/ от 17.30,по спомени го карам,понеже бележникът не е пред мен.
Не се знае може и в една стая да се окажем с теб.

Националното състезание по БЕЛ е с продължителност 2 астрономически часа.
Националното състезание по математика е с продължителност 2.5 астрономически часа.

# 549
  • с/у ОколоМръсТното
, че неучастващите във втория модул деца просто се изнасят и в стаята остават само тези, които ще го решават.

ми това е много тъпо, според мен. Ще има едно разместване на творческите пластове, разсейване и място за приказки... Та има резон, децата които искат да имат 2ри модул да са заедно. И дано да е така.

# 550
, че неучастващите във втория модул деца просто се изнасят и в стаята остават само тези, които ще го решават.

ми това е много тъпо, според мен. Ще има едно разместване на творческите пластове, разсейване и място за приказки... Та има резон, децата които искат да имат 2ри модул да са заедно. И дано да е така.

Не се притеснявай толкова. То вярно, че зависи от училището, но особено ако е основно, не ми се вярва да има много деца, които да излязат и да не участват във втория модул. В крайна сметка нищо не губят дори ако нищо не направят по втория модул.

# 551
  • Sofia
already detective , благодаря за изчерпателния отговор   bouquet.
Шани , тъпо е , но явно ще бъде така. Това с предварителното разделяне на деца ,които със сигурност ще пишат по 2 модул се говореше миналата година. Щом не е направено , очевидно ще остане така. И мен това ме притеснява. Както и фактът , че много от неучещите ще досаждат на знаещите , и много или малко ще ги разсейват!
 PurpleDragon , олимпиадата по физика ще се провежда в определени училища. И синковеца е в друго , но така беше и по химия.
 Колкото до това дали да носи нещо - не би трябвало. Миналата седмица по химия го накарах да си вземе личната карта .После каза , че никой не му я е искал.
 Сега за неделя имат среща с квестора в двора на тяхното училище , и ще ходят заедно!
 За курса - ще ходи! Казах му да предупреди , че ще закъснее, а аз ще гледам да го закарам по най-бързия начин!Правил е доста олимпиади и смята , че ще се справи за около час и половина/ пък ще видим/.
 Успех на всички , които ще ходят на утрешната олимпиада  Hug!

# 552
Моята тъкмо се върна от националното по БЕЛ. Свършила е за 1 час и излязла разбира се първа, но поне написала абсолютно всичките въпроси Simple Smile
Казвам и, че все пак са 60 въпроса и малко повече време да е била отделила, а тя ми вика, че било супер лесно и едвам и един час издържала Simple Smile

# 553
  • навсякъде
Моята тъкмо се върна от националното по БЕЛ. Свършила е за 1 час и излязла разбира се първа, но поне написала абсолютно всичките въпроси Simple Smile
Казвам и, че все пак са 60 въпроса и малко повече време да е била отделила, а тя ми вика, че било супер лесно и едвам и един час издържала Simple Smile
Браво на Бети

# 554
  • София
Ali_sun, много благодаря!

...Правил е доста олимпиади и смята , че ще се справи за около час и половина/ пък ще видим/.
Мен това най-много ме притеснява – в нета не намерих почти нищо за тази пуста физика, тук-таме някой областен кръг, а той като погледна задачите, каза, че някои неща дори още не са ги учили. С др. думи отиваме съвсем на сляпо и почти без предварителна подготовка... Та вариантите са 2: или да излезе много бързо, ако прецени, че няма да се справи, или (по-вероятния „овнешки” вариант) да се запъне да стои до последно, белким измъдри нещо... Та, ако някоя от мамите на деца в „Междучасие” има идея от колко до колко е сутрешня курс (Михайлова – Симеонов), ще съм благодарна да сподели!
Успех и от мен на всички, които ще "олимпийстват" през уикенда!

Общи условия

Активация на акаунт