Юлчета 2008 (Тема 144)

• 33 384
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Симпатюхче, засега нямам проблеми, да се надяваме и че така ще си остане Simple Smile Но аз и нямах кой знае колко кърма вече, кърмех я от всяка гърда през вечер последните 1-2 месеца.

Гнидка, опасна е Катето  Grinning

Вчера бях и на ехограф, докторът каза, че бебето вече тежи около 2,5 кг, а имам още почти 2 месеца до термина  Crazy Ще видим накрая като се роди де, аз много не им вярвам Simple Smile

# 631
  • София
Kupa, ами обикновено вторите бебета са по-големи от първите.  Crazy

Гнид, голям сладур е катето. Яна пък вчера най-неочаквано като видя мартениците и подхвана една дълга песен за баба марта, научена явно в градината, но я пее пред мен за пръв път и останах като гръмната. доволно гръмната де  Mr. Green

# 632
Вашите деца като пеят песни докарват ли го откъм мелодия? Щото моето ги кара всичките с една , само текста е различен, чудя се дали е нормално.
Kupa, честито отбиване. При нас загубих надежда че ще се случи.
И браво за бебето Simple Smile

# 633
Вашите деца като пеят песни докарват ли го откъм мелодия? Щото моето ги кара всичките с една , само текста е различен, чудя се дали е нормално.
  Joy

Аз при Симона от мелодиите разбирам, коя песен пее. Щото ако трябва от "ал гумам ил гинам" да се сетя (ако умрам ил загинам) ooooh!

Да не се хваля много, ама напоследък Симона отново скланя да маха "пашена" и да ходи на гърне.  Мислех, че никога няма пак да се случи.  Laughing

Купа, честито отбиване  Hug

Гнид, Катето съм я признала от към бисери  Joy

# 634
Ха ха, Оле, Симона страшни песни знае Grinning

# 635
Момичета, чета какво говорите за сополите... Предлагам ви ефикасен метод, пробван всеки път на детето и на нас с баща й. Освен, че трета година пием клеева тинктура, при сополи по 3-4 пъти на ден капем по няколко капки в носа РАЗРЕДЕНА клеева тинктура - 5 капки в 30 мл преварена вода или физиологичен разтвор. Спират за два дни, сгъстява ги и спестява много главоболия.

# 636
А, и искам да ви попитам, децата ви хранят ли се сами в къщи? Защото ние в яслата сами се храним, но вкъщи само мама или тате.

# 637
  • Sofia
Дени се храни сам, настоява всичко сам да си взима.
Пее доста успешно, но това е сигурно понеже постоянно пеем и пускаме песнички.
И аз ползвам метода с клеева тинктура, обаче аз знам, че са 5 капки в 10 капки вода. Става ужасно силно, направо ми изгаря лигавицата, после 15 мин не мога да се успокоя, а Дени реве по половин час, та се отказах от метода. Вие явно доста по-разредено го правите, ще пробвам така  Thinking

# 638
  • София
Я кажете и на мен това с клеевата тинктура  newsm78....да си довърша изречението....от къде се купува?

Маги се храни сама още от миналата година, когато прояждаше   Laughing нали имахме проблем с яденето. Давах и да си взима сама с ръце което позволява...нали е важно за финната моторика . А много бързо се научи да си улучваустата с лъжица и вилица и на морето  много и се възхищаваха  Laughing....естественно и се възхищаваха само чужди хора....на майка и лошо и ставаше от това "аш ама"/аз сама/, защото половината порция и беше по дрехите и нямахме дреха без лекета  Twisted Evil в къщи също ставаше мазало  Crazy
Та така, всяко предимство си има и недостатъци  Rolling Eyes, покрай това че "ядяла сама" толкова нерви съм изхабила, чеее  ooooh!

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 17:09 от ketito

# 639
  • Варна
А да ви питам друго, сами ли се събличат/ обличат, събуват и обуват обувките децата?

# 640
  • София
Инка,моите и двамата НЕ  Mr. Green Магдалена изявява желание но не и се получава, а на мен не ми сттигат нервите да я чакам / мнооого лош метод на възпитание  Mr. Green/ А Дени може идеално да се облича, но предпочита по-лесното и мрънка и пак аз го обличам  Rolling Eyes
Да не се оплаквам, а...поне се хранят сами  Joy то пък не може всичко, ще се разглезя  Mr. Green

# 641
  • Варна
Кети, питам понеже вчера ми направиха много голяма забележка от яслата, че Боби не се справя сам с това и едва ли не в детската градина ще ми го върнат вкъщи. Трябвало да го оставям сам да се съблича, обува и т.н. Опитвам от вчера, а резултата е, че той се скъсва да реве, аз се изнервям много и наистина не се получава много възпитателно... Много ме нервира сестрата вчера, направо нервна криза ми докара.

# 642
Честит Национален Празник на България!

Инка, изобщо не им обръщай внимание в яслата. И на мен се опитват да ми правят забележка и редовно ми го връщаха с разменени топлинки и обърнат наобратно анцунг, защото не са му помогнали и сам се е мъчил. Сега го прибира майка ми и са ми малко по-далечни тези неща. Но аз докато бях в детската градина, бях за известно време в първа група (децата са с година по-големи от нашите и повечето са били в яслата преди това). 70% от тях имаха нужда от помощ за обличането, 95% си разменяха топлинките и обувките. Не съм оставила дете да ходи развлечено и незагащено, обаче в нашата ясла си ги оставят, че и забележки правят. Аз на забележката реагирах, че според мен за всяко нещо си има време и няма смисъл да насилвам нещата. Казах им също, че обличам децата в първа група, които са доста по-големи от него, така че не смятам, че той е някакво изключение Crossing Arms

# 643
Мойто дете се опитва да се храни само но не успява,но той не ходи на ясла, а и се опитва да  се храни с лява ръка...
За обличането- може само да си събува чорапите  и изобщо не си мисля че в скоро време би се справил сам и се учудвам на тази сестра-ами те също да ги и учат и лека полека,това според мен е трудно за тях още Thinking

# 644
олеее Инка чак пък толкоз да изискват от яслата...ужас, малки са според мен, пък и всяко дете си има свой темп на развитие, някои могат други не могат...като те нервират, нервирай ги и ти...
Мати не може да се облича, но прявява интерес така че е въпрос на време, а за храненто, мнооого отдавна се храни сам и то доста чисто, дори и супата яде много внимателно...
а откъм бисери...смях голям е тук, рецитира стихчета, песни от яслата, ние сме на обратно откъм мелодия ги докарва супер вярноо, ама текста...трябва субтитри  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт