Парфюмни размисли и страсти - 88

• 31 114
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И аз съм изключително доволна от въпросния сайт (огледалния Simple Smile http://www.parfum-bg.com/packages/wgt.aspx?fi=4889 ), там доставката със сигурност е 3 лв за цялата страна, като за 3 и повече продукта е безплатна. В Мегашоп мисля, че е твърдо 3 лв без значение броя на поръчаните неща.

И една статийка за успокоение на затъналите в буркани парфюманки  Heart Eyes

За колко време се разваля един парфюм?      

Заблуда е, че всеки парфюм се разваля с времето. Далеч от слънчева светлина
и пазен на прохладно, флаконът може да запази съдържанието си свежо с
деситилетия. Не случайно в eBay още се продават стари версии на някои от
парфюмните класики - те са напълно годни за употреба и много желани от
колекционерите, тъй като реформулирането на ароматите често се оказва голямо
разочарование. За сметка на това тестерите на парфюмите под греещите лампи в
силно осветените търговски центрове се похабяват за няколко месеца. Извод -
пазете парфюмите си по подходящ начин и ще можете дълго време да им се
наслаждавате.

Дори и при съхранение в оптимални условия, някои парфюми все пак се променят
и това не зависи от тяхната цена. Annick Goutal Petite Cherie губи
деликатните си нюанси за месеци, докато Guerlain - Mitsouko узрява с
годините и става още по-хубав.

Атти, мерси за информацийката   bouquet
Тъкмо и аз се канех да попрочета нещо днес по темата..
Аз мога да потвърдя,че имам един-единствен случай с "разваляне" на парфюм и това беше едно Булгари..  Confused
Не знам как така се случи, държах си го на едно място с другите.. но го видях един ден,че се е размътило ужасно и има нещо като  утайка  Shocked ..обаче на мирис си беше същото  Crossing Arms

# 631
Натали, чакам и аз отзивите ти с нетърпение, за всичко новополучено  Hug

По повод развалянето, мъжа ми има един Егоист от 10тина години, пръска го малко, после го даде на баща му, те не живеят в България, но го гледах, че го е зарязал на тоалетката в коридора /последня път като премъквах багаж от едната къща в другата  Laughing / нищо му нямаше, а не е съхраняван старателно със сигурност. И за отливките, на последния виал, без пулверизатор само с капачка, имаше изписан срок на годност 3 години.
Размазала съм се, боли ме кръст, полуболна съм и аз от децата и неща нищо да ми мирише днес  Sad

# 632
Здравейте, може ли някой да ми каже къде от къде мога да купя този прафюм http://www.fragrantica.com/perfume/Rance-1795/Helene-10728.html , дадоха ми малка мостричка и е направо страхотен (поне за мен ), но нещо не го намирам. Благодаря  Simple Smile
От тук http://cgi.ebay.co.uk/HELENE-RANCE-EDP-50ml-1-7fl-oz-NEW-HARD-FIND-/120659196233
Парфюмът е нов, от тази година и не е масов.

# 633
Аттиbouquet значи сега остава да ги съхраняваме правилно Wink

Бубс,ако ти се иска,все ще измислим нещо,напоследък съм по-широко скроена относно желаните от мен аромати,а и не държа на същото количество,все пак е безбожно евтин,а най-вече че няма да го нося,мислех да го дам на ЛМ да го изпръска,но той като видя панделката на бутилката и смръщи вежди Laughing

Натали,честито Heart Eyes,чакам отзивите ти с нетърпение и моля те,изброй ги поименно и по бройка,няма да завиждам въобще Hug

Заболя ме сърцето ooooh! снощи харесах Жадор едп,а днес го има в размените и то концентрация пп,но нямам какво да предложа Rolling Eyes
Аз и Нина харесах снощи,та дори и Цветната бомба и сега съм в размисли и страсти с какво точно да се разделя,след като ме разколебахте и не ми се дават Шанелите Crazy
а какво стана с шантавия ми ароматен вкус,накъде се преобърна,че започнах да харесвам неща,които преди дори не поглеждах Thinking

# 634
  • Германия
Натали, чакам и аз отзивите ти с нетърпение, за всичко новополучено  Hug

Али, spoko бързо оздравяване! С огромно удуволствие ще споделя за всички мексикански дарове. Засега мога да кажа, че Бялото пачули ще размести, но не и в челната тройка, цветно-шипровата ми класация. Очертава се като сериозен претендент за четвъртото място. Откривам значителни паралели със Soir de Lune (Sisley) и за да изключа самовнушението като фактор, напръсках другата ръка с него. Не си внушавам. Пачулито вече поизсъхна и също разтвори медена шипровост като Лунната нощ,  след първоначалните камфорови талази. Мимс, не знам дали познаваш въпросното пачули, но тук липсва и сянка от леките амонячни примеси, които те тровят в Лунната нощ. Сериозен, класов парфюм. Топ 10-ката ми е в шах. Ще опиша и по-подробно като поразнося.

Алекс-че, с новият ти ник не мога да свикна още, но мисля, че ти питаше за Sculpture Delicate Fleur (Nikos). Успях да го разуча подробно и ако го проучваш случайно с повече мнения, моето разширено е тук.

Писах на Бубс на ЛС, но още нямам отговор, а не ме свърта от притеснение. Забелязах съвсем случайно, че на моя 24 Фобург /100 мл./ липсват каквито и да било текстове, цифри и номера на дъното на флакона. Само стъкло ooooh!! Здравата се притесних. Би ли могъл някой, който го има да погледне флакона си и да ми каже има ли някакви атрибути, за да знам да рекламирам ли поръчката си. Беше отдавна, но едва сега забелязах, при разместване. Благодаря предварително. Мисля, че и Атти го има, ама тя е на работа сигурно.

# 635
  • София
Много благодаря, Бижу   bouquet

# 636
ЕДП или ЕДТ на Фобура?
Моя е ЕДТ тестер и си има лепенка отдолу с всичко, дори номер с бели букви и цифри.
Натали, аз не намирам никаква прилика между Бялото пачули и Лунната нощ.
Бялото пачули е прекрасен, остър аромат, но за мен е повече мъжки и любимия се радва на стотицата ми отдавна. Heart Eyes

# 637
Натали,с лепенка е отдолу 24Ф и вероятно се е разлепила,ако няма други разминавания или съмнения,като например ароматът да  е различен,значи всичко е наред. Peace
това е за ЕДП тестер 50мл
Моята Вивара дойде без лепенка от ибеи и я сравнявах с тази на Тафи и всичко си е ок Wink

# 638
  • Германия
Денси, Годес, благодаря! Става дума за ЕДП - 100 мл. флакон. Сега се разтревожих още повече. Ако имаше лепенка и е паднала, нямаше ли да има някакви лепливи остатъци?

ПП Дени, ако можеше да ти тикна в нослето двете си ръце през монитора щях да те питам, кой кой е от двата парфюма. С изключение на леката, летлива, амонячна нотка, която дразни Мимс, двата аромата за мен са подобни. Шипровостта им е идентична, в този смисъл. Не е същата като на Фобурга или Будоара на баба Виви, напр.

# 639
  • NYC
Ако The Mall e молът на Стамболийски, срещата може да има още едно ново лице.  Ще се радвам да се запознаем   bouquet

за съжаление не е  - The Mall е този на Цариградско шосе с Карфур на приземния етаж Wink

Благодаря мноог Asinka. Едва ли ще успея да дойда, имам и една друга среща същия следобед, а имам не добри спомени от движението по софийските улици преди празниците...

# 640
Денси, Годес, благодаря! Става дума за ЕДП - 100 мл. флакон. Сега се разтревожих още повече. Ако имаше лепенка и е паднала, нямаше ли да има някакви лепливи остатъци?
Виварата нямаше останало лепило Peace
нещо друго притеснява ли те,познаваш ли аромата

# 641
Аз също мисля, че няма от какво да се притесняваш. Hug

# 642
  • София
Мале, какви сте бързи! Моя 24 Ф е тестер ЕДТ, има отдолу лепенка с надписи и код с букви и цифри - общо 5 знака, лепенката е квадратна, колкото е широчината на дъното.
Натали, в офиса ходя сутрин, колкото да си съгласувам нещата, а следобед си работя проектите от вкъщи... да живеят лаптопите Simple Smile

# 643
ЕДП е с елипсовидна лепенка и  с 5 знака

пп.Сега забелязах нещо на дъното,на самото стъкло в ляво има мъничко кръгче и една по-голяма петица,но това май се отнасяше за партидата на самата бутилка,а не на аромата или нещо такова беше newsm78

# 644
  • Германия

Познавам го от една спринцовка на Атти. После го купих за подробно разучаване и носене. Не мисля, че се различават с това, което Аттинка ми преля лятото, но знам ли... За всеки случай ще пиша на доставчика, да видя що за отговор ще ми даде.

Общи условия

Активация на акаунт