Юлски деца-Тема 40

• 27 853
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • USA
И на Стейси кашлица  и течащ нос са й за първи път, къде по-лесно беше само с Т. Гледам почти всеки пост е с болно детенце, дано бързо да оздравеят, че много се мъчат милите, а и ние покрай тях.

Нашата рокля не можахме да я облечем за Бъдни вечер или Коледа, дано поне за Нова година да успеем.

Радина, и аз като родих пиех обезболяващи, но тези са по-силни, които сега ми е предписал, даже едните бяха с кодеин. Може би има причина да ми изпише точно тези, не знам, но като говорехме за кърменето би трябвало да се сети, че съществуват и други newsm78. Важното е, че издържах и не ги взимах и днес си я кърмех.

# 451

Честит Имен Ден на всички, празнуващи днес!
Всичко, което Ви желая е:
здраве, защото е необходимо,
щастие, защото е важно
и любов, защото тя ще спаси света!

# 452
  • Видин
Добро утро и честито на празнуващите днес.
Ние изкарахме кошмарна нощ, аз почти не съм спала, а Габ как е спал и аз не знам. Много се мъчи детето Sad Лошото е, че не дава да му почиствам носа с аспиратор. Не умее и да спи на възглавница и секретите са в гърлото, дави се и се сещате как е било цяла нощ  ooooh!
Като е само с течащ нос да го водя ли на лекар? Че искам да го сменявам, а не е време за новия, не ми се ходи и при старата ни педиатърка  Tired

# 453
Аманита, аз не водя Калина не лекар само за хрема. Ако започне кашлица, която не е от стичащите се сополи, тогавя отиваме, за да я преслушат. Иначе си карам със стандартното - изопринозин по едно хапче на ден, много пъти физиологичен разтвор в носа и дърпам с аспиратора, каквото може, вит.Ц по една ампула. Последния път докторката ни изписа Умкалор и този път й го давам, докато свършим шишенцето, но не мога да кажа дали е ефективен. А, и винаги давам Осцилококцинум при първи симптоми. Започнах да слагам и сребърна вода в нослето.

Сега я чакам да се събуди, за да видя дали мога да я обявя за оздравяла вече или още хъркоти нослето.

Бързо да се оправя Габ и спокойно, гадно е да са болни, но минава.
Рал, Шора_мишора, бързо оздравяване и на вашите сладурчета.

За подаръците - Калина се плаши от куклите. Получи две - от дядо си и от едната си баба. Бяга, все едно ще я ухапят и не смее да ги пипне даже. Явно отиват в склада за играчки и ще чакаме да се престраши. Пък и на мен много не са ми по сърце, падам си по кранове и лего. Joy

# 454
  • София
Здравейте момичета!
Честит имен ден на празнуващите!
Мимето и аз ще следя отзиви за менструалната чашка, че и аз по едно време се бях засилила да си взимам такава. Някой питаше какво представлява нека Мимето да обясни, че поне я е виждала на живо, но като общо се поставя да събира менструалната кръв.
Джил не разбрах какво казваш за тази дъска за писане, пада върха на писалката и какво става?  Кажи защото и аз мисля да купувам, че все пишем по разни тефтери.
Бързо оздравяване на болничките дечица. Аманита само за хрема и аз не я водя на лекар, но следя да не почне да кашля (извън давенето със секретите), а и ми казаха, че заради секретите които поглъща е хубаво да се комбинира другото лечение със сироп за кашлица.

# 455
Цветен, пада върха на писалката и после не знаеш дали детето не го е изяло... Аз още не знам, за съжаление. Обърнах се за минута да направя нещо на плота и като се завъртях видях писалката в устата, а връхчето липсваше. Дали е паднало някъде по земята, или Калина го е глътнала, не успяхме да установим. Не го намерих и в акитата.

Мисълта ми беше, че с такава играчка трябва да сте непрекъснато до детето и да го гледате едва ли не в ръцете. Пък аз нямам такива навици с Калина и я оставям да си шета наоколо както си иска.

# 456
  • София
Здравейте момичета,
Честит имен ден на празнуващите днес! Да сте живи и здрави и с гордост да си носите името!  bouquet
Всички болнички скоро да оздравяват! Hug
Джил, това е къщичката http://www.elc.co.uk/HappyLand-Cherry-Lane-Cottage/125417,default,pd.html Най-добрата ми покупка за Анди. Става от сън и тича при нея, още очите и зъбите не сме измили. Иска да и я слагаме на масата като се храни. Подрежда вътре стаите, слага момичетата да спят, къпе котето, слага катеричката в хралупа, реди столчетата около масата, слага ги да ядат, слага ги на тоалетна. Направо съм изумена, никой не я е учил.  Heart Eyes
На Коледа си изкарахме страхотно с Мимето, София и Филип.   love001 Децата много си играха и много се забавляваха, но върха на програмата беше хорото/ръченицата, която изиграха двете - е няма такива сладури.  smile3501 newsm76 С нетърпение очаквам следващата среща. Илиян е впечатлен от София, как си казва за пишкането и вчера цял ден ми е помагал за Анди с гърнето. Та сме пак без памперс. Вчера се изпусна само веднъж.  Heart Eyes
Маймунче, дано върнат на тати стипендията (дано да е станала някаква грешка). Стискам палци! HugЗа коледната рокличка и ние забравихме да я облечем Анди на Коледа, така че ще я обличаме на Нова година.  newsm03
Емили, благодаря! И аз не мога да му се нарадвам. Анди също.  newsm53

# 457
И аз не водя на лекар децата ако са само с хрема, но няколко дни след това почва и кашлицата, винаги.И независимо дали е от секрета или не хходим задължително да ги чуят, че белите стават за часове  ooooh!

Честит имен ден на всички малки и големи празнуващи!   bouquet

# 458
Джил, явно е същата дъска, защото пада връхчето. На нашата не още, но взех като на моята приятелка с близнетата и на тяхната забелязах този проблем. Ще го залепя и мисля, че проблемът ще е решен. За сега много се забавлява, само си я мъкне и си драска нещо.
Аманита, аз даже не смуча сополите напоследък, нещо ми се струва, че се влошава даже.
Маймунче, едно мега обикновено столче взех, ще кача снимки скоро.
Шора Мишора, дори не съм разбрала, че си била на срещата Blush.
Сиси, все забравям да кажа колко си отслабнала.
Ето и малко снимки най- накрая: http://julskimami.snimka.bg/friends/sofiyiski-sreshti.424872.21876758.
Ние вчера ходихме до Полимед да прегледат Андреа, не мога да кажа, че изпаднах във възторг, скарах се с лекарката още преди да влезем в кабинета. Иначе имаше подход, струва ми се, че я бива с деца. Каза, че са й чисти дробчетата, предписа ни Проспан за кашлицата и инхалации с лайка. Днес ходих при нашата си педиатърка, за съжаление се оказа, че ще бъде на работа след Нова година. Пратиха ни при една друга и тя каза, че са й чисти гърдите. Не я харесах и нея, аман от такива лекари, които си мислят, че като не медицински лица сме втора ръка хора и да ми говорят надуто, като на доста по- низшо същество #Cussing out.
Да ви питам, че забравих и двете да ги питам, може ли да излиза навън сега с тази кашлица? Аз до колкото знам не е хубаво да се слага шал и не слагам, защото е повече вреден от колкото полезен, но с кашлица дали пък не е по- вредно да диша студеният въздух?

# 459
  • София
И аз не дърпам сополи отдавна. От миналата зима май. Имам чувството, че каквото издърпам пак се появява. Слагам физиологичен разтвор да отмие каквото може, по спринцовка в ноздра, и после клеева тинктура. Рядко бъркам с клечки да вадя нещо. Ние пък към 6 ставахме, че София повръща. Повърна си от вечерята, несмляна храна  newsm78 Легна си при нас и си поспахме до 11. Сега нищо и няма.
Нашата дъска от Оля не съм се сетила да и проверявам връхчето на писалката. Но София не се сеща да я лапа.
Я давайте други идеи за шейни, тая бебешката явно няма да я заредят скоро.

# 460

Да ви питам, че забравих и двете да ги питам, може ли да излиза навън сега с тази кашлица? Аз до колкото знам не е хубаво да се слага шал и не слагам, защото е повече вреден от колкото полезен, но с кашлица дали пък не е по- вредно да диша студеният въздух?[/color]

Нас даже ни задължиха да се разхождаме на въздух... е не софийския, а на Сандански... но каза, че днес заради навалялия сняг може и в София  Grinning

# 461
  • София
Може като алтернатива и в Банкя да се разхождате като спре снега  Peace Но в къщите ни със сигурност е най-мръсен, затова хуубави разходки трябва. Аз в голям студ и давам бибероната да знам, че поне няма директно да го вдишва студа, виж през носа няма как.

# 462
Джил, Маймунче, благодаря ви за пожеланията. Дано скоро се оправим, но от днес сме на антибиотик и капки в ушите и в носа. Просто не ми се мисли как ще ги правим тия интервенции, голям тормоз ще пада. Много ми е криво, че се разболя, а така хубаво вали сняг и си представях как на вилата ще си пробваме новата шейна по Нова година, а сега може и да не ходим. В сряда пак сме на лекар пък да видим. Цяла нощ е горял горкия с висока температура.
Аманита и другите със сополки. Последният път давах на Вики едно хомеопатично за бистри сополки и мисля че имаше ефект, но в момента не се сещам за името. Довечера като се прибера в къщи ще погледна.
Юлско, бях на срещата и още как. Твойта мома доста време прекара с моя юнак в басейна с топките. Всъщност той от там не мръдна, само момичетата се сменяха. Grinning А аз се ориентира кой кой е само по децата, защото тях ги познавам от снимките.
Миме, хайде кажи за тая чашка, че се чудя правилно ли съм прочела, нещо не разбрала ли съм newsm78
Хайде, дано списъкът с болни деца да не се увеличава повече и за празника всички да са здрви.

# 463
Ралче, Миме, мерси.
Забравих да ви кажа, че вчера бяхме до свекито, даде 20 лв. за Андреа. Беше сготвила много вкусен обяд, не мога да й отрека. Доста се смях на нашият подарък. След сватбата каза, че има нов комплект, който е приготвила за нас, да си сменим нашите тенджери, но тогава нещо нямаше как да го мъкнем, все му казвам на Ангел да ги вземе и все забравя и сега си ги получихме с панделка за Коледа Joy. Явно е семейна черта, защото баба му се мъчеше 2 години да ми пробута един сервиз за кафе и все отбивах номера, но на сватбата си го получихме като сватбен подарък Joy. Поне чичо й се разписа подобаващо.
От баща ми подаръка за Коледа за къщата ще е прахосмукачка най- вероятно Joy.

# 464
  • София
Весела Коледа на всички и по-добра и успешна 2011 година!!
Май и ние ще се разпишем в отбора на болните баш за Новата година
Да ви питам нещо доста тъпо, но досега минавахме без него и аз все забравям да купя - термометъра. Какъв ползвате - за чело, биберон или с мек накрайник?
В началото имахме термометър-биберон, но се счупи. После карахме с един обикновен, но по-тънък - Мишо нямаше против да му меря в дупето. Обаче вече има и днес станаха едни батални сцени...

Общи условия

Активация на акаунт