Всякакви въпроси относно съдомиялните - 4

• 51 770
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Mari6a, честита ти нова придобивка! Пиши дали си доволна, че и ние мислим след дълго умуване да вземем същия модел АЕГ, само, че бяла.
Важно ли е съдомиялната да има предварително изплакване, защото гореспоменатия модел няма? За какво служи изплакването?
Ще пиша като я изпробвам ...
Чета сега в книжката, че има функция "предмиене", това същото ли е като предварителното изплакване? Предполагам, че да  newsm78
Доклад: Брилятно! Сложих силно замърсени съдове, ползвах Грюн Грийн, гланц на Медикс, че друг наблизо не можах да намеря, а не ми се ходеше до Пикадили пак. Излязоха скърцащи от чистота, без петна. Ползвах автоматичната програма  Party

Последна редакция: вт, 28 дек 2010, 21:31 от mari6a

# 151
Мариша честита придобивка, много е хубава  Peace
Предмиенето е много удобно за изплакване на приборите, когато не си напълнила съдомиялната и ще я оставиш за включване на другият ден.
 Аз така правя след вечеря... зареждам, но не се е напълнила а е много за половин зареждане и така пускам предварително измиване и допълвам на следващият ден.
bobynka модела, който си избрала беше легнал и на моето сърце Simple Smile гледах клипчета за него в нета. Вкрайна сметка взехме Аристон, който доста прилича на него
http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/% … F1%F2%EE%FF%F9%E8

# 152
Какво ще ме посъветвате: понеже старата ни съдомиялна нещо се прецака - Мидеа 4 компл. решихме да вземем друга. Та понеже имаме ограничения във финансирането и много се двоумим - Бош втора употреба или Мидеа или Беко нови  newsm78 И ако сте за нова - каква???

# 153
  • София
Запис в новата тема.Чери,благодаря за нея!  bouquet

# 154
Какво ще ме посъветвате: понеже старата ни съдомиялна нещо се прецака - Мидеа 4 компл. решихме да вземем друга. Та понеже имаме ограничения във финансирането и много се двоумим - Бош втора употреба или Мидеа или Беко нови  newsm78 И ако сте за нова - каква???

Аз лично имам сериозни резерви към уредите втора употреба и бих се спряла на нова машина.
Ако предвиденият бюджет е малък и стига само за по-евтин вариант, от двете предложени бих се спряла на Беко.
От Мидеа много момичета се оплакаха и в предишната тема.

Инка, добре дошла Hug.

# 155
Честита Нова Година!

Да си ползваме помощничките безаварийно
  Wink

# 156
  • София
Бях забравила една от любимите си теми и то за един от най-любимите ми домашни помощници! Heart Eyes

# 157
Честита Нова година и от мен !
Да сте здрави !!

По темата : бих искала да направя едно пояснение относно солта в миялните.

В миялната машина има един филтър,напълнен с йонообменна смола / прилича на зрънца от хайвер /. В същност това омекотява водата. Йонообменна смола е силен катионит. Принципът на действие се състои в улавяне на Са2+ и Мg2+ йони и тяхното заместване с 2Na+. Възстановяването на йонообменните свойства на смолата става чрез регенерация с NaСl (натриев хлорид).

Затова и по-твърдата вода се настройва на по-голямо количество ползвана сол.

Безпроблемно ползване на любимия уред !   bouquet

# 158
Честита Нова Година на всички!!!

Както вече писах, харесах си и си взех Аристон за вграждане (LFT 114/HA) От тогава все ровя из темите за съдомиялни да разбера от къде се настройва степента за солта.Огледах я цялата, ама не видях никъде такова нещо.В инструкцията пише да се настрои, но не пише от къде.Възможно ли е да си работи така?

# 159
Сапфир, честита Нова година и на теб! Много здраве ти желая, за дечицата ти също!

Сега за машината - резервоарът за сол е на дъното. Като отвориш (развъртиш капака) не се ли вижда скала и и нещо като пластмасова планка, която да преместиш на желаната цифра за дозиране на солта?

# 160
Според мен дозирането,за което говори Сапфир е друго.
Има се предвид колко сол да си поеме машината при работа / да си регенерира и омекоти водата/.
Това напр. при моята става с комбинация от копчетата съобразно твърдостта на водата / в моя си регион /.

не може да не пише.

# 161
Рени, машината от една страна сама си "дърпа" сол в процеса на работа, от друга изисква и ръчно дозиране по степени.
Имам предвид следното - поставяне на 1-ва степен не означава, че всеки път машината ще си "вземе" 10 грама сол. В процеса на работа електрониката преценява колко да бъде количеството за един и конкретен цикъл.
Пиша това, ако Мултитаб функцията бъде изключена (не че от нея има смисъл де).

# 162
Това със стрелкичките си е за гланца. Долу е една дупка с вода и с помощта на фунията се пълни сол колкото поеме - до горе.
Оттам нататък електрониката дозира по  зададената степен според твърдостта на водата. Не мисля,че всеки път определя твърдостта / то много ще е умна /.

П.П. Само изясняваме , без нищо лично.  bouquet
А изключването с мултитаб е много рисковане и за мен безсмислено.

# 163
Мариша,честита нова придобивка.Да си я ползваш без проблеми.

Аз да ви попитам,макар някои неща вече да сте ги коментирели - според вас има ли смисъл от функции на съдомиялната като например Отложен старт,Предварително изплакване,Бърза програма и Мултитаб и защо? Има ли смисъл от много програми и температури?От толкова ровичкане за инфо се обърках и не знам като си вземам машината от коя функция бих могла да се лиша,за сметка на друга? А иначе стигнах до извода,че моята съдомиялна все още не е произведена - да харчи възможно най-малко ток и вода;да е тиха;да е тясна,защото нямам място;да е за 12 комплекта;да е с регулираща кошница;да е три пъти клас А...То и затова мъжът ми вдигна ръце от мен.    Laughing    Ще се радвам,ако някоя мама намери време да отговори на поне част от въпросите...   Hug

# 164
Това със стрелкичките си е за гланца. Долу е една дупка с вода и с помощта на фунията се пълни сол колкото поеме - до горе.
Оттам нататък електрониката дозира по  зададената степен според твърдостта на водата. Не мисля,че всеки път определя твърдостта / то много ще е умна /.

Рени, всяка съвременна машина има функция за регулиране на потреблението на сол, което е ръчно!
Скалата (за Аристон го твърдя със 100% убеденост) се намира в резервоарът за сол.
Нагласява се на принципа на отделението за гланц.
Нагласявайки скалата на 1,2 и пр., машината си дърпа по-малко количество при всеки цикъл, но то не е еднакво всеки път. Има някакви вариации в количеството.
Сега стана ли по-ясно?

Общи условия

Активация на акаунт