® Португалия - тема № 14

• 36 848
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
ей, с тия мерки ме разбихте  Simple Smile
ние сме френски мадами-на годинка бяха 8,700,на две -10,500,а на три-12,300 и  Grinning

сложихме украсата
децата само повтарят Pai Natal,Pai Natal,a  къде е  Mãe Natal Joy hahaha

# 16
Ама Деси ,ти сериозно ли.... newsm78,сега твоите момиченца са по +–12 кг... То вярно че като бебета децата  бързо качват и после спират  да качват  с тези темпове,но тез килограми са повече от манекенски  WinkДа са  ти живи и здрави . И двечките еднакво ли се развиват, на кг,ръст......Отдавна не си пускала снимки

# 17
  • В голямото море...Живот
 Hug
Момичета как е при вас времето?
Снощи гледах новините - страшно е било в централна Португалия.

# 18
  • Стара Загора
juji.76, на АМ е.А за Лидл - гледа ли как гранеха стекчета с олио.един човек се провиква, че и вътре имало, но хората ги е ствах да не свърше и се блъскаха и грабеха...като паплач Shocked .Криза, а?!Пък гранят като невидели и пълнят количките ooooh! .Ако питате мен-нещата са изкуствени.

# 19
вярно ,вярно Grinning към 13 кг,че може и да са ги минали вече ,не съм сигурна,че в градината само на хляб и вода я карат  #Cussing out и на спагети,когато има  #2gunfire ,а от това само на дупе се расте-мозъка не получава нищо,за съжаление Laughing
винаги са били между 10 и 25 % по графиките-на килограми това,а на ръст са все на 50%,значи ,ако сме все така...на 160см по 45-50кг ще сме  Mr. Green
снимки не съм пускала,че са малко  Blush,а и все не стигам до тях

# 20
нещо нета не ми е в ред,сори за втория пост
аз от понеделник не съм на работа,че вали,трещи,гърми и светка...но само сутрин до 8,30-9 часа  Joy hahaha
и така,станем сутрин,видим,че вали....позвъним си по телефоните...и се върнем да си доспим Joy

# 21
Близо до нас мина торнадото,тука беше един вятър,отнесе ми нещата от терасата,малко ме изплаши,но бързо мина Peace
Гледах и аз мерките на Дани на 2м е бил 5390 и 58,5см.Сега е шишко 19кг и 111см,на 4г и 9м,ама той доста си хапва,особено сладко Whistling,аз бях толкова кг на 7г.
Това за лидл ме изуми Shocked,но всяко чудо за 3 дни Peace
Светле за бебето разбрах,защото видях във феисбука,че е сложила в профила си снимка на бебето,то е почти на 1м.
Дани ти нямаш ли нови снимки на Веско?
Доре как си ти?
Ани къде се губиш?Как протича бременоста ти?Знаеш ли вече пола?

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 17:21 от zoui

# 22
Здравейте  Hug
Да се добера и аз да пиша най-накрая и то в новата коледна тема  Grinning
Дъщеря ни София реши да се роди на 16.11 в 4.17 сутринта, 3,520кг, 51см за около 45 мин в болницата, доста бързо като за естествено, първо раждане, но и доста постисках до 3 часа вкъщи Crazy И двете сме много добре, от първите 6 часа сме си заедно и неразделни. След 3 дни се прибрахме вкъщи и все още си установяваме режима. Започнаха ни коликите и се борим с тях сега. Кърмим се и е много добро момиче, но заради гадните колики много се мъчи и напъва, дано минат по-бързо, че нищо не помага. Иначе за 15 дни бяхме наддали 500гр на контролното теглене Twisted Evil Нощем е активна и се опитвам да наваксам със съня през деня, ама не ми се получава много.
Подготвяме се за коледните празници и пазаруваме подаръци, че португалската рода идва на 22 и трябва да сме готови с всичко. На 25.12 ни се пада и 40 дни и ще правим погача, докато са ни тука гостите, да видят български обичаи  Party Бабата ще седи иначе до 10. 01 да се погледаме малко.
Чакаме да изкрата елхите по пазарите, за да си окрасим вкъщи, но се усеща коледно настроение вече. Времето се опитва да застудее тук и дано падне малко сняг, че португалците ни да се зарадват Mr. Green
Дором желая ти бързо възстановяване и повече коледно настроение, а може и да се случи коледно чудо и всичко да ти се нагласи изведнъж  Praynig Пращам ти малко от моя позитивизъм  Heart Eyes
Усмивчица много хубаво, че си вече с твоя любим. Дано по-бързо се нагласиш на португалска вълна и намериш какво да правиш с толкова свободно време.
Ето ви едно линкче за тоя ЛИДЛ, ние с мъжа ми се смяхме със сълзи на хорската простотия http://vbox7.com/play:fca69bd7 .
Зои ще кача и някоя друга снимка на малката ни прелест във Фейса, ама незнам кога ще намеря време за това. Много лошо време сте имали по “нашия“ край там.
Да честитя на всички за отминалите ви празници и да ви пожелая много здраве и любов!
Да попитам, който е с португалска свекърва, какво им взимате за подарък по празниците, че аз нямам никаква идея, а моя не ми помага особено? Те какво ви подаряват?

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 19:13 от angela_vesi

# 23
Деси,че ти почна ли работа  newsm78.Какво искаш да кажеш ,че в детската градина не ги хранят добре ли???Aз винаги съм била доволна от храната в детската, а сега и в у4илището. Всеки ден питам какво са яли.....и се успокоявам че поне в училище яде редовно риба ,че рибата не присъства мн. често в менюто ни  Embarassed

angela_vesi ,честита дъщеричка   bouquetНезнам какъв може да е подаракът за порт.свеки ,но и аз всяка година съм в чуденка какво да подаря на мойте бабки...,имам 2–3 който са ми най,най...

Абе смеете се вие за Лидл ,ама да ви кажа ,че и ние смятаме с моя в събота сутринта да ходим да чакаме  за ПРОМОЦИИИИИ Joy Joy
Откриват нов магазин на Радио Популяр и днес гледахме брошурата и има страшни промоции и отделно дават талон за 20%. от цената..... и далаверата е smile3508.Та сме си заплюли един Тв Самсунг ,от новите ЛЕД,92см за 400 евро.. и с 20% процента ....Супер, иначе вървят към 700 евро.....,е как да не отидеш  и да не спиш пред магазина Joy Joy

Като откриваха Икеята (втората,пролетта беше),даваха талони за 100 евро на първите посетители  Peace

# 24
angela_vesi да ви е жива и здрава дъщери4ката Peace
Доре при нас мина вятъра но торнадо е минало в средна Португалия и щетите са много големи ooooh!
Деси сега ли ги берете тези маслини newsm78 не ги ли обраха ве4е?

# 25
има още поне месец да се берат
маймуните имат номер в живота-правят се на неразбрали,необичащи,неискащи-обръща им се повече внимание  ooooh! ,а после ме карат да им готвя каквото е имало днес на градината ooooh!
рибата не ми е приоритет/те не са опитвали дори досега,че им мирише/,а и не винаги е най-здравословно сготвена Peace

# 26
Здравейте момичета Hug Времето в нашата Португалия е страхотно ,за разлика от настроението ми Confused Днес ми се наложи да отида на зъболекар и някак много бързо той пък реши,че зъбът е за вадене,може и аз да съм в грешка,не съм експерт,но все ми се струва,че един зъб като има кариес и инфекция трябва да се пробва - лекарство,пломба и ако не стане - тогава вадене.В друг случай бих опитала и при друг специалист,но след два дена ходене по мъките,пък и уверенията на хора,на които вярвам на сто процента за професионализма на човека - съгласих се.......Както и да е - минало,заминало,но за първи път се замислих за здравната им система и при възрастните,до сега приоритет ми е бил само Гого,и в тази връзка да ви питам - вие какви схеми на сауд сегуранса ползвате - искам и аз да се подсигуря ,но не знам нито къде,нито как........... Rolling Eyes

# 27
  • В голямото море...Живот
Здравейте  Hug
Деси сбъркват ме твоите маймунки  Mr. Green Да са ти здрави, другото е вятър.
Зойче добре съм, днес ще ми махат конците - ще видя какво ще ми кажат.
angela_vesi честито   bouquet Да ви е здрава принцесата и много да се радвате заедно.

Тук прогнозата беше за много сняг днес  Rolling Eyes Едно слънце се блещи в прозореца ми в момента  Sunglasses И няма сняг - ще пътуваме за провинцията.

# 28
Дени за зъбите тук вси4ки така процедират(рядко лекуват)..един път Теди беше с малък кариес и я вика 6 пъти по 30€да й го лекува...та  по евтино излиза ваденето Mr. Green

За Сегуро предполагам 4е питаш...ние нямаме...но и много хора  се отказват(поне така слушам)
Ако е за зъби...нашата зъболекарка каза 4е не си заслужава Naughty първо имат срок в който не може да ползваш застраховката а само плащаш...и после много ма лка сума покрива..
Една позната ползваше за о4ила..но пак не беше доволна..
Има най разли4ни оферти.
https://www.medis.pt/pt-PT/Footer/InformacaoUtil/Pages/Faq.aspx
http://www.saudeprime.pt/seguro-saude-prime/limites-e-capitais.html
http://www.multicare.pt/PresentationLayer/MC2009_Conteudo.aspx?localid=126
И сигурно има още

Но според мен има слу4аи в които има смисъл да имаш сегуро( бременност.дете, сериозна болест) и в други не..Но нека и другите моми4ета да кажат Thinking

# 29
Zdraveite vapreki 4e vse oshte ne sam mama i az jiveq v Portugalia v Guimaraes i reshih i az da se vkliu4a kam vashata tema. Shte se radvam ako ima nqkoi nablizo s kogoto moga da si komunikiram tai kato ne rabotq i po cql den nqmam kakvo da pravq i samo se shmatkam po ulicite i shiq goblen.

Общи условия

Активация на акаунт