® Португалия - тема № 14

• 36 833
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря за бързия отговор и за честитката  Simple Smile
и аз така мисля да направя да питам направо там в сег.сосиал
Бях дочула,че трябвало първо паспорта на бебето да се изкара  newsm78
и затова съм се заела първо с това ...направих всички неща (апостил,превод и пълномощно) и сега чакам да ни изкарат в бг акта за раждане,че чак тогава да се пусне паспорта.
Пък тя каквато ми е мъничка още   ylinfant Two Hearts не винаги успяваме да излезем с нея и все губя по някои ден и се бавя с тия документи.

# 706
ама такова натрисане не искаме-искаме визитка,инфо,подробности   Laughing
много гостоприемно  Hug
от 6 години вече съм тук в Лисабон  преди един месец се сдобих с моето съкровище и се реших и аз да се присъединя към групата на бг мама (пт мама)  Peace за инфо и така нужни съвети  Grinning

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 19:07 от пламенка88

# 707
аз преди време/кога минага 4,5г Rolling Eyes/ си взех парите с пасаван
обаче,сега не знам дали издават
ние си послъгахме,че ще пътуваме  Embarassed ,инъче не вадеха пасаван-нямахме време да чакаме дипломатическата поща-имаше някакви срокове за получаването на тия пари  newsm78

# 708
аз ще видя да се информирмирам по скоро поне за това дали има някакъв срок,4е поне като отидем в посолството и аз да послъжа да ми изкарат пасаван...ако става  Grinning Grinning Grinning
ето,че ми помогна с нещо   bouquet

# 709
Здравейте момичета Hug
Привет пламенка88 ,GA GA  Simple Smile
И аз не съм влизала от 100 години.....,ама има6е един период , в който наистина никой  нищо не пи6е6е.. Sad
Да ви кажа, нямам  минутка време.....за себе си.. Whistling
Цял ден на работа,в къщи.....пак работа Laughing...,в 23.30 ве4е съм в леглото... и така всеки ден  WhistlingВ събота и неделя или сме на покупки, или сме на гости, или ние имаме гости,или у4им с каката,или ......,нямам миг спокойствие.... Whistling WhistlingДобре 4е др седмица идва свекито,4е да се заеме малко с децата  и къ6тата Laughing,4е и аз  съм 4ОВЕК WinkВе4е правим планове с ком6иите къде 6те ходим  без децата Grinning Laughing
И ние като Дани сме на етап  обу4ение -махане на памперс и успе6но се справяме,но с бибите 6те е зор.В къ6ти ходи с 3-4 броя и все си ги търси , понякога ги крие и после не можем да ги намерим....и става еднааааа...
пламенка88 ,аз за еднократна помощ(бонус) незнам,поне аз не съм взела  newsm78....,или имаш в предвид плащането PRE-NATAL newsm78...
BOM FERIADO!!! Wink,ни6то 4е аз съм на работа до обяд Whistling Whistling
 Hug,на вси4ки

# 710
ох,насълзих се от спомени за биби  hahaha hahaha
имахме за спане,за игра,за излизане/официална Crazy Crazy/...и нали всичко двойно...лудница меко казано  #Crazy
окончатено реших,че чашата прелива,когато в 23 ,30ч баща им изфуча за аптеката,понеже се скъсаха от рев за нощната биба ooooh!-познайте дали поискаха новите  Naughty Naughty
е,за седмица имаше проблеми,ревове и т.н.,ама те толкова ревяха по принцип,че хич не правеше разлика... Rolling Eyes

# 711
Гледам на бебешка вълна сте Rolling Eyes
Нямам какво да кажа Laughing
Светле на всякъде сме така...работа и в къщи...само на нас ни е всичко в къщи Laughing
Абе работа да има Peace

# 712

пламенка88 ,аз за еднократна помощ(бонус) незнам,поне аз не съм взела  newsm78....,или имаш в предвид плащането PRE-NATAL newsm78...

не,не говоря за заплащането PRE-NATAL  
този бонус е еднократно..мисля,че е нещо като наградата за първо дете която дават в България Thinking

# 713
 Thinking Не съм чувала за подобна еднократна сума...  Аз скоро подавах но за абоно де фамилия и майчинтво. Лична карта не ми е трябвала, само акта за раждане. Съмнява ме да има и такава помощ, но ако наистина има, сподели моля те че и мен ми е първо бебе.  Laughing

Peace

# 714
# 715
Аааааааа,то ставало въпрос за БГ  NaughtyДа ,в БГ се дава еднократна помощ за първо дете,но пламенка88 ,не съм сигурна  дали ти имаш право да  я полу4иш,като си родила тук newsm78.В същност  ,в интерес на истината аз за голямата дъ6теря успях да взема....,но беше малко с връзки ,а и беше минало 1г откакто бях излязла от БГ ,а и имах В БГ осигуровки  .....,така 4е номера мина Wink
Но сега се съмнявам да може да се полу4и нещо от БГ,при положение 4е децата са родени тук..... newsm78

# 716
може,може...ама си е разправия и документи,и като ми казаха всичко,се отказах,че са едни опашки в социалните...бяха...ние бяхме 8месечни,когато бяхме в БГ-полагат се на всеки български гражданин,където и да е роден,т.е.ако е издадено ЕГН вече,значи може и да се вземат парите

за тукашните пари...,ми този спор сме го водили вече преди време ...аз казах,че съм взела такива пари,ама сега вече питай ме какви и колко,и как,...нищо не помня  Whistling

# 717
щом разбера за какво по точно става въпрос и как става ще ви споделя  Peace

# 718
  • Стара Загора
Аааааааа,то ставало въпрос за БГ  NaughtyДа ,в БГ се дава еднократна помощ за първо дете,но пламенка88 ,не съм сигурна  дали ти имаш право да  я полу4иш,като си родила тук newsm78.В същност  ,в интерес на истината аз за голямата дъ6теря успях да взема....,но беше малко с връзки ,а и беше минало 1г откакто бях излязла от БГ ,а и имах В БГ осигуровки  .....,така 4е номера мина Wink
Но сега се съмнявам да може да се полу4и нещо от БГ,при положение 4е децата са родени тук..... newsm78
Сестра ми роди и двете си деца в Гърция, но си взе парите, които и се полагат от тук Peace

# 719
  bouquetчестито бебче на племеник 88  , Hugна всички . за помоща за новородено знам че я има- подробности ще пиша допълнително .

Общи условия

Активация на акаунт