ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 713
  • 757
  •   1
Отговори
# 60
Досега ми е давал по три гранулки от една потенция на едно ХЛ в пликче, надписано името и потенцията. Събрала съм си вече 3 вида (като единият е в 2 потенции) и нямаше как да знам кое какво е, ако не беше надписано Wink. Иначе си е предписвал една доза, не ме е карал да давам по няколко или по схема някаква.. Детето пие лекарството и като изчерпа то действието си - приема го пак. Другите 2 хл са, заради острите състояния, през които минахме.

# 61
Здравейте при нас нещата са малко по-добре, ухото на детето е добре, но от около два дни му е зачервено едното око (лявото, също като болното ухо) и се появи кашляне за сега не е силно. Притеснява ме приема на хом.л-во, почнахме от мин. четвъртък с Puls 200, първите 2 дни давах около 4 пъти дневно, (за около 2 дни ухото се оправи) после хом-ката казва да продължавам по 3 пъти на ден, но това е вече цяла седмица и тези нови симптоми дали не са някаква реакция от лекарството. Знам че много пъти са коментирани приемите и че трябва да са минимални и съм в колебание как да постъпя. А през последните 2 дни не виждам никакво подобрение в съст-то, по-скоро влошаване на окото и зачервяване.

Пак се обади да разкажеш на хомеопата,но щом е пак от същата страна(ляво) може би е реакция от лек.,която ще премине бързо!
За съжаление  по-скоро се влошава състоянието. С хом-ката се чуваме всеки  ден, вчера бяхме на преглед, смени лекарството, окото е доста червено и полу-затворено, гърлото е червено и кашля вече силно, а от вчера има и Т. Имам усещането че има някакво възпаление, което се върти в кръга нос, гърло, уши, очи и не се излекува, а се прехвърля от едно място на друго. Не съм убедена, че сме на прав път с лечението, но се надявам да се оправя. А и  ми е сложно с гледанетото на детето, но разбира се по-важното е дететнце да е добре.

# 62
Ясно - колкото лекари и пациенти, толкова мнения.

Друг въпрос - защо не може да се използват едновременно хомеопатични лекарства и алопатични?

# 63
  • София
Запис  Blush

# 64
  • ул. "Мечтание"
Друг въпрос - защо не може да се използват едновременно хомеопатични лекарства и алопатични?

Алопатичното може да прикрие или замаже някой симптом.

# 65

Алопатичното може да прикрие или замаже някой симптом.
.

За можене - могат да се ползват едновременно, но какъв е смисъла? Нали това е идеята на хомеопатията - да не се тровиш с лекарства. Лекуваш се или с хомеопатия, или с алопатия. Иначе все едно да си вегетарианец, пък да ядеш месо...

# 66
  • Пловдив
Какво спешно хом. лек. може да се даде на дете за болката след местна упойка, заради пулпит?

Сега е добре, но се притеснявам, че след като го пусне упойката, ще го боли много...

Как мога да му помогна?
Да съм подготвена, ако се наложи през нощта...

# 67
  • София - Варна - Бургас
Какво спешно хом. лек. може да се даде на дете за болката след местна упойка, заради пулпит?

Сега е добре, но се притеснявам, че след като го пусне упойката, ще го боли много...

Как мога да му помогна?
Да съм подготвена, ако се наложи през нощта...

Арника! 2 гранулки да смуче, но ако повтаряте приема, пуснете 2-3 гранулки Арника в бутилка 0,500 л. Девин и я удряте 5-6 пъти преди всяко даване - 5-6 капки в устата.

# 68
  • Пловдив
Алекс, благодаря!

И аз си помислих за Арника, но пък травмата е по- специфична, та реших да попитам...

bouquet

# 69
записче

# 70
  • Пловдив
Ясно - колкото лекари и пациенти, толкова мнения.

Може да се ползват, в някои случай е дори задължително. Когато са животоподържащи, инсулинови, кортикостероидни, за сърдечни проблеми .....се започва паралелно лечение. В книгата си Науката Хомеопатия, Витулкас много добре е описал точно тези случаи Peace.

# 71
Имам нужда от съвет и разяснение относно хомеопатични гранулки,които днес изписаха на сина ми.
Синът ми прави за втори път отит през последните 20дена.Преди 14 дена пи Аугментин,от снощи е с болки в ухото,УНГ констатира възпаление и изписа Клацид+няколко хомеопатични,тъй като детето е с темп.над 39гр..

Изписа ни Беладона 9СН 3х5гранули,ferrum phosphoricum9CH 3х.5,Calcarea phosphohia9CH-5гранули сутрин.

Лекарят не ми обясни кое за какво е ,а аз не съм запозната,ако може да ми кажете кое за какво действа и дали са подходящи за нашия случай.
Притеснено ми е,защото освен изброените трябва да давам и Умкалор капки 3Х10,незнам доколко е удачно да се дават толкова хомеопатични и дали няма да си пречат едно на друго.

Моля ви,обяснете ми!Благодаря предварително!

# 72
  • София
 Crazy ужас  Rolling Eyes , ако решите да се лекувате с хомеопатия идете на истински хомеопат.

# 73
  • София - Варна - Бургас
Имам нужда от съвет и разяснение относно хомеопатични гранулки,които днес изписаха на сина ми.
Синът ми прави за втори път отит през последните 20дена.Преди 14 дена пи Аугментин,от снощи е с болки в ухото,УНГ констатира възпаление и изписа Клацид+няколко хомеопатични,тъй като детето е с темп.над 39гр..

Изписа ни Беладона 9СН 3х5гранули,ferrum phosphoricum9CH 3х.5,Calcarea phosphohia9CH-5гранули сутрин.

Лекарят не ми обясни кое за какво е ,а аз не съм запозната,ако може да ми кажете кое за какво действа и дали са подходящи за нашия случай.
Притеснено ми е,защото освен изброените трябва да давам и Умкалор капки 3Х10,незнам доколко е удачно да се дават толкова хомеопатични и дали няма да си пречат едно на друго.

Моля ви,обяснете ми!Благодаря предварително!

Вижте поста на Цона: Относно избора на хомеопат:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211286.135

# 74
Crazy ужас  Rolling Eyes , ако решите да се лекувате с хомеопатия идете на истински хомеопат.
Решението за хомеопат съм го взела,но и двамата,за които имам добри отзиви от приятели ми дадоха час за предварителен преглед чак след 3месеца,а до тогава се налага да ходя при традиционни лекари.Свързала съм се с тях още при първия отит на сина ми,но чакам да дойде деня,в който ще ме приеме един от тях.
А историята е следната:Силни болки в ухото,2ч.по-късно темп.39,6,1ч.по-късно повръщане-това се случва към 21ч..Следва водене в спешното-детска клиника в Пловдив,2,30мин.чакане,влизаме и ми казват,че те уши не преглеждат,препращат ме в хирургиите,още 3ч.чакане пред кабинет,преглед от УНГ,който не е детски специалист,казва ми ,че ще направи перфорация.Не се съгласявам,изчаквам да стане 8 сутринта и отиваме при единствения детски УНГ,който си вдигна телефона и работи в събота.той изписва изброеното в горния ми пост.
Към момента не съм запозната с хомеопатията и затова се обръщам към вас.Не ми се иска да объркам лечението на детето вместо да помогна.

Александер,благодаря,изчетох поста и имам малко по-добра яснота по въпроса за избора.

Общи условия

Активация на акаунт