ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 929
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
  • София - Варна - Бургас
Като споменахте за дихателни проблеми искам да попитам следото: Какво е становището на хомеопатията по отношение на инхалациите. Става въпрос за электрически инхалатор с физиологичен разтвор. Тези процедури подтискат ли болестите на дихателната система или подпомагат оздравяването?

Временно облекчава състоянието, но не го лекува. Всички инхалации повече или по-малко потискат симптомите, което е добре като временна облекчаваща мярка, но в дългосрочен план - не.

# 481
  • София
Здравейте!
Много съм притеснена, че съм навредила на детето си. Заведох го при класически хомеопат, който ми предписа Натриум Муриатикум 1 м еднократно. Аз, обаче, не съм запомнила, че е еднократно и го давам цяла седмица. От вчера детето е отново със старите симптоми. Ясно ми е, че съм му навредила, но въпросът ми е - сериозно ли е и обратимо ли е?  Cry

# 482
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!
Много съм притеснена, че съм навредила на детето си. Заведох го при класически хомеопат, който ми предписа Натриум Муриатикум 1 м еднократно. Аз, обаче, не съм запомнила, че е еднократно и го давам цяла седмица. От вчера детето е отново със старите симптоми. Ясно ми е, че съм му навредила, но въпросът ми е - сериозно ли е и обратимо ли е?  Cry

Споко! Не сте му навредила, само сте компрометирала, временно, лечението му. Спрете го и слушайте хубаво инструкциите на хомеопата си и лечебния процес ще продължи.
 Ако не сте сигурни в нещо, не го правете а се обаждайте на хомеопата си.  Peace

# 483
  • София
Много благодаря за бързия отговор и за успокоението! Страшно съм разстроена и Вие много ми помогнахте!   bouquet

# 484
Искам мнение на хомеопат, затова ще задам този въпрос тук:

Температурата на бременна жена трябва ли да се сваля или не?

# 485
Ани, а за каква температура става въпрос?
Т на бременна жена нормално е над 37 С.

# 486
Примерно 38 градуса. Какъв е съвета за такава температура. В отчетната тема се разисква тоя въпрос, дали трябва да се сваля температура на бременна жена.

# 487
  • Пловдив
Като споменахте за дихателни проблеми искам да попитам следото: Какво е становището на хомеопатията по отношение на инхалациите. Става въпрос за электрически инхалатор с физиологичен разтвор. Тези процедури подтискат ли болестите на дихателната система или подпомагат оздравяването?

Временно облекчава състоянието, но не го лекува. Всички инхалации повече или по-малко потискат симптомите, което е добре като временна облекчаваща мярка, но в дългосрочен план - не.

Нашата х-ка няма против да използваме инхалатор, състоянието му се облекчава когато въздухът в помещението е влажен. А такава влажност мога да му осигуря само с инхалатор...говорим за случайте когато е много зле и кашля без да спира.

# 488
  • ул. "Мечтание"
Примерно 38 градуса. Какъв е съвета за такава температура. В отчетната тема се разисква тоя въпрос, дали трябва да се сваля температура на бременна жена.

Не мисля, че температура до към 38-38.5 градуса трябва да се закача. Даже и по-висока бих оставила лично аз, без да я свалям. Но зависи и колко време продължава.
Принципно при бременност болестните процеси протичат по-бързо от обикновеното за жената и в повечето случаи намесата по-скоро би удължила боледуването, отколкото да оправи състоянието (говоря за да се дават разни температуросвалящи, ако става въпрос за хомеопатия - това вече хомеопата трябва да реши според конкретиня случай).

# 489
Висока темп при бременна жена може да нанесе сериозни поражения.. под висока имам предвид над 39... от опит..

# 490
sky*, защо мислиш, че високата Т нанася щетите, а не заболяването, което я причинява?

# 491
Аз бях бременна в 6-я месец и имах темп. 38,2 С. Краката ми бяха ледени и ги топих в гореща вода, след което темп. спадна сама и ми остана само хремата. Пусках и тема тогава: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=457362.msg13594120#msg13594120

# 492
Не мога да тълкувам от какво е на база скромните ми знания... факт е че я оставих да се сваля сама, свали се и болестта премина докато не видях какви ги е свършила при раждането..

# 493
  • София - Варна - Бургас
Не мога да тълкувам от какво е на база скромните ми знания... факт е че я оставих да се сваля сама, свали се и болестта премина докато не видях какви ги е свършила при раждането..

Ъъ... и какви ги е свършила?

Имайки предвид, че в България тепърва ще откриват "колелото" и "топлата вода", сиреч че до Т. 39 нищо не се дава за свалянето и в Европа и останалия цивилизован свят, приемам че Т. до 39 не бива насилствено да се сваля, специално при вирусна инфекция - Грип.
 Опита на Милена - ако краката са студени, да се затоплят с гореща вода също е поучителен.

# 494
Привет! Хрумна ми един въпрос  Mr. Green

Като отиваме на почивка винаги съм взимала най-"спешните" лекарства (които са ми били за сваляне на Т де  Whistling Rolling Eyes). И сега се замислих, че вече няма да правя така и ... мога ли да тръгна с една торба хл, че и в различни потенции, ако дечко се разболее по време на почивка в друг град?  newsm78 newsm78 Нали всяко състояние си се преценява отделно. Това за мен значи, че на практика може да ми потрябва всяко едно хл в дадения момент  newsm78. Така ли е?
Тези, които лекувате по-дълго време с хомеопатия - как процедирате?

Общи условия

Активация на акаунт