ВЪПРОСИ към хомеопати - 10

• 41 736
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, интересува ме мнението ви за Шуслеровите соли ?
Детето ми е на 3 г и от година се лекуваме с хомеопатия-Боарон.Сега при последния преглед хомеопата ми включи Шуслерови сол N3 по едно на ден , а при евентуална настинка по 1 на час -два.
Благодаря предварително.

# 631
  • София
Здравейте, интересува ме мнението ви за Шуслеровите соли ?
Детето ми е на 3 г и от година се лекуваме с хомеопатия-Боарон.Сега при последния преглед хомеопата ми включи Шуслерови сол N3 по едно на ден , а при евентуална настинка по 1 на час -два.
Благодаря предварително.

При Шуслеровите соли става въпрос за недостиг на някой минерал в тъканите, който трябва да бъде набавен

# 632
Gre6a li kato gi davam?

# 633
ely82
Цитат
Имам въпрос към някой от хомеопатите, които пишат тук.  Преди три месеца хомеопат ми изписа Игнация х5 сутрин и Гелсемиум.х5 вечер. Периода през който трябваше да ги пия вече изтича, а аз в момента нямам финансова възможност да отида на втори преглед. И двете лекарства ми се отразяват много добре. Въпроса ми е фатално ли ще е ако продължа да ги пия още примерно месец/най-много/?

Самоцитирам се...С надеждата някой да ми отговори и на мен

Ели, щом действието на хо л-вото е добро, няма нужда да се повтаря, затова изчакей и ако има влошаване, само тогава вземи.
Много благодаря за съвета. Ще ги спра, пък дано да няма нужда после пак да ги пия Praynig

# 634
  • Пловдив
Да споделя как върви при Радостин,бях писала че предната нощ повръща ,вчера цял ден не е повръщал,но си беше леко завеян и отпуснат,до вечерта все викаше че го боли коремчето,но въпреки това хапна малко,после заспа и до сутринта не се е събуждал.Не съм усетила да има Т.след малко ще звъня на хомеопата да й кажа.
Но бях ви писала че се чудя дали е криза или грип newsm78
Майка ми каза че по новините казали ,че сега грипа протичал без хрема,със стомашни разстройства,Т.Еми освен зет ми ,който имаше последните дни тези симптоми и баба ми от вчера е със разстройство и й е лошо.Живеем в една къща,друг няма още болен,но незнам какво да мисля.
Иначе ако е все пак грип,може би ще го мине по-леко като в момента е на ХЛ

# 635
  • София
И аз да попитам:
Съпруга му страда от Неврит на лицевия нерв.Посещава класически хомеопат , но лечението само овладява болката (което не е малко).Болката продължава на моменти е силна/обострена, друг път преминава по-леко.Според хомеопата лечението протича бавно и тромаво заради самия него - много неща трябва да промени в себе си, с които той самия му е трудно да се справи.Тази продължителност на лечението ме прави несигурна и искам да разбера може ли това заболяване да бъде излекувано с хомеопатия.
Скоро сподели с мен че сънува болката като предмет, който държи и се опитва да контролира.Искам да попитам дали това е симптом или вече се хващам за сламка.

# 636
  • София
аз искам да попитам следното, но моля ви не ми се смейте или карайте.
Може ли да се провежда лечение на артрит с класическа хомеопатия, но и да не спирам веднага лекарствата които до сега съм взимала? искам да продължа с хомеоаптията но ме е страх така рязко да прекъсна с другите лекарства. по-скоро искам лека по лека да ги намалявам и спра. обаче хомеопата ми смята че трябва да спра всичко.
кажете ми вие какво мислите?

# 637
  • Пловдив
Може ли да се провежда лечение на артрит с класическа хомеопатия, но и да не спирам веднага лекарствата които до сега съм взимала? искам да продължа с хомеоаптията но ме е страх така рязко да прекъсна с другите лекарства. по-скоро искам лека по лека да ги намалявам и спра. обаче хомеопата ми смята че трябва да спра всичко.

Май ще трябва...иначе какъв е смисълът от Хомеопатия?

# 638
  • Пловдив

Има определени случай в хомеопатията в които е задължително хомеопатичното лечение да върви паралелно с алопатичното. При животоподържащи лекарства,... за високо кръвно, кортикостероиди, инсулин ..и други е немислимо да се спират изведнъж Peace.

пп Това са неща които хомеопата решава. Отговорноста е голяма.

# 639
  • Пловдив

Има определени случай в хомеопатията в които е задължително хомеопатичното лечение да върви паралелно с алопатичното. При животоподържащи лекарства,... за високо кръвно, кортикостероиди, инсулин ..и други е немислимо да се спират изведнъж Peace.

Въпроса е за артрит...

# 640
  • Пловдив

Въпроса е за артрит...

Прочетох Simple Smile, и продължавам да мисля, че не може да се отговори просто с ДА или НЕ. Болката при артрит може да е убийствена, и да пречи на нормалното протичане на ежедневието, и на това човек да се чуства пълноценно.
Както Александър казва, не познаваме конкретния случай Peace.
Личното ми мнение, е че ако жената има страх от това да си спре алопатичните лекарства, не трябва да го прави. Самият страх може да повлияе зле хода на хомеопатичното лечение.

# 641
  • София

Въпроса е за артрит...

Прочетох Simple Smile, и продължавам да мисля, че не може да се отговори просто с ДА или НЕ. Болката при артрит може да е убийствена, и да пречи на нормалното протичане на ежедневието, и на това човек да се чуства пълноценно.
Както Александър казва, не познаваме конкретния случай Peace.
Личното ми мнение, е че ако жената има страх от това да си спре алопатичните лекарства, не трябва да го прави. Самият страх може да повлияе зле хода на хомеопатичното лечение.

aами да, става въпрос за кортикостероиди , другото е едно ново биологично лекарство. знам че кортикостероидите са супер опасни но само те ме спасиха в момент в който наистина не можех да стана от леглото от болка. сега съм ги намалила доста , дори ги взимам през ден но ми остава още мъничко докато ги спра напълно.

# 642
  • София
Как се съчетава хомеопатия с натуропатия?

# 643
За кортикостероиди отговорът е "Да".. трябва да ги спрете преди да започнете ХЛ.. имайте предвид че с кортикостероидите сте подтиснали симптоми от фундаментално значение за хомеопатът.. ако продължавате да ги приемате ще продължавате да ги подтискате.. така хомеопатът ви няма да може да изгради реална представа за вашето състояние и няма да може да ви помогне.. Съжалявам за това през което сте минали и искрено ви желая да намерите спасение при класическо лечение с ХЛ..
niko11 чудесно развитие при вас.. браво.. грип или не добре се справихте..

# 644
  • Пловдив
За кортикостероиди отговорът е "Да".. трябва да ги спрете преди да започнете ХЛ.. имайте предвид че с кортикостероидите сте подтиснали симптоми от фундаментално значение за хомеопатът.. ако продължавате да ги приемате ще продължавате да ги подтискате.. така хомеопатът ви няма да може да изгради реална представа за вашето състояние и няма да може да ви помогне.. Съжалявам за това през което сте минали и искрено ви желая да намерите спасение при класическо лечение с ХЛ..
niko11 чудесно развитие при вас.. браво.. грип или не добре се справихте..

Не искам да влизам в спор, наясно съм, че не съм компетентна по въпроса, но Витулкас, който се води доста известен в световен мащаб хомеопат, в книгата си "Науката хомеопатия" е на противоположно мнение Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт