Отговори
# 690
нямам си картичкаааааааааааааааааа smile3516 smile3516 smile3516 smile3518 smile3518 smile3518......................
поне спрях с дежурството в WC.............мъжа ми на АБ ,малкия син и той е на ръба....................

абе шъ съ оправим.....нещо се отпуснахме по празниците smile3521 smile3521 smile3521.................дано поне Дядо Мраз да е благосклонен към нас Rolling Eyes Rolling Eyes

# 691
Хайде и аз да се запиша в клуба на мрънкащите и неспящите..... нощно време се кърмим 3-4 пъти  Crazy , предполагам че е от зъбите, но така ми се спиии Sleeping . А и нали беше болна и отказваше да яде... явно си наваксва. Тези дни ще въвеждам и сиренце... малко се забавих, но нали често боледува и когато е болна не въвеждам нови храни.

За проходилката- още не съм я слагала... изчаквах да почне да седи стабилно- което вече прави от две седмици... мисля да почна да я слагам към средата на 9-ия месец.

Синът ми като беше малък освен тапи за контактите, друго не съм купувала за обезопасяване.... той отваря известно време шкафовете и след това му стана безинтересно.

# 692
забравих.......за обезопасяване на районите в къщи използвам подръчни средства и материали така да се каже...................слагам табуретки или възглавници където не искам да стига Ема...............

# 693
Значи аз за обезопасяване взех крайни мерки - цветята на мъжа ми ще заминат у майка му,писна ми да ги пазя.Малкият ходи и рови в пръстта ShockedДнес взех за контактите предпазители и понеже масата ни е много остри ръбове - накарах мъжо да купи нова ,по обла Crazy
Петьо ме побърква ,все нещо прави ,все мрънка ,не ще да яде друго ,само кърма ooooh!
През деня поне спи ,две пъти по около час,та смогвам да свърша нещо.Но най-добре е докато спи да съм край него ,за да мога при първото пробуждане да го люшна или да дам цица ,иначе се разсънва и край TiredПрез половин час се буди Tired
Вие давате ли хляб на децата си ?За бял хляб питам?
Защото като седма да ям и той чака като кученце ,а аз готвя мазно и с подправки и от нашата маса само хляб мога да му давам...Мога ли ?

# 694
Привет, мацки Hug
За обезопасяване съм сложила тапи във всички контакти. Ъгли много нямаме, но на вратите ще сложа стопери и ще овържа чекмеджетата, защото Карина вече ги отваря постоянно Twisted Evil
тони.то, голяма е красавица Ева - прилича на моята Карина  Wink
Хляб давам всякакъв.
Вчера водих Карина на детски дерматолог, защото пъпчиците и се появиха отново 2 дни след като спрях да я мажа с Елоком Close Cry Според лекарката не е никаква хранителна алергия и ми даде зелена светлина да си я храня с всичко. Било защото е с чувствителна кожа, а се плюнчи покрай никненето на зъби Close Било нормално да не е само около устата, а да стигне и до оченцето... Изписа й 2 кремчета за по 20 лева и каза да не я мажа повече с кортикостероидния крем, пък дано помогнат. Мисля да й се доверя, все пак я водят за една от най-добрите...
За стъпването - карина вече от известно време се изправя и пристъпва сама, като си стъпва съвсем стабилно на опора с цял крак. Още веднъж ще си изкажа мнението за проходилките - ненужни за детето, макар и облекчаващи майките. Не съм ползвала и не мисля да ползвам и не мисля, че на Карина й липсва. Пълзи си из цялата къща и си опознава света и без проходилка Peace
Екселент, по повод на сгъването на триколката на чико аз нямам забележка - сгъва се без проблем и влиза в багажника ми, а съм с малка кола (ярис). Интересното е, че Мили Ванили накрая избра количка, за която никой не даде отзиви Grinning Всеки си има собствен вкус!

# 695
Данче, аз давам само бял хляб, в смисъл и попарата й правя с бели сухари. А и като нервничи докато ние се храним й давам трохички и много се кефи.
За обезопасяване - за Ели още няма нужда, понеже си е мързеланка и само седи все още, но със сина ми използвахме едни много функционални неща за вратите - да не се блъскат и прещипват пръсти - като буквата 'с' изглеждат и се слагат на самата врата. Също лепенки за шкафове - тип лепки на обувки. Контактите все още са с предпазители. Имаме и такива "ъгълчета", които Хъни Бъни е показала, но са малко "афиф" - много лесно се отлепят.
Ние май ще си празнуваме сами НГ. Баткото ни кашля и е хремав, и има Т, а мислехме да се събираме с кумата и тяхното бебе. Ясно е, че няма как да стане... Много тъпо... Дано поне Елия не се зарази!  Praynig
Иначе като слушам колко са напред вашите бебчета почвам да се чудя моето ли е най-мързеливото...  Mr. Green Ми тя само седи (както вече писах) и пляска с ръчички като й кажеш браво. А, и от време на време дава боц. Това пълзене, това изправяне на крака е нещо съвсем далечно за нас... мираж...  hahaha Не, че се оплаквам, де. Поне не пипа елхата и не рови в цветята... Simple Smile

# 696
СПЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА мама АЛЕКС ШУ и ЙОАН за страхотната коледна изнененада

Алекс мила известието го получих точно за Коледа  Party как си го изчислила незнам  Crazy ,но в четвъртък нямах възможност да мина ,после празници та вчера благополучно си го взех .На Ива много и харесва книжката .Страхотни илюстраций има .После ще кача снимка .Оказа се че книжката е мноооогоооо вкусна  hahaha baby_neutral 
БЛАГОДАРЯ ВИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ    bouquet Hug

# 697
  • Düsseldorf
Български пощи са изчислили, че от единия до дригия край на София са нужни 6 дена... Wink Точно смятах колко пъти един куриер би могъл пеша да вземе разстоянието.....   Joy

Радваме се, че ви е  харесала изненадката!  Hug

Алекс мила известието го получих точно за Коледа  Party как си го изчислила незнам  Crazy ,но в четвъртък нямах възможност да мина ,после празници та вчера благополучно си го взех . bouquet Hug

# 698
zar4e - и дребка е към мързеливите.... седи и лази доста- успява от лазещо положение сама да седне, но още не се изправя сама.... Синът ми като беше бебе и от цветята си хапна няколко пъти... нали живеем в къща и в двора имаме много цветя.... пръст е ял и в двора, но и от саксията на палмата ми....
За хляба- давам коричка хляб, или сухар... рядко и бисквита (парче банан, ябълка или круша)да си чеше венците и да се учи да дъвче и учудващо но тя се справя доста добре... когато отхапе по-голямо парче го плюва.....

Последна редакция: ср, 29 дек 2010, 12:08 от Galeto.

# 699
И беба е отмързеливите,за сега може да стои седнала и да се търкаля.На пода не е стояла,слагам я в кошарата която е доста обширна-около метър на метър и малко.Проходилка не съм ползвала и няма да го правя.Сестра и като започна навремето да се движи и бях оградила голяма част от хола и не е ходила навсякъде.На по късен етап бях сложила на вратите на шкафовете закопчалки на Чико.

# 700
Здравейте, Весели празници на всички.
Отдавна не съм писала, но си ви чета /когато имам време де/. И ние сме болни- това май ми беше подаръка за Коледа- да се събудим със хрема, после с температура и накрая с кашлица. Покрай Яни и ние се разболяхме.
Гледам много бебета вече, пълзят, изправят се, даже някой по мебелите ходят. Ние само седим и се търкаляме като буренце. Започнах да се притеснявам вече. Видях,че има и други като нас, но ..... де да знам.
Слагам я в проходилка, но не всеки ден и то за 10- 15 мин, когато е много нервна и не се успокоява от нищо.
За игра я слагам в кошарата или постила едно одеяло на пода и я слагам да седне там с много играчки. Чудя се дали аз не съм виновна ,че е така мързелива? Трябва ли да я стимулира по някакъв начин да се изправя? Тя може да се изправи, но трябва да ме държи за ръцете и аз маааалко да и помогна/като я придърпам леко и то не всеки път/. Мъжа ми казва ,като се търкулне да не и помагам да сяда, сама да се оправя. Вие как мислите?
Целувки и поздрави на всички
П.С. много са пораснали всички бебоци, големи сладурковци

# 701
  • Бургас
Здравейте Simple Smile
Влизам да кажа, че преди малко си имахме гости от форума Heart Eyes Дони, Алеся и тати Драго ни бяха на гости. За съжаление не ни стигна времето да се наприказваме хубаво, нооооо ще ги чакаме пак на пролет  smile3521 Беше ни изключително приятно и Яни и Дони, се държаха много прилично-играха си, говориха си и иот време на време се опитваха да си бъркат в очичките  Joy Много ми се иска да кача снимки тук, но незнам как, затова като разуча, тогава ще кача. След малко ще кача някоя друга във фейса и във албумчето ни  Hug
Днес ще обезопасявам всички контакти, защото като ходи с паяка и все се сили да бърка в един  Crazy

# 702
Привет  Hug
Ние цяла сутрин не моем да се приберем от снежните пързалки, а малкия спи непробудно вънка  Wink
Обезопасвам и аз с подръчни. Като начало подарих почти всички стайни цветя. Да не ми стоят по земята.
По повод хляба ... давала съм , но 1-2 пъти . Като цяло нямам доверие на съставките и давам или сухар или правя попарите с безмлечна каша или бебешки мюсли  Hug
данчето с трабантчето на моето Мише като му расте зъб не дава да му доближавам лъжицата до устата и той не ще така да яде, но ако го храня с варени на пара неща давам с пръсти и яде. Да не би да мрънка защото хем е гладен хем де иска лъжица?

# 703
Здравейте,от сутринта пиша и нищо единия път тока спря ,след това нещо връзката изчезна.
Малкия е особено крив даже не искаше да яде на обяд (ама като гледам и другите май са така) не иска да спи , сутринта в 7 е станал и е спал 15 мин. иначе от вчера говорим БА- БА- БА и ЛА-ЛА-ЛА не е много но е все пак нещо, с големия уж учим миналогодишното стихче за сурвакар,ама нещо последните месец два ми се струва ,че се лигави повече от преди и се прави че не може да запомни два реда .
Сега излизахме за половин час – колкото да напазарим и обратно  ама то много студено. cold
Данче аз давам хляб(ако си въвела глутен може),въпроса ти  ми напомни да купя,ние рядко купуваме,обикновено меся питка ,но от нея на малкия още не съм дала че има прясно мляко,яйца ,а аз все още отлагам.Има ли други които не са давали жълтък?
За  проходилките - не съм ползвала и не мисля да ползвам,то и без проходилка ни е тясно а ако и това чудо го има не знам …
Контактите тук не сме обезопасили още, защото са на високо и скрити ,той малкия още не прави и опити да пълзи,  но при майка ми всичко е под ключ даже и хладилника беше заключен ,защото баткото , беше непрекъснато вътре,лошото е че лепенките се разлепиха от топлото(а лятото кухнята и е доста топла).Ами за сега толкова от мен,децата най после заспаха време е да свърша  нещо из къщи. clean clean prostor

# 704
И аз влизам само да се похваля, че днес  ходихме на гости при леля Нели и Яни, за да се запознаем лично след изненадката която ни бяха пратили – така че трябва да благодарим и на Вяра защото от нейната инициатива с картичките тръгна и идеята да се видим с нашето  цветенце. Беше ни изключително приятно......ето и малко снимчици:

Общи условия

Активация на акаунт