® E-bay - тема 63

• 32 442
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
  • Lovech
така, и аз да се включа, търсеща съвет. Преди няколко дни купих часовник, платих го и човекът ми прати мейл, че го е пратил, но на следващия ден от ибей ми пратиха мейл, че са получили сведения, че часовникът може да не е оригинален, премахнали са обявата и аз да си отворя кейс, за да ми върнат парите. Отворих аз кейса, но говорих с лайв чата на ибей и те ме посъветваха да ескалирам. И сега те може би ще ми върнат парите, но сигурно и часовника ще дойде. Много кофти ми стана за човека, той точно след Коледа си намали цената с 25% и до вчера беше продал 75 бройки и сега всички като си отворят кейс ще стане  #Crazy И сега какво, заради някакви си подозрения аз ще си получа парите и часовника, така ли ( и още 74 човека) ? Малко драконовски мерки са това, според мен! Продавачът е продавал и преди същия часовник и коментарите бяха много хубави. Май продаде твърде много бройки и затова нещо го набелязаха!
Аз имах подобна ситуация. Поръчах продукт, който е забранен (според правилата на Ибей) да се продава. След ден-два получих имейл от Ибей, че съм направила поръчка на неразрешен продукт и са изтрили акаунта на продавача. Опциите ми бяха да се свържа с продавача и да повдигна кейс срещу него, или да пия една студена вода. Тъй като аз много добре знаех какво купувам - не направих нищо. Отделно, продавачът ми писа, че най-вероятно Ибей вече са се свързали с мен  Mr. Green, но да не се притеснявам, че пакетчето вече е пуснато към мен.
И така...пристигнаха нещата от Малайзия за 2 седмици   Crazy

Много ми е интересно какъв е този забранен  #Crazy продукт и от Малайзия...
Е...ако е тайна....няма проблеми...ако не ....сподели... Wink

Благодаря

# 616
  • София
така, и аз да се включа, търсеща съвет. Преди няколко дни купих часовник, платих го и човекът ми прати мейл, че го е пратил, но на следващия ден от ибей ми пратиха мейл, че са получили сведения, че часовникът може да не е оригинален, премахнали са обявата и аз да си отворя кейс, за да ми върнат парите. Отворих аз кейса, но говорих с лайв чата на ибей и те ме посъветваха да ескалирам. И сега те може би ще ми върнат парите, но сигурно и часовника ще дойде. Много кофти ми стана за човека, той точно след Коледа си намали цената с 25% и до вчера беше продал 75 бройки и сега всички като си отворят кейс ще стане  #Crazy И сега какво, заради някакви си подозрения аз ще си получа парите и часовника, така ли ( и още 74 човека) ? Малко драконовски мерки са това, според мен! Продавачът е продавал и преди същия часовник и коментарите бяха много хубави. Май продаде твърде много бройки и затова нещо го набелязаха!
Аз имах подобна ситуация. Поръчах продукт, който е забранен (според правилата на Ибей) да се продава. След ден-два получих имейл от Ибей, че съм направила поръчка на неразрешен продукт и са изтрили акаунта на продавача. Опциите ми бяха да се свържа с продавача и да повдигна кейс срещу него, или да пия една студена вода. Тъй като аз много добре знаех какво купувам - не направих нищо. Отделно, продавачът ми писа, че най-вероятно Ибей вече са се свързали с мен  Mr. Green, но да не се притеснявам, че пакетчето вече е пуснато към мен.
И така...пристигнаха нещата от Малайзия за 2 седмици   Crazy

Много ми е интересно какъв е този забранен  #Crazy продукт и от Малайзия...
Е...ако е тайна....няма проблеми...ако не ....сподели... Wink

Благодаря

семена от салвия???

# 617
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
за много години и от мен!

влизам с въпрос- търсейки си зимно яке по грешка влезнах в американския  ибей и намерих точно каквото искам. проблема е, че продават само в границите на сащ. има ли вариант да го получа тук?

предварително благодаря на отзовалите се!

# 618
dtra, помня, че имаше някаква фирма Ломбард, която се занимаваше  с това - потърси из нета, но колко е изгодно  Confused Naughty

# 619
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
 Hug
anny_
винаги мога да разчитам на информацията от теб
не само в тази тема

# 620
Здравейте! Може и да е писано по темата, но нямам време да изчета всичко назад, въпросът ми е: Може ли да откажа поръчка от ибей, и какъв е начина? Платила съм я вече.

Не, не можеш.
И преди да си платила също не можеш.
След като си наддавала и спечелила, или натиснала бутона "Купи сега" си сключила сделка, т.е подписала си договор, който те обвързва да купиш стоката.

Може да се разбереш с продавача и да развалите сделката. Отваря се case и се избира, че се отказваш. Така ибей ще му върне таксата. Правих го преди около месец.
Само, че като са си получили парите, едва ли ще се съгласят да ти ги върнат.

# 621
но колко е изгодно  Confused Naughty
За сватбени чаши, струващи $58 ми искаха нед $70 доставка. Мерси.

Да попитам. Искам да си купя комплект перли: колие, гривна и обеци, как да търся истински от пластмасови такива? http://cgi.ebay.co.uk/7-8MM-Real-Cultured-Pearl-Necklace-Bracele … sh=item2a0ced41c4 това как ви се струва? Оригинални ли са?

# 622
  • София
Точно с перли не бих рискувала. Купувала съм от Велмар  Peace

# 623
но колко е изгодно  Confused Naughty
За сватбени чаши, струващи $58 ми искаха нед $70 доставка. Мерси.

Да попитам. Искам да си купя комплект перли: колие, гривна и обеци, как да търся истински от пластмасови такива? http://cgi.ebay.co.uk/7-8MM-Real-Cultured-Pearl-Necklace-Bracele … sh=item2a0ced41c4 това как ви се струва? Оригинални ли са?

За тая цена и една перла не може да купиш-тоя е писал култивирани,което изкуствено създадени,следващите са стъклени перли като качество,примерно чехите имат добри традиции и правят такива добри перли и после всякакви боядисани пластмаси.
Но тия според мен и култивирани дори не са.  Peace Все едно да купиш златно колие за 10 цента . Пък и е китаец  Mr. Green

# 624
Здравейте,записвам се и аз при вас като новоизлюпен онлайн купувач..........Имам и въпросче относно номерациите,че нещо хич не ги схващам.Това топче е 10-12 номерация,това какво ще рече на бг  Embarassed

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=1106314 … ame=STRK:MEWAX:IT

# 625
  • на пистата
Здравейте,записвам се и аз при вас като новоизлюпен онлайн купувач..........Имам и въпросче относно номерациите,че нещо хич не ги схващам.Това топче е 10-12 номерация,това какво ще рече на бг  Embarassed

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=1106314 … ame=STRK:MEWAX:IT
м-л размер,по-скоро л

# 626
Майка ми носи 12 и е твърдо М. Аз си купувам 8 и 10 и съм С. По-скоро Л е към 14-16 Peace

# 627
Мерси за инфото,но лошото е че от модел до модел има разлика,но поне се ориентирах.......... Hug

# 628
Здравейте,момичета,нови приемате ли?  bouquet Hug
да ви попитам нещо-имам ПП,имам и регистрация в ибей(.со.ик),но никога не съм пазарувала.пробвам сега да наддам за едни ботушки,наддадох само веднъж,че има мнооооого време го крайния ден(добре съм направила,нали?или?).ох всъщност въпросчето ми е-отдолу на някои има цена на доставка,приемрно 7£ (значи доставят до тук,а ако няма-значи не доставят до нашите земи тилилейски-така поне разбрах),но цената ако я има е крайната обявена,нали?(прочетох,че може и ДДС да се дължи,но тва да се надяваме че няма да го дължа и него Mr. Green питам да мога да си направи сметката все пак горе долу,че харесах и едно панталонче и едни обувки,а може и едни сандалки Embarassed
дали ме разбрахте,че аз съм малко зле в обясненията  newsm78
  bouquet

p.s. и какво значи вслучая outbid?т.е. немога повече да наддам ли?

# 629
sparkling eyes, обикновено се наддава в последните секунди, за да не вдигаш цената Wink Така ако друг ги иска много също и той ще даде още пари и ще стане по-висока цена, а ако се задържи тази невдигната почти до края все някой ще ги вземе за по-малко пари...уффф не знам дали го обяснявам добре. С една дума наддавай само в последната минута/СЕКУНДИ/а
Отдолу, ако имаш цена за доставка, провери за всеки случай като цъкнеш на Postage and packaging , там пише откъде е продавачът и до кои държави доставя, ако в правоъгълничето пише Б-я, да доставя до тук и за тези пари, които са обявени....може да използваш фирма посредник, която от твое име да получи стоката в Англия и да ти я докара до България, като ти и заплатиш разходите - обикновено 1 лира на кг, за това виж в темата Пазаруване от ЮК.
ДДс и т н не дължим и не плащаме, когато е от Англия.

Пример:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2706860 … X:IT#ht_500wt_949
Това е на търг, в момента цената му е 0.99, никой не играе, ако мн го искам мога да наддавам в последните секунди и да се "варя" с някого (не, че го правя, използвам винаги снайпер, автоматичен надвача/програма, която върши черната работа и дава сума в последните 2-3 секунди преди да изтече търга), пощенските до Англия са ми 3.50
Ако го спечеля за 1 лири и 3.50 до Англия доставка + доставката от А-я до Б-я чрез превозвач 1 лири, значи за 5.50 лири това ще е мое.
Wink Пример как по-често излиза изгодно да е нещо с доставка до Англия, не директно до нас  Peace

АУТБИТ, означава, че някой те е надцакал Wink дал е повече от теб за артикула и ако искаш ти да водиш сега, трябва да дадеш повече пари!!!не го прави, ако желаеш - "стреляй" в последните 5-10 секунди, макар заложили ли са на снайпер, забрави....  Confused

Общи условия

Активация на акаунт