ТРЕТИ клас, уч. 2010/2011 г. - 2

• 38 643
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Бела, Дияна е ок.
Аз вчера не успях да стигна до у-ще, защото малкия стана много късно.
Детето изобщо не говори и не е говорила с Дияна. Отново е направила опит за манипулации и моята отново се е вързала.
На моята й казах "ако днес е ключодържател, утре може да е мобилен телефон, или лаптоп".

И съм и забранила да пипа каквото и да е чуждо. От време на време носи у дома нещо, което й е дала съученичка, за да ми го покаже и да й купя същото. И това временно носене у дома не харесвам.

# 421
  • ГОре на черешата...
Докладвам - 5 по ЧО - заплесът е забравил да отговори на 1 въпрос, училището в Габрово е открито през 1735  ooooh! и богът на славяните е Орфей. Елементарни неща, знае ги, ама кой знае де е блеял гаргите Crossing Arms...

# 422
  • Варна
Деянчето днес как ми изкара акъла! Звъни ми от училище и от рев нищо не разбирам.Схванах само ,че трябва веднага да отида до училище и да нося дрехи.Оказа се ,че едно дете без да иска бутнало върху нея водата ,която използват по рисуване.Извиках я вкъщи.Чак бельото ѝ беше мокро.После пак се върна на училище.Предупредих я за такива неща да говори по-спокойно,че в първия момент така ми се разхлопа сърцето...
Тестът по ЧО не е върнат още,обаче тя вече си откри 1 грешка.Забравила римските числа и оградила грешен век.Може и още да има,ще видим.

# 423
Виждам, че децата ви са доста напред с историята - по кои учебници учат? Дъщеря ми е по Просвета и тепърва започнаха втората част с историята. Зачудих се обаче на друго - по спомени от баткото годината на създаване на първото светско училище я учиха в пети или шести клас. Честно казано вижда ми се доста пресилено още в трети клас да се очаква да знаят тази дата - може в училищните среди да се преценява като важна дата и затова всяка година да им я повтарят на децата, пък аз да съм й обърнала внимание чак когато той е бил в пети-шести клас, ама мисля, че за третокласник освен наизустен факт, нищо повече не говори тази дата. Не съм от хората, които се възхищават на петгодишни деца, които знаят столиците на държавите по света. Така съм и с датите.

# 424
Белмекенска, съгласна съм с теб. Това зубрене на дати обърква децата.
Материала по ЧО е безумен. Много от тази материя сме я учили в края на 5-ти, началото на 6-ти клас.
За съжаление няма изглед скоро нещо да се промени, щото гУсин Игнатов няма никакво желание за реформи, освен в БАН.

# 425
Привет!Ще ме приемете ли в отбора?Simple Smile
Имам син в трети клас.Казва се Здравко.Обича математиката и свири на пиано.От Сливен сме. Hug Hug

# 426
  • Някъде в търсене ............
Добре дошла Славена80 Hug
Да се отчета и аз донесе теста по френски -6 без нито една грешка Heart Eyes
Донесе тест по математика, нов с 4 1/2 -пак грешки от бързане и недоглеждане ooooh!. Едната задача не я е разбрала изобщо, защото е прочела текста веднъж и  започнала да решава и стига до 78-102 и казва не става Thinking, прегледахме я двете и при втори прочит се оказа че вместо да вади трябва да събира- извода беше :ама тя била лесна ooooh!

# 427
  • София
kikaha1, и моята в стресови ситуации е така. И аз съм паника и като я чуя така... умирам. И започвам да повтарям "успокой се и кажи какво е станало" и т.н.

Дияна по ЧО са на "Труд и начин на живот на българите".
Сега се сети, че трябва да пише проект и учителката казали да посетят Етнографския. Добре, че поне има време.
По ЧП са на хранителна верига.

# 428
Белмекенска, съгласна съм с теб. Това зубрене на дати обърква децата.
Материала по ЧО е безумен. Много от тази материя сме я учили в края на 5-ти, началото на 6-ти клас.
За съжаление няма изглед скоро нещо да се промени, щото гУсин Игнатов няма никакво желание за реформи, освен в БАН.

newsm10  Как бихте обяснили "продуктово позициониране"? newsm78

Добре дошла на Славена!

# 429
  • София
Бела, да не би децата да го учат?
Рекламиране на стоки или услуги в тв предавания, филми и т.н.

# 430
  • София
И нашия от сума ти време ни пита за това продуктово позициониране ooooh! Накрая питахме чичко Гугъл и се оказа "скрита реклама"
Росен по ЧО са на Булвест и вече минаха историята и са на география.Аз също не съм съгласна с изучаването на толкова дати на веднъж.Детето съвсем се обърка.

# 431
  • нейде там, където ....
kikaha1, и моята в стресови ситуации е така. И аз съм паника и като я чуя така... умирам. И започвам да повтарям "успокой се и кажи какво е станало" и т.н.

Дияна по ЧО са на "Труд и начин на живот на българите".
Сега се сети, че трябва да пише проект и учителката казали да посетят Етнографския. Добре, че поне има време.
По ЧП са на хранителна верига.

По кой предмет ще е този проект?
Опитвам се да измисля нещо, с което да събудя интерес към повече предмети. Настина, само по математика има възможности за изява на по-малките. Вярно, че тя ни е силен предмет, но си мисля, че може в друго да е по-добър, а ние да не сме забелязали ...

# 432
  • София
Белла, виж в YouTube има доста клипчета за "product placement". И можеш визуално да обясниш.

jd, по Човекът и Обществото. Не знам точно в какво ще се изразява проекта, и точно какво се иска.
Може и в етнографския и в археологическия да отидем. На Дияна ще й е интересно.

# 433
Добро утро!
Здравко повърна преди час-два.Втора смяна е на училище, но се чудя да го пускам ли да ходи днес.А и урок по пиано има, но ще м ие притеснено да не му стане нещо на училище...
Мъжът ми сега тръгна на работа и казва,че ужасно го боли гърлото и е с гнойна ангина.Та може и дина ми да се разболява...Стискам палци да е било инцидентно това! Praynig Praynig

# 434
Добро утро!
Здравко повърна преди час-два.Втора смяна е на училище, но се чудя да го пускам ли да ходи днес.

Добре дошла и от мен и стискам палци всичко да приключи само с това повръщане. Спомням си и на мен някъде до към четвърти-пети клас през няколко месеца така ми се случваше - през нощта повръщах, после малко неразположение и всичко отминало. Със сегашния си акъл вече преценявам тази реакция на организма като много здравословна - бързо се освобождава от нахлулия вирус и се изчиства. Така че не се притеснявай!

Общи условия

Активация на акаунт