ТРЕТИ клас, уч. 2010/2011 г. - 2

• 38 914
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Малко преди обявяване на грипната ваканция давах на моите "Марсианци", сироп. Може и това да е помогнало да не се разболеят.
В класа на щерката имаше болни май 3-4 деца, но не съм сигурна. Дияна беше казала само за две нейни приятелки.

# 556
  • Варна
Аз давам един чувал неща, белким нещо помогне - 'Марсианци имунактив',Осцилококцинум, Аркол/сребърна вода/, вит.С, клеева тинктура newsm78

# 557
Аз пък давам Цитросепт, че миналата седмица първо дъщеря ми, а после и синът ми заподсмърчаха. На дъщеря ми за пръв път давам, че нали е много горчиво - и друг път съм й предлагала, но този път явно не се чувстваше добре и прие да го пие. После и баткото се нави. Докато бяха хремави, пиеха по два пъти на ден (по 10 капки), но последните дни - по веднъж, че и на мен ми е мъчно на какво ги подлагам. Понеже твърдо вярвам, че децата знаят какво е добре за тях, мисля, че не е случайно, че този път и двамата пият толкова упорито и въобще не е необходимо да ги моля, даже синът ми на два пъти сам си беше направил "горчивката", както я наричаме вкъщи.

Praynig Бързо оздравяване на болните дечица и родители!

# 558
  • Linz
Белмекенска, с какво го даваш Цитросепта? Ако е с чиста вода е отвратително горчиво. Но в мляко или някакъв цитрусов сок не се усеща.
Иначе аз съм много доволна от Цитросепта- давам го и него, и куп други имуностимулатори.

# 559
  • София
Белмекенска, на Дияна давах и съм много доволна. Гледах скоро инфо, че е пуснат и детски цитросепт, който не бил толкова горчив. И все се каня да купя.

РЕНИ, Дияна го пиеше с какао и не се оплакваше толкова от горчивината.

# 560
Белмекенска, с какво го даваш Цитросепта? Ако е с чиста вода е отвратително горчиво.

Само с вода  Embarassed Знам, че е отвратително горчиво - и аз така го пия и обяснявам на децата, че вече колко години все с него се лекувам, но свикване няма! В мляко не искам да го сложа, за да не намразят млякото, пък и не знам каква реакция става с млечно-киселите бактерии, които така или иначе си щъкат на тези географски ширини. Между другото съм го използвала и срещу хрема - както беше описано в листовката, в преварена вода. Подейства ми идеално! Следващия път ме домързя да преварявам вода - е, почти нямаше ефект!

Белмекенска, на Дияна давах и съм много доволна. Гледах скоро инфо, че е пуснат и детски цитросепт, който не бил толкова горчив. И все се каня да купя.

РЕНИ, Дияна го пиеше с какао и не се оплакваше толкова от горчивината.

Благодаря за инфото за детския вариант - ще потърся, защото по мое усмотрение слагам водата и десетте капки. Със сигурност ще пробвам с какао - звучи наистина по-привлекателно.

# 561
  • София
ЦИТРОСЕПТ ДЖУНИЪР сироп за деца 165 мл.

http://www.citroseptbg.com/prilojenie.html

Дияна се мръщеше леко и на какаото, но предполагам е по-добър вариант от чиста вода.

Моята беше навън с приятелка, и на гости отишла. Звъня й да се прибира, тя мрънка, но си тръгнала. И ми звъни и ми обяснява нещо развълнувано, не можах хич да я разбера. Оказа се, че си загубила горнището на новия анцунг и тя не знаела къде. Намерила го.

Много е разсеяна милата. Както държи нещо го мята, и не вижда къде го мята. А после казва "не знам къде е".
Ново 20... загубила си е телефона. Паднал е някъде навън.
Ще ме побърка някой ден.

# 562
  • ГОре на черешата...
Айде, и ние сме в грипна - преди малко получих СМС от класната - на училище са на 1-ви...малееее, ще ме побъркат двамата вкъщи Whistling...

# 563

Много е разсеяна милата. Както държи нещо го мята, и не вижда къде го мята. А после казва "не знам къде е".
Ново 20... загубила си е телефона. Паднал е някъде навън.
Ще ме побърка някой ден.

Ох, тази разсеяност ми е толкова позната! И все обяснявам, че се ядосвам, защото това е отношение, което все едно казва "Това не ми трябва, затова не обръщам внимание". Говоря си аз, ама явно трябва натрупване. Преди години, когато дъщеря ми беше бебе, в предаването на Гала, една психоложка, обясняваше, че децата чуват 10% от това, което им казваме, и от чутото осъзнават пак само 10 % - тоест наистина трябва 100 пъти да им се каже нещо, за да сме сигурни, че е осъзнато. Ама откъде толкова търпение!

Понеже тук някой питаше за състезанието "Знам и мога" - на сайта на РИО София, в частта служебна информация е излязла информация, че състезанието се отлага - не е ясно дали само в София или въобще в цялата страна, но като чувам още на колко места са обявили грипна епидемия, може да се отнася за цялата страна:

"Във връзка с обявената грипна ваканция за училищата от град София се отлага провеждането на училищния кръг на Националното състезание „Знам и мога”.
Допълнително ще бъдете уведомени за датата на провеждане. "

Това съобщение на РИО София е точно пример как липсата на препинателни знаци прави текста недостатъчно ясен, но който се интересува - да пита в регионалните инспекторати  Laughing

# 564
  • София
ще ме побъркат двамата вкъщи Whistling...
И у нас е така.

Оставих малкият на една комшийка и ходихме да търсим телефона. Аз звъня с моя и се ослушваме.
Намерихме го, беше паднал в кишата. Явно е паднал като е слизала от колата на една приятелка (майката на съученичката, в която е била на гости). Дисплея не работи. Или се е намокрил, или някоя кола е минала отгоре му. Добре, че поне звънеше.
Разглобих го да се изсуши. Дано се оправи. Иначе трябва да нося два телефона в сервиз.

# 565
Разглобих го да се изсуши. Дано се оправи. Иначе трябва да нося два телефона в сервиз.

Дано се оправи - използвай сешоар. Може и заради студа да не работи екрана. На два пъти прах телефони в пералнята, но сешоара ги спаси.

# 566
  • София
Според мен е сух, дисплея обаче не работи. Съмняваме, че някоя кола да е минала отгоре му. Макар, че в такъв случай най-вероятно да се счупи, а той е здрав.
Трябва да видя колко му е гаранцията, че ако го занеса на сервиз при приятел няма да важи гаранцията после. Телефона е купуван февруари миналата година.

# 567
Според мен е сух, дисплея обаче не работи. Съмняваме, че някоя кола да е минала отгоре му. Макар, че в такъв случай най-вероятно да се счупи, а той е здрав.
Трябва да видя колко му е гаранцията, че ако го занеса на сервиз при приятел няма да важи гаранцията после. Телефона е купуван февруари миналата година.

А може само батерията (от студа) да се е прецакала и затова да няма никакъв образ на дисплея - сложи батерията на парното и после пробвай пак!

# 568
Не можах да разбера, Пловдив в грипна ваканция ли е? Моля, някой, ако знае да каже. Praynig

# 569
  • София
Мъж ми затвърди съмнението ми, че дисплея е счупен. Явно все пак кола го е газила. Поне звънеше, та успяхме да го намерим.
Не знам колко ще струва нов дисплей. Телефонът е Нокиа експрес мюзик.
Гаранция при счупен дисплей няма, та ще го нося при един приятел. И моя телефон е за нов дисплей.

Телефонът и беше на врата. Явно се е закачил някъде, халката се е разтегнала и телефонът е паднал. Може би приятелката ми при тръгване с колата е минала отгоре му, с по-ниска скорост. Защото ако беше минала кола с голяма скорост щеше да е повече потрошен.

Малко й се скарах в началото като каза, че го е загубила. Ама като я видях как ревна, реших да я успокоя и го търсихме заедно. После пак много рева "дисплея е бялллл".

Започнахме бавно да вадим стари апарати у дома Simple Smile Моя Самсунг ме напусна след 6г работа. Малкият доста го изтормози накрая. Взех старата Нокиа на щерката. Имам още едно старо Сендо, но трябва да търся зарядното.

Общи условия

Активация на акаунт