Идеи за бизнес - 11

• 77 532
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
Не знам защо така се изостри атмосферата...
Всеки си търси начина и пътя как да си направи бизнеса. Трябва много да четеш и да се учиш от готовите бизнес правила, но трябва и да опиташ. Според мен знанието върви ръка за ръка с риска да опиташ. Даже не риск, а промяна на мисленето. Писах в една от първите теми колко ми беше трудно на мен да премина от другата страна, където няма сигурна заплата. Трудните месеци в началото не бяха трудни, защото доходите бяха малко, а защото вътрешният и външният натиск бяха големи - да не се провалиш, да не затънеш, дали да не заложиш пак на сигурното... Получи ми се, но намерих ниша в бранш, който познавам добре, работила съм там и съм натрупала опит. Не вярвам в риска и късмета, те за са хора, които не знаят какво правят. Всеки успех идва след работа и натрупване на опит. Познавам хора, които инвестират в ниши, които са им били непознати. Примерно, човек с фирма за дизайн инвестира в продукти за домашно производство на някои храни. Да, но си е създал система на работа в първата фирма, която е успешна и след това просто прилага уменията си в ново поприще. Разбира се, след като месеци наред е чел и проучвал всичко за новите си продукти. Когато си напишеш домашното всичко е лесно. Както и да е, отплеснах се.

Много големи бизнеси са започнали от малкото, но само упоритата работа и постоянно желание за развитие на предприемачите ги е направила големи. Ако това ви се струва клише, прочетете малко за бизнес ангелите, вече ги има и в БГ. И стига вече с тия връзки - когато има добра идея и потенциалните ви клиенти и партньори видят, че това си струва, сами ще искат да работят с вас. Добрата идея винаги намира пари. Ето ви къде можете да намерите и пари: http://www.startbusiness.bg/

Ето ви някои полезни линкове, дано да свършат работа. От моя личен опит са:
Как се регистрира нова фирма - http://sledrazdialata.com/business/p3-133-0.html
Сам или със съдружник - http://sledrazdialata.com/business/p3-97-0.html
Няколко идеи за бизнес с малка инвестиция - http://sledrazdialata.com/business/p3-140-0.html

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 11:48 от Анонимен

# 226
  • София
Клонка, ако някой има печеливша идея, с която мисли да се захване, трябва да е луд, за да я плесне тук. Докато я развие и вече ще е вън от играта - нишата ще е препълнена. Не е черногледство, а реален факт от нашата действителност.
О, да, то пък тук е пълно с индустриални шпиони, дето само се чудят къде да си вложат милионите или пък с ентусиазирани майки, чакащи да откраднат нечия идея и да завладеят пазара.

Имах един приятел навремето. Замина за САЩ, там си и остана. Какво сподели при първото си прибиране тук - не огромните мащаби, не зашеметяващите възможности, а един простичък факт - промяната на отношението си към хората. Бидейки интелектуалец, от добро семейство, с добро образование и нелошо материално положение за местните стандарти, той си имаше своите виждания за американците - сещаш се - тъпи, ограничени и т.п. Но какво беше видял там - хора, които не просто от глупост, а с ясното съзнание, че за всеки има място под слънцето, са споделяли с него всичко, което ги е попитал - за техния бизнес, за трудностите, за уловките, за идеите, които имат...
Тук всеки си къта своето, да не му го грабне някой, да не остане на сухо, да не се прецака. Може никога да не осъществи идеята си, но няма да я сподели с някого, че той може и да я направи. А колко гадничко е ти да си "измислил" нещо, пък някой да се възползва.
Да не говорим за факта, че всъщност, повечето идеи, които биха ни хрумнали, вече са хрумнали и на други хора, че даже и са реализирани някъде под някаква форма. И не иде реч да се споделят някакви иновации, а да се говори поне за неща, които са видени нейде по света, които могат и тук да станат, примерно. За да има някакъв смисъл темата, не за друго. Ясно е, че повечето хора тук могат да стигнат до някакъв дребен бизнес и то в областта на търговията или услугите.
Е, хубаво се почувствах, като разбрах, че някакъв американец измислил бельо, предпазващо от безумните детектори по летищата. Ей това е готино и е идея. Mr. Green
Сега остава просто да вкараме едно количество гащи от китай, да им сложим етикет, че предпазват интимните ни части от публично разглеждане по летищата и да ги пуснем на Илиянци. Докато се усетят хората, ще сме направили достатъчно кинти, че да финансираме следващия си проект. Laughing

# 227
  • София
Каспър, става въпрос за идея. Ето, ти споделяш, че си открила ниша в областта на услугите, че си направила контакти извън България и че искаш да си представител за страната. Това Е идея.
А сферата всеки си я търси.
Има полезно инфо - някой казва, че има ниша в определена област и даже посочва пътя, по който върви, не е нужно да ми казваш, че искаш да направиш система за пътуване на семейства на разменни начала в целия свят, без това да коства много пари, например. Но идеята съществува. Излиза се извън рамките на "магазин за детски играчки или втора употреба".
Това имам предвид.

Малко мишленце, Бизнесангелите са отдавна на пазара в България. Те не генерират идеи, те предлагат възможност за финансиране и сами по себе си не са идея за бизнес.

# 228
дааа, поживяли сме в америка и вярвам ти - там хората наистина са различни
добронамерени и позитивни, вярно е това, а тук това гениално се обобщава като балък /честно виждала съм го много пъти/ и най-лошото е, че хора с които се отнасяш добронамерено те третират като такъв, но това е друга тема
за отношението си към клиентите и партньорите всичко от техните отношения съм взела и нямат грешка

# 229
  • Пловдив
, а да се говори поне за неща, които са видени нейде по света, които могат и тук да станат, примерно. За да има някакъв смисъл темата, не за друго. Ясно е, че повечето хора тук могат да стигнат до някакъв дребен бизнес и то в областта на търговията или услугите.

Напълно съм съгласна даже наскоро темата се опита да тръгне в тази насока (даже аз споделих идея от световната практика), но замлъкна. Да споделя и друга идея, не иновативна, но сама по себе си много интересна. Преди 2 години съпругът ми беше в командировка в Тел Авив (Израел). Там през почивните дни решили да разгледат забележителностите на града, а извън него и попаднали на много интересно местенце. Казва се "мини Израел" и по снимките и жидеото, които гледах след като се върна ми изглеждаше много приятно местенце. Плаща се вход и влизаш да разгледаш забележителностите на страната в мини вариант, но изпипано до най - малка подробност (нормално за евреите), даже със звук. Сега ще потърся в нета дали го има и ще ви го побликувам да го видите, но мисля че и в Лас Вегас имаше подобно местенце.

# 230
  • най-шареното място
Ей, колко много нови неща... довечера ще чета на спокойствие Simple Smile

Всъщност, всичкото дъвкане на един и същ тип бизнес в темата също е било пълно с бизнес идеи. За съществуващ, а не за нов бизнес, но пак са бизнес идеи. И много дами дадоха много интересни предложения след въпросите на съществуващите бизнеси. Повечето от тях могат да се преведат на езика на съществуващ бизнес в друга сфера или на нов. Simple Smile

# 231
  • София
Клонка, ако някой има печеливша идея, с която мисли да се захване, трябва да е луд, за да я плесне тук. Докато я развие и вече ще е вън от играта - нишата ще е препълнена. Не е черногледство, а реален факт от нашата действителност.
О, да, то пък тук е пълно с индустриални шпиони, дето само се чудят къде да си вложат милионите или пък с ентусиазирани майки, чакащи да откраднат нечия идея и да завладеят пазара.

Не се заблуждавай, има хора, които това чакат. Преди години бях част от форум за дизайн и там имаше кражби на идеи. Мои идеи, споделяни с хора в интернет също са взаимствани.

Сам или със съдружник - http://sledrazdialata.com/business/p3-97-0.html
Няколко идеи за бизнес с малка инвестиция - http://sledrazdialata.com/business/p3-140-0.html
Кой е автора на статиите, аз предпочитам да са подписани и с малко информация за автора, както е в списанията или ако са превод, да е посочен източника.

# 232
  • София
Арт мама, в този смисъл градивно предложих тези неща да се систематизират и да се изведат на първа страница на темата със съответните линкове, за да носят информация. За 11 теми са казани много полезни неща, но е невъзможно всичките да се изчетат и затова се цикли с еднакви въпроси, които даже и дразнят някои от редовните потребители в темата. И има логика, де.

Таня, ако имаш наблюдения в тази област, ето ти идея - систематизирай ги и почни да продаваш това, което ти самата си успяла да "откраднеш" като знание и идеи. НЯма нищо лошо в тая работа. Това също е бизнес.

# 233
Арт мама, в този смисъл градивно предложих тези неща да се систематизират и да се изведат на първа страница на темата със съответните линкове, за да носят информация. За 11 теми са казани много полезни неща, но е невъзможно всичките да се изчетат и затова се цикли с еднакви въпроси, които даже и дразнят някои от редовните потребители в темата. И има логика, де.

и това го казах още преди две теми, когато първия пост беше някаква безумна глупост от типа
на "омръзна ви да превивате гръб за друг, ето вие сте за тук"
вместо това да се систематизират линкове към институции, регистрационни режими и тн т
един младеж преди време беше дал линк с пълен опис на стъпки и документи за регистрация на оод/еоод

обаче няма кой дори и това да направи
после казаха "темата не е за това", ами като не е за това, тогава защо на всяка страница се пита това. пак опираме до основно правило в бизнеса - дай на хората, каквото искат, а не упорито да си тропаш с краче, темата е за друго и ние ще си пишем за него си
после аз съм била заядлива, истината понякога не е приятна и няма нищо общо със заяждането
бизнес с общи приказки не се се прави

# 234
TanyaMG, аз съм ги писала.  Embarassed
Ще си взема бележка за подписването им.  Peace

# 235
според мен липсата на идеи общо взето се дължи на това, че хората в момента са вкопчени в оцеляването ( аз включително) и затова не смеят да се пуснат по пистата на нещо рисковано, ново и непознато, което на всичко отгоре да им струва пари, които в момента трудно се рискуват/ако се имат. Другата причина е, че им се иска нещата да се случват лесно и да се върви по утъпкани пътеки, по които вече има хора с успехи. Затова всякак мама с камера си мисли, че е детски фотограф, а всяка домакиня, че детски парти клуб й е в кръвта как да прави и е в-с на няколко минути да почнат да падат пачките. Хората искат да им е лесно.

на мен ми се занимава с много неща и съм имала мн. идеи, въпросът винаги е бил какво е реално за мен самата. От тази гледна точка участвам в темата, не за да грея с бизнес идеи. Може би не съм разбрала за какво е темата, но ако някой се интересува какво е в моята глава бързичко мога да спретна едно списъче идеи:)

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 12:25 от 10 c's

# 236
Малко мишленце, Бизнесангелите са отдавна на пазара в България. Те не генерират идеи, те предлагат възможност за финансиране и сами по себе си не са идея за бизнес.

Извинявам се, ако съм се изразила неправилно.
Бизнес ангелите могат да финансират добри идеи и то такива, които са стартиращи, стига да имат потенциал и бизнес ангелът да види в предприемача необходимите качества.  Peace

# 237
според мен надценявате темата и я товарите с излишни очаквания .

# 238
  • София
TanyaMG, аз съм ги писала.  Embarassed
Ще си взема бележка за подписването им.  Peace

Добре, ще ги прочета по-задълбочено. Успех! Simple Smile

# 239
  • Русе
  Влязох в сайт
https://ventures.bban.eu/ за да търся сътрудничество с бизнес ангели. Но когато започнах процесът на регистрациа видях,че се изискват такива данни като номер на лична карта,телефони и адреси. Това ми се струва тревожно.

Общи условия

Активация на акаунт