Идеи за бизнес - 11

• 77 532
  • 761
  •   1
Отговори
# 210
Ох, девойки, девойкииии, ако всички мислеха като вас щяхме да сме още в пещерната епоха.  На смелите, дръзките и необременените дължим напредъка си, не на "опитните".
Харесва ми идеята за бгмамски бизнес клуб, ама такива тъпотии се пишат вапоследък тука, че свят ми се извива.
То верно всеки с възможностите си, ама не кършете мерака на ентусиастите много молим.  Не виждам градивни бележки и критика, виждам ..комплекси някакви.   Peace

# 211
  • Бургас
Здравейте момичета,
Искам да попитам тези от вас които вече имат разработен бизнес издавате ли винаги касови бележки. В нашия квартал има голям търговски комплекс - пазар и магазини. Направи ми впечатление, че около 70-80% от магазините не издават касови бележки.

# 212
  • На дивана, под юргана
Здравейте момичета,
Искам да попитам тези от вас които вече имат разработен бизнес издавате ли винаги касови бележки. В нашия квартал има голям търговски комплекс - пазар и магазини. Направи ми впечатление, че около 70-80% от магазините не издават касови бележки.

Смятах да го подмина този въпрос, но размислих... Меко казано като въпрос този въпрос е ... "не-умен"! Ако си в бизнеса - законът го изисква. Ако не го правиш - значи си в алъш-вериша.

# 213
  • някъде

няма нищо лошо да не знаеш и да искаш да се научиш, но има ли едно единствено нещо, което ти е ясно относно стартирането на новия ти бизнес?
и какъв ти е плана да успееш като идея си нямаш за какво става въпрос въобще?

Честита Новата година с пожелания за здраве!
защото си нямам идея за тези неща.
На подобни пишман бизнес-дами винаги съм препоръчвала да започнат работа в някой подобен магазин.

Много ми е интересно вие дали се родихте с вече съществуващ бизнес-план в главите си Rolling Eyes Това е риторичен въпрос, не напирайте да отговаряте Peace
Мислех, че ще получа някакви насоки и някаква подкрепа, но ....както и да е....ще си остана неосведомена ......
изтрих си поста, за да не ви смущава, а колкото до помощта все ще се намери някой да ме ограмоти Peace

успешен бизнес Peace

# 214
Диди, не успях да прочета предния ти пост. Рядко минавам тук, нямам собствен бизнес, но съм видял много. Ако искаш, задай въпроси на лични. Момичетата не са рязки, дори с тези отговори са ти в помощ Simple Smile

# 215
преди да се разсърди питаше, ако дедо иска да отговаря
как да си открия фирма - адвокат или сама /в нета има достатъчно материали, гугъл помага много/
какви разрешителни се искат - стопански отдел на общината /зависи от бизнеса/
колко ще ми струва -  Shocked
въобще какво е това регистринане по ддс - счетоводител
откъде да зареждам - моля приложете списък със складовете китайски стоки /ето дедо може да помогне тук/
какво да продавам - тук който иска да поеме и разработи концепцията и микса

единственото горе долу ясно беше, че ще е магазинче от левче и евентуално евтини играчки

и минзухар, поздрав от пещерната епоха
да ти кажа нещо за смелите, дръзките и необременените - в бизнеса безрасъдно смелите /да не кажа глупаците, които се захващат с неща, които не разбират/ не успяват, както и не успяват тези, които само мислят и премислят - докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват
баланса между двете е ключът за успеха, както и доскоро имаше голяма доза късмет

може да отговарят спокойно, няма да ви развалям

# 216
  • София
Доколкото си спомням имаше постове как се отваря магазин. Ако някой си спомня линка да го даде и да го сложим на първа страница.

За съвета на Aisha да се работи първо тази работа - да хубав е, но може да го ползваме за децата си. Много е полезно между 16 и до около 25 години да смениш различни работи, но след тази възраст е трудно, защото все пак градиш кариера на едно място, имаш деца и често работното време и местоположението е съобразена и с тях, така че за експерименти няма много време.

Понеже аз съм любопитна за различни бизнеси и се явявах на интервюта след 2000 година. Принципно едно интервю от около 30-40 мин. ти дава възможност да питаш за много неща, свързани с организацията на работа, уж, че се интересуваш заради евентуалното постъпване. Ако отидеш на интервюта в 2-3 фирми от един бранш, ще си изградиш донякъде представа, подготвяш се предварително с въпроси за фирмата, за бранша, за натоварените дни, може да подпиташ и за текучеството . Сега не знам как е пазара на труда но преди години имаше доста търсене.

Напоследък друг начин е Търговският регисър, отишаш и си купуваш нещо, искаш касова бележка Simple Smile и проверяваш годишните отчети. Напоследък се опитвам да издиря една фирма, но я няма регистрирана в търговския регистър, по наименованието на търговеца, вносителя и т.н. пълна мъгла...

# 217
  Човек не трябва да си трие поста особено, ако след това има отговори по въпроса си. Действително ставаше дума за обичайното - магазинче.
  Искам да питам в същия дух все още ли в България се прави бизнес (освен с много пари  Sad ) само със здрави връзки? Примерно в данъчно, община и т.н.

# 218

откъде да зареждам - моля приложете списък със складовете китайски стоки /ето дедо може да помогне тук/

Каспър, складове китайски?
Ирония ли някаква да усетя, или си изнервена и уморена?

# 219
  • София
Tова, като гледам е 11-та тема. Ако има някой в нея, който наистина иска тя да бъде полезна, добре ще е да  вложи малко труд и да се оформи една информативна първа страница с линкове към определени мнения, които покриват различни разисквани въпроси. Иначе темата не е за идеи, а за сладки приказки на хора, които вече имат някакво собствено занимание - къде успешно, къде не толкова.

И наистина ще е добре всеки в нея да бъде добре приет, а не гледан от висотата на собствения опит. Това, което ми прави на мен впечатление, е, че наистина не се дискутират идеи. В повечето случаи се говори за някакъв вид дребна търговия и услуги.
В мига, в който някой подхвърли нещо по-различно, му се обяснява, че това или са глупости, или няма никакъв шанс, щото...

Сериозно, никой ли не генерира идеи извън магазинчета и детски центрове? Или като му хрумне на някого нещо, решава, че е открил топлата вода и си го къта яко, да не би някой да му го прилапа?
Нямате ли някакви наблюдения за чужди практики, които тук са непознати? Нещо интересно? Има много смислени хора тук, може да се търси партньорство, може да се ползва опитът на хората, да се създават полезни контакти...вместо да се цикли над дрехите втора употреба, да речем. НЕ че има нещо лошо, но няма нищо ново в тоя бизнес, няма никаква идея.

Или пък темата да се преименува на "Имам идея да почна бизнес", не "Идеи за бизнес".

Нещо за производство тук говорило ли се е? Освен за пластилина. Зная, че имаше за билки. Може да е имало и за охлюви Mr. Green

Естествено, всички тук могат спокойно да ме контрират, обяснявайки ми колко е невъзможно да се стартира нещо мащабно, колко пари са нужни, как никой не те допуска, как се сблъскваш с непреодолими изисквания...ясно ми е всичко това. Не е темата за крупни начинания като производство на детски храни, да речем, но е факт, че в България има един монополист в тая сфера - Ганчев, чиито пюрета не бих си и помислила да дам на детето си, но масово му се купуват. А асортиментът му за няколко години стана твърде голям и определено продава повече, отколкото Семпер и Хип взети заедно. Само давам пример. Нямам идея нито как е започнал, нито с какво, но не се е стреснал от факта, че има достатъчно марки на пазара, внесени отвън.
Минзухар, споделям мнението ти.

# 220

За съвета на Aisha да се работи първо тази работа - да хубав е, но може да го ползваме за децата си. Много е полезно между 16 и до около 25 години да смениш различни работи, но след тази възраст е трудно, защото все пак градиш кариера на едно място, имаш деца и често работното време и местоположението е съобразена и с тях, така че за експерименти няма много време.

Много е точен съветът на Aisha в конкретния случай - когато става въпрос за дребен бизнес и липса на достатъчно средства. Не може да се захващаш с нещо, от което нищо не разбираш. Иска се подготовка - ако не трудов опит в областта, поне много разузнаване, четене и т. н. Затова и не върви дребният бизнес у нас - защото се прави от аматьори, които не искат и да се учат. Не можеш да вложиш средства в нещо, да назначиш хора и чак тогава да се плеснеш по челото: "Ами сега? То хубаво - ще работя, ама как?".
Хайде, умният човек се учи в движение, но пък и да тръгнеш да правиш нещо, когато не знаеш какво точно искаш... Децата на фалирала и потънала в заеми съфорумка няма да са благодарни след време, че не се е намерил някой да я отрезви още в началото.

Клонка, ако някой има печеливша идея, с която мисли да се захване, трябва да е луд, за да я плесне тук. Докато я развие и вече ще е вън от играта - нишата ще е препълнена. Не е черногледство, а реален факт от нашата действителност.

# 221
  • София

Много е точен съветът на Aisha в конкретния случай - когато става въпрос за дребен бизнес и липса на достатъчно средства. Не може да се захващаш с нещо, от което нищо не разбираш. Иска се подготовка - ако не трудов опит в областта, поне много разузнаване, четене и т. н. Затова и не върви дребният бизнес у нас - защото се прави от аматьори, които не искат и да се учат. Не можеш да вложиш средства в нещо, да назначиш хора и чак тогава да се плеснеш по челото: "Ами сега? То хубаво - ще работя, ама как?"...

Аз за разузнаването съм написала. А за работата в такъв магазин и съвет към конкретната потребителка. Жената беше написала, че е от малък град - ако няма подходящо място, ако не иска да започне в магазин, защото утре собственика ще я обвини, че му е откраднала клиентите. Да пътува 30-50 км. всеки ден, за да учи занаят. Да, ако е на 18 без деца може, но сега кой ще й гледа детето, има ли, няма ли...
А да ти кажа не съм съгласна, че дребният бизнес трябва да учи непрекъснато. И за всичките му несгоди да се обвинява собственика, че не се е изучил. Дребният бизнес зависи от много външни фактори и от късмета на собственика да мине покрай тях или да се възползва от тях.  

А за идеите нека, който има да споделя,  по една споделена идея, не виждам колко коментара да се напишат 5-6, и после пак ще има къде са идеите...
Аз нямам нищо против да се преименува темата, за да не се дразнят хората, че тук няма идеи.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 11:39 от TanyaMG

# 222

Каспър, складове китайски?
Ирония ли някаква да усетя, или си изнервена и уморена?
нееее, ех, какъв си докачлив  Simple Smile
в смисъл, че за другите неща може да се обърне към точните места и хора, пък който иска да помага /ти предложи/ - да издири складовете и му направи бизнеса на момичето

и стига с тия детски центрове -видяхме ги тези, където си мислеха, че това е лесно и е като търговийка на малко магазинче - в софия от 140 детски центрове в момента са към 70 бр и продължават да намаляват

# 223
  • Пловдив
Tова, като гледам е 11-та тема. Ако има някой в нея, който наистина иска тя да бъде полезна, добре ще е да  вложи малко труд и да се оформи една информативна първа страница с линкове към определени мнения, които покриват различни разисквани въпроси. Иначе темата не е за идеи, а за сладки приказки на хора, които вече имат някакво собствено занимание - къде успешно, къде не толкова.

http://www.brrabg.com/page.php?10 - Регистрация на фирми

http://www.account-bg.info/e107/news.php - Счетоводна информация

Който се е заел сериозно да прави нещо първо търси сам, а после пита за това, което не е открил (а не всичко). А иначе темата още от първата си е за идеи за бизнес, само че повечето креативни и печеливши се споделиха и разискаха вече, а гледам, че отново се задават същите въпроси вместо да се положи малко труд и да се изчетат всичките (11 вече както каза) теми. Тъй като на всички в нея им е интересно да чуят нови такива все още пишем и четем в нея, но несмятам, че е нужно да се отговаря положително, вдъхновяващо и нахъсващо на всеки, който пише тук особенно на въпроси, на които се отговори подробно в няколко теми по назад. Четете, а после питайте, ако неискате да ви режат така. Просто всички се изумяваме на хвърковатите въпроси на повечето пишещи за първи път тук.  Peace

# 224
Сериозно, никой ли не генерира идеи извън магазинчета и детски центрове? Или като му хрумне на някого нещо, решава, че е открил топлата вода и си го къта яко, да не би някой да му го прилапа?
Нямате ли някакви наблюдения за чужди практики, които тук са непознати? Нещо интересно? Има много смислени хора тук, може да се търси партньорство, може да се ползва опитът на хората, да се създават полезни контакти...вместо да се цикли над дрехите втора употреба, да речем. НЕ че има нещо лошо, но няма нищо ново в тоя бизнес, няма никаква идея.

е, нали го говорихме и това преди няколко страници
примерно аз имам идеята - нова услуга за страната, намерила съм най-добрите в световен мащаб, свързала съм се с тях, убедила съм ги, че съм подходящия човек за тях за България, и всеки ден работя по въпроса.
няма как да го напиша и обясня това тук, защото не стават така нещата, идеята е толкова хубава и добра, просто все още проучвам пазара, че няма как да я напиша тук
сигурна съм, че така е с 99% от добрите идеи

Общи условия

Активация на акаунт