Идеи за бизнес - 11

• 77 532
  • 761
  •   1
Отговори
# 240
  Влязох в сайт
https://ventures.bban.eu/ за да търся сътрудничество с бизнес ангели. Но когато започнах процесът на регистрациа видях,че се изискват такива данни като номер на лична карта,телефони и адреси. Това ми се струва тревожно.

Предполагам, че се изискват за сключване на договор за работа с тях. Аз не виждам нищо тревожно. Хората, които стоят зад тази асоциация са известни /повече в уеб средите/, имат добро име и са коректни. Предполагам, че ако те притеснява нещо, можеш да потърсиш личен контакт. Между другото през 2010 направиха доста Start Up събития и конференции. Има полезни четива и там. Успех!

# 241
За съжаление на "бизнес ангелите" не може да се разчита. Имам регистрация и още преди години се допитах до тях. Не знам точно каква ми беше идеята и какво ми отговориха, но факта е, че нищо не стана, не са ми помагали и се разочаровах. Тогава дори не се говорише за криза (2005-6). Смятам, че е по-добре да споделям идеите си тук. Какво друго ми остава.

# 242
За съжаление на "бизнес ангелите" не може да се разчита. Имам регистрация и още преди години се допитах до тях. Не знам точно каква ми беше идеята и какво ми отговориха, но факта е, че нищо не стана, не са ми помагали и се разочаровах. Тогава дори не се говорише за криза (2005-6). Смятам, че е по-добре да споделям идеите си тук. Какво друго ми остава.

Доколкото им следя дейността в последните 1-2 години, вече има повече хора в мрежата, разбирай повече хора, желаещи да инвестират. От лекциите им по събития виждам, че търсят повече уеб проекти или такива, свързани с нови технологии. То досега май само уеб проекти са финансирали. Търсят и бизнеси с голям потенциал - фирми като Нетинфо и Нетейдж например са финансирани с тяхна помощ, а това са доста големи и сериозни структури с голям потенциал за развитие. Преди няколко месеца гледах едно филмче за тях, един от бизнес ангелите беше финасирал двама души, които разработват видео игра. Предполагам, че и самият им клуб набира нови инвеститори, които ще имат все повече и разнородни интереси.

# 243
  • На дивана, под юргана
... Преди 2 години съпругът ми беше в командировка в Тел Авив (Израел). Там през почивните дни решили да разгледат забележителностите на града, а извън него и попаднали на много интересно местенце. Казва се "мини Израел" и по снимките и жидеото, които гледах след като се върна ми изглеждаше много приятно местенце. Плаща се вход и влизаш да разгледаш забележителностите на страната в мини вариант, но изпипано до най - малка подробност (нормално за евреите), даже със звук. Сега ще потърся в нета дали го има и ще ви го побликувам да го видите, но мисля че и в Лас Вегас имаше подобно местенце.

Ето го сайта на "мини Израел": http://www.minisrael.co.il/?categoryId=42583
А това съвсем не е евтино, нито като начинание, нито като развлечение. Билета за възрастен излиза около 30 лева. Ако цяло семейство иска да го посети... можете да си направите сметката.
В България имаше нещо подобно преди година-две... "България на длан" мисля, че се казваше.  

# 244
КЛОНКА   bouquet готини постове! kleo_bulgaria това също е страхотно!  smile3525 Тази идея дори и да се реализира от много хора може да е в различни вариации примерно.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 16:36 от Smilie

# 245
  • Пловдив
... Преди 2 години съпругът ми беше в командировка в Тел Авив (Израел). Там през почивните дни решили да разгледат забележителностите на града, а извън него и попаднали на много интересно местенце. Казва се "мини Израел" и по снимките и жидеото, които гледах след като се върна ми изглеждаше много приятно местенце. Плаща се вход и влизаш да разгледаш забележителностите на страната в мини вариант, но изпипано до най - малка подробност (нормално за евреите), даже със звук. Сега ще потърся в нета дали го има и ще ви го побликувам да го видите, но мисля че и в Лас Вегас имаше подобно местенце.

А това съвсем не е евтино, нито като начинание, нито като развлечение. Билета за възрастен излиза около 30 лева. Ако цяло семейство иска да го посети... можете да си направите сметката.
В България имаше нещо подобно преди година-две... "България на длан" мисля, че се казваше. 

За българи може и да е скъпо, но това според мен повече е насочено към чуждестранните туристи.

# 246
  • На дивана, под юргана

За българи може и да е скъпо, но това според мен повече е насочено към чуждестранните туристи.

Да, не правя коментар на покупателната способност на българите и другите националности. Казвам само, че не може да бъде идея за малък бизнес - такова нещо се прави с много пари.

# 247
  • Пловдив

Да, не правя коментар на покупателната способност на българите и другите националности. Казвам само, че не може да бъде идея за малък бизнес - такова нещо се прави с много пари.

Да така е не успорвам, но има и вариации, които ще изискват и по - малко вложение. На мен ми се върти такава от известно време за нещо подобно, но осъществено по доста различен начин и се опитвам да убедя мъжа ми да го направим, тъй като той разполага със знания и умения в областа, но все още ми чака бизнес плана за идеята ми, а аз покрай бебчо нямам време да се занимавам. Но идеята си остава за по късна реализация, няма да е забравим. Между другото такова нещо не е правено досега в БГ (а в световен мащаб също не съм срещала) и смятам, че идеята ми е доста иновативна и би се реализирала успешно, но сега не му е момента.

# 248

Мисля, че за такъв проект може да се кандидатства по някоя оперативна програма, както и да се привлече някоя община за партньор, ако се прави на местно ниво /по-реалистично е като за начало/. Не случайно казвам община, а не Министерство на културата или туризма, защото там могат само да ти спънат проекта, не да ти помогнат. Само идея.

# 249
Цитат на: malko_mishlence
Доколкото им следя дейността в последните 1-2 години, вече има повече хора в мрежата, разбирай повече хора, желаещи да инвестират. От лекциите им по събития виждам, че търсят повече уеб проекти или такива, свързани с нови технологии. То досега май само уеб проекти са финансирали. Търсят и бизнеси с голям потенциал - фирми като Нетинфо и Нетейдж например са финансирани с тяхна помощ, а това са доста големи и сериозни структури с голям потенциал за развитие. Преди няколко месеца гледах едно филмче за тях, един от бизнес ангелите беше финасирал двама души, които разработват видео игра. Предполагам, че и самият им клуб набира нови инвеститори, които ще имат все повече и разнородни интереси. 
Да мога пак да пробвам при тях, но си спомням, че имаше някаква уловка. Май искаха да представиш плана си толкова убедително и подробно, че да го хареса някой. А аз точно май това си мислех, че никой не ти гарантира, че няма да ти откраднат идеята без да ти съдействат по какъвто и да е начин.

# 250
.......
Да мога пак да пробвам при тях, но си спомням, че имаше някаква уловка. Май искаха да представиш плана си толкова убедително и подробно, че да го хареса някой. А аз точно май това си мислех, че никой не ти гарантира, че няма да ти откраднат идеята без да ти съдействат по какъвто и да е начин.
Относно краденето на идеи от бизнес ангел. Скоро четох интервю с един доста голям бизнес ангел и той каза, че бизнес ангелите много добре знаят, че в голям процент, залога за успешното реализиране на идеята е именно хъса, енергията и потенциала, който влага този, който я е измислил. Затова те нямат интерес, нито желание да взаимстват нечия чужда идея, имат интерес да вложат едни пари и после да прибират проценти от успешно разработени бизнеси  Peace.
Освен това, както знаем, идеите не подлежат на авторско право, а се носят в пространството и прихващат в нечия глава, но няма гаранция, че не се случва паралелно същия процес и в друга глава ....

# 251
  • София
Относно краденето на идеи от бизнес ангел. Скоро четох интервю с един доста голям бизнес ангел и той каза, че бизнес ангелите много добре знаят, че в голям процент, залога за успешното реализиране на идеята е именно хъса, енергията и потенциала, който влага този, който я е измислил. Затова те нямат интерес, нито желание да взаимстват нечия чужда идея, имат интерес да вложат едни пари и после да прибират проценти от успешно разработени бизнеси  

И след време правят увеличение на капитала и ентусиаста остава без бизнес или е принуден да си продаде дела. Бизнес ангелите финансират наистина уникални идеи в областта на ИТ и рядко майка има чак толкова иновативна технологична идея. Казвам го като човек от ИТ бранша с доста опит. Търсят се млади мозъци,  до около 25 годишни.

Според мен, ако няма пари за стартиране, европейските програми са по-добра алтернатива. Може да се отиде на курс за писане на проекти и после да си го направиш почти сам.

# 252
Такъв мини-парк има и в Италия http://www.italiainminiatura.com/index2.html?ID_lingua=it
Italia in miniatura се казва.  Аз за срамота не съм ходила, но ми се струва, че е скъпо начинание. Не пречи обаче да се търси инвеститор и да се направи. Имаме поне 20 монумента, които да бъдат миниатюризирани, но това й е най-малкия дерт на такава идея:)

Както казва една италианска поговорка, между искам и правя стои морето.
Горе долу това мисля за краденето на идеи.

# 253
Знаеш ли TanyaMG мои колеги често употребяват понятието майка в негативен смисъл. Това доста ме натъжава и притеснява. Но не съм очаквала майка във форум bg mamma да вложи също нещо омаловажително в думата майка??!!!! И аз като една друга потребителка ще кажа, че няма нужда това да се дискутира. Мисълта ми е, че свежите идеи не се раждат задължително при хора без деца или на възраст под 25 години!!! Не знам на колко години са били Нютон и Едисън като са получили просветление, така че...  А относно това, че ангелите биха спонсорирали само напредничева IT идея - няма ли си патентни дружества за нещо подобно. А за вече разработени сайт или програма да се търси спонсорство е нещо друго.  Wink

# 254
  • Пловдив
Smilie Аз пък не бих прибегнала към бизнес ангел щом имам някакви предубеждения към тях, а бих се обърнала с разработена идея (бизнес план) за спонсорство към близък, който е с много добри финансови възможности. Даже съм си мислила вече за подобно спонсорство (става дума за близък, който има един от най-крупните бизнеси в БГ). Ако някога се обърна към него за спонсорство на някоя от идеите ми ще му предложа готов бизнес план и процент от печалбата. Също така ще се свържа разбира се предварително с добри адвокати, които да изпипат договорните ни отношения до най - малка подробност и да следят за подводни камъни от страна на неговите адвокати, защото както се казва "приятелството си е приятелство, а сиренето си е с пари. Та мисълта ми беше, че спонсорството може да дойде от всякъде важното е да си анбициран и да опитваш.

Общи условия

Активация на акаунт