Идеи за бизнес - 11

• 77 531
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
Имам още въпросчета, дано има мераклии да отговарят Grinning Кухненско оборудване, втора ръка струва ли си, и от къде може да се намери ? А ново и непретенциозно ? Къде мога да намеря професионален магазин, за да закупя и посудата ? Става въпрос за София   Hug

# 451
Здравей, и на нас ни предстой откриване на ресторант след два месеца.  Та от два месеца насам сме обиколили де що знаем  магазини за оборудване, но не съм от София. Моя съвет е търси по складове на едро за домашни потреби, от там се снабдихме с тави, тенджери, прибори и други дреболии на доста добри цени, за сравнение същите неща в Метро ги видяхме на двойна цена. Намерихме и един магазин в Серес  в който имаше  всякаква посуда и на различни цени. За обзавеждането чети по нета обявите втора употреба има много затварящи заведения  , не е необходимо да купуваш нови като можеш да вземеш за 1/3 от тази цена. Ако имаш някакви въпроси пиши  ми.

# 452
Предлагам 2 професионални фритюрника-ако имате нужда

# 453
# 454
Не успях да прочета всичкото това нещо в 11 - те теми, но и аз като всяка майка съм на тема детски център. Имате ли опит с подобно занимание? Нормативна наредба , с която тр да се запозная за да видя какви са изискванията, пък и какви са сметките  Rolling Eyes

# 455
Моята идея е, предвид липсата на места по градините - да се занимавам с малчугани, но не да оборудвам градина, а място за игра и забавление.
Не искам като детегледачка да ходя по домовете, а майките да си ги оставят при мен за какъвто период искат. Примерно до обяд, а след обяд да си спят у дома.

# 456
Доколкото знам, от предишните теми, изискванията за център за деца са страшно много и се правят с немалко пари, УСПЕХ от мен Simple Smile

# 457
Здравейте, има ли някоя мама тук, която има детски квартален магазин?
Много бях скептична към това и много се дърпам, но моя приятелка ме кара да отворим такъв в съдружие, намерили сме и обекта, наема е добър, магазина е голям, намира се до паркче има поток от майки. В района има друг магазин от годииини, но въобще не е хубаво зареден и продават доста боклуци, цените са високи. Ще седна да напиша всички разходи, които се сещам, заплати, наем, счетоводителка, служ. телефони, сметки за ток/сот и т.н. ..какво още пропускам, какви са данъците на тези търговски обекти?
Въобще ще ми е полезно всякакво инфо от по-знаещи. Благодаря ви предварително  Hug

Успех на всички в начинанията  bouquet

# 458
Зпочни от доставчиците . откъде ще зареждаш
после седни 3 дена /делнични и уикенд/ пред магазина и направи една пийпълметрия  Joy
първо си провери пазара, после брой разходите
и си най-зависима от доставчиците

# 459
Моята идея е, предвид липсата на места по градините - да се занимавам с малчугани, но не да оборудвам градина, а място за игра и забавление.
Не искам като детегледачка да ходя по домовете, а майките да си ги оставят при мен за какъвто период искат. Примерно до обяд, а след обяд да си спят у дома.

http://rospa-bulgaria.org/index.php?option=com_content&view= … =40&Itemid=50

# 460
  • най-шареното място
МАГ, още един момент, колко са клиентите на близката конкуренция и черз цената ли ще ги крадеш? Аз например съм пазарила за цял бебешки период 2)-тина пъти извънредно в такъв магазин. И много мои познати имат подобни навици. Ако имате специализирани магазини, складове със свободен достъп, помисли и по това.

# 461
    В моя квартал доста магазини  за бебешки и детски дрехи отвориха и затвориха,не знам това ли се има впредвид под детски  квартален магазин.Ако става дума за продажба на пюрета и памперси, също съм скептична, големите вериги винаги ще предлагат по-добра цена, а вече това  е най-важното, цената.
    Забелязвам един магазинен "туризъм" - хората обикалят големите магазини според промоциите за деня или седмицата, които ревностно чакат да разберат от брошурите в кутиите си.Може би идеята на тези промоции е ,че освен намаления продукт, клиента ще си купи и други необходими продукти, но доста народ наистина си купува само намаленото нещо, и на следващия ден е в друга верига хипермаркети да си вземе евтино сирене, или три кутии бонбони по 1,88, или каквото там му се вижда на сметка.

# 462
МАГ, още един момент, колко са клиентите на близката конкуренция и черз цената ли ще ги крадеш?
Онзи магазин доста оборотен, тъй като е единствен в района. Но той е малък /гараж/ вътре е наблъскано от обувки до книжки, като се мине през пюрета и т.н. Има от всичко по малко, което прави избора доста ограничен, например 1-2 марки пюрета, почти никакви каши и т.н.
Магазина, който искаме да наемем ние е доста голям, светъл, луксозен и просторен. Вътре ще има по 6 вида пюрета богат асортимент, каши различни фирми и т.н. сещате се за какво говоря. Едната част мислим да е за бебешките храни, млека, мокри кърпи, козметика и т.н. А в другата част дрешки, като вече сме говорили с един български производител, от който ще зареждаме бодита, бельо, ританки. А останалите дрехи мисля да не са български. Ще купуваме избрана стока най-вероятно от Турция, където знам една фабрика с цени на едро, а дрехите са т.н. "маркови", но това те първа ще проучвам.
накита, права си за големите вериги и то не само за пюретата, ами и за дрехите вече моловете и намаленията там изместиха кварталните магазини, затова и съм скепрично настроена. Но идва лято, майките ще щъкат по парка, ще влизат в магазина за някое пюре, дрешка и т.н. Има много майки, които нямат възможност да ходят много-много по големите магазини и прекарват времето си предимно в квартала.
Аз също, докато бях в майчинство с удоволствие пазарувах от един такъв квартален магазин с добри цени. Който беше страшно оборотен и печеливш /познавам се с продавачката/ та може би по този модел си мисля, че и нашия би тръгнал. Не знам  Confused

Не знам и аз какво да правим, хем не ми се рискува, хем ми се ще. Ще мислим сега и ще проучваме още. Не мога да взема решение, тъй като не съм наясно още с разходите по зареждането и обзавеждането /щендери, рафтове, компютърна програма и т.н./ също и данъците  newsm78 Нали нещо дребните търговци ги бяха погнали...
За започването и зареждането ще си направим сметка. Но след това искам да знам ежемесечните разходи, за да мога да преценя колко оборот /съответно печалба/ трябва да прави магазина, че да си заслужава, като тегля чертата.

Малко дълго стана, извинявам се, ако съм ви достадила. Всякакво мнение ще ми е от полза, момичета   bouquet

# 463
Благодаря Каспър!

# 464
  • Бургас
Момичета искам да ми помогнете да разрешим един спор, който водя с мъжа ми.
Аз постоянно му изброявам какви ли не идеи за бизнес, а той все намира доводи защо няма да успее конкретната идея. Та последния път му бях подхвърлила да произвеждаме нещо. А той ми разви надълго и нашироко тезата, че няма как да го пласирам например в големите търговски хипермаркети като Кауфланд, Карфур и т.н., защото пазара се владеел от мутри (според него всичко се владее от мутри  Sad )
и никой няма да ме допусне до тези пазари, защото аз съм никоя. Аз пък съм на тезата, че все пак ако стоката е хубава (знаете понякога какви боклуци продават там) и маркетинга е добър защо пък стоката ми да не се продава в тези магазини.  newsm78
Та така. Има ли някой идея как една стока може започне да се предлага в такъв магазин. Има ли си някаква процедура?

Общи условия

Активация на акаунт