Идеи за бизнес - 11

• 77 528
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
Имам питане към развиващите рестораньотрски бизнес в София, как да се свържа с дистрибутори(доставчици) на газирани и не само напитки ? Интересувам се от продуктите на Кока Кола. ?

# 436

Имаш авторство над превода(труда и резултата са твои авторски и защитени), а не над разпространението на превода. Можеш да преведеш за себе си, колкото книги, статии и филми искаш, но не можеш да ги разпространиш ако нямаш откупено право за разпространяване от авторите им.

Мисля, че това за библиотеките... е валидно ако авторските права са отпаднали по някаква причина( давност, автора е починал.......други подобни), но в повечето случаи зад всяко произведение стои агенцията на автора, а те имат щатни юристи и ..... сети се сама. Достатъчно е само намек за "продуктово позициониране" или не дай си боже някоя . Praynig

Най добре е варианта с позволение( черно на бяло с подпис и печат) на автора и неговата агенция(ако има такава).  Peace  В повечето случаи работите се нареждат лесно, особено ако нямат апетити към нашия крадлив пазар. Ако имаш позволение, другите сайтове трябва да се позовават на твоя сайт, а ти ще искаш да има препратка към тебе  Wink
  В общи линии "почукай и ще ти отворят". Много често вратите са отключени и няма нужда да ги разбиваш( пиратстваш). Ако искаш да поставиш темите на професионално ниво, търси благосклонността на авторите, после ще ти е по-лесно за новостите, а сайта ти ще има тежест и авторитет.

Това за "адвоката и презерватива" не просто виц  Naughty

Здравей, много ти благодаря за отговора.
Аз виждам че е доста сложно с тези авторки права и възнамерявам да се свържа със собственици на сайтове подобни на моя, за да видим те как са решили въпроса . А за превода си го тълкувах по друг начин- имам право да правя преводи да си го слагам на личния блог/сайт, но не мога да го ползвам за търговски цели.
Трябва да проуча как точно стоят нещата, защото виждам много сайтове, които съдържат еднакви материали и не ми се вярва всички да имат авторски права.
Мислела съм си , файловете да бъдат на отделен сървър, но все още не съм сигурна дали е добра идея.

Центровете са хубаво нещо, но наистина първо много трудно изпълнима и второ малко хора биха се наели да го използват, затова съм си мислела за нещо по-завъртяно, но там вече ще трябват парички и то доста Simple Smile Аз в началото казах,че има много идеи, но все още не съм се наела сериозно да се опитам да реализирам някоя.

# 437
  • LOST
Имам питане към развиващите рестораньотрски бизнес в София, как да се свържа с дистрибутори(доставчици) на газирани и не само напитки ? Интересувам се от продуктите на Кока Кола. ?

Пиши ми на лични да ти дам кординатите на моя търговски на Кока - Кола и др.такива.

# 438
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=43594 да Арт мама същата е. За мен е много добра, тъй като са засегнати реални ситуации, а не текстове от учебници. Авторите са Уеб агенция, а примерите и съдържанието са представени много достъпно и леко за четене. Препоръчвам, тъй като редовно чета на тази тематика, но в нета, а рядко на хартия, тази е наистина добра.
Днес си я купих.Още като излезе я бях прегледала,но нещо не ме впечатли.След като прочетох,че я препоръчвате се реших и я купих.Честно,очаквах повече-седи ми като общи приказки повторени по няколко пъти,като за много начинаещи.Та като стана въпрос за онлайн бизнеса-имали тук с такъв вид,които да са успели да го разработят?И реално ли е въобще за България да се издържа човек само от онлайн магазин,имам в предвид малки фирми,а не утвърдени големи марки и търговски вериги.

# 439
Днес си я купих.Още като излезе я бях прегледала,но нещо не ме впечатли.След като прочетох,че я препоръчвате се реших и я купих.Честно,очаквах повече-седи ми като общи приказки повторени по няколко пъти,като за много начинаещи.Та като стана въпрос за онлайн бизнеса-имали тук с такъв вид,които да са успели да го разработят?И реално ли е въобще за България да се издържа човек само от онлайн магазин,имам в предвид малки фирми,а не утвърдени големи марки и търговски вериги.

Хм, аз лично не съм привърженик на издаването на книги, в които си рекламираш собствените кампании. То вярно, че всичко в работата е маркетинг, ама да се представяш като А и Б-то на интернет у нас е... малко самонадеяно. Страхотни примери, които нямат нужда да се самоиздават в книги могат да се видят и на уеб фестивалите всяка година. Но, както и да е, това е лично мнение.

Мисля, че има големи магазини, които се самоиздържат. Такъв пример е get.bg. Сайтът е на доста години и щом продава още, значи е рентабилен. 

# 440
  • най-шареното място
Mishlence, аз това имах предвид като видях че издава книга на всеки две години примерно Simple Smile

Мидичка, Get.bg е наистина голям. За малка фирма си иска времето, нишата и подхода. Много е специфично и трудно в България, дори само от разплащанията да почнеш и става ясно... Има работещи и печелещи магазини. Но си иска много проби.

# 441
  • Пловдив
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=43594 да Арт мама същата е. За мен е много добра, тъй като са засегнати реални ситуации, а не текстове от учебници. Авторите са Уеб агенция, а примерите и съдържанието са представени много достъпно и леко за четене. Препоръчвам, тъй като редовно чета на тази тематика, но в нета, а рядко на хартия, тази е наистина добра.

Да на простичък език е написана и на мен това ми хареса. Чета много материали по темата, но предимно в нета и ако не са на английски обикновенно са написани като учебници и може би затова тази ми допадна. Нещата са за начинаещи, но и тя е насочена към още разработвани бизнеси според мен с материала, който пише. Мислих, че съм го споменала дано не съм ви подвела да си я купите, но въпреки, че имам познания в сферата тази книга ми се стори интересна и затова е препоръчах.

Относно online магазините ние разработваме такъв за авточасти и сме  решили, че ще върви, поне според проучванията ни, но времето ще покаже. А този бизнес в БГ върви само със стоки в тясна насоченост. Мъжът ми направи сайта на негов познат, който има няколко офиса за разпечатване и сгъване на чертежи и поръчката се прави online и да ви кажа май повече така работи. А работи добре да ви кажа (в смисъл добре печели). Много ми се иска и мноята дейност да започне да се търси online, но ще видим. Сега правим и моя сайт и съм измислила как да си пусна услугите online та силно се надявам да върви.

# 442
До колкото знам за онлайн магазините се изисква да имаш регистрирана фирма,неможе без.Има ли нещо по-специфично,като изключим оформлението на самият сайт или магазин?Закони,регистрации,данъци?Предполагам,че друго важно нещо за онлайн магазина е рекламата в медиите,или може и без нея?

# 443
Aко искаш да работиш с Кока-кола директно-те са на район-зависи къде се намира обекта.Зареждат само техни продукти.Ако искаш фирма за доставка на много видове безалкохолни и алкохол обърни се към някоя от дистрибуторските фирми.Бих ти препоръчала Топ Дринкс.

# 444
Гледах сайта на Топ Дринкс, но видях продукти само на пепси, дали не са спряли да работят с Кока кола ? Ако не някой друг да препоръчате...

# 445
Да,не работят с кока-кола,но са най-бързи от всички и никакви грешки няма при тях.Поръчваш си отделно на кола-та и готово.Преди време искаха 250 лв.минимално зареждане,сега не знам как са.

# 446
  • На дивана, под юргана
До колкото знам за онлайн магазините се изисква да имаш регистрирана фирма,неможе без.
...
Предполагам,че друго важно нещо за онлайн магазина е рекламата в медиите,или може и без нея?

За всеки бизнес се изисква да имаш регистрирана фирма. Това е съвсем естествено и елементарно условие. Не знам как си го представяте без фирмена регистрация...
Рекламата за онлайн магазин е като всяка друга реклама - преценяваш къде са потенциалните ти клиенти и рекламираш там.

# 447
  • Пловдив
http://www.bgstuff.net/zakoni-i-normativni-aktove/zakoni/6275-za … ronnata-targoviya - ЗАКОН ЗА ЕЛЕКТРОННАТА ТЪРГОВИЯ

# 448
wwrree, ако искаш телефони на дистрибутори аз ще ти дам.
Но те сами ще те намират и постоянно ще ти оставят оферти за какво ли не и ще се опитват да им станеш клиент.
От Топ Дринкс не съм доволна, от други фирми поръчвам.

# 449
  • LOST
Да,не работят с кока-кола,но са най-бързи от всички и никакви грешки няма при тях.Поръчваш си отделно на кола-та и готово.Преди време искаха 250 лв.минимално зареждане,сега не знам как са.
Вече може и "10 единици" или около 100 лева на зареждне.

Общи условия

Активация на акаунт