Идеи за бизнес - 11

• 77 524
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
Съгласни ли сте с мен, че в сферата на ресторантьорството - кафета , бистра , сладкарници...заведения, ако след 3години не промениш визията на обекта - си неатрактивен?...по тази логика, ако ще отваряш кафе или нещо подобно, си прави сметка за обзавеждане, което тр да избиеш за 2години, че после все ще има нещо НОВО!!!!

# 661
Примерно си мисля, ако наема помещение в Мола и започна да го оборудвам, колко средства ще ми трябват за обзавеждане, за разрешителни и т.н. и хоп, след година - две майките ще напишат, че видите ли някъде има новичко и още не е амортизирано и айде ЮРУШ да ги няма . Нито идея може да ги спре, нито самобитност ; стаден принцип, общо взето - това е мисленето сега, съгласни ли сте?

# 662
anbeta, ще говоря от името на клиент Simple Smile Промяната е хубаво нещо, но аз съм свидетел на упадъка на три и повече кафета и малки ресторантчета, след промяна или т.нар ремонт. Имаше едно кафене с прекрасно разположени сепарета, където всеки чувства, че има лично пространство и цените бяха чудесни- страхотна атмосфера-винаги беше пълно. Само че те решиха да направят ремонт, промениха целия интериор,на мен не ми харесваше, явно и на други хора също...след година го затвориха. Друго заведение просто освежи интериора, претапицираха диванчета, столеове и т.н. пребоядисаха, но като цяло запази предишната си визия, дори цените се запазиха...е и сега е пълно. Много зависи как ще се направи промяната, но аз съм на мнение, че трябва да се освежава от време на време.Simple Smile

# 663
  • най-шареното място
И аз си мисля че бъркаш освежаване и поддръжак със смяна на визията. Може да е старо и неамортизирано акос е поддържа.
Има ефектни заведения, но аз лично не бих им била редовен клиент заради интериора, и въпреки лошото обслужване и кухня. Ако трябва да правя компромис, предпочитам евтини столове и тавани, но добро обслужване и кухня.

Освен това, ако майките, които спрягаш се чувстват добре в познатото си място, няма да се юрнат на непознатото ако и там не е толкова комфортно.

# 664
Бих желала да попитам дали някой е наясно как се отчитат парите от такса за участие в изложение. Имам предвид, ако реша да организирам изложение на цветя и съм уговорила залата, и съм разпространила информацията с условията за участие, което включва и такса за участие, и започвам да набирам желаещите, които освен заявлението си внасят и парите...Как да процедирам в този случай с тези плащанията? Трябва ли да съм фирма? Трябва ли да им издавам касов бон, т.е. да имам касов апарат? Как се отчитат разходите (и приходите) по такива мероприятия?
Стана малко объркано - дано да разберете въпроса ми.

# 665
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Kralsk, аз като ходех по изложения винаги ми издаваха фктура за отдаване на площ под наем. Еди колко си квадрата по един колко си евро за еди колко си дни. И ми начисляват допълнително - оборудване - щанд, обзавеждане ако ще имам някакво, напр. маса с 2 стола, видеостена и т.н.
За целта трябва да имаш регистрирана фирма и т.н.

# 666
kralsк, в общия случай - да, трябва да си фирма и не, не ти трябва касов апарат. Таксите могат да се внесат по банков път и тогава ще издадеш фактура без касов бон.

# 667
  • най-шареното място
Да допълня - можяш да посетиш кое да е изложение онлайн и да видиш как действат те.

# 668
На теб наемодателя на залата ще издаде фактура за наем, ти ще издаваш на участниците в изложението, на разликата между прихода и разхода ще платиш данък печалба и още куп подробности, но най-важното е че без фирма няма как да стане Peace

# 669
http://www.blitz.bg/news/article/99048

Да ви върна към темата за големите вериги и защо малките производители не могат да се хванат на хорото. В прав текст са описани таксите брошура /дето уж ги нямало/, такса регал, задължителните промоции, които те карат да правиш, както и всички похвати, за да те поставят в зависима позиция.

По темата за изложенията - в сайта на всяко изложение могат да се видят тарифи и условия. Работи се като фирма и се издават фактури. Последното изобщо не разбирам защо се задава като въпрос. Как ще работиш с фирми и те няма да ти поискат фактура?! Да не говорим за данъчните, на които първата им работа ще бъде да те проверят, защото организираш нещо, което очевидно генерира приход.  Организаторът плаща на залата, а взема пари от изложителите. Ако има входна такса за посетители се издават билети, които имат определена стойност. Ето тук си е описана процедурата, която дава право да се издават входни билети. Дано да няма промени от 2009-та: http://www.lawsbg.com/proceduri/799-razreshenie-bileti-prevoz.html

# 670
Момичета, благодаря ви за отговорите  bouquet
Разбирам, че за изложение на цветя, животни, стоки, услуги и други участващи в изложение трябва да получат документ за платената от тях такса. А дали по същия начин стои въпроса с изложение на картини от различни художници, които трябва да платят такса за участие ( това е към сферата на изкуството)? С каква дейност трябва да е регистрирана фирмата, която организира такава изложба?

# 671
Имам познати с галерия, те също работят като фирма - ООД. Предполагам че на художниците, които не са юридически лица изплащат сумите като хонорар, което също е вид разход за галеристите.

# 672

Да ви върна към темата за големите вериги и защо малките производители не могат да се хванат на хорото. В прав текст са описани таксите брошура /дето уж ги нямало/, такса регал, задължителните промоции, които те карат да правиш, както и всички похвати, за да те поставят в зависима позиция.

http://www.lawsbg.com/proceduri/799-razreshenie-bileti-prevoz.html

Да, точно това се опитах да кажа на някой, който се беше залетял за веригите тук... Струва ми се доста брутално.....

# 673

Все си мислех, че извиват ръцете на производителите, ама те направо ги режат! Ужас!
Аз вероятно живея в най нелогичния град в България, защото всичко това, което пишете като принципи на търговията, при нас, за да си успешен, трябва да го правиш наопаки. Вече забелязвам първото голямо отдръпване от веригите и връщането на хората към по-малките магазини. Имаше един период, когато Плюс-а разпродаваха и търговците на храни в останалите магазини бяха поотчаяни, но това мина. В непосредствена близост до Пени имаме квартален магазин. Познайте дали е фалирал?? Не - отчитат увеличение на оборота /дъщерята на собственика ми е позната/, но все пак са свалили леко цените.

# 674
Аз вероятно живея в най нелогичния град в България, защото всичко това, което пишете като принципи на търговията, при нас, за да си успешен, трябва да го правиш наопаки. Вече забелязвам първото голямо отдръпване от веригите и връщането на хората към по-малките магазини. Имаше един период, когато Плюс-а разпродаваха и търговците на храни в останалите магазини бяха поотчаяни, но това мина. В непосредствена близост до Пени имаме квартален магазин. Познайте дали е фалирал?? Не - отчитат увеличение на оборота /дъщерята на собственика ми е позната/, но все пак са свалили леко цените.

Не е нелогичен града ти. Става и в други градове. Не знам защо, някаква народопсихология. Давам пример с малък град като Павликени. Ако съм дала този пример в някоя стара тема или назад по страниците, извинявайте, то и аз вече не помня какво сме си говорили преди 3 седмици.  Mr. GreenОтвориха Плюс за около 6 месеца, затвори и го купиха Лидл. Имам предвид изградената база, не марката. Местният магазин Браво в центъра на града се пука по шевовете, макар че е тесен и хората едва се събират на трите тесни каси. Има също и Пени, в който се биха първите месеци за промоции, сега не знам дали има много хора, но факт е, че най-силният магазин е Браво. В Плевен имаме близък приятел, който работеше в подобна местна верига и каза същото. Местен собственик с няколко хранителни магазина си работи здраво и изобщо не му пречат Била, Плюс и разните вериги. Малките градове са наистина интересни и не знам дали е въпрос на вкоренени навици, които по-бавно се преборват или наистина там не могат да пробият големите... 

Общи условия

Активация на акаунт