Идеи за бизнес - 11

• 76 869
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
Не, тя има предвид специализирано новинарско издание
примерно кулинарно - поне така си го предствих аз
нещо, от което разбира

# 721
  • София
Аз CNN и т.п. с манджи, плетки и ръкоделия нещо не ги свързвам, ама знам ли... Mr. Green

Друго искам аз да кажа - каквото и да е намерението или идеята на един човек, не смятам, че анализи от типа -"ти сериозно ли го мислиш това, алоууу...събуди се!!!" са подходящи. Всеки си знае силите. Дали реално е преценил възможностите си, е негов проблем. Ние би следвало да му дадем информацията, която иска, ако е по силите ни. Да споделим личен опит, евентуално да посъветваме, ама...директно да му внушим, че е леко аут ъф спейс, няма нужда, защото иначе в тази тема наистина ще се окаже, че само заведения за бързо хранене и магазини втора употреба са ни по силите.

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 11:22 от КЛОНКА

# 722
# 723
защото иначе в тази тема наистина ще се окаже, че само заведения за бързо хранене и магазини втора употреба са ни по силите.
Клонка, права си!

Но може би от гледната точка на развиващите бизнес, по-скоро е желание за предпазване от грешка, в някаква степен споделяне на информация за бизнес климата в момента и стремеж да се предпази някой съфорумец от влагане на средства в нещо, което е нерентабилно. Но пък и другото е вярно - откъде да знаем например, че Еди-кой-си не е абсолютния гений в някаква област и това, което направи няма да отвее конкуренцията или в случая с Териса и дир, и нюз, и днес да са в класациите след Териса.ком
Пашата обичал смелите:)

# 724
  • На дивана, под юргана
http://www.capital.bg/biznes/tehnologii_i_nauka/2011/02/11/10414 … igitalnite_medii/

Ето нещо подобно, но основателката е имала много, ама наистина много яки контакти, които са й помогнали!

# 725
  • София
Лейди, както е казано - "Никога не се страхувай да опиташ нещо ново. Ноевият ковчег е бил направен от един-единствен аматьор, "Титаник"- от екип професионалисти" Mr. Green

# 726
Друго искам аз да кажа - каквото и да е намерението или идеята на един човек, не смятам, че анализи от типа -"ти сериозно ли го мислиш това, алоууу...събуди се!!!" са подходящи. Всеки си знае силите. Дали реално е преценил възможностите си, е негов проблем. Ние би следвало да му дадем информацията, която иска, ако е по силите ни.

Мда, права си. Може би съм твърде рязка в желанието си да предпазя някой от подобни грешки. Просто пазарът е пренаситен и вече сме 2011, а не 2001. Това е моята информация, опитът ми показва точно това - няма място за още едно новинарско издание /ако точно за това говорим/, освен ако не си решил да влезеш с парите на някоя голяма, световна медия. Но прочитайки въпроса, разбирам, че не е така. В крайна сметка всеки си знае...

# 727
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Изтрих си поста...щях да се самохваля, но реших да не го правя и да съм скромна докрай  Laughing

Недейте така моля ви да ми секвате ентусиазма  Naughty въпреки, че човек ако е твърдо решил 5 мнения във форума няма да го съборят  Peace

Много ви благодаря на всички, отговорили на поста ми...започвам да се образовам  Peace  Благодаря ви и за подкрепата, макар и от разстояние се усеща  Hug   

И да, Господ обича смелите...

# 728
Therisa, моля те, не трябваше да си триеш поста. Извинявай за резкия тон, в никакъв случай не трябва да ти секва ентусиазма за каквото и да е. Често ме питат за подобни неща хора, които имат ентусиазма, но просто трябва и повечко проучване. За да не останеш с впечатлението, че се правя на интересна или се подигравам с желанието на човек да опита, ето ти инфо, което да ти помогне да вземеш решение дали да опиташ:

http://www.webit.bg/bg/webit_expo/2010/index.html - отправна точка за следене на световните тенденции и какво се случва с новините в уеб.

http://www.etimes.bg/ - какво се случва на БГ пазара.

http://blog.economedia.bg/ - как се прави уеб медия не само с пари, но и с много добър екип и пари. Работих с тези хора около 2 години и ако нямаш поне един-двама души като тях, не се захващай. Не го казвам с лошо.

http://interactive-share.com/?cat=10 - какво правят големите в БГ Интернет и да прецениш дали имаш ресурса да се наредиш сред тях.

# 729
Лейди, както е казано - "Никога не се страхувай да опиташ нещо ново. Ноевият ковчег е бил направен от един-единствен аматьор, "Титаник"- от екип професионалисти" Mr. Green

Joy

аз съм на финала на тотално нова идея, която или ще разбие представите ми или ще угасне безславно.
идеята е невероятна, никой в българия не е чувал дори за такова нещо
виждам, че чуждестранните ми партньори работят повече от добре
знам че мога да го направя по-добре от който и да е друг - в смисъл да реализирам идеята
но не знам дали българинът е достатъчно отворен за новото и ще даде ли шанс
още повече че става въпрос за един единствен град засега и трябва да се приеме масово, за да работи
имам още няколко дни до успешното приключване /дано има такова/
стискайте ми палци!

# 730
Каспър, успех!!!!
Стискам палци и ти пращам мислено много, много положителна енергия!
Как ме зарадва само, а ако знаеш колко готино звучиш - направо вдигнах адреналина, като че аз започвам нещо ново. Така, както се чувствам в момента, се чувствах пред започването на реализацията  на всяка от моите малки идейки.

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 11:04 от lady_Blu

# 731
Каспър, успех и много късмет. Чакаме с нетърпение добрите новини.   bouquet

# 732
  • Варна
Каспър успех и много много късмет и отворени врати

# 733
Късмет! Peace В ината и постоянството е разковничето.
 hahaha И да си вземеш двойна доза от хапчетата за инат, че българите сме много "трудни"  Thinking на нови неща ( сакън да не се набутаме).

# 734
Да дам един линк към склад на едро във Варна за сувенири.
Има много кичозни неща, както и такива от типа за 1лв., но се намират и някои добри неща.
Ако някой е работил с тях, моля да сподели впечатления.
http://www.suveniri-dar.com

Общи условия

Активация на акаунт