Отговори
# 600
.......... и се сърди тихо..............

Ей за това "копнея". Ние сме шумни, гласовити и мацките държат всички да разберат колко са недоволни.

Лека седмица  Hug

# 601
привет Simple Smile ние бяхме 10 дни в отпуска, покарахме ски и си починахме добре, доволни сме Grinning в събота кръстихме Дара, че и тя беше именЯчка Grinning честито на "адашките" Дарена и Теди, малко на патерици.
Емо се оказа малко есктремен скиор - "не искам на бебешката писта, искам по стръмното с тебе" Laughing та пускахме ски-пътя на Банско, няколко пъти, щото и на лифта е много интересно Grinning

Маце, честит син! Да е много здрав и много да ви радва!

и ние имаме все още тръшкания, ама са много по-редки и минават сравнително бързо. старая се да не обръщам внимание или да отклонявам вниманието.

в градината ме накараха да напиша декларация дали искам Емо да повтаря първа група или да продължи с тази и да тръгне на училище с 2007 набор. госпожата му ме посъветва да продължи с тази група, защото се справя много добре и по нищо не му личало, че е по-малък, даже с някои задачки се справял по-добре от по-големите, и аз такава декларация написах.

Ане, за 26-ти съм ок, надявам се да сме здрави. даже може и с 2 броя, че тя и госпойцата вече е купонджийка Laughing

# 602
Честит Имен ден на патерица и от нас  Hug Бъдете много здрави   bouquet
Маце  Hug Звучиш много добре, много прегръдки и на двамата юнаци  Heart Eyes
Пипи, браво за ските и екскурзията Hug

А нас ни карат да кажем лятото как ще го водим на ДГ, да си били планирали отпуските. Не ми е много ясно от кога започват сборните групи и как се прецедира лятно време. Утре ще разпитам лелките, споделете и при вас как е  Thinking

# 603
Добрутро

При нас от юни-юли са сборни групи. Август почива цялата градина. Това ми е голям хикс как ще стане, защото аз дотогава ще съм работна жена и как ще се гледаме хич хабер си найн. Освен мойта мама да стане безработна...  Thinking

Яна вече я извеждат и навън, при Калито са малки и още не си правят труда да ги извеждат на слънце. Но Яна се фука, че си играела в пясъка и г-жа Янкова й била приятелка  Mr. Green

# 604
  • София
 Ние пък пак сме с хрема и си стоим в къщи ooooh!

Момичета, как стои въпроса с държавните градини с отиването сутрин и прибирането вечер. Колко най-рано мога да оставя детето и кога да си го взема най-късно newsm78 Не че има някакъв шанс да ни приемат в такава ,но принципно ме интересува.

Теди  - ти преди откъде си беше наела гледачка. Бях си намерила страхотна, но жената се разболя и не се знае кога ще се оправи и сега съм в търсене. За съжаление ми трябва жена само , когато Сияна  е леко болна, а така не знам как ще си открия newsm78

Пипи- браво на вас. Hug

Маце - твоя Боби е батко за пример Hug

Честит имен ден със закъснение на Теди и Дара!  bouquet  bouquet

# 605
Теди, госпожа Янкова е много готина и на нас ни беше любимка.
И нашата градина ще почива август и аз от сега съм планирала морето, че даже съм платила половината сума  Crazy. Ще отидем и на село, а през останалото време ще трябва аз сама да ги гледам и незнам дали ще издържа психически.
Иначе и ние си имаме жена да гледа Катрин и аз съм много доволна, защото се справя прекрасно и е много съвестна жена.
Жужу, работното време на градините е от 7.00 до 19.00 часа, но в нашата градина децата ги взимат много рано. Аз Никол я водя около 7.30 и е или първа или втора, но я взимам доста рано.
Пипи, завиждам благородно за почивката  Heart Eyes

# 606
  • Пловдив
На нашата градина пише работно време от 6.30 до 19.00ч. Масова практика е децата да се взимат най-най-късно 17.30-18.00ч. Няколко пъти ни се случва да взимаме Миша след 18 .. към 18.20 един път, та беше последна от цялата градина, чакаше облечена с якето с около 4-5 госпожи в фоайето. Не са ни правили никога проблем, но разбира се не е приятно най-малкото заради самото дете.
Иначе през лятото нашата градина няма да почива, може и да има сборни групи, но засега това не ме притеснява. Предполагам, че ще събират двете първи групи в една, няма съвсем да ги омесват с по-големите  Thinking
Жужу, може да потърсиш някакво младо момиче, студентка примерно, която не работи, но може да намери време да гледа Сиянка докато е болна  Hug

# 607
Градината приема деца от 7 и работи до 19 часа, явно масово е така. Ние гледаме да ги приберем някъде към 17,30. Тогава е масовото прибиране. Предпочитам да поседят и да си играят с децата. Вкъщи много се карат.

Нашата детегледачка ни я намери една комшийка. ГОдина по-млада е от мен, не беше го работила, но се справи отлично. ОБАЧЕ!! Да, да, обаче от септември децата тръгнаха на ясла и тя си намери работа и като домашна помощница, а следобед прибираше децата. Сега би могла да ги гледа само сряда и четвъртък. И да ги взима от градината. Не я виня, за 12 часа на седмица взима повече парички отколкото да гледа децата на пълно работно време цяла седмица. А те й казват "мама Пети" и често й ходим на гости  Laughing

За лятната почивка и аз съм се замислила. Миналата година се бяхме сврели в една стая четитимата и ни беше тясно, некомфортно и твърде задушевно. Сега се замислям да наемем къща, да имаме и двор, евентуално барбекю и вечер да не се чудим къде да се денем с две малки деца

# 608
На нашата ясла не и знам работното време. Откарвам го към 8:30ч. и си го взимам в 16ч. По-късно и да искам не мога да го взимам, защото по цял ден нищо не яде там, чак лелите ме карат да го храня вкъщи на закуска. Сега е почивка покрай Вики ще си поседи поне до края на месеца вкъщи да не носи ясленски вируси, въпреки че много му се ходи при децата. От другия месец мисля да го пускам вече Rolling Eyes Дано да свършват вече всички вируси и да сме здрави всички Praynig
За лятната почивка има време, но Вики ще е мъничък за море, а без него едва ли ще тръгна, а ми се иска Бобко да си го водим на моренце Rolling Eyes Живи и здрави да сме ще го мислим Simple Smile

Жужу, бързо да се оправя Сиянка Praynig Hug

Пипи, браво на малкия скиор Hug

# 609
Маце, ние заведохме Дара в Гърция на 4 месеца и половина. верно, че ако ми беше първо дете, нямаше да ходим, но заради Емо искахме да отидем. резултатът - мисля, че тя си изкара по-добре от Емо на морето Mr. Green не че на него не му хареса, ама първо се разболя, после си примрънкваше за разни неща от време на време, а тя си беше супер, по цял ден навън, разходки, дремване, търкаляне по хавлиите на плажа Grinning

Теди, аз пък с две малки деца отивам само и единствено на ол инклузив, в апартамент. на къща с двор и барбекю ходихме Емо като беше на година и половина и си беше супер, ама си има оправяне, чистене и от време на време приготвяне на храна... Stop засега мислим да направим една седмица юни и една септември, в гръцко, наш'то нещо не го ща. и в турско ми се ходи, ама ще ни трябва отделен самолет за багажа Mr. Green

# 610
За море заговорихте...на мен хем ми е на една ръка разстояние...и пак не ходя...не обичам. Покрай мен май всички "страдат". Каката обожава да кисне във водата, а малката я е страх( миналата година ревна,че и се намокрил банския)  Laughing  предпочита игра на пясъка .  Thinking като се замисля, май на море ходим, като ни дойдат роднините на гости  Simple Smile
Иначе и аз и мъжа ми предпочитаме планината лятно време...всеки ден на различно мясно, забележителности Simple Smile

# 611
Казах на лелите, че от 01.06 до 15.09 Стефчо ще си е вкъщи - през цялото време ще са сборни групи и реших тази година да му го спестя, така и така съм си вкъщи. Пък на есен, живи и здрави, ако приемат и Андреа ги пускам и двамата  и се връщам на работа...а как не ми се ходииии  Whistling

Аз на море съм ги водила и двамата още от бебета - Стефан на 6м през май и после на 8м лятото. А Андреа беше на 11м. Но ние имаме къща на Дуранкулак, там е много диво, няма вируси и прочее, много е спокойно.

# 612
Пипи, браво на скиорчето!  Peace

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 16:06 от Зимна приказка ♥

# 613
  • София
Здравейте!
Времето се запролети и съвсем ви изпуснах дирите!
Вчера за пръв път водихме Ивана на зъболекар. Още от бебе има петънца на 2 предни зъбчета, но се оказа че това е просто козметичен проблем. Откриха обаче 2 кариеса, които трябва да се лекуват. Изобщо не знам как ще даде да й правят пломби. Тя за прегледа едва се съгласи да си отвори устата, въпреки че докторката е много мила и се опита да я предразположи. През цялото време се гушкаше в мен. Ако някой вече е лекувал зъбчетета на мъниците, моля да сподели някой трик!

Морето ми е още далечно. За сега е сигурно, че ще ходим на планина -  пак на палатки на язовир Широка поляна през август. Но ще трябва и на моренцето да си цопнем дупетата. Нали миналата година заради мен пропуснахме. Така че ще събирам идеи. Grinning
Пипи, къде точно по Гръцко ще ходите с хлапетата? Браво на Емо за ските!  Peace Голям мерак му е явно, а щом има хъс, ще стане скиор от него. И честито ти християнче! Нека Господ я пази и бди над нея! Hug
Зимна, до Английско ли ще водиш мис Каприз? Поне така май разбрах от лентичката ти. Звучи интересно!
Люси, има един начин да отложиш с още 2 години работата... Mr. Green А в северното Черноморие съм влюбена. Толкова е спокойно, некомерсиално и релаксиращо, място за истинска почивка, далеч от суетата на големите курорти.
Жужу, много досадни са тези хреми.  SadИвана последно я държа повече от 10 дни, и накрая тази седмица я пуснах, въпреки че не беше се оправила съвсем. А за гледачката, защо не потърсиш някоя съседка пенсионерка. Моя приятелка, така си решава проблема с гледането на детето, когато се е излекувало, но го е спряла от ясла докато укрепне. Хем няма да е непозната, хем ще ти е подръка, ако понякога се наложи да я извикаш спешно.  Simple Smile
Маце, много е миличко да гледаш как малките каки и батковци се относат грижовно и с любов към бебчовците. Grinning  Обаче няма как да се избегне и момента с ревността. Съвсем нормално е понякога да му става криво, че вече се налага да те дели с друг. Добре е да се говори на темата, за да може да изрази чувствата си, а не да ги потулва в себе си. Защото може да изригнат изведнъж под формата на агресия към бебето. Въпреки, че ние първите месеци се опитвахме да не правим забележки на Ивана заради Никола, да й обръщаме двойно повече внимание, понякога ревността надделяваше и Никола отнасяше някое и друго шамарче.

# 614
Хмм, мен ол инлузивът не ме устройва. Ние сме целофамилно скитници и не мога да се съобразявам кога да ядем. Миналата година с Нини на година и половина денят ни беше : ставане сутрин, мотаене, приготвяне и извличане от стаята. Ядяха палачинка в някое кафене, докато ние със съпружеството пиехме кафе и важно прилиствахме вестник. После на плажа и цял ден там - ядене, спане, къпане, ровене в пясъка. Прибиране, къпане, вечеря и игра на двора. Сдобихме се с две ухилени, почернели и опупени хлапета. Не сме страдали от вируси, надявам се пак да е така  Praynig Проблемът е , че моите деца си лягат рано. Рано, рано, колко да е рано - в 20 часа вече са МНООГО кисели
Та затова искам градинка, че да си седим вечер на теферич, с ракийка и сладки приказки.  Blush А оправянето, разтребването и прибирането на дрехи и играчки ще ме следва навсякъде.

Днес сутринта Яни си изгори ръчичката на ютията. Плака, но повече се впечатли, че започнах веднага да я мажа с олио и да налагам рендосан картоф. След това не можех дори зачервена кожа да различа, но тя си стискаше картофа. После лелките в яслата направили проблем.

Общи условия

Активация на акаунт