Отговори
# 690
  • София
Честита принцеса Данили   bouquet

# 691
Най-сетне и Дани стана мама! Да ви е живо и здраво момичето с прекрасно име и както е казала Добра- да стане един наистина невероятен човек и красива Жена!

На теб, Дани бързо възстановяване и незабравими моменти!

# 692
Честито на Дани   bouquet .Много да я радва малката принцеса !!!

# 693
Danili честита бебка, много да ви радва и да ви прави щастливи.

# 694
Ехееее, колко бебоци!

Честита радост на всички нови мамчета, да са живи и здрави бебоците, много да слушкат, а на мамите бързо възстановяване!!!

Еее Дани, честито!!! Много да ви радва малката Далия  Hug Hug Hug[/size]

Аз нещо съм доста несериозна относно писането  Embarassed
Ние иначе сме добре, нашата мома е много лакома, вече цока и от двете гърди, понякога и връща, това което й е повече, но никога не отказва  Heart Eyes Grinning Hug. Тази нощ ни остави с таткото да поспим, яде към 22:00, към 03:00 и после сутринта в 07:00, така си е екстра.

Хайде чао за сега и до скоро   bouquet

# 695
и аз имам въпросче към ЛЛЛ
ние сучеме от силиконово зърно още от самото начало/моите зърна са хлътнали и въобще не става без силикона/ давам му от една гърда на едно ядене-дали е правилно? или да давам и от 2-те гърди  Party  newsm78 newsm78
 -суче по около 20 мин нон стоп като понякога стига и до 30мин
- неизсуканата гърда изцеждам
 -давам по 1,2 капки вода за изплакване -иначе не му давам ,залъгалка не му давам
-суче на поискване -горе -долу през около 3,4часа
-сам пуска гърдата като се наяде и стиска устни ,че неще повече

Така ние сме същите
само ,че не суче със силиконово зърно, и през 2,5-3 часа.

Аз също исках да попитам консутантите, това правилно ли е ?

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 16:05 от (wind)

# 696
ДАНИЛИ МНОГО СЕ РАДВАМ,ЧЕ ВЕЧЕ СИ ГУШКАШ МАЛКАТА БЕБКА-ЧЕСТИТО  bouquet ПОЖЕЛАВАМ И ДА Е МНОГО ПОСЛУШНА,ЗДРАВА,ЩАСТЛИВА И КРАСИВА КАТО МАМА Hug

# 697
Честита принцеса Далия на Данили! Да ви е жива и здрава, много щастлива и обичана! На мама бързо възстановяване!

Честито и на всички маменца, гушнали вече своите съкровища!

За хълцането - и Николай много хълца, обикновено след оригване или леко връщане. Давам водичка, но не винаги минава, онякога си минава от само себе си.

За кърменето - да ви споделя моя опит - с дъщеря ми редувах гърдите, факт е, че от дната гърда има винаги по-малко мляко. Сега давам и от двете и после доизцеждам, макар че последните нпколко дни цедя не след всяко хранене, а по 2-3 пъти на денонощие. Послушах съвета на една от консултанките от ЛЛЛ да цедя само за да облекча, а не " до дупка". Мисля, че количеството кърма му стига, имаме 6-7 пълни памперса, на почти всеки ака, рядко пропуска.

Имаме колики, свива се миличкото, изчервява се и изревава силно, но като цяло са поносими за сега. Дъщеря ми почти нямаше, но явно при всчяко дете си е индивидуално. Давам Инфакол и по съвт на педиатърката включих и Био Гайа. Да видим дали ще има по-добър ефект.

Момичета, имат ли бебчетата ви белег от БЦЖ ваксината? Ники няма, сестра му имач даже се разрани, хваха коричка и си има доста ясен белег. Четох, че ако няма такъв се прави проба Манту и ако индикира отрицателна реакция, се прави реимунизация след 7-я месец. Надявам се да е минала успешно ваксинацията, че да не се наложи да го бодат повторно.

# 698
  • Морска приказка
 Тук съм момичета. Влизам само да кажа , че съм добре и чакам да ми донесат бебка. Благодаря на всички за хубавите пожелания, да ви се връщат  Hug

# 699
Здравейте мамчета  Hug
Ние вече сме си в къщи,днес ни исписаха и бързам да се отчета.Не бяхме в кувиоз Слава Бого.Имахме малко жълтеничка,но вече сме добре  Grinning нададохме бързо и сега сме тук  Simple Smile
Аз също съм добре с малко конци но...всичко минава.Друг път ще разкажа по подробно  Hug
Честито и на новите майчета нека много ви радват вашите мъници  Simple Smile

# 700
Здравейте, момичета!
Честито на родилите мами! Да са ви послушни бебчетата и безкрайно много да ви радват!  newsm51 smile3525  love001
Аз от днес си изключих телефона... писна ми всеки ден едни и същи хора да се обаждат и да ме питат дали съм родила... толкова ме напряга това...  smile3516
Bezkrainohappy, CvetaD, Josepha, благодаря ви, че споделихте разказите си за протичането на раждането на вашите съкровища.   bouquet

# 701
Момичета,

Имам въпрос към родилите мамчета и тези които са раждали вече веднъж. Колко дълго изтичат лохиите? При мен все още има...вече 25 дни. Не ме притеснява това, а по-скоро, че ту са кафеви , ту червени. Слабо тече.  Това дали е ок? Нямам никакъв спомен от предното ми раждане.....

# 702
Някой беше пуснал линкче с коледни песнички. Моля, ако някой го е запазил, да ми го пусне, че нямам време да търся назад. Praynig

# 703
augustas При мен преди около два дена спря да тече червено и сега е като жълтеникаво зацапване.  До колкото зная до 40 дена продължава.

за разходките - тъкмо мислих да разхождам моята тази седмица, но се появиха сополчета и направо съм съсипана. няма по- гадно от това да ти е болно детенцето. А и тук в София има много мъгла тея дни.

Искам да питам майките с по- големи дечица- дали са пробвали да слагат кърма в нослето на децата и дали е действало?

А относно буденето- винаги я оставям да спи толкова, колкото иска, повече от 4 часа наведнъж не са се събирали.

За физиономиите- моята като се наяде и заспива с една блаженна усмивка. Обича да си прави устата под формата на "О". Още и е беден репертоара, но зная че бързо ще го обогати. Между другото миглите й за три дена пораснаха много.

По- назад и за възстановяване след раждането стана въпрос- аз имах епизиотомия, която за две седмици зарасна и на третата седмица след раждането мога пак да родя. Simple Smile

Честито на новите мами! Радвам се, че Дани е добре и че успя само да тръгне бебето- да са живи и здрави всички!

# 704
Rosito....благодаря за споделения опит за лохиите...

А за кърма в нослето не бях чувала. Знам, че много майки слагат в окото  при наличие на разни възпаления, а това е много грешно..знам го очен лекар, който ми обясни , че така само се подхранват бактериите. Може и за нослето да е така....

Общи условия

Активация на акаунт