Отговори
# 75
Честито на C`mon и Ивка7!! Крайно време беше и при нас в Пловдив да започне здрав бебевалеж!

Много здраве и късмет на бебоците, на мамите и на семействата!

# 76
Честито на C`mon и Ивка  Hug Hug Hug Така се радвам, че Ивка е родила, милата много се притесняваше да не преноси много, но май си дойде точно когато трябваше малкия Влади.
Да са живи и здрави новите бебета и слупкат и папкат Hug А мамите бързо да се възстановяват  Hug  bouquet

# 77
Честито на мамите  C`mon и Ивка , да са им живи и здрави и много послушни бебоците  newsm51 smile3525 Hug

Момичета ,ходихте ли на църква ? Аз като влязох в 9-я  ходих и занесох кърпа и сапунче ,запалих и свещички,днес пак ходих ,ей така за здраве и леко раждане   Simple Smile

Пожелавам на всички чакащи мами да мине леко и бързо   Hug  bouquet

# 78
Честито на C`mon и Ивка,да са ви живи и здрави бебчетата и мноого да ви радват   bouquet

# 79
Здравейте!!!!Честито на mama C'mon i mamaIVKA-да са ви живи и здрави бебчетата ,а на вас бързо възстановяване и наслаждаване на  с тях.На очакващите леко раждане.

7/8.....мила,и на мен леко ми е отворена операцията,наложи се да ходя до спешното отделение.Мажа я с йод ,а ти с какво третираш операцията.Искам вече да се възстановявам и да мога да се грижа по-добре за бебче и семейството.....  Cryпомагай.....

# 80
ЧЕСТИТО НА ДВЕТЕ ПЛОВДИВСКИ МАМИ - МАМА IVKA И МАМА  C`MON. ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА, ДА РАСТАТ ВЕСЕЛИ И ЩАСТЛИВИ И МНОГО ДА РАДВАТ ВСИЧКИ В КЪЩИ. Бързо въстановяване момичета Simple Smile

Добре дошла отново при нас nikolinko. Още веднъж честито момиченце... Като гледам те има добавена на първа страничка за дата 8.12 ( тя определено си е женска дата, поне при нас  Wink ) , освен това още в предишната тема се беше включила една мама, която ни уведоми за раждането на твойта принцеса Simple SmileSimple SmileSimple Smile  Ако имаш време разкажи как стана всичко.

Всъщност с интерес чета всеки разказ за раждането и още по-голям интерес за вашите дерзания и проблеми с кърменето и съветите и начините, по които се справяте. Надявам се, че докато родя няма да забравя и ако ми се случи нещо подобно няма да се тревожа прекалено много, а ще се сетя как сте се справили вие и ще се справя и аз по-лесно .

На момичетата, които вече преносват мога само да стисна палчета и да им пожелая бебчетата да тръгнат самички да се раждат, но ако все пак нестане дано след предизвикване на раждането всичко мине бързо и леко Simple Smile

При мен нищо ново, чакам и аз ... ама какво чакам ... прочетох за ананаса и светената вода, ще видим дали  пък да не пробвам... светена вода дори имам в едно шишенце от Ефес, туко виж съм я изпила Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 81
mama Iva май на пръсти се броим неродилите Crazy

# 82
  • Русе, България
Честито на всички нови майки! Пожелавам ви здрави, силни и щастливи бебчета, много да си хапват и бързо да растат!

Аз нямам никакво време да пиша, минавам само да ви поздравя и да се запиша в новата тема. Моят Наско се оказа бебче с характер. Изключително неподправен е - буквално - държи само на истински неща (разбирайте гърди), шишета, лъжички, залъгалки не признава, обича да е чист и сух, предполагам, че и в съседния блок се чува, когато не сме го сменили. Crazy Бих искала да споделя разочарованието си от памперсите - как не ги е срам изобщо да се рекламират, като са пълен боклук?! Стегнати при крачетата, широки при кръстчето, постоянно протичат. Мислех, че са нещо къде-къде по-добро, единственото им хубаво е, че ги изхвърляш и не ги переш. Както и да е.
От онзи ден и ние имаме елхичка, но нямам време да наслагам играчки по нея. Боя се, че нямам време и да приготвя подаръци за празника.
И да използвам да ви попитам - кърмещите от вас, хапвате ли си цитрусови плодове? Говоря за портокали, мандарини, лимони, ананаси, киви. Аз страшно обичам, нямам алергия към тях, нито някой в семейството има, преди да родя всеки ден хапвах особено обилни количества, но сега не смея нито един плод да изям. Помощ?

Леко раждане на всички все още бременни, всичко да мине по вода!

# 83
Пижамке,  от кои точно памперси си разочарована? не мога да ти помогна обаче- за плодовете.

# 84
Честито на всички нови майки! Пожелавам ви здрави, силни и щастливи бебчета, много да си хапват и бързо да растат!

Аз нямам никакво време да пиша, минавам само да ви поздравя и да се запиша в новата тема. Моят Наско се оказа бебче с характер. Изключително неподправен е - буквално - държи само на истински неща (разбирайте гърди), шишета, лъжички, залъгалки не признава, обича да е чист и сух, предполагам, че и в съседния блок се чува, когато не сме го сменили. Crazy Бих искала да споделя разочарованието си от памперсите - как не ги е срам изобщо да се рекламират, като са пълен боклук?! Стегнати при крачетата, широки при кръстчето, постоянно протичат. Мислех, че са нещо къде-къде по-добро, единственото им хубаво е, че ги изхвърляш и не ги переш. Както и да е.
От онзи ден и ние имаме елхичка, но нямам време да наслагам играчки по нея. Боя се, че нямам време и да приготвя подаръци за празника.
И да използвам да ви попитам - кърмещите от вас, хапвате ли си цитрусови плодове? Говоря за портокали, мандарини, лимони, ананаси, киви. Аз страшно обичам, нямам алергия към тях, нито някой в семейството има, преди да родя всеки ден хапвах особено обилни количества, но сега не смея нито един плод да изям. Помощ?

аз пък не спирам да си хапвам мандарини и портокали...обожавам ... ooooh! незнаех за цитрусовите плодове..
Леко раждане на всички все още бременни, всичко да мине по вода!

# 85
Ето ме и мен, и аз нямам никакво време  newsm51, като повечето родили мами.
Пижамка, аз ги обичам, но не ям, защото са кофти за коликите, а Сава предната вечер го нападнаха. Готова съм да се лиша от всичко, само шефа да не плаче, че ми къса сърцето. Памперси - ползвам Памперс Сензитив и съм супер доволна, но единичка, а не двойка. Не тече при крачетата и попива добре.

# 86
Към ЛЛЛ. Родих секцио на 5.12. На 8.12 в 10ч сложих бебчо на гърда за пръв път. На 9.12 ни изписаха. Кърмим се на поискване, но детенце прави много големи паузи до 4ч. - вчера, например, имаме 4 сменени пелени, като две бяха и наакани. Струва ми се, че това е малко  Sad. А иначе детенце е спокоен, спи си и в легълце и в/у мен след ядене. Гърдите ми са сравнително спокойни. Не са били много напрегнати, по-скоро са меки. Все още изтича беледо синкаво мляко - това коластрата ли е? Не давам АМ и залъгалка. Само по малко глюкоза, ако хълца продължително. Кърменето е от 15 мин. до 45 мин. според нуждата на бебето. Това е. Има ли нещо, което да ме тревожи? На седем дни е бебчето.

Здравей, pipi_mb ! Честито бебенце!  Жеаля ви все приятни моменти заедно!
 Понеже често се случва новородените бебенца да са много поспаливи по ред причини, но не и от заситен стомах, за това се препоръчва в началото(поне първите 6 седмици) бебето да се кърми "на предлагане"  Simple Smile , ако бебето не е достатъчно активно да си показва само, че е гладно. Новородените обичайно имат нужда да сучат поне по 8-10 пъти на денонощие. Ако може и повече, особено за недоносени бебенца или такива със силна жълтеница.
 Смяташ ли, че е вариант за теб да започнеш да предлагаш гърда на 2-2.5 часа? Ако бебчето много спи, майките споделят, че по-лесно става разбуждането във време на лек сън(когато помръдва с глава, мърда очичките под клепачите, мляска или прави сукателни движения с уста). Често от помощ е разсъбличане на бебето.
 Бебето получава мляко, когато суче активно. Това се вижда по мърдането на челюстите  така: отваря уста-пауза-затваря уста. В тиха стая се чува гълтането. Обичайно бебетата редуват активно сучене с почивки по няколко пъти на хранене. Ако смяташ, че почивките при бебето са прекалено дълги или бебето откровено си спи, може да пробваш да го държиш по-будно, като масажираш ръчичките и крачетата и гръбчето нежно, масажиране с нежен натиск на падинката между ключицата и вратлето; обтриване на лицето с мокра кърпа или ръка; сваляне на част от дрешките. Евентуално може да повдигнеш бебето да се оригне, да му смениш памперса(това май дава мигновени резултати за разбуждане  Mr. Green ) и да предложиш втората гърда.
 Друг трик, който майките споделят, че помага е компресия на гърдата. Ето описание как се прави: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683 . Това е видео: http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article … ips&Itemid=13 Компресията се прилага след края на активното сучене, когато бебето не просто почива и после продължава с храненето, а когато вече само 'дъвче" гърдата или се унася в сън.
 4 сменени пелени за денонощие е по-скоро притеснително и ако ти усещаш, че има проблем, надявам се да сработят предложенията или поне част от тях, за да заякне бързо бебчо и да стане достатъчно активен, за да си изисква сам нужното количество мляко достатъчно често.
 Желая ви успех! Пиши как се развиват нещата.
Благодаря много, skrech всичко си обяснила много ясно. И аз си мислех, че трябва да предлагам гърда по-често и още тази сутрин след 6.00 започнах на 2 - 2.5 ч. Ние наистина имаме по-дълго продължила физ. жълтеница. Ака много по-малко като количество, откакто е само на кърма  Sad Дано скоро нещата се нормализират  Sad

# 87

7/8.....мила,и на мен леко ми е отворена операцията,наложи се да ходя до спешното отделение.Мажа я с йод ,а ти с какво третираш операцията.Искам вече да се възстановявам и да мога да се грижа по-добре за бебче и семейството.....  Cryпомагай.....

Ще ти пиша по късно ЛС, че сега правя много неща наведнъж  Crazy

# 88
ЧЕСТИТИ РОЖБИЧКИ НА ИВКА 007 И C MON  bouquetДа са ви живи и здрави,много радости,бързо възстановяване и много приятни мигове с малчоганите baby_neutral baby_neutral

МАРИ честит рожден ден да си ми жива и здрава  bouquet

Аз се шърнах да чета назад и се изненадах,че сте знаели за моето раждане от една близка позната,която е писала в темата ,но не знаех Wink

А сега малко за раждането........пожелавам на всички толкова леко нормално раждане.На 8-ми сутринта в 7 часа без никакви предшестващи индикации ми се пукнаха водите.Малко се попритесних че е раничко,защото тъкмо навършвах 37 седмица и още не си бях взела направлението и за раждането а и нямах нито една контракция-ошашавих се каква е тая работа.......истекли води а болки никакви newsm78 Приеха ме веднага в болницата с 2 см,разкритие и искам да ви кажа ,че за 2 часа без система направих 7 см и контракциите дойдоха изведнъж а след това и напъните-наистина е много болезнено,не се ставало лесно майка ,но всичко си струва само като погледнеш малката моцунка на бебката Embarassed И така в 14 часа с 4 напъна излезе човечето и много се зарадвах,че е и големичка за гтези седмици 3.500 и се успокоих.Кърмата ми дойде на 3-я ден и сега сме си в къщи и се гледкаме Hug

пожелавам успех на всички.........

# 89
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА ГУШКАЩИ МАЛКИ БЕБОЦИ!
Минавам доста телеграфно!
Днес ни изписаха, искаха да ни задържат понеже видяха , че в повръщаното на малката има малко кръв, неонатоложката каза , че 90процента е от разранените ми до кръв гърди, но пък при новородените се наблюдават и кръвоизлеви , за които превантивно се дава витамин К.
Малката вчера ме побърка, цяла нощ на гърда, не съм мигнала, беше се подсякла ужасно може и от това да е и така да се успокоява.Неонатоложката ме посъветва да не кърмя няколко дни но аз не го спазвам, мажа зърната с кремче и търпя.Нямам много време , с две деца е така Hug
Леко раждане на всички , които очакват великия момент Hug

Общи условия

Активация на акаунт