Болничен и работа след загубата

• 3 482
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
На мен ми дадоха болничен 42 дни след раждане, но се върнах на работа 2 седмици преди да ми свърши болничния (въпреки операцията). За мен беше по-лесно да се занимавам с нещо, ако бях останала в къщи нямаше да мога да спра да плача и да се самообвинявам.  Сега съм "изключила" и искам да забравя всичко свързано с бебето. Това е моят начин да се справя Sad

# 16
  • Варна
Аз също се върнах около 40 дни след загубата на работа. Не се чувствах много възстановена, но прецених, че времето ще минава по-бързо като съм на работа, отколкото стоейки вкъщи и ще ми е по-лесно да се върна по-рано, отколкото да отлагам. Все пак всеки си преценява сам, в зависимост от това как се чувства.

# 17
При мен проблема е че нямам работа просто си внасях осигуровките в една фирма за да мога да взимам майчинство а в града в който живея е много трудно да си намеря работа а иначе и аз мисля че ще е по добре ако работя времето ще минава по бързо и няма да съм потънала винаги в сълзи и мъка

# 18
  • Варна
Мими,
 много съжалявам за загубата ти и знам през какво преминаваш в момента. Много е тежко и много неща ще се променят за теб, но знай, че имаш подкрепа от всички нас.  Hug Hug
По въпроса за болничните,- аз също си внасях осигуровки към една фирма. Реших обаче, че болнични ми се полагат и помолих личната си лекарка да ми даде. Тъй като физически се възстанових много бързо, ме пратиха на психиатър. То аз и без това си бях за там тогава. Психиатърката ми даде болнични без проблем, изписа ми и Ксанакс и антидепресанти , но не ги взех,. Реших, че ще се опитам да се справя без тях, а и ме беше страх да не привикна. Така че ако искаш болнични, има начин. Понеже работя извън БГ ( а тук си внасям осигуровки), аз лично имах нужда да съм сама и да си поплача и да си потъгувам. Много щеше да ми е тежко да се върна веднага на работа. Случваше се от най-незначителни неща да се разстройвам и да избухвам плачи реших, че е по-добре да съм си вкъщи. Иначе е вярно, че когато си зает на работа се мобилизираш и се откъсваш от черните мисли. Но замен не минал нито един ден без да мисля за моето бебче и за всичко което се случи.. Извинявай за дългия пост, исках да кажа да направиш това, което чустваш..
 Hug

# 19
Q-T благодаря ти няма защо да се извиняваш вчера една позната ми се обади и ми предлага работа на касата на голям магазин и да ви кажа аз няма смелостта да започна първо не се чувствам психически готова сега когато ми предложиха работа а и е много отговорно да се работи с пари и хора а това е голям магазин сега идват празници и ще е пълно с хора който да пазаруват просто не мисля че съм готова  Hug Hug Hugви

# 20
Аз също имам проблем с болничния понеже съм взела само42 дни от болницата тези които се полагат преди раждането не успях да ги взема понеже родих 30г.с.,но още докато малкото ми ангелче беше живо ми изтече въпросния 42дни,а след това никой не искаше да ми го продължи казваха че като се изпише детето ще си го взема със задна дата.Болничния изтече на 15.05.2011,а малкия почина на 18.05.2011г.От тогава обикалям и питам в НОИ ми отговарят че имам право на 45 дни които ми се полагат въпреки че съм родила по рано отделенията където беше детето си прехвърлят топката и казват че не е от тях,личната казва че тя такива болнични не може да издава не съм питала само наблюдаващият ме гинеколог защото е отпуска и се връща на 6 юни.Не знам какво да правя всеки се дърпа а аз отдавна трябваше да съм на работа а и проблема ми е че по-големият ми син тръгва на детцка градина от септември.Бясна съм все едно моето дете е единственото недоносено в Русе и единственото което е починало 46 дни след като се е родило!Никой в този тъп град не ти обяснява или не иска да ти помогне а и работата ми е свързана с пари а аз не мога да мисля а камоли да отговарям за някакви финанси!

# 21
Рали аз родих Никол 16 дена преди термин ,след като ми минаха 42 дни трябваше да се върна на работа и така направих ,понеже Ники беше в болница а не при мен ,ми спряха майчинството ,на 62 ден тя почина .Но добре че се върнах на работа ,иначе нямаше да изляза от нас и щеше да е по зле .
Така сред хора се почуствах по добре ,макар и с огромната мъка ,която носех в себеси.

Общи условия

Активация на акаунт