Пети клас е труден знаем, но за КоледаТА веЧ мечтаем".

• 27 784
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
Амиии, имаме сделка  Laughing!
По план започваме в сряда сутринта с по два часа БЕЛ и два часа МАТ седмично.Решихме заниманията да са през седмицата - преди у-ще, принципно от 8ч., в някой от дните ще се съберат и урок с френски, но още по-добре, защото така детето ще е подготвено за у-ще.
Олекна ми на душата да ви призная!
Ще се започне с определянето на нивото и къде са пропуските, целта е да се наваксва, но и да се държи темпото с класа.Обещаха ми да работят с момчето, не само да преподават, а и да упражняват, дано стига времето!
Бързо се намериха хора, дори по МАТ имам отворена вратичка за още помощ.
Лъчезар също е доволен, каза, че така се чувства по-добре.
Надявам се така да сме си купили спокойствие и напрежението у дома да спадне.Дано сме попаднали и на правилните хора!!!Получава се добре, че започват втора смяна и аз ще съм си у дома по време на уроците, че все пак са непознати за нас хора.
И двете дами са учителки с опит.
Ами - това от мен по въпроса.Не съм предполагала, че ще се видим принудени да вземем такива мерки, но важното е, че детето не се притеснява от факта, дари напротив, а ние само да сме здрави и да имаме работа, пари се изкарват!

# 616
Браво, Боби! Явно добър предварителен подбор си направила, щом сте се договорили с първите кандидатки още. За мен това е трудно нещо - а все мрънкам, че ми трябва помощ с децата.
Аз да Ви се похваля ли, да не се ли...да не дърпам дявола за опашката, но с Борко оцеляхме на болестта, движихме се само по ръба и се надявам и занапред да няма влошаване. Утре съм на работа и помолих дядото, който ни беше н агости да поостане с децата, за да оставя профилактично и малкия у дома. Че това с липсата на грип в детските градини хич не е вярно!
Борко много се кефи, че в училище не са знаели още за грипната ваканция и не са им дала "ваканционно" домашно Laughing В момента почивката е пълна, наистина! Разлагахме се отвсякъде този уикенд.

# 617
Браво! Успех в начинанието

# 618
Боби, много добре си решила, пожелавам ви успех Hug
А за ЕЕГ мъжа ми протестира, защото в последния месец горкото дете на какви ли не доктори го водихме и сега просто трябва да се успокои в новото училище и най-вероятно всичко ще отмине.А иначе ние сме с травма на главата и  направи тя някакви припадъци, правихме изследвания и ни казаха, че ще го израсте, но все пак си внимаваме(аз затова така се разбеснях като я бяха ударили съучениците с топка по главата #2gunfire), така че я следим постоянно, но сега точно решихме да я оставим малко да се отпусне.

# 619
  • Вече на светло в София
Ние вече сме болни! Cry
Болки в мускулите и температура, отпадналост и сополи. Противовирусните  Не ги дават. Докторката каза да ида да си ги купя. Тя каза тамифлу Някой знае ли дали е това лекарство?

# 620
противовирусен препарат, от миналата година май е актуален покрай свинския грип.
 Но Джипито трябва да ти го даде безплатно, обади се в здр. каса.

# 621
Да, миналата година по време на грипа също много говореха за него, че помагало. Ние обаче не сме го ползвали никога, защото предпочитаме Грипекса. Останахме доволни, че бързо ни помага при грипни състояния и не ни се сменя с друго. А и сашетата им не са толкова силно горчиви като на останалите.

# 622
Боби, какви тарифи ти дадоха за БЕЛ? Удома ли идват, или ти го водиш?

# 623
  • Вече на светло в София
 tzarina, благодаря за бързия отговор. Много ми е притеснено, защото преди 1 месец също имахме силни мускулни болки и много тежка инфекция. Досега не сме пили противовирусни. Винаги директно антиб.

# 624
Да се включа и аз като препатила. Тамифлу трябва да се взима в големи дози ако грипа вече е налице. Иначе всички казват, че антибиотик не лекува  - аз защо съм тогава с абокат и Авелокс - 10 -и ден?  newsm78 Със , без - важното е да минава. Друго ме е яд - ваксинирана съм надлежно с противогрипна ваксина, а какво се оказва - най-силния и очакван щам- този на свинския грип не е включен в тазгодишните противогрипни ваксини. Ето това е конспирация - зер, тия антибиотици по 100 лв. опаковката - кой ще ги купува???? Определено фармацевтичните компании направиха голям удар с този грип.  Ега ти света в който живеем...
Боби - поздравления за желанието ти, несломимоста и упоритоста да помогнеш на детето. Сигурна съм, че рано или късно усилията ти ще дадат плод - детето ще се стабилизира в училище - много е хубаво това, че не се отказваш да го "съпортваш" - много модна дума напоследък  Laughing Laughing Laughing
Джуди - детето не е ли с леко подути лимфни възли зад ушенцата? защото това е най-точната индикация за варицела. Моя петокласник я изкара миналата пролет с 3-4 пъпки, и ако не бяха подутите лимфни възли( като топченце зад ухото) можеше и да не го разберем.
Момичета, чета, че и от вас има с гадния грип - на всички пожелавам бързо и безпроблемно протичане на болестта. Дано няма усложнения - да идва и да си заминава, да оставя само траен имунитет след себе си.
В нашия град засега няма грипна ваканция - за жалост, според мен - нямаше да е зле малко да си отдъхнат тия дечица. Както и да е - дано са здрави, пък другото се нарежда.

# 625
Варицела сме карали. Оказа си се май хранително. Беше странно- много големи червени и парещи обриви. Мажем с алергозан, побеляват и веднага излизат на други места. По принцип алергични нямаме у нас. Нещо като гадна храна в училище ми се върти. Как, пусто, точно този ден не ми е изял сандвича и е предпочел да се налапа с лавкаджийските боклуци... Обаче му мина без лекар, на сутринта нямаше нищо. Сам си направи извода, ще си яде сандвичите, а на обяд- в стола, не от лавката.

Ние при грип вземаме само нещо за смукане, пием чай, седим на много, много топло, лежим, четем, играем и смъкваме температура, ако е над 38,5 градуса. АБ при грип никога не пием, не ни и изписват. Малкият взима преди година и нещо за последно, но имаше гнойна ангина- стрептококова инфекция, бактерията си е за АБ.
Изкарахме у нас всички по едни кашлици, ухо, гърлобол миналата седмица, но не мога да знам грип ли е или друго. Аз така си карам почти всяко заболяване- груп или друг вирус. Децата, общо взето, също. Коко каза, че нямат много болни. Днес си е съвсем наред. Ще видим.
При нас няма грипна ваканция, ама той и не преритва. Не му пречи да ходи и на училище. Взеха в петък първия урок от обикновените дроби и аз вчера обяснявах. Той сам се поинтересува за действията с обикновени дроби- обясних му, щом има интерес- чудесно. Даже се посмя на делението /дето е на "кръст"/. За събирането сам се сети да пита какво правим при различни знаменатели. Обясних, че баш за там му е било нужно НОК, дето го дъвкаха седмица и нещо. Обяснихме за съкращаването и че там пък му е трябвал НОД. Да схване смисъла от раздела "Делимост"- той пита често "Това за какво ще ми трябва?", "Онова за какво ще ползвам?".

Боби, дано има очакваните от теб резултати начинанието.

Jedira, пиши ни, като почнете в новия клас, как сте.

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 12:02 от Judy

# 626
  • Вече на светло в София
Говорих със здравната каса. Те нямат отношение към тези лекарства. Лекаря ги заявява от РИОКОС . От касата казаха, че цял ден им звънят с този проблем т.е няма лек. при личните лек., А ТЕ ЯВНО НЕ СА ГИ ЗАЯВИЛИ И НЕ ИМ СЕ ЗАНИМАВА. Е, отивам да си купя от аптеката, че ако чакам нещо да ми дадат .......

# 627
MAD, то всъщност нещата са ясни. Каквото е положението в  образованието, такова е за съжаление и в здравеопазването #2gunfire
Бързо оздравяване!

# 628
blanc, Nastasja, имате ли някакво инфо какво е положението с грипната ваканция в нашето училище? Предполагам, че е както навсякъде другаде, но на 1-ви май трябва да са на училище на обяд, а нямаме програма. Изобщо новините си ги научавам от "Новините" Laughing Нашето "елитно" училище, нали си няма поддържан сайт.... Confused
И на телефоните не отговарят. Много съм му насъбрала на това "елитно" училище  #Cussing out.
Бях стигнала до решение за  местене минала седмица, избрах училище, посетих го, казаха ми че има едно място и че може да я преместя, зарадвах ученичката, самата аз бях на седмото небе, така се настроихме за промяната!  Но на следващия ден, когато отидох да взема документа за преместване, се оказа, че са се объркали и няма място Sad
 И сега пак ще трябва да се връщаме в елитната кочина Close
Петокласничката боледува от миналата седмица от гадния грип, 4 дни поддържа т-ра. Никакви лекарства не съм давала, аз съм върл противник на злоупотреба с антибиотици, изкуствени витамини, вакцини и т.н, а найвчене всякакви залъгалки, целящи да върнат хората на работа час по скоро - ефералган, тайлол-хот и т.п. Температура не свалям до 38,5 - 39.

# 629
  • Вече на светло в София
нова, всичко е ясно.
И аз съм против ваксините и разчитам на природния имунитет, ама нейсе. newsm78
Бързо оздравяване на всички.

Общи условия

Активация на акаунт