Пети клас е труден знаем, но за КоледаТА веЧ мечтаем".

• 27 893
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
Много мило тържество. Просълзих се. Дай Боже да оздравеят всички.
Ние минахме класните. По математика 6, по литература 5.50. По математика са имали 4 задачи. Движението е затруднило повечето деца. Само две са без грешка (в това число и ние).
Аз още не съм купила коледните подаръци Embarassed. Като всичко си имат, какво да вземеш. Мария не хареса шоколадовата фабрика. Някой знае ли нещо за музикално килимче: http://rayatoys.com/details.php?offer=5153?

# 136
  • София
разбира се, грешката се оказа в него - не е разбрал условието. Днес са правили проверка на класното, та се оказало, че всички от неговата група са без решение.

# 137
Птичка, насълзиха ми се очите, докато разглеждах снимките... Sad...Мъчно ми стана за дечицата , но едновременно с това и топло - че все пак намират сили да се радват и да бъдат щастливи!!! Браво и на хората, които са се сетили да ги зарадват!!!
Знаеш ли,че в началото и аз като теб,приемах мъката на всяко дете и майка,по твоя начин.
На с течение на времето,се приобщаваш към болестта,като начин да порасне всяко дете,независимо пътя по който върви.
И намираш сили да се радваш,да празнуваш без да ти речи тая коварна болест,а тогава повярвай ми се постигат желаните резултати,говоря душевно и подсъзнателно,но и ма значение и цитостатите,и това как ги приема организма на всяко дете поотделно........ Wink

# 138
Птичка, много хубаво тържество - всички детски очи светят  Hug !Дай, Боже, здраве за всички!

За класното по мат. - последните 2 задачи са били от движение и то не от лесните, а да се намери 1/3 от пътя примерно.Не зная, ще чакам да видя теста, но още ме държи яда от вчера - 10 задачи с дроби и формули ми идва прекалено, нали и аз решавам с него задачите, зная колко време е нужно за решение.Сигурно само на математичката не и е ясно - те в час решават максимум по 2 задачи...

За ваканцията реших да му дам пълен релакс - нито частни уроци, нито задачи, нищо!

А, на 23ти имат тест обобщение по история - без думи...

Аз нещо нямам никакво настроение - не само за празниците, удома е някакво напрежение, всички сме изнервени.Май е от финансовата криза  Mr. Green!

# 139
А мен може би предпразнично ме изнервя вече престоя в София. Вече искам да си отидем в къщата на спокойствие. По-малко хора около нас и по-малко магазини с изкушения Joy Това подразбира и по-малко харчове Laughing

# 140
Птичка, много мило тържество! Наистина трябва да се намират сили за празненства и хубави емоции, иначе се потъва. Аз нали работя с деца с увреждания и родители, и специалисти - позитивно трябва да се мисли. Особено пък сега - Коледа е:)
Направо не знам, как намирате време за писане. Аз търча като луда. Исках до 20ти тази година да приключа с пазаруването и да избегна блъсканиците, ама на - пак остана по нещичко недокупено. Куриерите от нет-магазините още не са донесли поръчаното, а днес и кабеларите трябва да идват на инсталират цифрова ТВ....
Благодаря на всички за милите думи за Борко Hug
МАД - това, което описваш наистина е жестоко. Стискам палци за по-бързо завръщане.
Боби - давай все така с крачето. По Коледно да рипнеш:)
А за тестовете и класните тази седмица - думи нямам. Едно време в понеделник и в петък не сме правили контролни, спазваха се някакви елементарни изисквания ooooh!
Не знам кога пак ще се доредя да пиша, че и утре пътуваме към Варна при моите родители. Затова ...желая на всички Ви много спокойни, радостни, изпълнени с любов дни!!!

# 141
Птичка, насълзиха ми се очите, докато разглеждах снимките... Sad...Мъчно ми стана за дечицата , но едновременно с това и топло - че все пак намират сили да се радват и да бъдат щастливи!!! Браво и на хората, които са се сетили да ги зарадват!!!
Peace

Hug Hug Hug Hugза Птичка и Птиченцата.......

Не знам защо....но искам с вас да споделя ето това, малко е по-дълго, за да разберете смисла на подчертаните думи......Това е част от интервю с майката на Рафаел Надал - тенисист...

Бяхте там с Рафа, как реагира той на тази „другата" реалност?

Построихме училище в Анантапур, в която до момента са се записали 200 ученици. Има също и три писти с червен корт. Съвсем не искаме да „произвеждаме" бъдещи тенис звезди. По-важното е, че в училището получават интегрално образование. Ние помагаме много със спортните пособия. Трябва да ги видите обути с огромни обувки как играят тенис, като че ли това е най-невероятното нещо на света. Бях там 4 дни и си тръгнах плачейки. Със сигурност съвсем скоро пак ще отида, искам да остана в Анантапур поне 15 дни.
Точно това го попитах, когато излизахме от училището и ми каза – „Изглежда невъзможно децата да бъдат толкова щастливи с толкова малко, а ние които сме отстрани и притежаваме почти всичко, да имаме непрекъснати проблеми". Хора, като сина ми, са работили много и са привилегировани от съдбата. Най-малкото, което могат да направят е да сложат „шепа пясък" и да направят някой щастлив. Би трябвало да го правят всички.

Та нека вдигнем глава и да видим,че не сме чак толкова зле, да се усмихнем, идват ваканция и куп празници - да ги изживеем пълноценно с децата си и да празнуваме. Всичко останало е подробности!

# 142
  • в полите на Балкана
Привет момичета Grinning Не съм влизала от няколко дни. Пепи е с кашлица и търчахме по лекари тези дни. Утре сме на УНГ, защото му тече и кръв от носа. Естествено не е и на училище последните три дни преди ваканцията.
Сега ще отида назад да прочета какво сте писали, надявам се само хубави неща. Hug

# 143

Препоръчвам Ринолекс......

# 144
На моя пък днес забелязах, че много са му изпръхнали устните. От студ ли, от какво ли, незнам вече и се нервя яко. Все преди празниците нещо ще ме притесни Whistling
За всеки случай го намазах с крем ,,Ацикловир,,, пък да видим. Мъжа ми казва, че е от  студа.
Иначе е разочарован от коледния базар - голяма блъсканица, родители, учители, деца от всички класове...Всеки влачи по нещо сладко и е голямо мазало. Все едно е очаквал посещение в подредена галерия Joy
Утре ще си разменян подаръците и айде...марш в къщи в коледна ваканция.
Мамо Раче, на големият син така му течеше кръв при пренапрежение или от жегите лятно време. Но съм забравила какви хапчета му бяха изписвали, то мина толкова време оттогава.

# 145
  • 1st floor
На моя пък днес забелязах, че много са му изпръхнали устните.
Малкия ми разбойник е така по цяла зима. Особено сутрин, не знам защо...Цели кожички се белят понякога , дори и кръв му е текло...Мажа го с разни безцветни и неблестящи балсамчета за устни...

# 146
Ти ако знаеш каква борба беше днес с това мазане doh И се дърпа, и се инати, не дава, пък след малко да дойда. Скъса ми нервите и като избухнах Twisted Evil Рядко ми се случва, ама така ме вбеси, че за нещо толкова елементарно, цял ден ще се кандърдисваме. Все едно зъб ще му вадя ooooh!
Накрая го намазах, ама след взаимно извинение от двете страни Peace

# 147
  • в полите на Балкана
gargamela хубав моливник, несесер с принадлежности, пергел, ако е играчка може на Скелефлекс,има за 10-15лв добри неща.  В нашия клас не се разменят подаръци. Само една година имаше и недоволните бяха много от тогава събираме парички да се почерпят и толкова.

На нашето класно по математика е имало 4 задачи. Две условни и две не. От движение не е имало. Според Пепи са били лесни. Резултата най-вероятно ще е след ваканцията. Нали е болен.

Блгодаря за съветите. Ще видим какво ще се произенсе и лекаря утре. Дано само Вики не лепне нищо от него, защото не ми се ходи в болница пак. Писна ми от болници тази година. цели шест пъти съм влизала.

малко рано, но ........Пожелавам на всички Ви Вълшебна Коледа, изпълнена с емоции и незабравими преживявания.
Не знам дали ще успея да се включа до празниците.

# 148
  • Майничка
Благодаря на всички за предложенията, в крайна сметка взе к-т мини скейтборди. Laughing

Сега се върнаха от коледния купон, 4-те класа били заедно, играли боулинг общо 20-на минути, през цялото време дънела върла чалга, диджеите изобщо не се съобразили с техните желания, каквото решали, това пускали... това е мнението на 12-те деца от класа, с които си говорехме, не само на моята, абе, дълбоко възмУтени и огОрчени. Mr. Green Питам "Добре, де, защо не казахте на класната, на другите учители?" (все интелигентни жени, уж) - "Ами той диджея с всяка песен поздравяваше някоя от учителките и сигурно им е било неудобно!".
А щерката се ядосва, амбицирана: "Как нямах една двайсетачка, да видим дали нямаше да ни изкара концерт по желание!" Joy

# 149
Пак за тези пусти подаръци.........Току-що щерката се прибра от тържеството за нова година на класа.....И....установявам,че или Рая няма късмет, или не искам повече децата ми да участват, или повече няма да се стараем.....Като в случая не ми е за парите, нека бъда правилно разбрана......Тавана бе 5лв. На Рая са и подарили едни водни бои от 1лв., от километри личи,че се отбива номера......Пък Рая се постара и избра една занимателна игра Съкровищата на България за малко над 5лв. Не ми е за парите, а за отношението......Тя е леко разочерована, та сега замаскирам положението........

Гаргамелка, при вас е била музиката, при нас - друго....ех.....няма пълно щастие.....

Общи условия

Активация на акаунт