Тази неделя в "Темата на Нова" 19:25 - ИЗСЛЕДВАТ ДЕТСКИТЕ ПЮРЕТА!!!

• 7 875
  • 85
  •   1
Отговори
# 30
Наистина ли Нова телевизия имат зрителите си за толкова прости?!  Чак да ти стане обидно. Много ама много евтино и непрофесионално!

# 31
Най вероятно репортажа е направен във връзка със скандала за стъклото в пюрето на Ганчев, мисля че точно за това отделиха толкова време за да обяснят как машината отстранява бурканите ако има чуждо тяло.
Мисля че органите които следят за скрита реклама би трябвало да направят нещо по въпроса.

# 32
Доколкото аз разбрах освен на Генчев пюретата, другите две марки бяха ХИПП и Гербер.

Заключението, което направиха от репортажа, бе че това което пишело на етикетите това имало вътре  Thinking 
Така че, четете етикетите  Tired
Пестицидите и нитратите били в норма  Thinking

Да де, ама на Генчев, освен определеният плод или зеленчук, има още около 3 реда съставки  Thinking 
И както някой писа по-горе, на определени пюрета Генчев , пише "няма глутен, но има овес"  Tired
Това си бе отвсякъде "скрита" реклама - едва ли има някой не разбрал, за КОИ Бг пюрета идеше реч...

Лошото е, че  има много бъдещи майчета, които се подведоха от този репортаж...и ще "заложат" на Българското  Confused

# 33
  • София
Е все пак вижте ползата от този репортаж - казаха че няма пестициди и нитрати... на мен това ми е достатъчно.
А колкото до съставки като сол, захар, нишесте и т.н. тях си ги пише на етикета на пюрето.
За мен също е недопустимо да давам пюрета с такива напълно излишни добавки, но винаги съм се чудела като купувам от по-скъпите и прехвалени марки дали и те нямат вредни неопоменати съставки... сега съм малко по-спокойна.
А иначе репортажа наистина целеше да преивлече внимание като шокира... и то дни преди да го излъчат като започнаха да въртят рекламата за него..

# 34
"jeny" , това, че няма пестициди и нитрати, не е никаква новина. Основно изискване е изходните продукти да се изследват за пестициди и нитрати - ако се хванат пестициди в плодовете и зеленчуците, няма да излязат на пазара пюретата.
Затова този репортаж беше напълно безмислен. Просто направиха втори път проверка на нещата, които така или иначе се проверяват. И не провериха нещата, които не е задължително да се проверяват, и за които всъщност се чудим, има ли ги, няма ли ги.

# 35
Дайте линк моля.Нещо не можах да открия предаването в сайта на Нова тв. newsm78
Не успях да гледам "Темата".
Не че давам Български пюрета или ще дам някога обаче ми е интересно. Mr. Green
Благодаря.

# 36
# 37
Благодаря обаче от там изобщо не мога да го гледам.
Дава ми през минута "Буфериране" или нещо от този род. #Cussing out

# 38
Не се напъвай. то няма нищо за гледане

# 39
Не вярвах, че Темата на нова може да правят толкова плоска реклама  Tired
Вносните и бг пюретата били с еднакъв състав - да бе да - Ганчев са бъкани със захар и нишесте  Tired

# 40
Купете си пресни плодове и зеленчуци, и си правете пресни пюрета на децата... не се изисква кой знае колко труд и познания върху това, с какво трябва да се хранят дечицата.

Който го е закъсал откъм Реклама, направил го е...

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 21:37 от inna-bubulina

# 41
Оф, толкова писах, а нещо стана и ми изтри творението, накратко:
Относно инсталацията за плодови пюрета във фабрика Ганчев  - самата фирма беше предприела постъпления за закупуване на нови машини, до договор не се стигна. Мнението на италианския представител: хигиената във фабриката е по-лоша от тази в тоалетна. Въобще повечето поточни инсталации в българското производство, купувани преди 20 + год. не би следвало да работят вече, т.к. не покриват нормите на ЕС.

# 42
Така де, обаче до сега няма доказано пострадал от качеството и хигиената на продукцията на Ганчев.
Въпреки негативите те имат един огромен плюс- цената. А това никак не е за подценяване.
В този форум са единици тези, които дават Ганчев, други просто не смеят и да си признаят, но иначе това е най-масовата марка пюрета.
Колкото и да е био, колкото и да е по-добро / а вярвайте ми повечето родители са наясно, но нямат избор/ разликата в цените накланя везната към евтината стока.

Ина, добре звучи, но не всеки има желанието, времето и възможността да осигури готвени ястия у дома. Друг е и въпросът, че гаранция за продукцията на зеленчуковия пазар нямаш.

# 43
Мафани, май най-важното е желанието.
Каквато и да е гаранцията на зеленчуковият пазар, все пак е по-добро, отколкото храна в бурканче.
     А, най-безумно ми звучи, това с времето и възможностите.
     Може, може всяка майка да съхрани прясно приготвена храна, и за повече от седмица, стига да е заинтересована детето да се храни наистина пълноценно и качествено, а не да разчита на бурканчетата.
    ПП Само ще добавя, че извън България, майките отдавна не купуват храна в бурканчета, дори и произведени в ЕС.

# 44
Госпожо Мафани, съгласна съм с теб че много са от случаите когато родителите просто не могат да си позволят по добро.
Но все пак нека да сме откровени НЕ Е ТОВА причината, не знаят, не искат да знаят, много често считат за глупости такова задълбочаване, много често смятат това за снобарство (не намерих подходяща дума).

Общи условия

Активация на акаунт