Тази неделя в "Темата на Нова" 19:25 - ИЗСЛЕДВАТ ДЕТСКИТЕ ПЮРЕТА!!!

• 7 851
  • 85
  •   1
Отговори
# 75
Цитат
Закачих се за постинга ти, защото беше последен, а и мернах в него нещо като хвалба за съответно състава на това пюре е 97 процента плодове и 3 процента смлян ориз. Отдолу пише "от био производство" - като в последната информация тъкмо тези храни (оризови и био) се сочат като най-замърсени в шведските изследвания.

Преписах състава на едно от пюретата, които давам на детето си. Не съм се "прехласвала", още по-малко съм правила реклама, това беше в отговор на конкретно запитване към мен. Попитах каква връзка има, защото марката на пюрето, чиито състав преписах не е сред тези посочени в изследавнето, а да се слагат всички "био" под общ знаменател ми изглежда меко казано неразумно. Лично аз предпочитам био храни, може би подсъзнателно се доверявам повече на немския контрольор, отколкото на българския, но купувам българско био сирене и кашкавал,  бг био мляко, което означава, че гласувам доверие и на бг производството. Български бебешки храни никога не съм купувала, защото няма био такива. Плашеща е статията, но от друга страна един такъв гаф (признавам сериозен) не е достатъчен за да очерни "био" замисъла като цяло, а още по-малко пък от това може да се направи извода, че след като 4  чужди марки пюрета са замърсени, то видиш ли българските и румънските са идеални

# 76
Само не разбрах загрижените шведски учени нарочно или случайно са пропуснали да включат в изследването си шведската марка Семпер, публикувайки тези убийствени за конкурентите им в Северозападна Европа резултати. Битката за пазари е мръсна работа и се води с мръснишки средства и на всяка цена.

# 77
Само не разбрах загрижените шведски учени нарочно или случайно са пропуснали да включат в изследването си шведската марка Семпер, публикувайки тези убийствени за конкурентите им в Северозападна Европа резултати. Битката за пазари е мръсна работа и се води с мръснишки средства и на всяка цена.

202uu 

# 78
Не само се прехласват, но някои едва ли не представят майките, даващи на децата си български пюрета, като едни садистични отровителки и скъпернички, заради които децата им няма да усетят благодатта на луксозното чужбинско пюре, направено от най-правите краставици и моркови в света  Grinning

Не бих казала, че прехвалвам чуждите пюрета. Ползвала съм за малката основно от една марка и от още една, която не е в списъка - Семпер.
Готвила съм и също така, но пюретата, които са на български производители за мен са буламачи и не бих ги давала. Ако нямам възможност да къпувам по-скъпите - ще се лиша от нещо мое или ще намеря друго решение.

Скептично настроена съм към това изследване.

# 79
Не бих казала, че прехвалвам чуждите пюрета. Ползвала съм за малката основно от една марка и от още една, която не е в списъка - Семпер.

Ами тази марка я няма в списъка, защото както и Vrabezza е отбелязала шведските учени, са пропуснали да изследват единствените шведски  пюрета Семпер. Интересно кави ли щяха да са резултатите, ако това изследване беше направено от немски учени например.

# 80

Ами тази марка я няма в списъка, защото както и Vrabezza е отбелязала шведските учени, са пропуснали да изследват единствените шведски  пюрета Семпер. Интересно кави ли щяха да са резултатите, ако това изследване беше направено от немски учени например.

Да, и това, освен други причини ме карат да съм скептична към изследването.

# 81
А вие откъде имате информация кои марки са изследвани? Споменават се тези с откритите минимални количества опасни токсини, но те отговарят на изискванията. Всъщност, проблемът тук идва от приетите допустими граници и дали това наистина е в интерес на потребителското здраве, в случая - на децата. Цялата статия на англ. тук .  

# 82
тук пише, че нямало опасни вещества в тези марки...

# 83
А вие откъде имате информация кои марки са изследвани? Споменават се тези с откритите минимални количества опасни токсини, но те отговарят на изискванията. Всъщност, проблемът тук идва от приетите допустими граници и дали това наистина е в интерес на потребителското здраве, в случая - на децата. Цялата статия на англ. тук .  
http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/8440126/Arsenic-and … -baby-foods.html#
Аз пък от тук останах с впечатлението, че са изследвани Хип, Холе, Органикс и Нестле.

# 84
Нямайки самото изследване, може и да се окаже друго. 36 долара не ми се дават за да прочета статията, която май още не е излезнала в печат. Иначе, ми е любопитно да видя кои са изследваните марки и дали са само посочените.

# 85

The products tested by the researchers were made by major baby food manufacturers including Organix, Hipp, Nestle and Holle - some of which are available in British supermarkets.

Откритите количества арсеник, олово и кадмий са били в нормата, но все пак в достатъчно повишени количества с оглед на честия прием на тези храни от бебетата. Подема се кампания европейската комисия да преразгледа безвредните граници за съдържание на токсични елементи в бебешките храни, за да се предотврати и опасния кумулативен ефект на малките дози.

http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/8440126/Arsenic-and … -baby-foods.html#
Аз пък от тук останах с впечатлението, че са изследвани Хип, Холе, Органикс и Нестле.

Общи условия

Активация на акаунт