Отговори
# 105
talktoher, dessynik, страхотни бебчета Grinning

Ева, ще празнуваме, то се знае  Simple Smile

Emilli Arie, дано всичко върви все по-добре за вас  Hug

# 106
dessynik1 , много е хубава снимката и ангелчето. Но винаги съм се чудела как ги снимате тези деца така голи,да не би да заспиват голи и после ги местите?
Да, точно така  Peace Заспа голичък в мен, след това с кошницата и щрак, щрак  Hug
Благодаря на всички за хубавите думи!!! Целувки от мен и малкото джудже!

# 107
  • София
dessynik1 ,вашият момък е прелестен  Heart Eyes !

Момичета ,кажете къде мога да намеря хубави ленти за главичката на моята принцеса.

# 108
Браво Браво страхотни бебоци  (на Емили   специални поздрави bouquet)нашите деца  са най-хубави  newsm44 и аз искам такава снимка като на Десиник1, ама няма в Русе кой да ни направи  newsm78. Мята мома се субъди с рев  и я храних сега чакам да мине малко време и да се къпем  Joy, днес някой се е объркал и ми е сменил бебето с послушно цял ден гука и се смее  newsm78

# 109
Имам една молба - някой да заключи албумчето ми в snimka.bg. Нямам новата парола, а и не знам откъде се заключват. Предварително благодаря!!!!

# 110
  • Варна
 Здравейте, честити месечинки на всички!!  bouquet
Ние вчера бяхме на очен ,че нали бяхме в къвиоз 5 дни , нищони няма  Laughing обаче, днес бяхме на консултация и лошоооо #Cussing out  #2gunfire само 500гр. е наддала каза ми да я дохранвам с 30гр. Вече трябва да яде по 90гр. ми каза малко ми е смешно като знам че всички ядете по 120,140 ама......каза ми да се цеди дъра дъра ама аз няма да я дохранвам.
 Имам една табличка за момиченца мин 5,900 макс.5,800 за 4 месечни ние сме 5,700 и на 26 ще направим 4 месеца.Миналия месец качи 550гр и педи ми каза много добре браво този месец качи 500 и ми вика дохранвай я е... #2gunfire

Консултантите моля ви дайте ми съвет как да постъпя тя не иска биберон трябва да се измъчим аз ще взема кантар и ще разбера колко изяжда и тогава ще я дохранвам ако се наложи.Все още кърмя и от двете гърди но кърмя. bowuu

# 111
  • София
Kalinastamatova ,и аз мисля ,че нямате нужда от дохранване  Peace !

# 112
Kalinastamatova ,и аз мисля ,че нямате нужда от дохранване  Peace !

Присъединявам се! Другата седмица и ние ще ходим на консултация и мерене. Предполагам, че резултатите ще са подобни, но не мисля да дохранвам. От шише не искам, а с лъжичка едва ли ще стане. Едва и давам витамините с лъжичка, пък какво остава да я храня. 500 грама е малко, но приемливо. Проблемът с дохранването е, че води до отбиване, а аз много държа да се кърмим естестено.

# 113
Здравейте и от мен. Не съм чела от вчера и пак гледам се натрупало доста. И ние бяхме на консултация днес. Малкия е наддал 600 гр. и сега е 5,360 кг., пораснал е с 3 см или общо 58 см. едва ли има по-фин момък в темата. Малко ми е притеснено. До сега все с по 200 гр всеки месец. Дано следващите 3 месеца да се запазим на това ниво 500-600 гр. наддаване, защото много ми се иска да го кърмя до 6 месеца без да давам друго. Иначе е много енергичен малкия човек. Научи се да се набира като го хванеш за ръце и сега по цял ден това иска да прави. Ако никой не му подаде ръце се хваща сам за дрешката си и се дърпа - като барон Милхаузен, който като се хванел за косата сам се изваждал от водата  hahaha
И ваксина не ни биха - дъгичките на гърлото му били леко зачервени. Изписа един куп глупости. Във вторник ни иска пак на преглед и ако добре ще му слага ваксина. Уф много ми е тъпо днес. Нямам никакво настроение, чак ми се реве. Извинете че ви се оплаках.

# 114
Kalinastamatova  и аз мисля че няма нужда да се дохранвате, по скоро да суче по-дълго време или да яде по-често.... на нас това ни помага, успех  Hug

Момичета  вие какъв точно вид прожекционни  лампи взехте за бебочетата, че не мога да реша от кои да взема на Дани  newsm78

Ние се приспахме и сега ще се приготвям да гладя че имам дрехи за целия китайски народ  Rolling Eyes
Лека вечер  Hug

# 115
Ама как така да дохранваш при 500гр наддаване!!! Напълно нормално си е, още повече както много пъти сме обсъждали щом бебенцето е добре, не плаче, гука, държи се нормално, значи си му е ок...ако е гладно то ще се разбере Wink едва ли ще си мълчи кротко кротко...
Момичета решихте ли вече какво ще правите по празниците, на Нова година де, то по Коледа е ясно Wink Ние ще си пътуваме към Варна, там ще сме поне 2 седмици, почнах да се шашкам обаче как ще пътуваме, някакъв подвижен цирк сме, куче, бебе и половината покъщина...трябва да и взема всякакви люлки, шезлонги и какво ли не, без тях не става...как ще се събираме не знам, колата е голяма, ама чак толкова....а и дано е хубаво времето, че се притеснявам как ще пътуваме. Някои пътувал ли е или смята ли да пътува на такъв дълъг път с кола (софия - варна) с малко бебе, има ли някакви тънкости, които е хубаво да знам Wink

# 116
  • София
vesy_evi ,ние ще пътуваме София-Търговище  Peace .Шегувам се ,че като вземем нещата на Йоана и за нас няа да има място  Mr. Green .
По рано не можах да се оплача ,да не види мъжът ми ,че и тук го коментирам ,ама свеки пак се домъкна кашляща и хремава  Twisted Evil .

# 117
  • Пазарджик
...
Имам въпрос към консултантките: Колко време след приемане на мляко или сок и храна от майката слиза в кърмата?

diana.pd,

това е изключително сложен въпрос, на който точен отговор няма. Всяка храна се усвоява по различен начин и за различно време, а като се добави и особеностите и възможностите на всеки организъм става много сложна задача  с много неизвестни. Още повече, че роля играят и другите храни, приемани с тази, която ни интересува. Изобщо за съжаление не мога да ти дам конкретен отговор.

Момичета, и ЛЛЛ днес ми дойде МЦ. Наистина ли спира кърмата тогава??????? много се притеснявам, дано да е поредния мит. Как мога да си стимулирам кърмата, освен с чайчета???
И може ли да се пие но-шпа ?????

talktoher,

момичетата вече са те успокоили, а и предполагам ти сама си установила, че няма такова нещо - това е мит. МЦ е свързан с хормони, които не са пряко обвързани с лактацията. Да, наистина има майки, които споделят, че при месечния им цикъл кърмата намалява, бебетата стават по-нервни и изпитват леки затруднения с кърменето, но това отшумява за няколко дни. Няма причина, де се притесняваш. В случай, че усетиш по поведението на Симон, че кърмата намалява, можеш просто да го кърмиш по-често - това е най-ефикасния метод за увеличаване на лактацията. Иначе има майки, които казват, че овесените ядки им действат доста лактогонно, други пък споделят за  суров кромид-лук, сочна свинска пържола, бира - важното е кърмачката да се храни редовно, с качествена храна по възможност - с висока хранителна стойност и да приема достатъчно течности - 2-3 литра на ден.

Колкото за Но-Шпа - няма достатъчно данни за него. Не успях да открия дори в международните източници на информация за лекарства съвместими с кърменето. Най-добре е да се консултираш с лекар за обезболяващи, които можеш да пиеш по време на цикъл.

Здравейте, честити месечинки на всички!!  bouquet
Ние вчера бяхме на очен ,че нали бяхме в къвиоз 5 дни , нищони няма  Laughing обаче, днес бяхме на консултация и лошоооо #Cussing out  #2gunfire само 500гр. е наддала каза ми да я дохранвам с 30гр. Вече трябва да яде по 90гр. ми каза малко ми е смешно като знам че всички ядете по 120,140 ама......каза ми да се цеди дъра дъра ама аз няма да я дохранвам.
 Имам една табличка за момиченца мин 5,900 макс.5,800 за 4 месечни ние сме 5,700 и на 26 ще направим 4 месеца.Миналия месец качи 550гр и педи ми каза много добре браво този месец качи 500 и ми вика дохранвай я е... #2gunfire

Консултантите моля ви дайте ми съвет как да постъпя тя не иска биберон трябва да се измъчим аз ще взема кантар и ще разбера колко изяжда и тогава ще я дохранвам ако се наложи.Все още кърмя и от двете гърди но кърмя. bowuu

Kalinastamatova,

500 гр наистина не е най-доброто качване (важно е да се отбележи обаче, че е в границите, макар и към долната), но пък важно е да се гледат и други показатели. Предполагам, че на ръст детето расте. Пеленикте как са? Споменавала съм, че е добре да има 5-6 добре напишкани пелени за еднократна употрепа за 24 часа и поне 1 изхождане на 1-7 дни (като, ако е на по-радко, да е обилно и неоформено). Кожата да е свежа, лигавиците да са влажни, общото състояние да е добро. Детето да е спокойно между храненията.

Дохранването има смисъл наистина, когато е необходимо. Но понякога има други неща, които може да се пробват преди това. Например класическото - по-често кърмене. В случай, че се добавят още 2 хранения, това означава повече мляко и по-добра стимулация. Също внимаване детето да поема достатъчно задно мляко, което е по-мазно, по-калорично и всъщност отговаря за засищането на глада. Но ти тези неща вероятно ги правиш, така че може скоро да се очакват нови резултати.

Честото мерене за установяване колко е изсукало бебето, не винаги може да даде ясна представа. Добре е да се има предвид, че бебчетата наддават различно през различните седмици, а и дни - т.е. първата седмица може да наддаде доста, после 2 седмици по-малко или почти нищо и да си навакса в 4-тата. Същото се отнася и за самия ден - най-често изсукват различно количество в течение на деня - обикновено сутринт повече, а вечер привечер по-малко. Ако се реши да се прави пробно мерене, е  добре това да бъде за 24 часа при едни и същи условия. Така може да се види приблизително за едно денонощие колко изсуква.

В случай, че има притеснение за наддаването и дали приетото количество кърма е достатъчно, винаги може да се отида на междинен контролен преглед (например да на 7-10 дена), за да се види как се развиват нещата и ако е необходимо, да се вземат мерки и да се направят промени.

# 118
  • Пазарджик
...
След моите кански усилия да кърмя и да увелича лактацията си, точно когато си мислех, че съм решила проблема, Александра се сдоби с Атопичен дерматит. Заради алергията и огромния обрив тя стана страшно неспокойна, започна да се буди нощем по няколко пъти (а преди си спеше до 5-6 сутринта, когато се събуждаше за хранене). Плачка доста, обрива я мъчи и много трудно я успокоявам. Аз съм на строга диета и и мисля, че от това кърмата ми съвсем намаля. Като капак на всичко тя отказва да суче, бута се от гърдите, особено от едната и вече не знам какво да правя. Преди малко я кърмих, изсука само 30 мл. и не пожела да суче повече. Аз изцедих още 45 мл. Очевидно нямам нужното количество, но искам да изяжда поне това, което имам. След това и дадох шише със 100 мл. и си ги изяде.
През първите 2 месеца Александра наддаде общо 2,050 кг. През последния месец спрях да дохранвам и я аставих само на кърмене. Наддала е само около 500 гр. Опитах да я храня по-често - на около 2 часа, но тя пак се дърпа.
Преди месец, когато кърмата ми се беше регулирала, спрях да се цедя, Александра започна да прави по-големи паузи между храненията, особено нощем и сутрин (когато кърмата беше най-много), а и през уикенда пропускахме по едно хранене  заради по-дългите разходки (навън я хранех с шише) и може би това оказа влияние върху намаляването на кърмата. 
Още нещо, от няколко дни, т.е. откакто Александра започна да се бунтува срещу кърменето,  и откакто и давам антихистаминов препарат - Фенистил, спи по няколко пъти на ден и то по два-три часа.  Никога до сега не е спала толкова - максимум до час и то веднъж, но не повече от два пъти на ден. 
mimsat, Aila, бихте ли ме посъветвали как да продължа да кърмя и има ли начин отново да регулирам лактацията.

Мами, тези от вас, които са се сблъскали с Атопичния дерматит и алергията към кравия белтък, как се справяте с проблема?

Здравей,

предполагам колко ти е тежко в момента. Диетата в тези случаи наистина може да е доста тежка. Важно е обаче да се пият достатъчно течности 2-3 литра на ден, най-добре вода. Смята се, че те имат по-голямо влияние върху лактацията от храната. Но дори и с ограничен брой неща, които можеш да ядеш, е хубаво да го правиш начесто - 4-5 пъти на ден. Също така почивка и спокойствие, доколкото ти е възможно.

Иначе ти сама си установила, че най-добрия начин за увеличаване на лактацията е кърменето - колкото по-често, толкова повече мляко. Така че, ако имаш възможност да кърмиш на 2 часа примерно, това би било добро начало.

Казваш, че имате проблеми с кърменето - отказва гърдата. Може да опитате някои неща и да видиш, кое ще работи при вас:

- контакт кожа с кожа - мама и бебе голи, завити с топло одеалце - бебчетата са доста по-склонни да сучат по този начин, близостта, аромата и ритъма на сърцето на мама им действат много успокоително;
- кърмене на тихо и затъмнено място - дали спуснати щори, дари в банята - възможно най-малко дразнители;
- разхождане, люшкане по време на кърмене - движението успокоява бебчетата и понякога те са по-склонни да сучат по-дълго време така. Тук слингът може много да помогне - хем дава възможност за контакт кожа-кожа, хем позволява свободно и удобно движение;
- в случай, че бебчето се нервира, след като изсуче предното мляко и няма търпение да слезе втората порция (задното - много важно мляко, което трябва да поеме), може да се остави за малко настрана, да се изцеди докато тръгне отново млякото и да се върне отново на гърдата. Може да се приложи и компресия на гърдата, за да се поддържа притока на млякото (мога да обясня и онагледя какво представлява, ако искаш);
- ако пък струйката е силна при слизане на млякото и това дразни бебето, може да се остави да изтече в една хавлиена кърпа и отново да се върне бебето на гърда.

Атопичният дерматит е изключително неприятен, но ти правиш всичко най-добро за Александра в момента.  Hug

# 119
  • Пловдив
Някои пътувал ли е или смята ли да пътува на такъв дълъг път с кола (софия - варна) с малко бебе, има ли някакви тънкости, които е хубаво да знам Wink
Откакто се е родил малкия имаме 3 ходения до Шумен (300 км) и безброй много кратки пътувания (по 50тина км).
За мое учудване диването понася изключително добре пътя Mr. Green И как няма - с такава майка - хаймана Laughing Laughing Laughing
Съвети за пътуването - задължително да е в столче, закопчано за колата. Естествено - да е и закопчана с коланите на столчето.
Окачи играчка, която да виси и да може да се заглежда  в нея, (макар че на нас първият път ни беше толкова интересно, че не отлепихме очи от прозореца hahaha).
Задължително имай под ръка одеалце, с което да завиеш малката, ако/когато заспи.
Ако кърмиш по време на пътя - имай предвид, че Мая може да нервничи повече от обикновено...
Ако спирате някъде, било, за да хапвате, било за физиологични нужди, завивай малката, преди да отворите вратите - в колата е топло и при отваряне нахлува студен въздух...
Приготви си под ръка вода за теб и  кърпички (сухи и мокри). От това, че е в столчето повече време, може да повръща повечко, така че една-две блузки под ръка също не са излишни...
Различни играчки под ръка са също полезни, защото бързо се отегчеват...
Дидо много се радва като му пусна детски песнички на телефона - това ми е план Б, ако никоя от играчките не му е интересна Joy
btw чудесно приспособление е органайзера за кола (едно приспособление, което се закача на гърба на предната седалка с безброй джобове)
Не е лошо да имаш и нещо като фенерче под ръка - ако се стъмни е много полезна вещ  Whistling
За сега друго не се сещам, ако се сетя ще пиша Simple Smile Ако имаш други въпроси - питай Simple Smile

edit: ето снимка от първото ни пътуване:
от второто:
а това е от третото:

открий сама разликите hahaha

Последна редакция: чт, 16 дек 2010, 00:39 от sweet_maniche

Общи условия

Активация на акаунт