Отговори
# 195
Ето една от причините да спра да пиша  Peace !Пак не ме реазбрахте май.Всеки да си гледа детето както иска,стига  с това,ама защо така го обличаш,защо тия памперси а не другите,защо захранваш,защо на АМ...,защо даваш деавит,защо си биете ваксини..
Има изпатили има и не изпатили.Моята майка може да напише статия за полезноста от сокове  Peace и цялата дозина нейни набори!Това че някой му се е случило неозначава че на всичките ще...спирам до тук!Има толкова сладки неща за които да си пишем  Heart Eyes
Аз съм решила да съм лоша майка,да разваля стомаха на детето си от сега и така ще направя  Peace !
Само да са ни живи и здрави  Heart Eyes !

# 196
 smile3505
то човек да не смее да си каже мнението - спирам!

# 197
Интересна дискусия подхванахме, само да не се изпокараме  Wink Както всички нас, и аз, и моя мъж сме захранени на 3 месеца със сокчета. На него майка му е давала и портокалов сок, а сега е известно, че цитрусите са силен алерген. Аз имам много здрав стомах, но неговия е разбит. Също така е развил астма, когато е бил на няколко годинки, и това направо е почернило детството му. След това е станал доста слабоватичък и още си е такъв  Confused, милия....Не знам дали има връзка, но като чета, май не е само при него. За сметка на здравия ми стомах, аз пък имам алергии. Като бебе съм имала необясними обриви по цялото тяло, които отшумяли много бавно..... Не знам дали всички тези болести се дължат на замърсяването в градовете, или храненето, ама ако можем да избегнем едното зло..

# 198
Наистина няма смисъл да спорим по тези въпроси, но естествено, че всяка ще си каже мнението  Peace Имам приятелки, които захранват рано и такива захранващи късно - всеки сам си решава, както всяко дете си е различно. Доводите за ранно захранване, които най-често ми изтъкват - така имало повече време да се въведат различните храни постепенно. Ми нещо не мога да разбера - закъде да бързаме? Едва ли ще му стане нещо на детето, ако до годинката не е опитало определени храни...
Личния ми пример сме аз и сестра ми - и на двете са започнали да ни дават сокчета отрано, но аз съм ги плюела, вода също не съм пиела, та майка ми се е отказала да ме захранва след дългата борба и рев само като видя лъжица. В резултат съм била изключително на кърма до деветия месец, сега имам доста здрав стомах смея да твърдя и никакви алергии. Сестра ми от малка е алергична към яйца, шоколад, растения...
Е, явно от бебе съм била привърженичка на късното захранване  Hug

# 199
smile3505
то човек да не смее да си каже мнението - спирам!

Напротив, много е хубаво човек да може да си изкаже мнението,
макар че по-скоро прозвуча като упрек към майки като нас - поне аз така го разбрах.
Все пак се предполага, че и ние сме отговорни и искаме най-доброто за децата си.

Peace

# 200
Вярно е ,че всяко дете си е различно.Синът ми го захраних на 4 месеца и нямах проблем с лъжичката  и си хапваше.Да ,ама сега имам проблем с малката,неще да яде нищо само на мляко сме-АМ.Щом неще ще изчакам още и пак ще пробвам и ако реши,че иска да яде нещо друго освен мляко ще давам.(но само когато детето реши,че иска).

# 201
  • В царството на мечтите
Аз досега съм чела много статии за ненужното и вредно ранно захранване, особено пък със СОК, а не съм срещала нито една публикация за ползите от ранното даване на сок - така че ако някой ми пусне линк - ще съм благодарна  Laughing
boonboon, те едно време мен с кис. мляко са ме хранили от 4-тия месец, но аз нямам намерение да го правя, само защото аз така съм била хранена / междудругото съм имала много тежка астма към 3-тата година/.
За киселото мляко съм съгласна то сега няма такова. Но това е друг въпрос.
Искам питам къде мога да се оплача от съсед които пуска кучето си порода пидбул без каишка и наморник на разходка. Искам да кажа, че не съм против кучето, но ме е страх и мисля че трябва поне да се ползва каишка, а да се бързам и да се оглеждам дали няма да излез не и пак да почне да лае срещу мен. Пробвах с говорене на собствениците ама няма промяна

# 202
  • у нас
ами аз да взема да се запиша в темата че я преполовихте Crazy

хубави дискусии правите Peace и ви чета с интерес Hug
аз ще захранвам след 4-5 м, за сега сме само на кърма, вода не давам, а и тя не иска..... и ще захраня с зеленчуково пюре. Гледането на детето и грижите около него са изцяло по моя преценка и кой каквото и да казва, аз си правя каквото знам и ако не дай си боже нещо направи алергия или стомахчето и се раздразни се знае виновния Mr. Green

# 203
  • Варна
boonboon, търси във вашата община, отдела за бездомни кучета или общинска полиция. Ако не е там, поне ще ти кажат кой да търсиш.

# 204
Здравейте момичета.
Честит Имен ден на  Даниелка, Даниел на Данна, Даниел на Eva2010и Данаил на антония. (дано не съм пропуснала някой).
Темата за захранването е много спорна. Део съм захранила рано със сок, и не мисля че съм сгрешила. ЗА разлика от него, Ема не иска да приема нищо друго освен кърма, та по тази причина ще изчакам с нейното захранване.
Но си мисля, че всяка от нас е достатъчно голяма и има глава на раменете си, освен всичко очевадно е, че всички имаме достъп до интернет и всеки може да чете и да се образова било то за захранване , повиване и изобщо гледане на дете. Споровете и доводите ЗА и ПРОТИВ са ненужни. Това не е анкета. Peace (Нямам за цел да се заяждам, просто предвиждам какво ще се случва през годините с порастването на децата ни, и ако не спрем, скоро няма да има кой да пише в темата. Само тези със сходни мнения ще си останат.)

# 205
  • София
Именниците, да сте живи и здрави   bouquet

И по-напред имаше мнения кой кога ще захранва.
Даниелка си каза и преди, че ще захрани рано, съмнявам се, че не е чела препоръки за късно захранване. Но така си е решила  Peace

Споровете и доводите ЗА и ПРОТИВ са ненужни. Това не е анкета. Peace (Нямам за цел да се заяждам, просто предвиждам какво ще се случва през годините с порастването на децата ни, и ако не спрем, скоро няма да има кой да пише в темата. Само тези със сходни мнения ще си останат.)
Wink

Сами пък има крусти на главата, докато беше чист и вчера го загледах, че са се появили.
Очето му още сълзи, въпреки масажите, и другата седмица ще ходим на очен да го види.

boonboon, потърси из форума - има теми по въпроса, но май не можеш много да направиш Sad Можеш да сигнализираш, но ако не е доказано агресивно куче, май нищо не могат да направят, освен да предупредят.
И на мен ми е леко болна тема - точно на нашия етаж, съседите имат 2 големи породисти кучета, което е ок. Ама те постоянно водят улични псета в тях, вярно че ги мият, стрижат и бла-бла, но ... Лора се стряска като ги види. Освен това тези съседи хранят една сюрия пред блока, което пак мога да го преживея някак, ама тия кучета са си направо 'телета' по размери и ако случайно се засечем със сеседа в асансьора и излезем навън от вратата заедно, гледката на 4-5 тичащи към мен  кучета определно не ме кефи Sad Домоуправителя говори с тях - вече не дават храната точно на входа, ами малко настрани ...

# 206
Здравейте, темата със захранването е много интересна и разнообразна,
може да се прочете коренно различни методи и подходи и накрая - здрави деца (в повечето случаи)

аз като повечето не искам да рискувам и да давам сок от сега хем Мити навърши 4м
сока в сегашните нови методи които все пак са НОВИ живеем в 21в е напълно отхвърлян
за разлика от ранните 60,70,80г  нормално е всички наши майки да са ни давали сокове, кисело мляко и куп неща
аз лично съм била късно захранена на онези години (1982г)с бананови каши имала съм късмета баща ми да пътува и да ми носи но ако не беше така сигурно и аз съм щяла да бъда на кисело мляко и никога не съм имала проблеми. Най-добрата ми приятелка също е захранена с кисело мляко и сок и също няма проблеми  Hug

не е хубаво се да налага модел всеки сам си решава както много са написали по-горе.
така че Danielkka си е права за себеси и всеки за него си
моето свеки ми сервира онзи ден че трябва да давам вече пюрета
аз казвам добре съгласявам се и съответно си правя каквото аз си знам.

мисля обаче да го захраня със зеленчук засега катрофа води класацията около края на януари
т.е при 5м и половина

поздрави от снежната приказка тук в Бургас.
а момичета искам да попитам мамите от другите градове има ли по аптеките Деавит? тук в Бургас и региона няма никъде  Sad
 ( извинявам се че намесвам пак Деавита в темата )[/color]

# 207

Но си мисля, че всяка от нас е достатъчно голяма и има глава на раменете си, освен всичко очевадно е, че всички имаме достъп до интернет и всеки може да чете и да се образова било то за захранване , повиване и изобщо гледане на дете. Споровете и доводите ЗА и ПРОТИВ са ненужни. Това не е анкета. Peace (Нямам за цел да се заяждам, просто предвиждам какво ще се случва през годините с порастването на децата ни, и ако не спрем, скоро няма да има кой да пише в темата. Само тези със сходни мнения ще си останат.)

Аз пък мисля, че дискусията е хубаво нещо, независимо на каква тема. Нали в спора излизала истината. На мен ми се е случвало накрая да се съглася с опонента, на вас не ви ли се е случвало? Това е част от процеса на информиране. Ще ми е ужааасно скучно, ако всички на този свят (в този форум) мислят като мен  Simple Smile Ясно е, че искаме да отгледаме едни здрави, хубави и умни деца, и правим най-доброто, така, както го разбираме. С малко спор това няма да се промени, напротив  newsm10, стига да пазим добър тон!

# 208
а момичета искам да попитам мамите от другите градове има ли по аптеките Деавит? тук в Бургас и региона няма никъде  Sad
 ( извинявам се че намесвам пак Деавита в темата )[/color]
Като спомена вит. Д (не знам има ли го по аптеките при вас  Peace), но имате ли информация  дали няма да пускат Вигантол скоро?

# 209
  • В царството на мечтите
аз го намирам само в една аптека за сега. От Пловдив съм. По другите няма Cry
Да питам някои изкарвал ли е днес детенцето си?? При нас беше 1 градус и аз я изведох за 40 минути на вън и мъжа не беше много съгласен за това питам вас

Общи условия

Активация на акаунт