Отговори
# 255
Честит празник на всички именници и от мен с малко закъснение (ама ми простете от часовата разлика е  Peace) Пожелавам ви със много здраве и гордост да си носите имената!!!   bouquet  bouquet

Честити месечинки на всички бебоци!!!   bouquet
meri2010 И като лежи, и като е изправен главичката му е все наклонена на ляво  Sad Физиотерапевтката ми обясни , че не е добре да ги оставаме да спят в шезлонга ,в коша за кола (където моя си поспива най-сладко), както и в люлклата, защото главичките им автоматично се килват на една страна!Да ти кажа моя педиатър сам забеляза че главичката му е кривичка, и че не може хубаво да си върти вратлето на дясно...Ако се притесняваш иди при педиатъра ти и го питай може и теб да изпратят на физиотерапевт-по добре на гимнастика при него, от колкото да ходи с каска милото (предполагам си виждала дечица тука с такива каски)  Peace
Леле трябва да правят биби във формата на пръстчета  Laughing Laughing
Ние се здобихме с млечица от няколко дена и ни предписаха лекарство както и ми казаха да хвърля всички стари биби, и да купя нови  и да ги изваря... Дано се оправи по скоро!  Praynig
Относно захранването наистина си бяхте спретнали интересна дискусия която прочетох с интесес  Peace Още повече се убедих за по късно захранване. За пюренцата аз мисля да взимам на Гербер както и кашички на същата фирма  Peace
За косопад не ми говорете и моята коса е на всякаде  ooooh! Tired И продължава да ме сърби главата , да имам пърхут и да се умазнява бързо.Имам къдрава коса и попринцип я мия в седмицата веднъж... е сега се налага по често да го правя..... Tired

# 256
  • София
А добро утро.
Няма такъв ужас - в 5 ме събуди, яде, ака и почна да се смее и да рита. Такива номера не ми е правил досега. Будил се е по-раничко, но си блееше тихичко в леглото.
Вече направих закуска за каката и обяда.

Моята коса не пада повече от обикновено, но с такъв пърхут се сдобих - не е истина, на люспи пада.

alximika, радвам се че каката вече е добре. Другото ще се нареди някак, важното е да сме живи и здрави. Wink

# 257
И на мен косата зверски ми капе. Мммм дебела и плешива  Mr. Green

За производството на пюретата ще дават в Темата на Нова утре от 19:30ч., мисля,че ще е доста интересно.

# 258
Ulia: Благодаря много за помощта.
psm: Ама мила ти си с 2 дечица имаш право да си така, а аз с едно и с нищо не мога да се оправя.
Ember: Браво за приложението, което изпрати. Лекарите, с които общувам работят точно по тази схема, която смятам и аз да спазвам.
За косопада преди време си купих страхотен шампоан и балсам. Ще ви изпратя името като се прибера в София. Горещо го препоръчвам, косата спира изобщо да пада на второто-третото измиване, поне при мен.
Слънчев и усмихнат ден на всички!

# 259
Здравейте!
Отдавна не съм писала но поне оспявам да ви изчета
 Ние сме много добре папкаме и много слушкаме Hug
Ние с Flash Dens също поръчахме дрешки от англия и ги очаквам с голямо нетърпение Simple Smile
На 27 сме на консултация и ваксина,ще ни слагат втората ваксина(малко сме назад с ваксинките)
  Маичета намерих някои от вас във феисбук,всички сте много готини и само дето се оплаквате че сте дебели,бебоците ви също са много сладки.
Ето и линкче кам моя профил за които желае да ми стане приятел  http://www.facebook.com/home.php?
На вънка има страхотно слънце но мен ме е страх да го извеждам, виждами се много студено но се васхищавам много на по безтрашните :hug
talktoher много е хубав малкия Симон и много пъргав ми се видя да ти е жив и здрав и много да ви радва,

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 11:22 от diman4eto66

# 260
alximika, много кофти ситуация се е получила преди празниците  Confused ,важно е че детенце е добре,другото трудно но ще го оправите  Hug !
NKl ,дебела и плешива  Mr. Green не се стряскай няма да си сама  Mr. Green ,пък и надали си толкова дебела  Heart Eyes !
dessynik1,ах трудна задача е ,при нас като дойдат празници лошо ми става с купуването на подаръци,или всичко си има или немога да се сетя за нещо оригинално  Mr. Green !
Ние след малко заминаваме на пита на племеничката,взех и спирала с играчки за кошара,много е готина!
Спокоен ден!  Hug

# 261
  • София
Sweet Mancihe, на нас алергията към кравето мляко ни се отрази само с обриви. Първият обрив беше според мен в следствие на АМ, който даваха в родилния дом. После си минахме изцяло на кърма и не сме имали с месеци, но сега като гледам снимките, следващия обрив е бил към годинката, когато дохранвах с АМ и вече давах краве продукти и кисело мялко. 
Не сме имали разстройство и т.н.а знам от познато детенце,че при него е имало разстройство много дълго.

За захранването, аз ще започвам най-рано след 6 навършени, по схемата на alximika: Картоф + кърма, после ще въвеждам поетапно други зеленчуци.

Аз на каката пюретата сама съм ги правила, защото имаме домашни продукти. Дори на кухня не съм я записвала пак заради алергиите и изобщо не ми е тежало да готвя за детенцето. И сега така ще процедирам. Смятам, че е много много важно как се започва с храната, именно защото сме си патили. Сокове категорично ще давам най-рано след годинка.

Колкото за и против ранното и късното захранване, всеки сам си решава, но предвид че има толкова информация и се знаят най-новите тенденции, това със соковете, препоръчани от педиатри наистина ме очуди. От друга страна, мамите, чиито деца са на АМ, може би са прави за по-ранното захранване. Вероятно няма как да се заместят предимствата на кърмата и затова се дават витамини примерно под формата на храна.   Peace

Весел уикенд на всички! Аз се надявам днес да напазрувам подаръците за Коледа, но дано не ми мине котка път, както се казва!

# 262
  • на североизток
Здравейте!
Ето ви идея за подарък http://www.gift4you.bg/index.php
Машонка благодаря за линковете, ще се образоваме Wink И аз за баткото купувах пюрета, но сега съм решила да пробвам домашни...пък ще видим  newsm78

# 263
  • Пловдив
Момичета, здравейте!
Нямам време да пиша, но ви чета редовно Simple Smile!

В цялата дискусия, всяка от вас казва, че всяка мама сама си решава...и в следващия момент следват упреците за тези, които не са като нея!!!

Ето една от причините да спра да пиша  Peace !Пак не ме реазбрахте май.Всеки да си гледа детето както иска,стига  с това,ама защо така го обличаш,защо тия памперси а не другите,защо захранваш,защо на АМ...,защо даваш деавит,защо си биете ваксини..
Има изпатили има и не изпатили.Моята майка може да напише статия за полезноста от сокове  Peace и цялата дозина нейни набори!Това че някой му се е случило неозначава че на всичките ще...спирам до тук!Има толкова сладки неща за които да си пишем  Heart Eyes
Аз съм решила да съм лоша майка,да разваля стомаха на детето си от сега и така ще направя  Peace !
Само да са ни живи и здрави  Heart Eyes !

Аз пък подкрепям изцяло Даниелка и действам като нея.И ние сме вече изцяло на АМ и давам сутрин сокчета, следобед плодови пюренца.На двете деца МНООГО им харесват!Нямат никакви проблеми и не мисля, че може някой да ме убеди, че греша!И ваксините си бием редовно.Не отлагам нищо!!!Не мисля, че знам и разбирам повече от ПЕДИАТЪРА!!!Следващият месец, т.е. ще сме в 6-тия ще започна и зеленчуковите пюрета!Така съм решила аз, след КОНСУЛТИРАНЕ С ПЕДИАТЪР!
За киселото мляко, също имам мнение.Да, АМ е по-доброто, но дъщеря ми /голямата/ не искаше никакво АМ и от 5-тия месец бяхме на кисело мляко.Е, НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ, хареса го, пиеше го, растше и порасна Simple SmileЕ, гладна ли трябваше да я държа тогава, защото световната педиатрична организация отричала киселото мляко  newsm78
Та, това от мен Simple SmileНаистина, нека сам всеки си решава, според детето и ситуацията и не упреква останалите, различните от него Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 264

поздрави от снежната приказка тук в Бургас.
а момичета искам да попитам мамите от другите градове има ли по аптеките Деавит? тук в Бургас и региона няма никъде  Sad
 ( извинявам се че намесвам пак Деавита в темата )[/color]
[/quote]
  LITA Аз  съм от Бургас, живея в Славейков и тук в аптеките има Деавит.

# 265
Момичета, по-специално софиянки - някоя от вас участвала ли е в кампаниите на Дрогерии Лили и получила ли е карта за намаление при пазаруване и ваучера за безплатни памперси? Моя приятелка е много разочарована от тях.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=550742.new#new

# 266
Здравейте момичета,
влизам да ви почерпя, че днес съм рожденничка.

На зад съм три дни с четенето, че малкия се разболя. Простудих го явно като излизахме във вторник и 2 дни беше с кашлица и сополи. Слава богу Т не вдигна. На мама здравото и борбено детенце, много бързо се възстанови. Само дано по скоро спре с купоните нощем, че тази нощ откара до 3 и половина и днес не знам на кой свят съм.

# 267
Здравейте момичета.
alximika, радвам се че Мая вече е добре, и дано по-скоро се оправите с мъжа ти. А за обира в магазина ви много съжалявам, много е неприятно, особено преди празниците. Hug
Радвам се, че съм ви била полезна  с линка към блога на Хедра. Peace А сега четете и се образовайте ( в кръга на шегата разбира се)
И на мен косата зверски ми капе. Мммм дебела и плешива  Mr. Green
hahaha Joy Joy Joy
NKl ,дебела и плешива  Mr. Green не се стряскай няма да си сама  Mr. Green ,пък и надали си толкова дебела  Heart Eyes !
....или пък плешива! Joy
Аз пък вчера бях на фирменото ни коледно парти. Малко се изумих, че ме поканиха, все пак от 4 години не съм се връщала на работа. НО беше много хубаво и си видях колегите. Притеснявах се дали мъжа ми ще се оправи с децата, и то по-скоро с храненето на Ема, че нали не е яла от шише. Е, справил се е.
Оф, и мен ме чака купуване на подаръци за родата. Тази година решихме на нашите и на техните на мъжа ми да им подарим билети за театър и нещо дребно. Но ми остава да взимам за лели, братовчеди и т.н. Поне Део е готов, ама за Ема още нищо не съм решила.. newsm78
desunique , Честит Рожден Ден и тук. Бъди жива, здрава и много щастлива!

П.С. дано по-бързо се оправи малкия голям Ванко. То и Ема е постоянно със сополи и кашлица откакто Део е тръгнал на градина. Много тъпо. Tired

# 268
  • Щастлива мама на 3 слънца
МОмичета здравейте
имам гнойна ангина а кърмя ,може ли да ми кажете какво да направя.Лекаря каза антиб.,но не става с кърмене,вчера вдихнах висока темп.Ако някой може да ми помогне да пише
мерси

# 269
desunique, честит рожден ден  Heart Eyes

*АДРЕНАЛИНКА* , има си антибиотици, позволени при кърмене, предполагам същите, които стават и за бременни, на пеницилинова основа. Поинтересувай се и пий спокойно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт