Аранжиране на маса - тема 3

• 169 404
  • 713
  •   1
Отговори
# 525
  • Toronto
Благодаря на всички за пожеланията, много сте мили! Моята торта трябваше да се получи  red velvet, обаче кой знае защо не си останаха червени блатовете  Sad За първи път я правя.
Боряна, кандилки ли се казваха тези цветя? Вече цъфтят? Ужас, при нас още дърветата не са цъфнали всичките, само магнолиите.
Дани, умирам за божури! Масата ти е страхотна!
Ягодка, вечерната ти маса е трепач! Това салфетки ли са в чиините или цветя? Shocked Бях те питала за онези салфетки, дето са като раковини, ама ако може да споделиш и за тези?

# 526
Тупарова, благодаря за комплимента! Прочетох ти молбата за перлената мида, розите и цветята, не съм забравила.  Спомням си, че и Боряна ме помоли за схемата за мидите. Щом намеря време ще снимам и ще дам обяснения, че напоследък малката ту спи, ту не спи следобяд и изпълнението на всякакви планове са почти мишън импосибъл... Hug

# 527
  • Попово
 Two Hearts Two Hearts Само ще вметна:
Тупарова, не знам как точно се казват цветята, но свекърва ми им казва "Кошнички". Има различни цветове, красиви са наистина и май издържат във ваза. Аз не вярвах и си откъснах само за експеримент, а те са си свежи вече 3 дни.
От носно салфетката на Ягодка, мисля че тази салфетка е подобна на тази, която тя слага в чаша и прилича на цвете. Нали така, Ягодке? А това цвете тя го има като урок. Но може и да греша, тя трябва да каже.
Ягодка, от къде измъкна тези маргарити по това време. Великолепни са. Любимото ми цвете...
Данчика, и твоите божури са великолепни и ухаещи. Очаквам още ден-два да цъфнат в градината и аз ще си направя маса. Но нямам такава подходяща покривка. Твоята е чудничка.
Аз само за това. Лека вечер.  newsm51

# 528
всичките ви маси са страхотни,аз пак скромно,но от сърце днес направихме питка на прохолилото ми момче

като крадец обикалях из парка докато се сдобия с тези клонки отдавна им бях хвърлила око

# 529
Ягодка- първата ти маса неможе да се види снимката вече няколко пъти пробвам, незнам дали проблема е при мен или не.  Утре ще коментирам, заминавам да  smile3529 много приятно ме изненада стези 3 маси  bouquet
J_M_M  да ти е живо и здраво момченцето   bouquet

# 530
Здравейте, момичета! Наистина съм изпуснала много! Поздравления за всички ви, всички маси са много красиви!   bouquet Аз, както ви казах, същински маси доста време вече не съм правила, но ето обещаните импровизации на тема "маса", които обещах:

# 531
Апр, супер горска маса!
J_M_M, честити ходещи крачета! Да стъпват уверено и да вървят все в правилната посока!

Минавам набързо с обещаните и с едни необещавани схеми за сгъване на салфетки:

Перлената мида:

Розата, тя не е моя идея, но често я прилагам:

Цвте-водна лилия или нещо такова  Laughing Необходима е една трислойна цветна салфетка и един слой зелена. Трислойната се разделя на три. Хваща се откъм цветната страна за центъра и се захващат всички ръбчета едно по едно в центъра. Същото се повтаря още веднъж. По същия начин се сгъват и останалите два пласта. После се пъхват един в друг и се завързват със зеленото шнурче:

Необещавани маргаритки, но нямах жълти салфетки, затова екрю. Необходима е една трислойна бяла салфетка и един слой жълта, сгъната на лалко квадратче.:

Необещавани карамфили. Тук е само една цветна салфетка и един слой зелена. С цветната се постъпва както при лилиите, но не се разделя на слоеве.:

Имам и идея за нарциси, но нямам жълти салфетки... Laughing

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 19:20 от yagodka

# 532
  • Toronto
newsm81, Ягодка, разкош, разкош! Зареди ме с нови идеи салфетки за няколко гости напред! Laughing Разрешаваш ли ако нещо не съм доразбрала (че малко ситнички ми идват снимките) да питам на лични? Голямо, огромно благодаря! smile3501 smile3535 newsm20

# 533
  • Попово
Привет и от мен  Two Hearts Two Hearts
Само минавам да кажа "ЗДрасти" , така ще е за напред, че вече работя. През зимата ще се задържам повече. Всички маси са великолепни, наистина. Има и много интересни идеи. Браво на Ягодка за уроците, жалко че нямам време да се упражня да ги изработя моделите.
От мен вечерната маса, на бързичко приготвена:
Маса "Ориндж"

Повече: http://borianayordanova.snimka.bg/hobby/masa-quot-orindj-quot.593437
Поздрави!  newsm51

# 534
Тупарова, разбира се, заповядай, питай, каквото не ти е ясно, виж и тази схема, може да ти хареса:
http://media.snimka.bg/7595/021446246.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/7595/021446247.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/7595/021446248.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/7595/021446249.jpg?r=0
Боряна, много хубава маса в оранж и жълто! Много интересно човече!
На Данчика да кажа, че все са ми пред очите градинската и божурента й маса! Божурената е в невероятни цветове, а градинската според мен е най-красивата от всичките й маси до сега!  bouquet
Митонела, градинската ти маса много ми хареса! Подложките са в много красив розов цвят, а букетчето от зелен лук в средата си е страхотна идея!  bouquet

# 535
  • Toronto
Ягодка, много ти благодаря още веднъж! И последните са страхотни, ще ги пробвам всичките! Hug  bouquet
Аз одеве от радост забравих да коментирам видените маси. Боряна, страхотно слънчева маса, нищо че е вечерна! Оранжевото ми е един от любимите цветове!
Apr, много нежна розово-черешовата маса! Heart Eyes Проядоха ми се череши! И питката изглежда вкусна!
Дани, така ли изглеждат унгарските работи? Много приличат на нашите. Покривката ти е чудна, и зелените чаши много ми харесват!
JMM, честита ти радост! Да ти е живо и здраво момченцето, скоро ще вземе и да тича насам-натам значи Laughing Пък тези храсти, дето си им хвърлила око, и аз много ги харесвам!

# 536
Здравейте момичета
Радвам се, че в темата е малко или много оживено.
Аз вече по рчдко ще я посещавам до средата на Юни, понеже ми предстои държавен изпит и ми е меко казано притеснено,как ще се развият нещата. Ще ви пиша като имам възможност и маси ще показвам от България, само че няма да е всеки ден както до сега.
Ягодка тези 3 маси са стархотни, ти си била много идейна личност, не че не го знаех но сега вече след етзи схеми на салфетки го усъзнах на 100% Simple Smile
Цветята и на 3 те маси са много хубави, за салфетките да не говорим, чудесни.Ще изпробвам някоя от схемите като се поуспокоя след изпитите.   bouquet
Апр планинската маса е чудна с такъв красив пейзаж, домашната в розаво с черешките е апетитна и вече по лятна   bouquet Simple Smile
Боре Оранжевата маса е много слънчева.  bouquet
Тупарова- тези неща на вилата (градинските маси) са стари неща,предполагам от комунистическите години и си приличат с българските. На вилата са всички стари неща, така че  Laughing може и да има прилика   bouquet Аз като цяло намирам доста прилики, но и още повече разлики  bouquet
 smile3509 http://danchika.snimka.bg/hobby/gradiska-shareniq.593487

# 537
Ягодка, страхотна майсторка си! Heart Eyes Винаги си с прекрасно сгънати салфетки и благодаря, че ги споделяш с нас!
danchika , ти пак си с градинска маса! Ако знаеш как искам и аз...  Simple Smile

От мен маса "Розово&бяло":

# 538
Здравейте, мацки Simple Smile))) Мнооого красота пак в темичката  Hug
Ето и нещо малко от мен - позакъснелите ми снимки от Великден: http://ewawiwa.snimka.bg/daily/edin-naistina-velik-den-2011g.591179.23364116

# 539
  • Попово
Привет!  Two Hearts Two Hearts
Маса "С божури" :

Лека нощ и успешен ден утре. newsm51

Общи условия

Активация на акаунт