Бихте ли празнували Бъдни вечер или Коледа в ресторант?

• 5 849
  • 77
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Празниците се празнуват така, както на човек му идва "отвътре". Нали целта е на празника да се празнува? Ако за някого това е да е около масата със семейството - ОК, за друг може да е друго. Няма смисъл от постулати и о(б)съждане на чуждите решения, важното е хората да имат настроение за празник, къде, с кого и защо вече си е лично решение.

Много точно казано /написано/  Peace
Принципно сме в една от двете къщи на родителите,
но нямам нищо против да се съберем и в ресторант.
Нали пак ще сме си ние  Hug

# 31
  • Варна

В България едно време се говореше за Коледно прасе, сега се говори за Коледна пуйка.

inna няма кой да гледа пресета вече, то по селата хора не останаха, затова минаха на пуйки, не че са станали големи американци.

# 32

В България едно време се говореше за Коледно прасе, сега се говори за Коледна пуйка.

inna няма кой да гледа пресета вече, то по селата хора не останаха, затова минаха на пуйки, не че са станали големи американци.

Мдаа  newsm78, пуйките ги гледаме по терасите, вярно, извинете. Hug

# 33
Бъдни вечер и Коледа задължително у дома...обичам да съм у дома...обичам уюта, топлината и приготовленията....обичам фемилито си...и искам да съм с тях...имам 300 и кусур дни в които мога да съм извън дома, но тези два дни искам да съм у дома...Да ми мирише на Коледа, на сладки, на вкуснотийки...и т.к. сега Бъдни вечер и Коледа се празнуват с пълна сила и в духа на традициите, Новата година може и извън дома...макар, че....аз и Новата Година си я тача най вече в къщи.... Peace ... да си натворя руската салата и снежанката, баклавичката, вратните пържолки...хубавите питиета....и купона е на шест с най близките до сърцето ми хора.... Peace ... Обичам тези празници...многооо... Peace
Та, на въпроса, бих ли празнувала Бъдни вечер и Коледа на ресторант - не, не бих!!!

# 34
  • Варна

Мдаа  newsm78, пуйките ги гледаме по терасите, вярно, извинете. Hug
Не ги гледаме по терасите , ама една пуйка струва 20лв. в магазина, а едно прасе ако си го купиш-500лв.
 А ези които гледат ще ти кажат,че  пуйки и кокошки се гледат много по-лесно от прасе.

# 35
О`кей, Дон Домат, че вече си спамим.
     Аз, няма да си купя цяло прасе, щото ще го ям сигурно до другата Коледа. Wink  bouquet

# 36
Да, бихме.

# 37
Коледа на ресторант- да. Бъдни вечер - не.

# 38
Не. Обичаме домашния уют. На Бъдни вечер се събираме в къщи с родата /нашите и свеки/, а на Коледа ходим на гости при баба.  Heart Eyes

# 39
За мен най-истинският празник е Бъдни вечер и го празнувам само у дома.
Всички останали дни ,както дойде ,но мразя суетнята и слугуването около разни
дати така, че предпочитам нещо по-различно,но не претъпкано заведение и
шум.Както и вече не каня гости - омръзна ми.

# 40
Това не са ли семейните празници, които чакаме цяла година? ...Традициите не са това, което бяха...

Да, бих. Миналата година бяхме в СПА хотел, отпочинах си здраво. Всичко ми беше сготвено, сложено, оправено, музика, танци....

Тази година ще сме си у дома, но сме решили да е нетрадиционен празник. Не искам да се събирам с никой. Има време и за това Simple Smile

# 41
Разбира се. Не съм се отричала от никакви традиции, празнувам съвсем по обичай, когато съм вкъщи, но в основата си това са празници за оценяване на близостта и не би следвало да зависят от местоположението. Ако съм щастлива да съм с тези хора/този човек, с удоволствие заминавам, даже има сума ти места, които бих искала да видя и изпитам точно по тези празници.

# 42
Това с коледното прасе силно ме изненадахте. От край време вкъщи ядем пуйка. Даже един колега ме питаше какво ядете в България за Коледа, аз казах пуйка. Явно съм излъгала. Laughing
Бъдни вечер и Коледа ги празнуваме вкъщи, нова година навън. По скоро ми е навик, отколкото да спазвам традицията.

# 43
  • Galaxy 13197853088
не.

# 44
Не. И Бъдни вечер и Коледа само вкъщи. Обичам манджите на Бъдни вечер- боба, питките, сърмичките...  Heart Eyes Обичам и да ги приготвям- огромно удоволствие ми е. На Коледа за първи път тази година ще правя пуйка. Прасе- нямаме  Mr. Green , ама аз и не съм привърженичка на месото. Нова година ще си празнуваме само аз и приятелят ми- двойка- пак вкъщи. За него ще правя свинско печено, а за мен... още мисля.

Общи условия

Активация на акаунт