Бихте ли празнували Бъдни вечер или Коледа в ресторант?

• 5 782
  • 77
  •   1
Отговори
# 60
Или е по-удобно да си готвите сами?

За удобно, незнам.
Но част от празничното настроение е в самото приготовление, в това число и завиването на сърмичките нпр. Не ми тежи, приятно ми е.

те сърмичките са на Бъдни вечер, тя говори за Коледа  Wink

# 61
Не.
Не ми е приятно да съм сред непознати на подобни празници.

За удобно, незнам.
Но част от празничното настроение е в самото приготовление ...

Точно  Simple Smile
Ние винаги сме повечко хора, всички участват в приготвянето, така че не се усеща никакво натоварване  Peace

# 62
Не не бих празнувала тези празници там.Нашето семейство по принцип си имаме традиция събираме се всяка година на коледа смисал по домашно.Има коледари музика,песни ....винце smile3521 , а за нова година по бих възприелана ресторант, все пак коледа е семееен празник а нова година с приятелите smile3521 newsm44 smile3501 newsm10 Drunk Drunk

# 63
Не, не бих. Поне на тези празници да си останемв къщи! Събираме се много хора, децата чакат с нетърпение. Не бих се чувствала комфортно сред непознати,както е казал някой по-долу.

# 64
  • Талант на 2012,2013 г.
Не. На тези празници от години имаме традицията да се събираме природителите ми. Peace

# 65
Коледа- да и сме го правили.
Бъдни вечер никога.

# 66
....Ако и на празник пак седна на масата и чакам 1час за омърлушена салата и мазна пържола...

Лошо си подбирате кръчмите. На такива места аз не бих седнала и без да е празник.  Wink
Как да ги подбирам според теб?
Живея на главната улица в Пловдив,центъра е моя квартал.Когато излизаме ,посещаваме "кварталните кръчми",  Mr. Green    т.е. ,тия ,които са в централната част.
Предполага се ,че все пак като най-посещавани,за разлика от наистина кварталните, ще предлагат и по-добро меню.
Е,не знам на други дали им харесва,но аз определено не съм очарована.
А да тръгна по кварталите да търся сносна кръчма...    Wink    няма как да стане.
А и пак казвам,за мен това е семеен празник и хич не ми се гледат чужди пиянски физиономии.
В останалите 360 дни на годината има достатъчно време за това...    Mr. Green

А на който му харесва,моля...защо трябва да се засягате от моите предпочитания?!   Laughing

# 67

В останалите 360 дни на годината има достатъчно време за това...    Mr. Green

Ей това винаги ми е било много интересно по отношение на истерията около празнуването задължително навън на Нова Година:) Сякаш точно в този ден някой ти казва " ей сега ТРЯБВА да си на купон и ако не си си задръстен".
Ми никога не ми е било купонджийско на Нова Година, мн по- ми е на някой рожден ден.
Точно на Нова Година обичам да сме си ние само:–)

# 68

честно казано по-добре в ресторант, отколкото да се опитваме да спазваме разни традиции, просто защото така е редно, а на никой да не му е приятно.. на мен пък не ми се ходи у свекърва ми на коледа!  Crossing Arms

# 69
  • Талант на 2012,2013 г.

честно казано по-добре в ресторант, отколкото да се опитваме да спазваме разни традиции, просто защото така е редно, а на никой да не му е приятно.. на мен пък не ми се ходи у свекърва ми на коледа!  Crossing Arms

А що трябва да ходиш при свекърва ти?

Аз за толкова години - 28- една единствена година съм била при нея. Сега вече я няма - лека и пръст, но никой не ме е задължавал. Ходила съм там, където на мен и децата ми, а съответно и на съпруга ми е било най-приятно. Защото той предпочиташе и предпочита все още семейството на моите родители. Друг е въпроса, че от две години - техните ги няма. Но и докато ги имаше - изборът си беше само наш... Peace

# 70
Бъдни вечер и Коледа винаги сме празнували у нас, или от както сме заедно със съпруга ми, да се съберем при моите родители или при баба ми.
Нова година, няколко поредни години ходим нанякъде, събираме се компания, но винаги в домашна обстановка.

# 71
Всеки работен ден обядваме на ресторант и минимум веднъж в седмицата вечеряме на ресторант. За нас това е нещо ежедневно и обичайно, докато Коледните празници не са нещо обикновено - обожаваме ги и искаме да сме си на тях у дома.
Много по-уютно, приятно и задушевно се чувстваме, въпреки наистина наличието на повече ангажименти и "врътня".
Имаме си традиции и не ги нарушаваме.
Започваме от 20-ти /всяка година/ - това е времето за приятелите, които не са ни общи /т.е. всеки излиза със своите приятели - на обяд или на вечеря - т.е. на заведение/. Обикновено по това време са и служебните партита, но тази година няма да ходя, защото точно на този ден ще празнувам с мои близки приятели техен повод.
На 24-ти мъжът ми готви всичките постни манджи /питка, сърмички, боб и т.н./, подреждаме заедно масата, палим свещи, а точно в 12 ч. под елхата поставяме подаръците.
На 25-ти на обяд гостуваме на леля ми или на моите родители. Вечерта празнуваме четиримата вкъщи /с канелени бисквити, щрудел и мляко с какао/ и доразглеждаме подаръците, докато гледаме Коледни филми.
Следващите дни до Нова година са дните за събирания с общите близки и приятели - гостуваме у свекърва ми, малката ми зълва ни гостуват, излизаме с близки семейства и т.н.
На Нова година вече няколко години, с изключение на последната /бях много болна и си останахме сами/ се събираме у нас с кумовете и празнуваме заедно - децата играят, мъжете пазаруват, ние с кумата готвим и пием винце /още от сутринта на 31-ви сме започвали понякога и изкарваме да вечерта на 1-ви. Преди да заминат да живеят в чужбина, семейството на голямата ми зълва изкарваха с нас Нова година на вилата, заедно и с още няколко приятелски семейства.
На 1-ви вечерта ни гостуват моите родители.
После имаме разни Васковци, Йордановци, Ивановци, Ивовци и т.н., та ние ходим по гостита и купони и след 10-ти влизаме в обичайното русло.
По отношение на подготовката, която реално е най-трудоемката част, която притеснява повечето хора и затова избират вариант с ресторант, не се притеснявам. През останалата част от годината не се занимавам с домакинство, но точно тези дни ми е приятно - носи настроение и не е трудно, когато се събираме с близки хора и всеки участва в подготовката, без да се скатава.
Това са си нашите традиции и не виждам нищо лошо в тях. И без това, в забързаното ежедневиепочти не успяваме да останем по-дълго у дома или да се съберем с близки по домашному /през годината винаги излизаме с приятели навън и максимум 1-2 пъти да ни идва някой на гости/.

# 72

В останалите 360 дни на годината има достатъчно време за това...    Mr. Green

Ей това винаги ми е било много интересно по отношение на истерията около празнуването задължително навън на Нова Година:) Сякаш точно в този ден някой ти казва " ей сега ТРЯБВА да си на купон и ако не си си задръстен".
Ми никога не ми е било купонджийско на Нова Година, мн по- ми е на някой рожден ден.
Точно на Нова Година обичам да сме си ние само:–)

И аз не обичам това изтерясване по Нова Година.
Мразя да ходя на ресторант точно тогава .
В ресторантите се събират страшно много хора , различен тип хора .Някой от тях твърде шумни и не ми понасят пиянски истъпления .Да не говорим че в бг ресторантите твърде много се пуши , едвам изтрайвам до полунощ .За храната по нова година да не говорим.
Децибелите от музиката също ми идва в повече.
Ходила съм естествено , но просто не ми е по вкуса.
Предпочитам да празнувам в по тесен ръг от приятели на по спокойно и не телкова задимено място.Да се видим и да може да си чуваме приказката.

# 73
Бъдни вечер у дома, Коледа - с удоволствие на гости или на ресторант.

# 74

А що трябва да ходиш при свекърва ти?

Аз за толкова години - 28- една единствена година съм била при нея. Сега вече я няма - лека и пръст, но никой не ме е задължавал. Ходила съм там, където на мен и децата ми, а съответно и на съпруга ми е било най-приятно. Защото той предпочиташе и предпочита все още семейството на моите родители. Друг е въпроса, че от две години - техните ги няма. Но и докато ги имаше - изборът си беше само наш... Peace

ами по много причини - от една страна мъжът ми непрекъснато ми обяснява каква чудесна традиция е да се ходи у майка му на бъдни вечер, от друга страна, досега се съгласявах да ходим там, макар че ми се искаше да отидем евентуално и при моите родители някой път, но не стана, и по тази причина сега като че ли се подразбира, че ще прекарваме винаги там празника... тази година за първи път казах на мъжа ми и семейството му, че предпочитам да си останем вкъщи с бебето, да сме си тримата и да си създадем наши традиции и всички ме се разсърдиха и ме обявиха за егоистична..

честно казано наистина бих предпочела да отида някъде навън...

Общи условия

Активация на акаунт