Примерна схема за захранване- 30

• 40 207
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • вече Пловдив
Заешкото с какво го въведохте newsm78
Чисто заешко нещо не намирам-Хип нямат, Семпер също newsm78
С пюре на Гербер - заешко със зеленчуци.

# 541
  • Добрич
.:.Stef.:., дано наистина да е било от зъбите, месото наобяд го дадох
Дано да намеря от тази светлокафявата елда, че на нашия диетичен магазин има само от тази зелената и бланширана/предполагам не става въпрос за нея  newsm78 /
Като се сетиш марката пиши, и откъде си я купила
 Hug

# 542
Купих я от диетичен магазин, ако не се лъжа производителят беше "Път към здраве"...
Хоуп имат също хубава елда:

# 543
  • Обетованата земя

Диди - предполагам, че солта е в съвсем минимални количества. Не бива да те притеснява.
И аз като го опитвам не усещам да е солено, дано е в минимални количества наистина!  Peace

# 544
  • Добрич
.:.Stef.:. , благодаря   bouquet

# 545
Въвела съм глутен от 10 дни. Мога ли да давам глутенови храни два пъти на ден или е много?
Днес купих ръжени ядки, как мога да ги приготвя?
Мерси!

# 546
  • Обетованата земя
ЛУЛУ и аз сега въвеждам глутена, мисля че два пъти на ден е много, но не съм много компетентна. А ръжените ядки се приготвят като овесените според мен. Нека по-запознатите да кажат и на мен ще ми е полезно, след овеса ще въвеждам ръж!
За глутена можеш да прочетеш тук http://zahranvane.wordpress.com/

# 547
Въвела съм глутен от 10 дни. Мога ли да давам глутенови храни два пъти на ден или е много?
Днес купих ръжени ядки, как мога да ги приготвя?
Мерси!
Един път на ден ми се струва достатъчно - нека сутрин бъде едното, а следобед другото (глутеново/безглутеново). Относно ръжените ядки - не съм купувала и не съм приготвяла, но от много майки знам, че много трудно се получават и винаги са с кофти консистенция, остават си твърди и трудни за дъвчене. За въвеждане на ръж ли ти трябва?

# 548
Диди, Стеф мерси!
Да, взех го за въвеждане на ръж. Мисля да го сваря и пасирам да видим. Чудя се, дали да го прибавя към някое плодово пюре.

# 549
  • Обетованата земя
А ръжените ядки накисват ли се предварително?

# 550
Дано да ти се получи Simple Smile Ти си знаеш детенцето най-добре - как би приело подобно нещо, в каква комбинация. То или на каша можеш да го дадеш, или с плодове...

Не знам дали се накисват, но според мен накисването би помогнало за да омекнат поне малко ядките.

# 551
Всички ли сте изреждали глутеновите в реда овес-ръж-ечемик-пшеница newsm78
Според спомената вече схема на Косе Босе след 8 месец можело направо след овеса пшеница да се предложи newsm78
Ето източника-Съвети за захранване от Косе Босе
http://september2008.multiply.com/journal/item/66-там се посочва,че
В някои схеми този ред на въвеждане не е задължителен, пшеницата може да се включи като втори глутенов продукт (обикновено след овесена каша)
Има инфо и за приготвянето на ръжени ядки.

# 552
Хъни, тази последователност за въвеждането на глутена няма задължителен характер. Аз не я спазих съвсем. Първо дадох овес, после ръж, след това пшеница и накрая ечемик.

# 553
  • вече Пловдив
Всички ли сте изреждали глутеновите в реда овес-ръж-ечемик-пшеница newsm78
Според спомената вече схема на Косе Босе след 8 месец можело направо след овеса пшеница да се предложи newsm78
Ето източника-Съвети за захранване от Косе Босе
http://september2008.multiply.com/journal/item/66-там се посочва,че
В някои схеми този ред на въвеждане не е задължителен, пшеницата може да се включи като втори глутенов продукт (обикновено след овесена каша)
Има инфо и за приготвянето на ръжени ядки.
Хъни, и аз не спазих този ред. След овеса (в каша и пюре) дадох направо пшеничен сухар. След това дадох ръжен хляб. Ечемик не съм давала и досега.

# 554
Да споделя за ръжените ядки. Днес ги приготвях. Сварих и пасирах с малко от водата, без да накисвам предварително. После добавих две лъжици АМ. Малкият ги одобри.
Само дето стана малко рядко, явно бях сложила повече вода от необходимото. Утре ще пробвам с по-малко водичка.

Общи условия

Активация на акаунт