"Системата минус 60" - тема №17

• 38 213
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Да ви попитам за сиренето крема - аз го правя от извара, сирене и масло (омешано). Маслеността му се получава по-малко от на бялото саламурено сирене. Дали става за вечеря със сухари?
Елл, щом за обед не може масло и захари, значи и за вечеря не става. А ако го приготвиш без маслото няма ли пак да стане вкусно  newsm78

в:свински каренца на сух тиган и половин краставица
месото и яйцата се консумират самостоятелно по ВАРИАНТ 6 "МЕСО И РИБА"

Пак заповядайте, ако мога да бъда полезна - защо не  Heart Eyes

# 661
  • София
Елл, щом за обед не може масло и захари, значи и за вечеря не става. А ако го приготвиш без маслото няма ли пак да стане вкусно  newsm78
нещо съм объркала май вариантите. Мислех че има вариант със сухари за вечеря. Иначе ако е без масло не става за мазане и не е толкова вкусно. Ще си го ям на закуска Simple Smile

# 662
месото и яйцата се консумират самостоятелно по ВАРИАНТ 6 "МЕСО И РИБА"

Беки,тази подробност нещо май я бях пропуснала,но за напред ще имам предвид.Благодаря,че ми отвори очите  bouquet

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 11:31 от ivelinka-71

# 663
Елл, щом за обед не може масло и захари, значи и за вечеря не става. А ако го приготвиш без маслото няма ли пак да стане вкусно  newsm78
нещо съм объркала май вариантите. Мислех че има вариант със сухари за вечеря. Иначе ако е без масло не става за мазане и не е толкова вкусно. Ще си го ям на закуска Simple Smile
Можеш да ползваш кисело мляко за спойка - според мен ще стане така  Wink

# 664
  • ВАРНА
            Елл, сутрин след ставане нали хапваш нещичко? Може ядки,тогава ще са съвсем системни ....Wink  Щом няма как да не ти е късна закуската, просто хапвай от всичко, което ти се е дояло, но по малко, идеята е като дойде времето за обяд, вече  да си леко гладна. А "бърканицата" ти според мен става за вечеря със сухари,  естествено  да е до 50гр  Peace

Тези, които имат свободно време и руския не им е проблем,  могат да погледнат   тези въпро … 86;ри в сайта Ева.ру.  Тук Мириманова не се различава много в отговорите си от модераторките в нейния форум, разликата е само в това,че в края на отговора си слага усмивчици  Grinning   Отговорила на някой въпроси, които и ние тук сме си задавали. А за използването на "забранени" продукти отговора и обикновено е, че по изключение може, ако е един път в месеца, няма да е фатално  Wink Peace

# 665
Добро утро, дами
снощи издържах, браво на мен

тая сутрин не бях гладна  Shocked
излапах един кроасан и една меденка с кисело мляко и ми стана тежко
брей, ще стане човек от мен  Mr. Green

според мен, системата трябва да се спазва стриктно, поне докато не свалим килата
после, при задържането, вече и режима може да е "облекчен"
обаче ако почнем отсега със сиренце вечер, със зеленчучета към месото за вечеря (айде, за краставиците добре, те са 95% вода) ...не знам, аз поне съм патила, първата вариация, влачи след себе си и още и накрая му се изтърва края, но това е при мен де .....

Беки8, въпроса ми за крема на хохланд не беше за обяд, а за вечеря дали може....и май не става
щото то и крема сиренето уж не е сирене, ама е с минимум 15% масленост ....

аз като ви чета, масово снощи сте хапвали с мойта вечеря от плодове и мляко  hahaha
аз, както споменах, вечерях пилешки шишчета, стига толкоз за таз седмица
довечера ще е млечна салата, Мляко с нес, жива да си, че ми я написа  Mr. Green  bouquet

# 666
  • София
            Елл, сутрин след ставане нали хапваш нещичко? Може ядки,тогава ще са съвсем системни ....Wink  Щом няма как да не ти е късна закуската, просто хапвай от всичко, което ти се е дояло, но по малко, идеята е като дойде времето за обяд, вече  да си леко гладна. А "бърканицата" ти според мен става за вечеря със сухари,  естествено  да е до 50гр  Peace
ммм , хубаво е че бърканицата ми става  и за вечеря Simple Smile Мерси, за отговора
Гледам на закуска да ям толкова, че да не се чувствам съвсем нахранена до обед

# 667
Докато ви изчета и то станало обяд   Grinning
Добре дошли на новите системки ,много станахме новите последователки и дано много  минуси да видим.  Hug
Аз за себе си разбрах едно -закуската може да ми е всякаква ,каквото ми душа иска,обяда ми задължително да има салатка ,а вечерите да са един от 7-те варианта от стр. 1.Друго ,което мога да отбележа ,което чак ме учудва е ,че аз преди не можех да пия вода или чай .Сега от месец и половина пия по 1-1,5л. чай на ден ,а откакто съм на системата след закуска пия и вода -не насила а просто съм жадна - признак за мен че закуската ми е била достатъчна.
За днес менюто ми е З: 2 палачинки с боровинково сладко + нескафе с мляко ,О: 6 печени чушки със сирене - обядвам към 13,30-14,00 ч. След обяда пия чай който си нося от къщи в 500мл. бутилка.Вода също.В: за днес ще е зелена салата или млечна салата ,не съм решила още .
И един въпрос -Ако за вечеря си приготвя зелена салата - грешно ли е че я подправям с мн. ама мн. малко зехтинче ,малко солчица и оцетец или лимон .? щото ако не е подправена с нищо то по -добре да си рупам марулките ,ама са много безвкусни .И дали може към салатата да се добавят 3-5 маслини и 1 варено яйце примерно .? newsm78  

# 668
ааа да попитам за котидж сиренето -може ли да се яде за вечеря  newsm78 някъде бях мярнала коментар за него но доста сте изписали и не ми се рови  Mr. Green

З: нат.сок,3 в 1 кафе
О: печени картофи на фурна,салатка
В:свинска пържолка на скара

# 669
И един въпрос -Ако за вечеря си приготвя зелена салата - грешно ли е че я подправям с мн. ама мн. малко зехтинче ,малко солчица и оцетец или лимон .? щото ако не е подправена с нищо то по -добре да си рупам марулките ,ама са много безвкусни .И дали може към салатата да се добавят 3-5 маслини и 1 варено яйце примерно .? newsm78  

Не.  Peace
Зелената салата може с оцет (или балсамико) и кисело мляко, или само кисело мляко - както ти е вкусно, но без зехтин, яйца и маслини. Сол може, естествено. Но ако сложиш мляко, то трябва да е вариант зеленчуци и млечни, тоест, не можеш да я ядеш тази салата с плодове или оризови манджички. Но може с други зеленчуци и млечни.

Котидж чийз може за вечеря, да, но във вариант, в който има млечни.  Peace

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 12:13 от Анонимен

# 670
След обяд ще ви прочета по обстойно.
След снощния кафяв ориз съм +500 г невероятно факт. Не се отчайвам ,защото от 07.01  бях 75 кг точно.Сега варирам между 74.200 до 74.500
Ето и менюто ми:
З 3бр. пържени филийки  от ръжено-пшеничен хляб ,малко сирене и кафе
О-яйца по панагюлски +1/2 коф.кис.мляко ,ябълка
В- скумрия на скара
Ами това от мен за сега.

# 671
  • ВАРНА
           лемур, чети етикетите - ако маслеността е не повече от 5% и е без добавки, значи става  Peace

Прокли, специално заради теб снощи съм издирвала оризИ  Grinning  Нали само белия полиран не е системен, та я виж тук, може да си харесаш някой за сърмичките  Grinning

П.П  Само да добавя, че и Мириманова  препоръчва да не се прекалява с вечери по седми вариант - сирене и сухари. Пазете си го за извънредни случаи   Peace

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 12:22 от Мляко с нес

# 672
Привет! Hug

И аз така реших за книгата с рецептите, че е за по-късен е тап, но е права Жаси, че си пише друго. Но е добре да го отбележим, за да не се объркват новите момичета, със сигурност ще се повдигат занапред тези въпроси. Жас, именно защото знам колко са фанатични рускините се изненадах, но Катето е първоизточника, а последователите доусъвършенстват, така излиза. Така и ние леко побългаряваме. Но и аз мисля да си карам както си знам, даже и към сиренето за вечеря не посягам още..

White tulip,  Hug Харесай си по-добре някой красив стъклен буркан за работа, е, малко повече ще тежи, но аз съм против пластмасите от всякакво естество, първо ще отделя какви ли не гадости в храната ти, второ трудно се мие.. За кашлица имам една много ефективна домашна рецепта - в половин чаша вода запарваш за около 2 ч. по 2 с.л. мащерка и лайка (или по 2 пакетчета), прецеждаш и добавяш 2 с.л. мед, 1 с.л. ракия (най-добре домашна), 1 с.л. зехтин (слагала съм и олио от гроздови семки). Разбъркваш хубаво и си пийваш по 1-2 л. на 1-2-3 часа..  
Жас, браво за мнусчето! Еха цели 12 книги, браво на нея! Ще чакам с нетърпение да споделиш прочетено. За теб и за labella, общавам на някоя среща да ви донеса домашни еклери. Wink Обичам Достоевски! Да не ти говоря какви томове (и тонове) съм изчела с първото висше, всичката руска класическа, нов, западноевропейска.. на български де, но някои си ги препрочитам и сега, че едно е да четеш за изпит, друго за удоволствие. И аз те помня, че първите дни свали супер!
klemi, и аз съм като теб, ама каквото сме си надробили. Wink
absdefg, браво, все така добре да се чувстваш!
Беки, килце на седмица е страхотно!
ksanaidu, браво, радвам се на все повечето такива позитивни постинги, точно те допринасят и за нови влюбващи се в Системата!;)
маик, последните години много обичаме да се глезим и опитваме различни кухни и местенца и опитваме какво ли не, за мен вече са напълно естесвени и вкусни подобни комбинации и сервирам и вкъщи - круши, пълни със сирена и овити в прошуто примерно.. боровинки винаги имам и слагам тук-там, гроздето със сирената е ясно.. Но примерно към киселото зеле не ми харесват сини сливи или стафиди..
_belladonna_, в Billa съм сигурна, че има Crispi, търси от тях, в червени опаковки, а Жаси ти ги е показала, мисля, че има и от по-дебелите изцяло ръжени.
Снежанката, авокадото е до обяд. Hug
Елл, все пак си мисля, че не е невъзможно да закусваш по-рано, винаги можеш да си откраднеш минутки, просто е по-добре, не случайно си пише закуската да е до 1 час от събуждането. За ядката и меда, колкото и да е малко продължавам да съм на мнение, че по-добре без тях, опитай като алтернатива плод. Но ти си решаваш. Браво за минусчето! Внимавай и с червеното вино всяка вечер. Виждам, че добре си тръгнала, явно е ново за организмът ти е нормално, но отбелязам тези неща, за да не се демотивираш, ако случайно изведнъж се окажеш в застой. Домашното ти сирене крема звучи чудесно, казали са ти за маслото, но според мен не е фатално понякога, ако много ти се яде. Да, има вариант ръжени сухари с млечни, но както е отбелязала Мляко с нес трябва да се внимава с този вариант.
Стеле, хич не се качвай на кантара и да не чувам вече за 100. Wink Hug
Ивелинка, мерси за рецептата, ще пробвам, аз много обичам едла, но я хапвам предимно със сиренце и/или кашкавал. За месо и зеленчуци на вечеря вече са ти казали. Wink
Мляко с нес, мерси, ех, презастрахова се Катето, ама това "по изключение" наистина не е за всеки, трудничко си е.
Проклетница, правилни са ти разсъжднията, казвам го от опит, опитах с изключения, но или бях в застой, или с плюс. При мен лично Системата е ефективна с максимално придържане не само към часовете и триделното хранене, но и с точното менщ, количества..
Малка вещица, по принцип не може, но ти решаваш, нали точно обсъждахме тези изключения. И аз харесвам зелена салата с кисело мляко, много ми е вкусно така, балсамико също капвам чат-пат.
Джижи, и на мен оризът не ми се отразява добре.

# 673
  ааа, Прокли млечната е от менееее Joy браво за снощи и при мен мина леко с чая.

Да се отчета за днес, тъкмо докопах компа. Сега тъкмо обядвам дробчета с праз на фурната, довечера ще е скумрия на скара Laughing да видим как ще е с протеинова вечеря, аааа и закусих тостер с телешки салам, кашкавал и руска салата вътре.

По въпросите с рецептите, аз докато имам за сваляне ще си я карам системата по първа страница.

Джижи,
днес ще сме с еднаква вечеря Laughing

# 674
Благодаря ти за отговора Жасмин   bouquet
Аз да си призная без бой  Embarassed Откакто съм на системата ,когато съм си правила салата от марули съм си я овкусявала.Една голяма салатка я нарязвам,прибавям щипка сол ,зехтина ми е "Екстра Върджин " студенопресован и от него прибавям 1 чаена лъжичка ,независимо от количеството на салатата и накрая прибавям оцет също малко количество колкото зехтина.
Та мисълта ми е следната засега ще продължа с овкусяването ,защото въпреки това за 4 дни на системата имах - 1,200 кг.Смятам че това прегрешение не е голямо .Поправете ме ако греша но да предположим че не овкусявам салатата с зехтин а вместо това добавя 1/2 кис. мляко -та на кофичката пише 100гр.- 38,5 ккал.,ако към салатата прибавя 200гр. това са 77 ккал.,то колко калории ще има в 1 ч.л. зехтин  ,при положение че за всички видове зехтин  дават около 880 ккал. на 100мл.Айде  Joy hahaha в какво пресмятане изпаднах само.Ама това само ,защото не мога да ям кис. мляко в комбинация със салата  Mr. Green
Това са си мои размисли и никой не ангажирам с тях ,да не ми се обидите ей   Wink

Общи условия

Активация на акаунт