"Системата минус 60" - тема №17

• 38 204
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте момичета!
Хайде и аз да напиша менюто си за днес та да ме поправите ако бъркам някъде
З - баничка с кис,мляко
О - ориз със спанак и зеленчуци
В- хек на тиган без мазнина
Снощи ходих на тай-бо. Не бях ходила от 1 месец, Бяхме с нов трленер и ни е...а мамата, Разглобена със но съм щастлива, След тренировката нямах сили да си стоя на краката а за ядени и през ума ми не е минавало Laughing

# 676
Каш Hug тъкмо приключих с обяда си и си казах да ви прочета по обстойно.
Сиси наистина ,че от ориза нещата вървят нагоре при мен, а с картофите надолу.Точно си мислех,че от картофите ще наддавам,но ето че от ориза.
Но това е първата седмица където си пиша и се тегля сутрин в 8.00 ч и виждам от кое съм нагоре и от кое надолу.Очаквам и МЦ так,че и това една от причините теглото  ми да варира така.
Гледах снощи рецептите от форума и има така какво да се сготви.Просто вечерите  трябва да се внимава.
Така,че като погледна назад менютата си виждам,че в по-вечето случаи имам ориз пълнени чушки,сърми всие къде преобладава ориз.
Така,че сега ще наблегна на протеините пък да видим какво ще покаже кантара.

# 677
  • Варна
Хапнах много добре на закуска, защото снощи бях на чай, а домашните ядоха любимото ми пиле със зеле, та закусвах пиле със зеле и кафе с мляко.
Ако някой ми беше казал преди три години, че ще закусвам, само щях да се засмея. Но ако ми беше казал, че ще закусвам с пиле със зеле направо щях да падна от смях.
Та, така, променят се навиците...
Помислих си, че само като ученичка в гимназията и като студентка съм нямала проблеми с килограмите. Тогава винаги вечерях рано и винаги леко. А сега вечерята се превърна в най-важното ядене за деня, сядаме около тази маса и забравяме да станем.
Снощи домашните ядоха, но тъй като аз само пих чай (повече няма да пия черен чай, че като се ококорих, няма заспиване) бързо, бързо свършиха с вечерята. Раздигнах масата и поиграхме табла. Изводът е - необходими са нови навици.
Имам въпрос. Не съм гладна. Може ли да обядвам към 15 часа. Ако ям към 15-16 часа, предполагам, че обядът ще е по-скоро ранна вечеря.  newsm78 Т.е. по принципите на вечерите.

# 678
Благодаря ти за отговора Жасмин   bouquet
Аз да си призная без бой  Embarassed Откакто съм на системата ,когато съм си правила салата от марули съм си я овкусявала.Една голяма салатка я нарязвам,прибавям щипка сол ,зехтина ми е "Екстра Върджин " студенопресован и от него прибавям 1 чаена лъжичка ,независимо от количеството на салатата и накрая прибавям оцет също малко количество колкото зехтина.
Та мисълта ми е следната засега ще продължа с овкусяването ,защото въпреки това за 4 дни на системата имах - 1,200 кг.Смятам че това прегрешение не е голямо .Поправете ме ако греша но да предположим че не овкусявам салатата с зехтин а вместо това добавя 1/2 кис. мляко -та на кофичката пише 100гр.- 38,5 ккал.,ако към салатата прибавя 200гр. това са 77 ккал.,то колко калории ще има в 1 ч.л. зехтин  ,при положение че за всички видове зехтин  дават около 880 ккал. на 100мл.Айде  Joy hahaha в какво пресмятане изпаднах само.Ама това само ,защото не мога да ям кис. мляко в комбинация със салата  Mr. Green
Това са си мои размисли и никой не ангажирам с тях ,да не ми се обидите ей   Wink

Ами аз съм изцяло на твоя страна!  Peace
Щом имаш минус, и то толкова голям, продължавай така! Пък и зехтинът е една от най-полезните съществуващи храни, според мен също е много по-полезен от киселото мляко, което е тъпкано вече с растителни мазнини и сухо мляко.  Peace
Дори в някои рецепти на Мириманова за вечеря има мазнина и зехтин, така че, явно става. Но не ми се влиза в спорове, днес ми е много умряло.

Сиси  Hug Hug Hug
Това с еклерите звучи страхотно, не съм яла такива от години!  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 14:17 от Анонимен

# 679
  • София
Сиси, права си за вредното влияние на пластмасата. Май наистина ще си продължа с буркана, когато се налага, като цяло ми пречеше, че  е по-тежък, но и така и така в чантата ми има всичко друго, та единия ли буркан ще ми обърка сметките  Whistling
Кашарел, мммм... как ми се доядоха дробчета с праз! И сърчица ми се ядат от доста време и май в скоро време ще се появят в менюто!
malkave6tiza, аз също съм на мнние, че и не съвсем точното спазване на режима води до чудесни резултати, но пък така не знаем ако стриктно спазвахме колко ли по-добре щеше да ни е при срещата с кантара Simple Smile
kati_95, супер за тае бото   bouquet И аз много си падам, но напоследък все няма кога да ида или когато имам как ме мързи или съм много изморена. За мен идеалната алтернатива са домашните тренировки с Били Бланкс, защото е в удобно за мен време  Sunglasses
Преди малко приключих с обяда и чак ми стана тежко...  #Crazy

# 680

Снежанке, Ох, какъв е тоя плаж, страхотна закуска, искам там!  Heart Eyes
Тук е едно мъгливо, сиво, направо захлупено.  Confused

Аз купувам само от тези: http://www.finncrisp.com/crispbreads/thin-crisps/finn-crisp-original
гледай, правим системата с хляб от страната на наборката Снежанка  Laughing
Wink Плажа точно за това го сложих - за повдигане на настроението, че и на мен ми нещо много зимно-снежно-тъмно днес... Hug

А за сухарите - тука ръжени сухари са ето тези Имам рецептата  и ако на някой му е интресно - мога да я преведа. Мисля, че е съвсем системна, защото е само с ръжено брашно и ръжени трици (тях по желание).  Peace

Криспито, което продават в България са малко по-различни - тънички и като вкус са други, но пак са много вкусни.

А по повод рецептите - след много ровене из нета, а и из моите рецепти, намерих разни, които според мен са подходящи за Системата и могат да помогнат като идея. Мога да ги изпратя на някое от по-опитните момичета, ако искате, за да прецени дали са подходящи за публикуване в темата с рецепти. Последното, което изпробвах (и чакам да се охлади, за го хапна за вечеря Wink) е много ароматно кремче от извара, ябълка и/или мандарина и кисело мляко.

# 681
Може ли едно въпросче към профитата със системата?

Чета, че ранното хранене вечерно е към 18 часа, написах, че това е възможно само през уикендите при мен. Какво се случва с кортизола през това време до закуската сутрин?

# 682
Снежанке, супер звучи това за кремчето, давай рецептата, моля!  Heart Eyes
И другите също, направо ги пусни в темата с рецептите.  Simple Smile

big pufana, според мен, трябва много да внимаваш - баба ми имаше диабет и знам, че беше на  специална диета и хапваше често. Не знам доколко добре ще ти се отрази неяденето от 18 ч. чак до сутринта, според мен, най-добре е да се консултираш с лекар.   Thinking

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 14:17 от Анонимен

# 683
  • ВАРНА
         кали 08, правилото е три основни хранения, сравнително равностойни по засищане.  Ако не си огладняла досега, може би закуската е била много... Аз бих хапнала нещо леко, да не прегладнея много до вечерята, а и да спазя правилото за трите хранения  Peace

# 684
  • Варна
Мляко с нес, много ти благодаря!
Знаех си, че закуската ми е много, но нали от лакомия съм се докарала до тук.  Embarassed

Хапнах един протеинов обяд - пилешко месце и варено яйце, малко преди 14 часа. Вечерята ми ще е също преди 18. За днес съм си планирала кисело мляко и плодове, че после съм на народни танци. За вечерта билков чай.

Лягам си гладна. Крепи ме единствено мисълта за закуската. Пуста лакомия...

От два дни нямам кантар, че ми свършиха батериите и хич не се включва вече. Но ми е едно леко на корема, пък и дънките леко ми се поотпуснаха.

# 685
 ааа, Прокли млечната е от менееее Joy браво за снощи и при мен мина леко с чая.

Joy Joy аз от бързане да напиша на всеки каквото имам да му отговарям, вече се и оплитам, ама тя темата така дръпна, че се шашардисах  :35
ти дано излезеш права и спре да ми се яде, засега има такива изгледи де ....само н адребния лакомствата остават, ама като знам, че мога да им видя сметката на сутринта ....по-лесно се живее  Mr. Green

# 686
За протокола - обяд със сърмички с ориз - 2 бр. със бял сос + 1 кола.

# 687
Закуска - солен кекс (кисело мляко, брашно, яйца, сирене, сода за хляб)
Обяд - картофи с грах ...
На вечеря - ей богу не знам ...

Ако има нещо неправилно в храненето се надявам да ме коригирате навреме ...  Peace

Купих си овесени ядки ... тях мога ли да ям за закуска? И ако да как ги приготвяте?

виж сърмичките с ориз са страхотна идея .. но само за обяд ли стават? Мога ли да ги приложа за вечеря?

Мале, аз ви засипах с въпроси Simple Smile но ще извинявате  Peace Simple Smile

# 688
Добър ден.
Първо с критиката към всички нови - ако искате Системата да работи както трябва, СПАЗВАЙТЕ ВСИЧКИ ПРАВИЛА ОТ ПЪРВИЯ ДЕН. Вярно, че авторката казва за плавно преминаване към режима, но като сте се хванали на хорото го играйте както трябва. За мен, плавно преминаване към режима значи да се спазват всички правила, като вечерята може да е малко по-късно от 18 часа, но да е по 7-те варианта. Всякакви други лични интерпретации няма да доведат до нищо добро и после ще се оплаквате, че Системата не работи.

Купих си овесени ядки ... тях мога ли да ям за закуска? И ако да как ги приготвяте?
виж сърмичките с ориз са страхотна идея .. но само за обяд ли стават? Мога ли да ги приложа за вечеря?
Овесени ядки за закуска може - както ти е вкусно, така си ги прави. За обяд може сърми с кайма и ориз, а за вечеря постни.

Отчет за днес ще двам довечера, че да не се изложа като го напиша предварително.
Лек ден Hug

# 689
Ей момичета никой не отразява менюто ми днес - да смятам ли че съм режимна newsm78

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 15:05 от kati_95

Общи условия

Активация на акаунт